Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2011 jetta km göstergesi hk.

DOHC
14-11-2010, 11:51
2011 model 1.6 TDI DSG trendline jettanın bir kaç özelliğini elektronik olarak açtırdım (15 kmyi geçince kapıların kitlenmesi, sinyale dokununca 3 yerine 5 sinyal vermesi vb).
Yol bilgisayarını da açtırmıştım ama sonra kumanda düğmesi yok diye kapattırdım diye hatırlıyorum.
Bugüne kadar gösterge tablosunda hep dış hava sıcaklığı görünüyordu. Dün benzin ışığı yandı, termometre gitti, 50 km'den geri saymaya başladı. Normaldir, herhalde uyarıyor beni dedim.
Mazot aldım ama şimdi de 600 km gibi gidilebilecek değeri gösteriyor. Ne yaptıysam termometreye çeviremedim. Gerçi bu ekran daha işime geliyor ama yine de neden değiştiremedim merak ediyorum. Başına gelen var mı?

darkred
14-11-2010, 15:20
Sanırım yol bilgisayarı kontrol tusu soldaki silecek kolunun üzerinde vw grubunda.Muhtemelen suanda gördüğünüz ekran RANGE olarak tabir edilen araç içindeki yakıtla kaç km yapacağını gösteren bilgi ekranı.Eğer agresif kullanırsanız yakıt ortalamanız artar ve range düşük gösterir.Daha sakin kullanımlarda range yakıt ortalamanıza baglı olarak yükselir...

Değiştirmeyin bence termometreden daha faydalı bir ekran :)

DOHC
14-11-2010, 15:47
Silecek kolu sağda bizde :).
Araç trendline (en basic model) olduğu için yol bilgisayarı fonksiyonu yok arabada. Haliyle sağda bulunan silecek kolunda da yol bilgisayarı düğmesi yok :).
Ama dediğin gibi menzil göstermeye başladı nasılsa. Onu çözemedim.....

darkred
14-11-2010, 21:51
Anladım sağ yazacağıma sol yazmısım :) bazı modellerde olmuyo o kolda düğmeler arkadaşımdaki caddyden biliyorum yol bilgisayarı ve cruise control yoktu daha sonradan ekledi hepsini...yani sinyal ve silecek kollarını değiştirdi...

Nasıl değiştiği konusunda bir fikrim yok benimde ancak suanki gösterilen bilgiler daha cok işinize yarar orası kesin :)

bilalMW
14-11-2010, 22:17
Bişey sorucağım kaça mal oldu yol bilgisayarı ve cruise control ?