Orijinalini görmek için tıklayınız : Yay presletme
Sercan AKCAN
23-11-2010, 00:31
bugün itibariyle 17 inç jantlarıma kavuşmuş bulunmaktayım.aracımda 5 cm h&r yay vardı ama istediğim kadar basmamıştı e ***** 17 jant ve 40 yanak olunca biraz daha yükseliyo arac şuan coil alamayacağım için aklıma gelen yayları presletmek.bildiğiniz ve güvenilir + uygun bir yer varmı ?
derece43
23-11-2010, 00:38
Bende meraktayım bu olay nedir? Zararlımı ? Bozuluyormu ?
Sercan AKCAN
23-11-2010, 00:40
kesmekten daha saglıklı :) ama nerede yapılır nasıl yapılır bilmiyrm
Low-Rider
23-11-2010, 00:41
Nam amortisör yapıyor diye biliyorum
derece43
23-11-2010, 00:43
Bu nam içinde biri sakın diyor diğeri çok iyi ya diyor.. Bende de var amatisörü benden önceki sahibi yaptırmış.. Ama ben alınca milletin sözüyle tırsıp orjinal taktım..
Sercan AKCAN
23-11-2010, 00:45
peki fiyatı biliyormusun zaten yay montaj dahil 500 liraya geldi cok koydu bana :)
derece43
23-11-2010, 00:56
peki fiyatı biliyormusun zaten yay montaj dahil 500 liraya geldi cok koydu bana :)
Yay montajı 500 derken??:confused: Pardon yaylar dahil demek istedin sanrım..
Amortisörü açma kapama falan 250 lira sanırım yay ucuzdur..
yavuz364
23-11-2010, 00:58
yaa nie böle bişi yapıyorsunuz ki ???
tamam alçalır ama yumuşak olur altı devamlı sürter flan :)
gidip alçak ve sert yay almak çok daha kolay değil mi ?
Sercan AKCAN
23-11-2010, 01:00
yaa nie böle bişi yapıyorsunuz ki ???
tamam alçalır ama yumuşak olur altı devamlı sürter flan :)
gidip alçak ve sert yay almak çok daha kolay değil mi ?
araçta şuan h&r 5 cm yay var eğer başka bir markanın 8-9 cmligi varsa nedne olmasın.
Fatih Kavak
23-11-2010, 01:05
NAM 4 yayı 300-350 arası yapıyor yanlız bu konuda kavga çıkar :D yaptır çok sağlık ve kesinlikle yaptırma diyenler arasında :)
Not:Bende meraktan sormuştum benim araba için bu fiyatı söylediler sen yinede ara bir konuş derim dediğim bu rakamlardan bahsederlerse arabanın üstündeki yayıda sök satılığa çıkar en temiz coil yap yarın birgün muayneden geçmeyecek sök tak uğraşma.
Aracım için TR'de aftermarket coilover olmadığı için bende custom olarak çözdüm işimi işinin ehli bir usta ile.Ama markalı bir coilover olsa direk alırdım ;)
Sercan AKCAN
23-11-2010, 01:15
350 mi napmış onlar ya hemen hemen yay parası yay 400 lira:d
coil istiyorum tr de yok yurtdısından gelcekte o da 1500-2000 lira cok para yani işinin ehli tanıdıgım bir usta yok.ama basmak istiyorum.sizin tanıdığınız varsa özelden iletişime geçelim
Fatih Kavak
23-11-2010, 01:17
350 mi napmış onlar ya hemen hemen yay parası yay 400 lira:d
coil istiyorum tr de yok yurtdısından gelcekte o da 1500-2000 lira cok para yani işinin ehli tanıdıgım bir usta yok.ama basmak istiyorum.sizin tanıdığınız varsa özelden iletişime geçelim
pm atıyorum.
Sercan AKCAN
23-11-2010, 01:21
pm atıldıysa gelmedi :/
Sercan AKCAN
23-11-2010, 01:38
galiba namdan başka yer yok :) namda yeni bir yay parası istiyor :)
akbaba78
23-11-2010, 06:43
arkadaslar presletmeyi tavsiye etmiyorum esnemelerde saga sola kaydiriyor arabayi :no: kestirin daha saglikli hatta hic ugrasmayin direk spor helezon takin:rolleyes:
deepjack
23-11-2010, 07:49
Akadaşlar ben ve arkadaşlarım bugüne kadar sürekli nam da yaptırdık hiç bir sorun yaşamadık 1 yıl garantili iş yapıyorlar.Eğer gitmeyi düşünürseniz şakir ustayı bulun elinden gelen yardımı sağlıcaktır. şuanki aracımda da pres uygulandı gayet güzel sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
Akadaşlar ben ve arkadaşlarım bugüne kadar sürekli nam da yaptırdık hiç bir sorun yaşamadık 1 yıl garantili iş yapıyorlar.Eğer gitmeyi düşünürseniz şakir ustayı bulun elinden gelen yardımı sağlıcaktır. şuanki aracımda da pres uygulandı gayet güzel sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
@arkadaslar presletmeyi tavsiye etmiyorum esnemelerde saga sola kaydiriyor arabayi kestirin daha saglikli hatta hic ugrasmayin direk spor helezon takin
saga sola kayma oluyormu yada savrulma ?
