Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : kopek almak istiyorum fakat...

Time-R
16-11-2010, 20:21
Arkadaslar bi arkadasim yavru golden satiyor fakat annem evde istemiyor bende almaya cok niyetlendim, bakabilecek baska bir yer dusunuyorum, mesela otopark gibi (sacma ama) .

Etrafinda var mi boyle tanidigi olan bana yer verebilecek birisi olan ..

Sizce boyle birsey dusunmem sacma mi? bakimi gezdirmesi yuvasi vs.. hersey bana ait olacak..:confused:

athem
16-11-2010, 20:23
Baska bi yerde beslesen bile ne kadr ilgileneblceksn ki ?:D

Time-R
16-11-2010, 20:25
Baska bi yerde beslesen bile ne kadr ilgileneblceksn ki ?:D

hergun ilgilenebilirim, ha bahcede durmus ha boyle bir yerde kardesim

athem
16-11-2010, 20:26
Hergün ilgilenebilirm diosan bise diyemem :D

Mr.K
16-11-2010, 20:27
Golden veya x cinsi veya barinaktan alinan bir kopek,farketmez ama bu sekilde beslenmez diye dusunuyorum.Kopegin sahip,baba,anne sevgisinede ihtiyaci vardir.Kendini teslim ettigi kisiye yani.Yemegim suyunu onune koyayim,eksik etmeyim.. Olmaz boyle.

Kendi dusuncem.

KVB
16-11-2010, 20:28
Alman kurdu, sibirya kurdu vs bahçede bakılabilir ancak golden kesinlikle bahçede olmaz.

Ben golden besliyorum, evde 3-4 saat yalnız bıraksam psikolojisi bozuluyor tüyleri dökülüyor stres examası oluyor.

Hayvanın günahına girme bence hiç.

Time-R
16-11-2010, 20:30
Golden veya x cinsi veya barinaktan alinan bir kopek,farketmez ama bu sekilde beslenmez diye dusunuyorum.Kopegin sahip,baba,anne sevgisinede ihtiyaci vardir.Kendini teslim ettigi kisiye yani.Yemegim suyunu onune koyayim,eksik etmeyim.. Olmaz boyle.

Kendi dusuncem.

Kesinlikle haklisin ben mesela genelde isten 11'de cikiyorum aksam, isten donuste onunla 2 saat yuruyebilirim, arabaylada gezdiririm sevgiden ilgiden yoksun birakmam sabahta ise gitmeden 2 saatimi ayiririm beraber yemek yeriz yalniz birakmicam yani..

ayrica bir kopegin sahibinden 10 ricasi konusunu okudum, tamamiyle dahada baglandim icimdeki sevgiyi arttirdi..

Mr.K
16-11-2010, 20:32
Daha once kopek baktiniz mi? Davulun sesi uzaktan hos gelir soyleyeyim.:)

DogukanB
16-11-2010, 20:33
golden' i evin içinde isteyen anne yoktur herhalde :D

maltes veya west highland white terrier al, vitaminini eksik etme a kalite mama kullan sen ondan fazla tüğ dökersin, aile fertlerininde karşı çıkacağını sanmam.

ama dediğin şekilde besliceksen bi sokak köpeği ile ilgilen daha mantıklı, sevabı daha büyük

Time-R
16-11-2010, 20:34
Alman kurdu, sibirya kurdu vs bahçede bakılabilir ancak golden kesinlikle bahçede olmaz.

Ben golden besliyorum, evde 3-4 saat yalnız bıraksam psikolojisi bozuluyor tüyleri dökülüyor stres examası oluyor.

Hayvanın günahına girme bence hiç.

peki evde bakarken tug dokmuyor mu?

Daha once kopek baktiniz mi? Davulun sesi uzaktan hos gelir soyleyeyim.:)

Hayir hic bakmadim fakat teyzemlerin hep kopegi oldu bende her gittigimde severdim ederdim ne bileyim ne yalan soyliyim sahibi gibi bakmadim.

golden' i evin içinde isteyen anne yoktur herhalde :D

maltes veya west highland white terrier al, vitaminini eksik etme a kalite mama kullan sen ondan fazla tüğ dökersin, aile fertlerininde karşı çıkacağını sanmam.

ama dediğin şekilde besliceksen bi sokak köpeği ile ilgilen daha mantıklı, sevabı daha büyük

abi kesinlikle golden istiyorum yani o kadar seviyorumki anlatmam mumkun degil sokak kopeklerinide cok seviyorum fakat sahiplenmem bi yere baglayamam dimi...

