PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saxo vts fren sorunsalı

cliver
13-11-2010, 12:35
http://www.autoclub.gen.tr/wp-content/uploads/2010/01/disc-fren.gif

ARKADAŞLAR ARABAMIN FRENLERİNDE Bİ ZAYIFLIK VAR BUNUNLA İLGİLİ YARDIM EDERMİSİNİZ ÖNCEDEN FRENLERIM ÇOK İYİ TUTUYORDU ABS NIN DEVREYE GIRMESINE BILE GEREK KALMIYORDU ZIMBA GİBİ TUTUYORDU FRENLER SIMDI AZ TUTUYOR O KADAR BASIYORUMKI PEDALA BIRAZ DAHA BASSAM ABS TAK TAK VURUYOR ZATEN ABS BEYNINI GOSTERDIM BI SORUN YOK DEDILER BANA AMA 50-60 LA GIDERKEN MESELA FRENE ANIDEN YUKLENDIGIMDE DUZ YOLDA ARABANIN SOL ARKASI SOLA DOGRU COK AZ KAYIYOR BUNUN NEDENINI BILEN VARMI DAHA ONCE BASINA GELMIS VE SORUNU COZMUS ARKADASLAR VARSA YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM TŞK...:soru:

EREN34
13-11-2010, 12:57
Servo frende sisteminde sorun olabilir.Servo gövde yağ çıkış kanallarında bir sızıntı.Yada gövde içindeki bulunan iki oda arasında bir sızıntı varsa dengesiz frenleme ve frende zayıflama.Pedalın dipte frenlemesi gibi olaylar olabilir.Bu arada kaliperlere bir göz atın yağ kaçağı terleme gibi şeyler var mı diye

atituti
13-11-2010, 13:28
sorun fren merkezindendir , eski aracımda frene 30 metre erken bastığımda ışıklara kadar yan yan gidiyodum :)

VTI
13-11-2010, 16:54
benımde benzer bır sorunum var hazır konu açılmışken bende söyliyim....bu sadece 10 20 km hız arasında oluyor öndekı arac durdu bende durucam yada rampa ınıyorum yavas yavas fren basılı sekılde hız 10 20 fazla degıl abs devreye giriyor ve pedala vuruyor. bu hızların dışında kesınlıkle yapmıyor.fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevınırım..benımde abs beynınde fln bısı gorunmuyor makınaya baglayınca...

ceskin
13-11-2010, 17:04
aynı sorun bendede vardı 2000 vts de degıstrmedık lastık mı kalmadı fren merkezı dısk balata borular hatta ankarada herkesın mukemmel dedıgı usta amortsorlerden dedı onu bıle degıstırdım yok.beyın dedıler okumuyo bılmemne baktırdım yok ne yaptıysam bı cozum bulamadım.ben kafayı taktım sıfırladıgım parcalarla kaldım hıc ursama bence.bınceksen ıyı olsun dıyosanda son 106 da turbo oldugundan frenlerdede oynama vardı 206gtı ın fren sıstemı vardı buyuk dısk vs.. bole bısey yapabılırsın

ceskin
13-11-2010, 17:07
benımde benzer bır sorunum var hazır konu açılmışken bende söyliyim....bu sadece 10 20 km hız arasında oluyor öndekı arac durdu bende durucam yada rampa ınıyorum yavas yavas fren basılı sekılde hız 10 20 fazla degıl abs devreye giriyor ve pedala vuruyor. bu hızların dışında kesınlıkle yapmıyor.fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevınırım..benımde abs beynınde fln bısı gorunmuyor makınaya baglayınca...

senınkı normal bence kardes 50 60 ın altında frende yanı anı frende kut kut vurur ayagına.abs devreye gırıyo ıste bu normal yanı.zaten bu tarz araclarda yenı bınenler bu yuzden cok patlar ondekıne:)

VTI
13-11-2010, 17:11
anormal ewet :) bi yerde bi sıkıntı var ki bunu yapıyor ani frende degıl 10 20 de devamlı yapıyor... 30 da yapmıyor mesela enterasan...

ceskin
13-11-2010, 17:15
anormal ewet :) bi yerde bi sıkıntı var ki bunu yapıyor ani frende degıl 10 20 de devamlı yapıyor... 30 da yapmıyor mesela enterasan...

yok kardesım yaw gayet normak sen takmıssın bırazcık bence:)baska 106 falan varsa sur dene buyuk ıhtımal 10 20 de vurur.en azından benım 4 ündede öyleydi:)bence oyle olduguna alısıp bınmeyı dene kardes:)

VTI
13-11-2010, 17:19
aynen kardesım beni rahatsız eder öyle şeyler ufak ama gıcık bi olay :))) bakalım bi şekilde çözicez bu sorunu :)

ceskin
13-11-2010, 17:24
aynen kardesım beni rahatsız eder öyle şeyler ufak ama gıcık bi olay :))) bakalım bi şekilde çözicez bu sorunu :)

ben 8-9 yıl urastım bu zıkkımlarla:)insallah bosyere sıfırladıgın parcaların parasına yanmazsın:)

Cihan Çizmeci
13-11-2010, 17:43
Ben kesinlikle fren merkezi derim eğerki herhangi bir yerde kaçak yoksa.

