Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ıPHONE 4 versiyon hakkında acil

awesome
22-11-2010, 09:59
arkadaşlar merhaba,
Iphone 4 hakkında acil bir sorum olacak.
seri numarasından 46. hafta üretimi olduğunu anladığım bir cihaz var.bunun versiyonunun nasıl anlayabilirim kutu içeriğini açmadan?
teşekkürler.

awesome
22-11-2010, 10:29
Iphone 4 olayını çözmüş bir arkadaş pm den tlf numarasını verebilirse hemen arayıp çözüme ulaşabilirim galiba...
teşekkürler..

awesome
22-11-2010, 11:55
aciliyeti devam ediyor

timmaah
22-11-2010, 12:02
www.iphoneyardim.net baya bi bilgi var soruna çözüm olur sanırım ;)

awesome
22-11-2010, 12:10
teşekkür ederim.Heryere baktım :) üretim haftası kafamı kurcalıyor.aynı hafta üretimi olan 2 ıphone 4 ün farklı versyon olma şansı var mıdır?
yada 46. hafta üretimi olan ıphone 4 ün baseband ve versyonu kaçtır acaba? :)

VSO
22-11-2010, 12:22
benimki 41. haftaymış..sürüm 4.1 diyor (8B117) Bilmiyorum işine yarar mı..

awesome
22-11-2010, 12:28
Dostum benimkisi 46.hafta diyor.Sağolsun ibrahim çok yardım etti içimi ferahlattı.bakalım biraz daha bakınıp açıp kullanmaya başlayacağım....

ekstra bilgi vermek isteyen arkadaşlar yazabilir takip edeceğim.

VSO
22-11-2010, 12:30
Dostum benimkisi 46.hafta diyor.Sağolsun ibrahim çok yardım etti içimi ferahlattı.bakalım biraz daha bakınıp açıp kullanmaya başlayacağım....

ekstra bilgi vermek isteyen arkadaşlar yazabilir takip edeceğim.

3GS ten çok çok farklı değil. Kamerası baya kuvvetli ve ön kamerayı da kullanabiliyorsun. ekran kesinlikle çok daha kaliteli menüler daha güzel toparlanmış ben fazla bi fark göremedim :) çok haşır neşir değilim belki de. kolay gelsin.

Deagles48
22-11-2010, 14:32
Ayarlar Hakkında bölümünden bakabilirsiniz Versiyon ve baseband a Modem Frimware der baseband için

awesome
22-11-2010, 17:52
cihazı açtım.sanırım ilk kullanım için itunes aracılığı ile bilgisayara bağlayıp aktif etmek gerekiyor.Cihaz henüz kayıtlı olmadığı için problem olur mu acaba? internet bağlantısını kapatsam
yinede sorun çıkar mı?

awesome
22-11-2010, 20:30
Iphone 4
Sürüm 4.1 (8B117)
Modem Firmware 02.10.04
Telefonu pc ye bağladım itunes aracılığı ile.Özellikle update etmemeye dikkat ettim.Hatta tlf kayıt etsin mi diye sorduğunda kapadım sayfayı. :) tlf şimdilik içerisinde gezinecek kadarıyla açıldı.Özellikleri vs şu şekilde görünmekte;
Iphone 4
Sürüm 4.1 (8B117)
Modem Firmware 02.10.04

Aşağıdaki yazı bir arkadaştan alıntıdır.İzin alamadım ama faydalı gördüğüm için paylaşmak istedim;

"Baseband sürümü 02.10.04 olanlar unlock için (simkilidi) beklicekler. 4.1 sürümler henüz sadece Jaılbreak yapılabilmekte. Unlock işlemi mevcut değil.
ancak 4.1 e baseband ını koruyarak yükseltenler çıkarabilir.

yurtdışı simloklu 4.1 versiyonu sahipleri şuan için Turkcell , Vodafone veya Avea hatlarını malesef kullanamayacaklar.

baseband olayı yeni çıkmış bişey değil.

jaılbreak ana azılımı kıran işlemdir. Unlock tamamen ayrı bir olaydır. tabiri caizse unlock ile baseband kırılır.

unlock işlemininin çalışabilmesi içinde jailbreak işlemi şarttır. Jailbreak yapılmadan unlock yapılamaz. isletim sistemi buna izin vermez. Jailbreak sayesinde Telefon yazılımı bir nevi. 3. partı yazılımlara açık hale gelir ve bu sayede crack li vb. uygulamalar cihaza yüklenebilir veya kullanılabilir.
baseband bir nevi şebekel ile irtibata geçen kısımdır eger kullanılan kart için unlock değil ise şebekenizle iletişim sağlanamaz. ve hattınızı kullanamazsınız."

konuyu takip eden arkadaşların işine yarar umarım.