Sierra Rs
23-11-2010, 08:05
NAM'a veyahut bu gibi kesme biçme işlerine karşıyım ama bir arkadaşım F&K yaylarına soğuk pres yaptırmış namda 2 seneye yakın kullandı bende bir kaç kez tecrübe ettim eskisinden daha iyiydi :D sadece ön yaylara bastırmış 1 1.5cm daha alçak bir görüntü elde etmiş. soğuk presi tavsiye ederim.
deepjack
23-11-2010, 08:27
hiç bır sekılde saga sola kayma olmuyo sabaha gökcen yolunda roll yapıyruz virajlarda 120 130 hiç bir sorun yok.
Spor yay taktınız tamam da presleterek o ürünün statiği ile oynuyorsunuz. keza yay kestirmek de aynı şekilde..
Siz kendi can güvenliğinizi düşünmüyorsanız orada kimseye laf düşmez kimsenin umrunda değildir açıkçası.
Lakin aracınıza yaptığınız böyle bir işlem sonrası 3ncü kişilerin canını yakma ihtimalinizi de göz önüne almanızı öneriyorum.
Hani mazallah benim bir yakınıma böyle bir sebeple bir zarar gelse, gözüm döner dönmesine de, naparım bilemiyorum o an.. Çok kötü şeyler olur diye özetleyeyim..
İnsanlar saçacak paraları olduğu için boşuna coil almıyor.. Cahil olmayın..
Isıtıcaklar preslemek için mukavemetini yitirecek. Tekrar serleştirmek için nerdeyse kor haline gelene kadar ısıtıp karbon emdirmek lazım yaylara, bu seferde kırılma riski var çok sertleşirse. Hepsini aynı muameleyi zaten uygulayamayacaktır kimse. Coil alana kadar bekleyin. Bence yükseklik değil işlevsellik daha önemli. Canınızı ve başkalarının canını tehlikeye atma riskiniz var her ne kadar yaptıranlardan ben yaptırdım arabam vantuzla yapışmış gibi yola falan gibi izlenimler gelsede kesinlikle güvenli olduğunu düşünmüyorum. Bu işin boşuna ar-gesi olmuyor. Bu konu defalarca bu forumda tartışıldı isterseniz bir araştırın.
akbaba78
23-11-2010, 14:36
@arkadaslar presletmeyi tavsiye etmiyorum esnemelerde saga sola kaydiriyor arabayi kestirin daha saglikli hatta hic ugrasmayin direk spor helezon takin
saga sola kayma oluyormu yada savrulma ?
presleme isleminin nasil yapildigina baglidir..normal oksijen kaynagi ile preslenen yaylarda mutlaka sapmalar oluyor ben bizzat yasadim bu yuzden tavsiye etmiyorum..
Sercan AKCAN
23-11-2010, 15:08
arkadaşlar tamam biraz riski var biliyorum ama ben arabamla ne rolling ne drag nede baska bişey yapıyorum.gidipte viraja 150yle gircek halim yok zaten.tabiki tehlikeli ama benim amacım görüntü
deepjack
23-11-2010, 15:22
Arkadasım bu cvp bana sanırım sen neyın ne oldugunu bımıyosun sanırım burda ahkam kesıyosun can dedıgın candır kımsenın canını dusunmeden ıs yapmıyacagını dusunmuyorum saglıksız bırsey olsa baskasına neden onerelm elın adamı kazasın dıyemı ugrasıyoruz sanıyosun burası forun sıtesı bılen bılmeyen burada yarıdımcı olmaya calısıyoruz keza bızede zamanında yol gosterenler oldu bu (1.)
Yay ksmeye gelelım arabanı aldın orjinal yayları örnek verıyorum 8 bakla bu aracın kılosuda 1 ton dıyelım 4*8 32 bakla olarak dusun 1 ton bunun ıcın normal ve uzerıne gelebılecek agırlık dahıl sen bu yayı kestın önden 3 arkadan 4 ne oldu 18 bakla kaldı gerıye bu hem 1 ton cekıcek hem bınen kısı yada agırılık tartıcak ve yolda yurucek vıraja grıcek komık olmayalım mantıklı olalım bu (2).
Coılower cok iyi ve cok guzel ama herkezın butcesı yok her araca uygun yok ınsanlar ımkanları dogrultusunda bırseyler yapmaya calısır bızım yaptırdıgmız preslenen yayda kesme soz konusu degıl adam orjınal yayı sıkıstırıyor yani sertlesıyor iş bununla bıtmıyor amortısorde mılı kısaltıyor içine yag yerıne gaz koyuyor yada tam tersı araca gore degısıyor dıye bılıyorum ve coıloverdakı gı sabıtleme olyını dusunun en dıp nokta yapısun orda bırakıyosun işlem bu. buda (3)
Cahıl olmayın arastırın...