anthinka
16-11-2010, 20:34
Bende 3 aylık husky var 2 aylıkken itibaren bende.Ev ahalisi ilk başlarda karşı çıkmalarına rağmen bi şekilde bi kaç gün evde kalmasını sağladım sonra zaten alışıyorlar.Senden çok ev halkı sevmeye başlıyor.Bende balkona koydum balkona kalıyor. Fakat tek sorun tuvaleti iyi bi tuvalet eğitimi vermeniz gerek yeni yerinde 2-3 gün içinde kendi hayatını kuracaktır.Tuvaletini nereye yapacağını nerede yatacağını gibi şeyler.Bu sürede sakın ha sakın balkonda tuvaletini yaptırmayın sonra hep oraya yapacaktır.Benim ki gazetenin üstüne yapmaya alışmıştı.Bi şekilde çözdüm.Ek olarakta yeni yerine alışma süreci var 2 gün ağlayacaktır fakat sonra yeni yerine alışacaktır.

Frid
16-11-2010, 20:37
Samet bence öyle hiç olmaz git gel mesafesınden zamanla sende usanırsın istedigin verimi ve sevgiyide almayabılirsin hayvandan ki 9,10 saat uzak durdugunda aranızdaki mesafe pek kapanmaz başka biyerde oldugundan

Time-R
16-11-2010, 20:39
Bende 3 aylık husky var 2 aylıkken itibaren bende.Ev ahalisi ilk başlarda karşı çıkmalarına rağmen bi şekilde bi kaç gün evde kalmasını sağladım sonra zaten alışıyorlar.Senden çok ev halkı sevmeye başlıyor.Bende balkona koydum balkona kalıyor. Fakat tek sorun tuvaleti iyi bi tuvalet eğitimi vermeniz gerek yeni yerinde 2-3 gün içinde kendi hayatını kuracaktır.Tuvaletini nereye yapacağını nerede yatacağını gibi şeyler.Bu sürede sakın ha sakın balkonda tuvaletini yaptırmayın sonra hep oraya yapacaktır.Benim ki gazetenin üstüne yapmaya alışmıştı.Bi şekilde çözdüm.Ek olarakta yeni yerine alışma süreci var 2 gün ağlayacaktır fakat sonra yeni yerine alışacaktır.

guzel kardesim ne guzel anlatmissin cok tesekkur ederim

bende o sekilde dusunuyorum balkona koymayi 1 hafta sonra sahibine geri goturicem anne demeyi dusundum anneme her hafta basinda goturcem goturcem deyip ertelemeyi sonrada evdekileri buna alistirmayi dusundum ama kopekte bende cok stres olurum yani evde, hadi beni birak, yavru sonucta annemin bagrisindan cagrisindan korkar yani tartismaya gelecegini dusunmuyorum gelse bile ileride hircin olabilir..

ayrica tuvalet egitimi cok basit bi egitim olmasa gerek sanirim, kopekle ilgili forumlardan egitimi hakkinda bilgi alirim.

Samet bence öyle hiç olmaz git gel mesafesınden zamanla sende usanırsın istedigin verimi ve sevgiyide almayabılirsin hayvandan ki 9,10 saat uzak durdugunda aranızdaki mesafe pek kapanmaz başka biyerde oldugundan

aslinda bana 10 dk uzaklikta bakabilcek bi yer dusunuyordum.. peki ne yapcaz abi... cok istiyorum boyle bidik bidik yurusun benimle :)

DogukanB
16-11-2010, 20:40
anlayabiliyorum sevgini ama dediğin şartlar da barınaktan yavru bir köpek alıp onu sahiplenmek daha mantıklı.

kaldı ki garaj vs yerden çalınır diye düşünüyorum, artık hırsızlar boyut atladı burada 1 hafta önce tuğladan oluşan evin kaldırımını söküp götürmüşler.

anthinka
16-11-2010, 20:40
Yavru köpeklerin en az min. 2 aylıkken sütten kesilmesi gerek. Ve ilgi çok önemli(fazla ilgi de şımarttır benim köpeğim gibi.)Eğer evde tek siz bakacaksanız iş zamanınızda ilgilenecek olan kim olacak?

