Orijinalini görmek için tıklayınız : 0 Araç Tavsiyesi
Xenomorph
14-11-2010, 20:04
Herkese İyi Forumlar..Bu Aralar Aile'ye Bi Araç Bakıyorum Evin Arabası Olarak..Peder Ava Falan Gidicek Bende Bodoslama Huzurla Kullanıcagım Az Yakıcam Kaldırımlara Parkedicem vs :D..Fioriono Alıcaktım Fakat 1. Köprüden Geçmiyor Diyorlar Geçersede %17 Ötv %37 'mi Ne Oluyormuş Anlamadım..Bu Konuda Bilgisi Olan Varsa Oda Yazarsa Sevinirim
1-) Dizel Olacak,Kendini Kanıtlamış Düzgün Sorunsuz Motorlardan
2-) Station Yada Van Tarzı Olacak Ama 1.Köprü'den Geçmeli
3-) Ön Takım Amortisörleri Vs Sağlam Olucak Tarla Toprak Gezicez
4-) 2.Elde Değer Kaybetmeyecek Ve Bize Bakım Masrafları Hariç Başka Masraf Açmıcak
5-) Donanım Olarak Abs+Klima+Çift Havayastığı Şart Geri Kalan Önemli Değil
Fiyat Olarak Max 27.500 Ama 25 Civarı Olursa Süper Olur
Benim Baktığım Fiorino Vardı Ama Köprü Meselesi Yüzünden Vazcayıyorum..Dacia Logan MPV Bakıyorum Şu An İnternetten Ama Renault'tan Hiç Birşey Anlamıyorum..
Tavsiyeleride Bekliyorum Hyundai,Kia,Geely,Lada,Samand Gibi Markalar Hariç Lütfen
1.5 DCİ Motorlar Hakkında 70'lik Ve 85'Lik Var Bunların Ömürleri Farkları Vs Gibi Bilgili Arkadaşlar Varsa Yorumlarını Esirgemesinler Lütfen
Bütün van tarzı araçlar doblo fiorıno caddy v.s kamyonet olarak geçtiği için ruhsatta 1.köprüden geçemezler..
pesimist206
14-11-2010, 20:09
1.5 dci motorlar kesınlıkle kendını kanıtlamıs az yakan motorlardır ancak 100 bın kmye gelmeden elden cıkarmak gerekır bakımları vs masraflı olmaya baslar onun dısında agır bakımları harıc
genel bakım fıyatları vs dusuktur.. ama dacıa tavsıye etmıyorum kangoo bakılabılır ona nazaran....
Xenomorph
14-11-2010, 20:13
işte 100 binde sandık ister falan gibi duyumlar aldım çevremden dci için bende bu araba nerden baksanız min 3 sene max 5 sene kullanılcak 100 bin az bi km bu araç için...renaultu zaten istemiyordum bakalım..
birde neden şu palio weekendi kaldırdılar anlamıyorum olsa şimdi vericem 25 lira ya !
kangoo vs geçemiyor işte o olmasa fiorino tam aradıgım araç
iide ne alakası var.
benim aracaım palio van oda kamyonet olarak geçio. deflarca geçtim köprüden.
Xenomorph
14-11-2010, 20:17
iide ne alakası var.
benim aracaım palio van oda kamyonet olarak geçio. deflarca geçtim köprüden.
yasak çevirirlerse ceza yersin diye biliyorum
duster al ozaman otomobil arazi taşıtı diye geçiyor sanırım köprüden istedıgın gibi geçebilirsin :D
Focus SW derim. ;) Sedan kullandım çok iyi, eğerki SW'ninde altı aynıysa tavsiye ederim. Fakat hiç fiyatına bakmadan söyledim...
duster al derim forumda uzun uzun konusulmustu parasının hakkını veren arac oldugunu söylüyorlar..
Xenomorph
14-11-2010, 20:28
duster pahalı arkadaşlar yukarıyı bı okuyup ona göre yazalım lütfen..
0 focus sw dizeli 25 e vereceklerse alayım
duster al derim .................
+1
çevremde bir kaç kişi kullanıyor (dizel versiiyonları) çok memnunlar.
Yiğit Ş.
14-11-2010, 20:55
bu şartlarda, bu isteklerde o fiyat aralığında 2. el baksan daha mantıklı olur.
Low-Rider
14-11-2010, 21:22
Logan iyi seçim olur , fiyat-performans aracı
kuruma sıfır 2011 clio symbol 1,5 dcı alındı evden işe falan kullanıyorum 1,5 ayda 3500 km oldu yol tutuşu, konforu donanımı parasına göre yeterli (tek havayastığı, mp3 player,klima, ön iki cam otomatık) yakıtı 100 tl ye 635 km yol yaptım şehir içinde klimada açık
dacia stepway alsana tam istediğin rakamda ve garanti begenirsin:icon_tup:
hemide dci
Xenomorph
14-11-2010, 21:54
kuruma sıfır 2011 clio symbol 1,5 dcı alındı evden işe falan kullanıyorum 1,5 ayda 3500 km oldu yol tutuşu, konforu donanımı parasına göre yeterli (tek havayastığı, mp3 player,klima, ön iki cam otomatık) yakıtı 100 tl ye 635 km yol yaptım şehir içinde klimada açık
motor kaçlık 70 ? 85 ?
hatta 70 ve 85 arasındaki farklar nelerdir ömürleri hakkında net bilgi sahibi olan varmı?
Dacia logan mcv'lerin 5 kişilikleride kapalı kasa kamyonet olarak geçer. 7 kişilik alırsanız otomobil sınıfına girer. Mcv alırken dikkat edin.