Ahmet_28
23-11-2010, 15:30
sadece yayı presletmekle bitmiyor.amortisör millerininde o yaya göre kısalması gerekiyor .ben şahsen tavsiye etmiyorum bende c2 vts varken preslenmiş 4 tane yay taktım 6 tane geri söktüm :D
Sercan AKCAN
23-11-2010, 15:30
yok sana bir cevap vermek falan değildi amacım:S birde şöyle birşey var bendeki yaylar h&r ın 5cmliği ama peugeot 207 rc için olanı rc 1400 kilo 1.4 hdi 1100 kilo bende bu yüzden istediğim kadar inmediğini düşünüyorum ondan presletmeyi falan düşünüyorum ama zaten dediğim gibi hem cok bir bilgim yok hemde rolle vs katılan biri değilim.
Ahmet_28
23-11-2010, 15:35
yok sana bir cevap vermek falan değildi amacım:S birde şöyle birşey var bendeki yaylar h&r ın 5cmliği ama peugeot 207 rc için olanı rc 1400 kilo 1.4 hdi 1100 kilo bende bu yüzden istediğim kadar inmediğini düşünüyorum ondan presletmeyi falan düşünüyorum ama zaten dediğim gibi hem cok bir bilgim yok hemde rolle vs katılan biri değilim.
207 rc ye özel değil oraya takılma bence.207 tüm modelleri citröen c2-c3 modellerine uyuyor.bi modele has değil yani;)
Sercan AKCAN
23-11-2010, 15:37
bilmiyorum istediğim kadar basmadı :( yani 1bucuk milyar veremiyorum malesef coilover almayı kim istemezki.
Ahmet_28
23-11-2010, 15:40
bilmiyorum istediğim kadar basmadı :( yani 1bucuk milyar veremiyorum malesef coilover almayı kim istemezki.
bide şöyle düşün:
yay :400 +işçilik:100 bide şimdi presleteceksin en az :250 =750 tl :)
keşke bi o kadar daha ekleseydin de coilover alsaydın dimi:)
vtec powe®
23-11-2010, 15:41
5cm lede istenen görüntü alınamıyorsa geriye jantı büyütmek yada coil almak kalıyor.Bunlara bütçe müsait değilse, şahsen ben olsam presletmek yerine eğer yay kesilebiliyorsa kestirirdim. Can@ ında dediği gibi yayın mukavemetine zararlı bu işlem. Yyaın kırılmayacağının garantisini kim verebilir?
M U R A T
23-11-2010, 15:43
Arkadasım bu cvp bana sanırım sen neyın ne oldugunu bımıyosun sanırım burda ahkam kesıyosun can dedıgın candır kımsenın canını dusunmeden ıs yapmıyacagını dusunmuyorum saglıksız bırsey olsa baskasına neden onerelm elın adamı kazasın dıyemı ugrasıyoruz sanıyosun burası forun sıtesı bılen bılmeyen burada yarıdımcı olmaya calısıyoruz keza bızede zamanında yol gosterenler oldu bu (1.)
Yay ksmeye gelelım arabanı aldın orjinal yayları örnek verıyorum 8 bakla bu aracın kılosuda 1 ton dıyelım 4*8 32 bakla olarak dusun 1 ton bunun ıcın normal ve uzerıne gelebılecek agırlık dahıl sen bu yayı kestın önden 3 arkadan 4 ne oldu 18 bakla kaldı gerıye bu hem 1 ton cekıcek hem bınen kısı yada agırılık tartıcak ve yolda yurucek vıraja grıcek komık olmayalım mantıklı olalım bu (2).
Coılower cok iyi ve cok guzel ama herkezın butcesı yok her araca uygun yok ınsanlar ımkanları dogrultusunda bırseyler yapmaya calısır bızım yaptırdıgmız preslenen yayda kesme soz konusu degıl adam orjınal yayı sıkıstırıyor yani sertlesıyor iş bununla bıtmıyor amortısorde mılı kısaltıyor içine yag yerıne gaz koyuyor yada tam tersı araca gore degısıyor dıye bılıyorum ve coıloverdakı gı sabıtleme olyını dusunun en dıp nokta yapısun orda bırakıyosun işlem bu. buda (3)
iyiki varsın ve iyiki bu kadar araştırmışsın sağol dostum:icon_tup:
deepjack
23-11-2010, 15:47
arkadaslar benım nacızane fıkrım arastırın herkezden bır yanıt alın kendı bıldıgınızı uygulayın.