DogukanB
16-11-2010, 20:42
eve alışma konusunda da aile de sorun yaşamassın. benim annem eve köpek gelirse ben bu evde yaşamam diyordu şimdi kendi beslediğimiz köpeklerin yanı sıra gözümü her açtığımda başka bi sokak köpeği yemek yiyo yıkanıyo oluyo :D eminim senden çok bağlanırlar ama golden' a tüğ sorunu yüzünden nasıl alışacaksın. evin her yeri tüğ olacak, bütün elbiselerin ayakkabılerın tüğ olacak. sabah güle güle demek için üstüne atlağında baştan sona tüğ olcan bilmiyorum ben fazla titiz olduğum için sanırım çok korkutucu gözüküyo bu tüğ sorunu

Time-R
16-11-2010, 20:42
anlayabiliyorum sevgini ama dediğin şartlar da barınaktan yavru bir köpek alıp onu sahiplenmek daha mantıklı.

kaldı ki garaj vs yerden çalınır diye düşünüyorum, artık hırsızlar boyut atladı burada 1 hafta önce tuğladan oluşan evin kaldırımını söküp götürmüşler.

otopark gibi bi yer dusunuyordum aslinda mesela araba parki yerine sadece onun klubesine ozel bi yer

sonucta her otoparkta bekleyen bi gorevli var dimi..

bu arada yardim etme cabandan dolayi cok tesekkur ederim dogukan

DogukanB
16-11-2010, 20:44
sorun değil senin kadar alacağın köpeğin de yaşamı önemli. hızlı karar verip daha sonra vermek zorunda kalman üzücü olur.

Mr.K
16-11-2010, 20:45
Biton barinakmvar , kaldiki eger gercktn kopek sevgisine sahipseniz sokakta gezen belki daha once baskalarina saldirmis kopegi bile sahiplenip sevgi gosterip,ister baglarsiniz ister tasmayl gezdirirsiniz+ilk kopek icin golden uygun degil ,sebebide 1.si ailen razi degil(tomarla tuy dokuck), 2.si cok fazla ilgi ister golden, kuser,aglar,strese girer vsvs gibi.. Bnce yol yqkinken sen bu isten vazgec .

Barinaklardaki kopeklere heray 2-3 torba yem gotur inan dah cok sevaba girersin:). (Y)

Enes-x
16-11-2010, 20:48
En basit örneğini veriyim,3 senedir yan komşuda var golden bahçede bakıyorlar onlarda.. abartısız her gece ağlıyor yuvasında.. hatta şimdi cama çıktım yine ağlıyordu.

Goldenın cüssesine bakmayın duygusal bi devdir :) 1 saat bile ayrı kalsın üzülür..

Time-R
16-11-2010, 20:49
Yavru köpeklerin en az min. 2 aylıkken sütten kesilmesi gerek. Ve ilgi çok önemli(fazla ilgi de şımarttır benim köpeğim gibi.)Eğer evde tek siz bakacaksanız iş zamanınızda ilgilenecek olan kim olacak?

babam aslinda cok sever o gencliginde guzel bi safkan kopek beslemis ama cinsini unuttum kisa bacakli... onu ayartmistim bi zamanlar, fakat simdide annemin yaninda oluyor, ama eminim babam bakar ona ben yokken.

eve alışma konusunda da aile de sorun yaşamassın. benim annem eve köpek gelirse ben bu evde yaşamam diyordu şimdi kendi beslediğimiz köpeklerin yanı sıra gözümü her açtığımda başka bi sokak köpeği yemek yiyo yıkanıyo oluyo :D eminim senden çok bağlanırlar ama golden' a tüğ sorunu yüzünden nasıl alışacaksın. evin her yeri tüğ olacak, bütün elbiselerin ayakkabılerın tüğ olacak. sabah güle güle demek için üstüne atlağında baştan sona tüğ olcan bilmiyorum ben fazla titiz olduğum için sanırım çok korkutucu gözüküyo bu tüğ sorunu

oda ilginc bi durum on defa agzima kacmis midir diye tugu dusunup dururum hep kedi sevdigimde boyle oluyor..

kuzenimde bi lessy vardi aman allahim ne guzel hayvandi o kopegi hatirladikca kabariyor sevgim

DogukanB
Biton barinakmvar , kaldiki eger gercktn kopek sevgisine sahipseniz sokakta gezen belki daha once baskalarina saldirmis kopegi bile sahiplenip sevgi gosterip,ister baglarsiniz ister tasmayl gezdirirsiniz+ilk kopek icin golden uygun degil ,sebebide 1.si ailen razi degil(tomarla tuy dokuck), 2.si cok fazla ilgi ister golden, kuser,aglar,strese girer vsvs gibi.. Bnce yol yqkinken sen bu isten vazgec .