Duster önerilmiş ama istediğiniz donanıma sahip duster 27000 bütçesini aşar.
2. el olsa harika seçenekler var ama, dacia duster'a bakın derim kriterlerinize tamamen uyan bir araç....
motor kaçlık 70 ? 85 ?
hatta 70 ve 85 arasındaki farklar nelerdir ömürleri hakkında net bilgi sahibi olan varmı?
genelde firmalar 65'lik alırlar. 85'likler ilk çıktığında biraz satılmıştı daha az yakıyor ama fiyat yüksek o yüzden kimse sormaz bile 85lik symbolu:)
motor kaçlık 70 ? 85 ?
hacı 70 lık dıye bısey varmı bılmıyorum ama bendekı 65 lık gayette ıyı gıdıyor 85 ını kullanmadım, fiyat aralığının üstünde ama 105 lık fluence ıda makam aracı olarak kullanıyorum kesinlikle iğrenç bi araba düşmanıma tavsiye etmem. clio parasının karşılığını veriyor diye düşünüyorum henüz girmedim ama sordugum kadarı ıle servis bakımları da çok uygunmuş 160 tl den falan bahsedıyorlar...
Dci kullanan birkaç taksiciye danışabilirsin.mertte iyi bilir Renault servisi oldukları için ama onlara hep bozulan yada sorunlu araç gelir zaten iki taraflı araştır derim.Ayrıca Kaldırıma park etme bodoslama cart curt olaylarına göre bencede Logan bakmalısın içi inanılmaz geniş ve ferah özellikle arkası.
Dacia logan mcv'lerin 5 kişilikleride kapalı kasa kamyonet olarak geçer. 7 kişilik alırsanız otomobil sınıfına girer. Mcv alırken dikkat edin.
yani 5 kişilik mcv ler her yıl muayene mi olacak? anlamadım :beuj:
yani 5 kişilik mcv ler her yıl muayene mi olacak? anlamadım :beuj:
Aynen öyle. Kangoo, doblo, fiorino, nemo vb. gibi.
Açıkcası bu bütçeyle, istediğiniz donanıma sahip sıfır araç zor. Ya donanımı biraz kısacaksınız ya da bütçeyi biraz arttırmanız lazım:)
Aynen öyle. Kangoo, doblo, fiorino, nemo vb. gibi.
teşekkürler.
SPORTING
14-11-2010, 22:25
selman arkadaşında dedigi gibi logan mcvlerde ticari geçiyor.
tvde bangır bangır duster 29 bin diyor muhtamel en düşük donanımdır ama ;)
emretorlak
15-11-2010, 01:08
işte 100 binde sandık ister falan gibi duyumlar aldım çevremden dci için....
Şahin bile 100,000 de motor istemez emin misin dci ın bu kadar kısa ömürlü olduğuna:soru:
GokhanRS
15-11-2010, 01:57
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-dacia-sandero-dacia-sandero-stepway-1-5-dc-34767471/detay?
bu araç 25e bırakırsa alınır 2bin kilometrede daha.
yada 27.500e sıfırını alırsın artı bandrol kasko ıvır zıvır filan içte 30a yaklaşır.
ama çok güzel araç.
1.5dci ayrıca megane 2 lerde de vardı. benim eski 1.5 dci megane 2im 200bin kilometrede şuan 200bine kadar tek 1 arıza cıkarmadı. halâda arızası yok. bakıma bakıyor o biraz. çok arıza yapan kango olduğu doğru ama onların çoğu şirket aracı yağına suyuna dikkat etmemişlerdir. yoksa bişey olmaz.
o araba hem benzinli hemde onda ne teyp var ne merkezi kilit boşun boşu:D
Sercan K.
15-11-2010, 08:03
Merkezi kilit olmayan araç çıkıyomu hala yaa..:D:D:D
Logan'ın hidrolik direksiyonu olmayan versiyonu bile var merkezi kilit falan lüks:D
SPORTING
15-11-2010, 08:10
bende panel fiorino var abs, airbag, klima var
cam otomatiği yok :)
halilcan9455
15-11-2010, 08:10
abs bile yoktu onda yanlış hatırlamıyorsam..
Sercan K.
15-11-2010, 08:28
Logan'ın hidrolik direksiyonu olmayan versiyonu bile var merkezi kilit falan lüks:D
2010 un Türkiyesindeee
Avrupanın orta yerindeeee
Merkezi kilit olmayan hidrolik direksiyon olmayan araç çıkıyorr.:D:D bu nası iş:D:D
Fiat ın 1,3 mjt olan herhangi bir motorunu tavsiye ederim.
Şirkette 16 tane doblo var ortalama 200.000lere geldi hepsi ama savaş ay görse zıpkınn gibi fişşek gibi der :D
1,3 multijet şaşmayın derim ;)
Xenomorph
15-11-2010, 10:16
logan mcvdemı tıcarı kapalı kasa kamyonet oluyor ya...vay analarını sevdıklerım...konu kıtlenebılır yok oyle paralara statıon sagolsun devlet fırono combı ıle yuk versıyonlarını fark edemeyecek kadar manda
teyp bile yokmuş baksana :D
koltuk ve kapı cepleri olmayanda var (göz) :D
abs bile yoktu onda yanlış hatırlamıyorsam..
sonrada ucuza araba satıyoruz diyorlar :D:D
İlk maddeleri okuduktan sonra peki zeki murende bizi gorucekmı demedım degıl yanı.. :D
şaka bi yana
duster a para yetmıosa.
sandero stepway mı ne var bı degısık ve normalıne nazaran daha derli toplu. işini görür diye tahmin ediyorum.