Fatih Kavak
23-11-2010, 15:51
Ya abi bırakın bu sosyal mesaj vermeyi o kadar çok tartışıldı ki bu konular üstteki postumdada yazdım kavga çıkar diye isteyen istediğini yapmakta özgür arkadaşımınız maddi durumları şuan için coil almaya yetmiyor olabilir ama arabasınıda yapmak istiyor ne yapıcak mecburen custom'a yönelicek sanki bilmiyor mu markalı malın daha iyi olduğunu daha güvenilir olduğunu.
deepjack
23-11-2010, 15:55
yaşa be anlayışlı adam farklı oluyo işte
kardeşim cebinde 300-350 liran yoksa bırak yapma bu işi gidip 50 liraya 100 liraya yay kesmektense gidersin nam a paşa paşa yaptırırsın arabanı ben 1.5oo liraya serçe aldım herkes yay keserken gittim nama 3oo-35o lira para verdim kafam rahat oldu yay kestirmek güvenli cart curt demeyin yaşadık biliyoruz..
Yay kesmek ya da presletmeyi savunuyor, üstüne üstlük baya cüretkar bir şekilde cahil olmayın şeklinde bir cümle kurabiliyorsanız pes diyorum..
Coil alanların hepsi salak, bi sizler akıllısınız çünkü.. Coilover ürünleri için bütün firmalar salak olduğu içinyüzbinlerce dolar arge bütçesi ayırıyor çünkü.. Bi siz akıllısınız bu dünyada.. :)
Ama bu işleri yapıp kaza yapan takla atanlara zerre kadar acımıyorum. Bu işin sonu orasıdır.
Umarım başkalarının canını yakmazsınız, umarım bu kişiler benim yakınlarım olmaz.
Selametle..
Coil Her Arabaya Varmı Arkadaşım ? Olmayan Adam ne Yapcak Söylesene Bana Bi Senmi Üretceksn Benim Serçeme Coilover ?
deepjack
23-11-2010, 16:11
yorumsuz...
M U R A T
23-11-2010, 16:21
isteyen yayını keser yada presletir herkesin kendi tercihi ama bu doğru bir uygulamaymış gibi körü körüne savunmak ve cahil olmayın araştırın demek çok büyük bir tezat böyle iddialı cümleler kurmadan önce biraz daha araştırma yapmak daha iyi umarım preslenmiş yaylarınızla başınıza kötü birşey gelmez
koluman nickli arkadasim yeni civicte yaptırdı guzel oldu basıklıgı fılan ama su an coilover kullanıyo bence yaptırma zaman ve para kaybı ebayden kıylover al bak keyfine
oguzhan999
23-11-2010, 16:32
bugun 4 yayı 200 e pressletmiş bizim arkadş namda ama...tavsiye etmiyorum çok vururntu yapıyor
Sercan AKCAN
23-11-2010, 16:36
sanırım bu gidişle önler coil arkalar presli yay olucak sizce nasıl olur.
200de cok aslında ama hiç olmadı vericez o parayı nama :(
Sen yay kesme-biçme yi savunuyorsan ve utanmadan işin mühendisliğini savunanlara laf atıp araştır diyorsan kör cahilsin... Yaptığın hesap bakkal hesabı.. Firmalar senelerce arştırıp AR-GE yapıp yüzbinlerce doları binlerce teste döküp belirli bir şekil ve boyut çıkarıyor..
Senin yaptığın bakkal hesabı yok bu mühendisliğin arkasında..
Birazcık düşünün, neden profosyeneller kesme-biçme yapmıyor da doğrusunu kullanıyor. Onlar aptal da bi kendiniz mi zekisiniz?
Bu işin son noktası olan F1'de kaç kesik ya da presletilmiş amortisör sistemi gördün? Ama doğruu sen araştırmacısın, bu işe milyarlar döken insanlar cahil...
Paran yok ise ya da aracına göre üretilmiş ekipman yok ise takmayacaksın. Ha yok ben istiyorum dersen elbette kimse takamaz, gidip yanlışı yapıp abuk subuk sanayi işi amelelikleri aracına elbet takabilirsin. Ama yaptığın yanlışı doğru diye savunup bir de doğrusunu yapanlara laf atarsan anca komik olursun.
bo konular ilk acıldıgı zamanda yazdım ama evrenoz hep muhalefet o muhalefet oldugu gunden beri yapılıyo hala kimsede bisey yok :D
düzgün usta yapsın sıkıntı olmaz rahat olun relax ama oyle 300 ler falan degil max 80 tl :D onun ustunu verebiliyosanız gidin yay alın...
hee simdi demem oki soyle bi durum var bu arkadasın basına geldigi gibi bizde bicok arabamıza yay aldık fakat en dusugu bıle ıstedıgımız gıbı basmadı arabayı bizde gidip spor yayı bile ısıttırdık :D :D yapacak bisey yok bizim istedigimiz olcude basan bi yay yok.