Barinaklardaki kopeklere heray 2-3 torba yem gotur inan dah cok sevaba girersin:). (Y)

aynen

mesela tuzlada ki köpek barınağın da saf güzel cinsler de oluyor. oradan beğendiğin bir köpeği sahiplenebilirsin. yine barınakta kalır ama sen mama ve diğer giderlerini karşılayabilirsin. eğitimi için çabalarsın, köpekler konusunda kendini de eğitirsin. yürüyüş yapıp stres atarsın, gezersiniz vs.

belki golden alma fikrinden daha cazip gelemeyebilir başta ama gerçek köpek sevgisi bu şartlarda bunu gerektirir

kolay gelsin

anthinka
Arkadaşının köpeği kaç aylık peki?Bİ de bunların bakım masrafları pahalı oluyor.Bi aşısı 15tl düzeyinde.Evet tüy dökme sorunu çok fena. 2 aydan sonra dişleri kaşınıyor sürekli birşeyleri ısırma durumu var.Kendimden örnek vereyim 2 otomobil dergimi+1 çift terlik,muhtelif kumaş eşyalarını dişlemiş,ısırmış vaziyette.Otoparkta bakılmasına karşıyım kendiniz bakacaksanız alın.Eziyet etmeyin sonra 2-3 ay sonra sokak köpeği olmasın.

DogukanB
16-11-2010, 20:50
aşısı keşke 15 lira olsa 3 gün önce bir terrier aldım sadece başlangıç için 300 lira malzeme aldım 200 civarı da ilk aşılar ki goldenın cüssesini düşününce bu fiyat daha da artar

anthinka
16-11-2010, 20:52

Güzel düşünce !:angel::angel::angel::angel:

anthinka
16-11-2010, 20:57
Aynı anne-babadan 2 tane daha köpeğim var onlar arkadaşlarımda her cuma-cumartesi buluşup sıkıntı atıyorlar köpekler.Eğer tek bakmayı düşünüyorsan köpek içinde senin içinde zor olacaktır.Ben şuana kadar 6 aşı + 1 hap + 1 damla yaptırdım toplamda 250tl gitmiştir.Oyuncaklarını,aksesuarlarını felan saymıyorum.

Frid
16-11-2010, 20:59
önce şu barınak işine bir bak Samet bakalım hevesin geçicimi kalıcıysa zaten oradan kendine bir dost bulursun ve işin içine girmiş olursun ama sorumluluk almadan ya vazgeçrsin yada gerçek dostunu bulursun ;)

bende havyan seviyorum ama sadece seviyorum anlık :D

Muvaffak
16-11-2010, 20:59
bahçede golden hadi bi nebze de otopark bana kötü bir fikir gibi geldi.. yazık olur gerçekten
bence en kötü ihtimalle bahçede bakmayı düşün yani burda sen kendi çıkarlarını değil hayvancazın da mutlu huzurlu uyuyabilmesini düşün otoparkta sence mutlu olurmu ? evcil hayvan besleyen insanların çoğu kendi çıkarlarına göre hareket ediyor üzücü cans sıkıçı bir durum bu ben askere gitmeden önce babamla kavga ettim kaç kere brakabilicem bir yer yoktu bahcede bir rott var 6 yaşında yavruyken almıştık onun üstüne bide 6 ay brak evi bahcede kalması bile canımı sıktı kulube yaptırdım bahceyı cevırdım ayrı bır alan yaptım kulubeye ızolasyon ve halıfleks yaptırdım babamı razı ettim zor bela ama ben bı arkadasıma brakabılırdım ama ben köpek otelıne brakabılırdım cok daha ucuza maal olurdu kafam da rahat olurdu 24 saat netten gırıp kameradan da gorebılıcektım herseyı okey olacaktı ama yabancı bır yerde nekadar ıyı olacaktı ne hıssedecektı aceba 6 ay boyunca? benım onu cok sevdıgımı mı ? bahcede kendıne ozel bır alanda bıldıgı alışkın oldugu ve her sene geldıgı yerde kalması mı daha ıyı.. 3 sene kurt 2 sene kangal 6 sene rottwailler ve son 4 senedir evde besledıgım ıngılız bulldog tecrübem var bilmiyorum yani ben otoparkta bakım nolcak ha bahce ba otopark dıye düşünemezdim aklıma bile gelmezdi böyle birşey umarım daha uygun bir yer bulursunuz siz de o da mutlu olur sağlıklı olur.