Tabiki fren balatalarını ve disklerinde problem olmasını hesaba katmıyorum onlara bakmışsınızdır :)

aLperTunga
14-11-2010, 00:07
arkan fren merkezlerıne baktır !!! arkalardan bırınde kaçak vardır bitaraf tutuyor bıtaraf zayıf tutuyor o yüzden arabanın götü dönüyor..daha önce başımıza geldi..birde arka balataları değiştirirken ustana söyle arka merkezleri eşit bassın!!!

memet_26
14-11-2010, 00:17
arkadaşlar hazır frenden konu açılmışken bende bu ön fren disklerini sormak istiyorum yeni dğeiştrdim disklermi kısa bi sürede attı sonra tornaya soktum 600 km oldu olmadı yine attı sıcakken su falanda tutturmadan ama neden bu kadar çok atıyor

ygtkrmdnz
14-11-2010, 00:24
aynı şey bizimde başımıza geldi ilk olarak abs yi falan kontrol ettirip fren ayarlarını yaptırmıştık faydası olmamıştı ani frenlerde araç aşırı derecede kayıyordu fren yaparak yanlıyorduk hatta :D

daha sonra komple servisten yenilerini almıştık frenlerin fren merkezlerini kontrol ettirirsen sorun çözülür büyük ihtimal ile elbet birinin ayarı kaçmıştır :)

lucky Jackal
14-11-2010, 00:48
arkadaşlar hazır frenden konu açılmışken bende bu ön fren disklerini sormak istiyorum yeni dğeiştrdim disklermi kısa bi sürede attı sonra tornaya soktum 600 km oldu olmadı yine attı sıcakken su falanda tutturmadan ama neden bu kadar çok atıyorporya veya porya üzerindeki bilyanda problem war,diskler üzerindeyken torna yaptır aracı bi daha atmaz veya porya bilye ne varsa sökülüp bakılması lazm birisi dönerken düz bir çizgi izlemiyor dalgalanma yapıyor

mechanıcer
14-11-2010, 01:26
aracımın dengesı bozuluyor demıssın frenlemede.abs den cıkıp fren lımıtoru varmı yokmu saxo larda bılmıyorum onunla ılgılı bı sıkıntıda aolabılrı esıt olmayan basınc dagılımı gıbı bırseyden bahsedıyorum.

-batu-
14-11-2010, 01:28
abs dağıtıcısı ;)

Cihan Çizmeci
14-11-2010, 09:00
arkadaşlar hazır frenden konu açılmışken bende bu ön fren disklerini sormak istiyorum yeni dğeiştrdim disklermi kısa bi sürede attı sonra tornaya soktum 600 km oldu olmadı yine attı sıcakken su falanda tutturmadan ama neden bu kadar çok atıyor

Attı derken :beuj:

memet_26
14-11-2010, 17:53
yani 50 ile bile giderken frene bastığım zaman ön takım direksiyon falan titriyor ki bunu 130-140 gibiyken frene bastığım zaman lastikler yerindne çıkıcakmış gibi korkutuyor insanı :D

lucky Jackal
14-11-2010, 21:56
porya veya porya üzerindeki bilyanda problem war,diskler üzerindeyken torna yaptır aracı bi daha atmaz veya porya bilye ne varsa sökülüp bakılması lazm birisi dönerken düz bir çizgi izlemiyor dalgalanma yapıyor

yani 50 ile bile giderken frene bastığım zaman ön takım direksiyon falan titriyor ki bunu 130-140 gibiyken frene bastığım zaman lastikler yerindne çıkıcakmış gibi korkutuyor insanı :D
yazdım kardeş yukarda dediklerimi yaparsan kurtulursun o problemden,bizzat başıma gelen bi olay ordan biliyorum

memet_26
14-11-2010, 22:44
teşekkür ederim abi cihan abi sorunca o yzden yazdım en kısa zamanda vakit bulup baktırıcam keyifli forumlar

Cihan Çizmeci
15-11-2010, 12:35

teşekkür ederim abi cihan abi sorunca o yzden yazdım en kısa zamanda vakit bulup baktırıcam keyifli forumlar

Şimdi anladım durumu ;)

Üst posttakiler doğru durum böyle olunca :icon_tup:

Yalnız aman diyim aracın böyleyken risk alma Allah korusun bir anda koparsın :confused:

GokhanRS
15-11-2010, 13:16
abi iyiki her arabamda brembo oldu :D adamlar ya, en sıcak haliyle bile yıkadık arabayı gene bişey olmadı. diskler incecik oldu. sanki çakıl deyse kırılcak gibi, gene bişey olmadı. üstelik yenileyeceğin zaman her çeşit renk seçeneğinde oluyor delikli deliksiz v.s harbiden adamlar. ellerine sağlık bremboyu icat edenlerin.

ergin
21-11-2010, 09:23
Ben kesinlikle fren merkezi derim eğerki herhangi bir yerde kaçak yoksa.

Tabiki fren balatalarını ve disklerinde problem olmasını hesaba katmıyorum onlara bakmışsınızdır :)

aynen fren merkezini kontrol ettir derim aynı sıkıntı bendede vardı problemde fren merkezınde cıkmıştı

cliver
23-11-2010, 10:33
aynen fren merkezini kontrol ettir derim aynı sıkıntı bendede vardı problemde fren merkezınde cıkmıştı

tamam hocam merkezde sanırım baktırıcam onada maaşı beklıorum balatalarda bi sorun yok onler yeni zaten arkalarda bıraz azalma var yarım gibi bakalım ne cıkıcak sorun yorumlarınız ıcın teşekkurler arkadaslar