:hehe: fatii konuda o iyi pıstırır ona sor yazıcaktım adam yazmış :D
fatii şu benim stage 5 spec debriyajı sordunmu ? :)
bo konular ilk acıldıgı zamanda yazdım ama evrenoz hep muhalefet o muhalefet oldugu gunden beri yapılıyo hala kimsede bisey yok :D
düzgün usta yapsın sıkıntı olmaz rahat olun relax ama oyle 300 ler falan degil max 80 tl :D onun ustunu verebiliyosanız gidin yay alın...
hee simdi demem oki soyle bi durum var bu arkadasın basına geldigi gibi bizde bicok arabamıza yay aldık fakat en dusugu bıle ıstedıgımız gıbı basmadı arabayı bizde gidip spor yayı bile ısıttırdık :D :D yapacak bisey yok bizim istedigimiz olcude basan bi yay yok.
Ben bunu 10 yıldan uzun süredir savunuyorum.. Elbette muhalefet olucam çünki doğrusu bu.. Ha gider 1 milyon kişi keser, biçer. Zerre umrumda olmaz kimsenin yaptığı.
Ama gelip de herkese açık alanlarda kesme, biçme, tekrar ısıtma doğrudur diye yanlış bilgi verilemez. Verilirse muhalefet olurum elbette...
İşin piri diye adlandırılan kişilerden tutun da bu işle ciddi anlamda uğraşan kişilere kadar herkes de bu muhalefetimi destekler..
:hehe: fatii konuda o iyi pıstırır ona sor yazıcaktım adam yazmış :D
fatii şu benim stage 5 spec debriyajı sordunmu ? :)
kanka sordumda sert yaparım dıyo ama ne demek istedigini tam cozemedik :D
ama kesinlikle kacırmaz sorun olmaz.106 yı yukleyince fix problemdir arka arkaya 3 gazlamada araba debriyajdan oturu her seferinde geriler..bronz yapınca o problem buyuk olcude ortadan kalkıyo
Evrenoz Yukardaki Arkadaşlar Yay Kesmeyi Savunmuyor Nam'da Yapılan Yaylar Sertleştirip sıkılaştırılıyor kesme ayrı bişe o ayrı bişe kesmeyi savunmam ben zaten ayrıca f1 aracı diosun f1 aracı yapmak zorunda cebinden para ödemiyorlar yada aramıyorlar coilover sponsorları yardımcı oluyor coil olmayan araçlara napcaz ? söylesene ? Namiştain e taş atıp duruyorsunuz hayırdır canınızımı yaktı türkiyede kaçtane firma var onlar gibi sahipleri üretenleri türk bunla avunmalısın yabancı ülkelere bağlı olma asimile olma
kanka sordumda sert yaparım dıyo ama ne demek istedigini tam cozemedik :D
ama kesinlikle kacırmaz sorun olmaz.106 yı yukleyince fix problemdir arka arkaya 3 gazlamada araba debriyajdan oturu her seferinde geriler..bronz yapınca o problem buyuk olcude ortadan kalkıyo
çk sert olsun hiç fark etmez, hatta tplate gibi zırlama yaptırabiliyorsa ona bile razıyım :D çok sert olsun ayagımı hafifden bile çeksem zıplasın kullanısı zor, agrasif olsun :D
kaç kaymeye yapar bunu ?:)
Kisisel tartısma olmasın.
Evrenoz Yukardaki Arkadaşlar Yay Kesmeyi Savunmuyor Nam'da Yapılan Yaylar Sertleştirip sıkılaştırılıyor kesme ayrı bişe o ayrı bişe kesmeyi savunmam ben zaten ayrıca f1 aracı diosun f1 aracı yapmak zorunda cebinden para ödemiyorlar yada aramıyorlar coilover sponsorları yardımcı oluyor coil olmayan araçlara napcaz ? söylesene ? Namiştain e taş atıp duruyorsunuz hayırdır canınızımı yaktı türkiyede kaçtane firma var onlar gibi sahipleri üretenleri türk bunla avunmalısın yabancı ülkelere bağlı olma asimile olma
F1 aracı örneğini bu işin zirve noktasında yapılan uygulamaları göstermek için verdim. Anlamamışsın... Ya da ben anlatamadım, problem değil.
Doğru olan kesme, biçme olsa idi zirve noktasında da kesme biçme uygulamaları uygulanırdı dedim.. Örneğin zirve noktasını bu yüzden verdim.
Coilover yoksa aracına ve sen %100 doğruyu yapmak istiyorsan olduğu gibi bineceksin. Yok ben olduğu gibi binmek istemiyorum, ille de yapıcam diyorsan ister kes ister amortisörünü kaynat. Beni zerre ilgilendirmez.
Ama yaptığın yanlışı burada
"Ben doğrusunu yapıyorum, araştırın" diyerek sana gerçek doğruyu öğretenlere laf atarak savunmayakcasın.
"Ben yaptım, yanlıştır, memnunum" diyene laf mı etmişimi bu güne kadar..
çk sert olsun hiç fark etmez, hatta tplate gibi zırlama yaptırabiliyorsa ona bile razıyım :D çok sert olsun ayagımı hafifden bile çeksem zıplasın kullanısı zor, agrasif olsun :D
kaç kaymeye yapar bunu ?:)
valla bi konusuyum moruk en uygun sekilde kaca yapar sorarız..istanbuldan birilerine yapıp yolluyodu ama unuttum simdi kime yaptıgını baya bi siparis alıyo o taraflardan dahada bi sıkıntı ceken duymadım zaten her zaman malının arkasında.