!KO
16-11-2010, 21:05
rottweiler yalnız bırak gunde bırkere yemegını suyunu ver 1 2 saat oyna stres yapar egzama olur hocam ki golden kat ve kat daha fazla duygusal bi hayvan

bide atladıgın bır nokta var tahmını 15 senelık omru olan bı hayvanı baskasının yerınde ne kadar sure bakabılceksın o yerle sıkıntın olursa 15 sene boyunca kopegın akıbeti ne olacak

Mivec_4G63
16-11-2010, 21:07
madem bakma gibi bir niyetiniz var, safkanlara odaklanmayın, zaten onların alanı olur. Ben barınaktan kangal kırması aldım, sokakta çöp arabası çarpmış sağ ayağı oturunca biraz öne doğru çıkıyor ama çok seviyorum..:)

otuzdört
16-11-2010, 21:12
Samet, abi 9 aylık Rot'um var. yavruyken evde bakıordum ancak suan babamın calıstıgıyerde duruyor köpek. N'kadarda sık sık gitsem olmuyo abi cok iyi bakıyorlar ama kendi yanından oldugu gibi olmuyor. Köpek asırı ilgi ister abi aynı cocuk gibi bence eve sokamayacaksan alma derim günahına boş yere girme. Brak arkadasında kalsın arada bir git gör =) eğer o bakabiliyorsa. Ama yok illaki alıcam diyorsanda sen bilirsin abicim :)

Anıl E.
16-11-2010, 21:14
Ahh ahh çok damardan bir konu oldu bu benimde içimi dökmem lazım :)..Golden degil ama alman kurdu beslemek tek hayalim,elime çokta fırsat geçti secereli çok tatlı 2 alman kurdu yavrusu ama bakacak yer sorunu vardı..Ailem evde kesinlikle köpek beslenmesine karşıydı yine karşılar gerçi.Baktım olacak gibi degil fazlada üstelemedim ama köpek besleme hayalimden sogumadım,106 gti'den sonra tek hayalim kaldı köpek beslemek :)..Benimde aklıma çok fikir geldi evde olmazsa garajda beslerim dedim,arkaya kulübe yaparız dedim..Bu seferde köpeklerin çalınma korkusu işledi kanıma.Gerçektende öyle bu zamanda araba çalma işi kolaylaşmış durumda hırsızlar kilidi mi açamayacak :).Ne şekillerde çalıyorlar ben biliyorum sivasta olanları..Kangal köpeginin beline kalın ip baglayım 6-7 metre yukarı çekenleride biliyorum..O yüzden bence evde beslemeye odaklan,ya da çok saglam bir çözüm bulman lazım..İnşallah istedigin golden'la uzun yıllar yaşarsın :)..Tatlı sevimli tam oyun köpegidir
Ahh ahh efkarlandım :)

Xenomorph
16-11-2010, 21:16
öyle iş olmaz boşuna hayvanı alıp ziyan etme alıcaksan evınde beslersın olur bıter...yazıktır ne oyle arabamı bu bakımını yap bin gez..

ayrıca tek sorun valide ise al götür eve bi yerden sonra kabulleniyorlar...annem nefret ederdi şu an 2 tane bakıyor

Thracian
16-11-2010, 21:22
Köpekleri seven biriyim ama kendime ait köpeğim hiç olma(dı)mıştı, Yine TT den bir arkadaş vasıtasıyla 2 yaşında Alaska Malamute-Husky kırması bir köpek edindim.

İnan isterken düşüncenle aldıktan sonra yaşadıkların çok farklı,

Benim bahçemin içinde olmasına rağmen bazen iş bazen sosyal nedenlerden yanına uğrayamadığımda öyle özlüyorki gezdikmek için zincirini çözmek için yanına gidiyorum avuçlarımı bir yalıyor, ayaklarıma dolanıyor. İnan bakmayı düşünmekle bakmak arasında fark çok

Eriador
16-11-2010, 21:27
bu şartlarda hayvanı alıp rezil etmeyin bence , ciddi yazık olur hayvana .

ozgunsenuyar
16-11-2010, 21:37

arkadas çok doğru soylemis bende evde bakıyorum golden hiç büyümeyen bi cocuk istiyosan düsünme al :) ama ev dısında da hayvana yazık olur derim

doush
16-11-2010, 23:48
Kediye izin veriyorsa bakması daha kolay. Hani niye benimle ilgilenmiyor diye siz strese girebilirsiniz o derece :D

BaDCaT
16-11-2010, 23:53
Evde hayvan beslemek zor iş daha 3 tane kuşla başa çıkamıyorum köpek daha da zor :)

Time-R
17-11-2010, 07:11
Arkadaslar yardimlariniz, yorumlariniz ve dusunceleriniz icin tesekkur ederim, suan icin bu durumu erteledim.