Fatih Kavak
23-11-2010, 17:38
Bir kaza olucaksa eğer preslesende biçsende markalı taksanda oluyor hatta bu işin sonu olan F1'de Bericello’nun arabasından fırlayan yay Massa'yı öldürüyordu.
O Arkadaş dogrusunu yapıyorum derken kesinlikle haklıdır benim arabamın coilover i yok ve hiç bir zamanda olmıcak yapılacak tek şey nam a gidip yaptırmak adam işlerini profesyonelce yapıyor ben 2 aracımı orda yaptırdım ve çevremde bi çok arkadaşta yaptırdı hiç birinden problem duymadım kendimde yaşamadım serçe gibi bi arabayla viraja girerken banamısın demiyorum araç kıçı başı sağa sola savrultmuyor Coilover iyidir güzeldir ama benim aracımda olmadıgı için yapabilceğimin en iyisi nam'dır yay kesmek değildir
Bir kaza olucaksa eğer preslesende biçsende markalı taksan oluyor hatta bu işin sonu olan F1'de Bericello’nun arabasından fırlayan yay Massa'yı öldürüyordu.
Elbette kaza olur.
Dünyanın en doğru sistemini kullansan da olur.. Milyon dolarlık malzeme taksan da olur. Milyar dolarlık AR-GE yapsan da olur..
Ama doğruyu yapıp da kazaya karışman ile, yanlışı yapıp kazaya karışman arasındaki olasılık farkını ( tüm diğer şartlar sabit ve her 2 durum için de eş iken ) tahmin etmek zor olmasa gerek..
Low-Rider
23-11-2010, 17:42
Boşu boşuna tartışmayın her yay kesme presletme konusunda bunu diyorum.Yaptırıcak adam zaten yaptırıyor siz burda yay kesme-presletme zararları üzerine tez yazıp doktora bile yazsanız.
O yüzden bu işi yapmak isteyenleri yada yapanları laubali bir şekilde cahillikle suçlamasın kimse , para adamın keyif adamın ister keser ister coilover alır.
Aracına üretilmiş coilover varsa markalı almak en doğrusu zaten , ama bu konularda öyle şeyler oldu ki araç için üretilmiş bırak coilover'ı yay bile yok ama "çok bilenlerin" kesme coilover al dediğide oldu:D
Uzun lafın kısası boşuna kavga etmeyin , her koyun kendi bacağından asılır.Kimisi kesip presletip dip yer dolaşmayı sever kimisi marka kullanıp yol tutsun ister.
vatandaşın birisi benim serçeme sen mi coil üreteceksin demiş de.. :)
basma o zaman sen de.. ürün yoksa basmayacaksın.. öyle bir zorunluluk mu var? arabası basık olmayana kız mı vermiyorlar.. kendi canınızı düşünmüyorsunuz, arabanın hakimiyetini kaybedip başkalarının tepesine çıktığınızde ve milletin çoluğunu çocuğunu öldürdüğünüzde ne olacak?
halk arasında modifiye = apaçi = Serseri lerin arabası ile oynaması imajını siz gibiler bırakıyorsunuz işte..
Millet 3 gün sanayide zaman geçiriyor, kaportacı muzaffer ustanın 3 çift lafını ezberliyor sonra kendisini mühendis sanıyor.. Süper.. Aferin.. Tam gaz devam..
O Arkadaş dogrusunu yapıyorum derken kesinlikle haklıdır benim arabamın coilover i yok ve hiç bir zamanda olmıcak yapılacak tek şey nam a gidip yaptırmak adam işlerini profesyonelce yapıyor ben 2 aracımı orda yaptırdım ve çevremde bi çok arkadaşta yaptırdı hiç birinden problem duymadım kendimde yaşamadım serçe gibi bi arabayla viraja girerken banamısın demiyorum araç kıçı başı sağa sola savrultmuyor Coilover iyidir güzeldir ama benim aracımda olmadıgı için yapabilceğimin en iyisi nam'dır yay kesmek değildir
Ben bu konu altında NAM'ın N'sini telaffuz etmedim. Sen kesme-biçme işlemini doğru, coilover tamkayı yanlış veya gereksiz buluyorsan sana birşeyler anlatmak gerçekten luzumsuz. Doğruyu öğrenme niyetin yok çünki...
Serçeyle viraja giriyorum, savrulmuyor hatta 2 arkadaş da yaptırdı uff 10 numara açıklaması bana mühendislik ve AR-GE anlamında en ufak bir bilgi vermiyor...
Boşu boşuna tartışmayın her yay kesme presletme konusunda bunu diyorum.Yaptırıcak adam zaten yaptırıyor siz burda yay kesme-presletme zararları üzerine tez yazıp doktora bile yazsanız.
O yüzden bu işi yapmak isteyenleri yada yapanları laubali bir şekilde cahillikle suçlamasın kimse , para adamın keyif adamın ister keser ister coilover alır.
Aracına üretilmiş coilover varsa markalı almak en doğrusu zaten , ama bu konularda öyle şeyler oldu ki araç için üretilmiş bırak coilover'ı yay bile yok ama çok bilenler kesme coilover al dedi:D
Uzun lafın kısası boşuna kavga etmeyin , her koyun kendi bacağından asılır.Kimisi kesip presletip dip yer dolaşmayı sever kimisi marka kullanıp yol tutsun ister.
Ben hep "isteyen kestirsin tabir-i caizse s.. kadar" diyorum. Yeter ki bu kesme biçme pıstırma ya da diğer isimlerdeki işlemler doğru diye lanse edilmesin. Az evvel de yazdım.
Kestirdim, yanlıştır biliyorum ama şartlar bunu gerektirdi. Ayrıca memnunum, sorun yaşamadım..
diyene laf etmiyorum elbette.
paran varsa coilover paran yoksa gameover beyler bırakın bosa tartısmayı
2 Arkadaş Demedim Sana 2 Arabamdada Kullandım Problem Yok AR-GE Ve Mühendislik Diosan Senin Arabanın Jantıda Sis Farlarıda,Far ve Stoplarıda,İç Tasarımda,Ön Konsolda,Tampon vs.. Body Kit vs.. Kullandıgın Bu Şeylerede Çok Bakıyormusun Çok İyi Bi Mühendislikle Yapılmış Diye ? Sonucta Farlarda Senin Güvenliğin İçin Jantlarda Vs..
Sercan AKCAN
23-11-2010, 17:49
paran varsa coilover paran yoksa gameover beyler bırakın bosa tartısmayı
o zaman şöyle bişey sen maks 80 tl demişsin bende 100 lira düşünüyodum.h&r in 5 cmlik yayı var zaten sitediğim gibi olmadı.istanbulda nerede ve kimde yaptırırım?
2 Arkadaş Demedim Sana 2 Arabamdada Kullandım Problem Yok AR-GE Ve Mühendislik Diosan Senin Arabanın Jantıda Sis Farlarıda,Far ve Stoplarıda,İç Tasarımda,Ön Konsolda,Tampon vs.. Body Kit vs.. Kullandıgın Bu Şeylerede Çok Bakıyormusun Çok İyi Bi Mühendislikle Yapılmış Diye ? Sonucta Farlarda Senin Güvenliğin İçin Jantlarda Vs..
Yanlış okumuşum, ama ha 2 arkadaş ha 2 araç.. Aynıdır gözümde..
Ben aracımda kullandığım parçaları devamlı olarak arkasında belirli bir AR-GE'nin olduğuna inandığım/gördüğüm markaları göreceli ve önemlilik sırasına göre değerlendirip kullandım.
Az yedim, az gezdim gittim orjinal amortisör ve spor yay ikilisinin doğruluğuna inanmadığımdan koni aldım. Konileri patlattım, tamir ettirmek yerine kredi çektim yeni koni aldım. Lastiğimde çatlaklar gördüm, 4'ünü de değiştirdim. vs..vs..vs...
En ufak sorunda idare eder çözümü değil doğru çözümü uyguladım.
Ha bütçem yeterli gelmezdi koni alamazdım. O zaman da şunu derdim.
Stock amortisör ve spor yay kullanıyorum, doğru değil biliyorum. Yanlıştır. Lâkin şartlar bunu gerektirdi.
Tutup da öyle kullanıp memnunum veya sorun yaşamıyorum diye bunu savunmazdım.
o zaman şöyle bişey sen maks 80 tl demişsin bende 100 lira düşünüyodum.h&r in 5 cmlik yayı var zaten sitediğim gibi olmadı.istanbulda nerede ve kimde yaptırırım?
valla ankarada olsan sana %100 memnun olacagın sekilde yaptırırdım ama istanbul icin bi bilgim yok
Benim Aracıma uygun coilover yok değilmi ? peki serçeyle havada gezmek dogrumu güvenlimi ? coilover yoksa ben ne yapıcam mecburen en güvenli sistemli profesyonel çalışanlarla görüşüp yaptırıcam öyle değilmi ?
Benim Aracıma uygun coilover yok değilmi ? peki serçeyle havada gezmek dogrumu güvenlimi ? coilover yoksa ben ne yapıcam mecburen en güvenli sistemli profesyonel çalışanlarla görüşüp yaptırıcam öyle değilmi ?
Alıntı yapmadığından ve karşılıklı konuştuğumuzdan bunu bana söyledin varsayıp yazıyorum.
%100 güvenli yol'u tercih ediyorsan, stock gezip aracın sınırları dahilinde kullanım stili belirleyecen. Profesyonel dediğin kişiler bu işin okulundan gelen kişiler ise ( yani sanayideki ali-veli değil ise ) kes, biç, ısıt, preslet demeyeceklerdir zaten..
Sercan AKCAN
23-11-2010, 19:24
arkadaşlar dogru olmadıgını bende biliyorum ilk basta dogru olmadıgı için gittim spor yay aldım ama istediğim kadar düşürmedi.presletmeyi düşünüyorum biliyorum doğru değil bu yüzden de işinin ehli birini arıyorum
Yay ısıtma kesme VS..... işlemlerin tamamı mühendislik hesap içermediği için sakıncalıdır.Bunu tartışılması anlamsız olur..
Yayı kestirdim yoltutuşum arttı diyen arkadaşlarda biryere kadar doğrudur.Haliyle ağırlık merkezi aşağı çekilmiştir bir miktar kontrolsüzde olsa yoltutuş artmıştır ancak riskleri ve yanlışlıkları ile birlikte....
Kısaca birçok arkadaş gibi kesinlikle önermiyorum.Ne sanayi ağzı yaparım nede çaylak ağzı...
Doğrusu neyse odur.
Not: Yanlışı dahi en doğru biçimde yapan ustalar var oda ayrı mesele.İlla yapılacaksada bu tarz ustalarda yaptırmakta fayda var...
Sercan AKCAN
23-11-2010, 20:17
bende en doğru ustayı arıyorum :)
pepecura
23-11-2010, 20:22
aracımda spor yay var orjınal amortısore takılı ıstedıgım gıbı dusmedıgı icıın amortısorun mılınden kısaltırıp (yayda kesılecek) aracı bıraz daha dusurecegım. belkı fıkır işe yarar :)
AhmetYılmaz
23-11-2010, 20:30
Namda yaptırdım ben. Çokta memnunum. Konforlu.
Sercan AKCAN
23-11-2010, 21:41
aracımda spor yay var orjınal amortısore takılı ıstedıgım gıbı dusmedıgı icıın amortısorun mılınden kısaltırıp (yayda kesılecek) aracı bıraz daha dusurecegım. belkı fıkır işe yarar :)
AhmetYılmaz Namda yaptırdım ben. Çokta memnunum. Konforlu.
pepecupra nerede yaptırcan fiyat nedir
ahmet kac liraya yaptırdın?
AhmetYılmaz
23-11-2010, 22:18
Valla 300e falan geldi bana. Ama pazarlık falan yap sen düşer. :D
Alıntı yapmamışsın cevabın bana olduğunu varsayarak söylüyorum. Bunları söyleyen kör cahil bi adam bana yürüyen aksamla ilgili cahil olduğumu iddia edemez. Kasaplıkla bu işler belli bir noktaya kadar gider. Sonrası Allaha emanet... Adamlar milyon dolarlar yatırıp arge kuruyor. Onlarda bile hata payı varken. X usta yaptı süper oldu. Marka almayın X usta'da yaptırın diyorsun. X usta 1 yıl garanti verse ne olur? Amortisörleri %12.5 sertleştirdik içine tereyağı bastık süper yol tutuyo. Yaylardan da 4 bakla aldık mantığıyla nereye kadar. Kapalı sistem çalışan bir mekanizmayı açıyorsun tekrar kapatıp kullanıyorsun bi kere. Ben burada preslenicek yayların mukavemetini kaybetip nasıl geri kazanılacağından bunlar olurkende oluşabilecek risklerden ve birbirlerine yakın değerlere ulaşamayacaklarından bahsediyorum sen tutmuş bana cahil diyorsun. Büyük ihtimal bu işlemlerin yapılış yöntemlerinden haberin bile yoktur.
Yaptıran yaptırır. Yakın arkadaşlarımdan birisi kesik yayla geziyordu yakın zamana kadar. İlgilendirmez beni herkesin kendi tercihi. Ama X usta yaptımı olur süperdir diyemezsin. Bu arada ilk yazıda seni hedef falan almamıştım. Hatta konuyu bile okumamıştım. Senin gibi mühendisliğini konuşturan bi iki arkadaş mutlaka çıkıyor her seferinde. Onlara ithafen genel olarak konuştum.
Bu kadar ince hesaplara girip böyle irdelemeye gerek yok. bi arabada 4 yay var bunlar 8 bakla 4x8=32 ekle 8 baklanın 8'ini 40 yapar... şeklinde saçmalamaya lüzum yok. Konuyu açan arkadaş kendiside farkında olaydan ben nazik bir dille bekle coil alıcaksın madem acele etme aldığında basarsın arabanı dedim fark ettiysen. Kasaplığa lüzum yok tekrar söylüyorum.
Seninde dediğin gibi burası bir forum. Burada insanlar doğruları paylaşmaya çalışırlar. Cahilce doğrudan saptırmaya çalışmazlar:icon_tup:
Not; Eğer o lafların bana değil ise kusurabakma konuya balıklama atlamış oldum ama yinede dediklerimden birşeyler çıkarmaya çalış.
Edit:
@Evrenoz:
Teşekkür ederim benim yerime açıklamışsınız konuyu yeni okuyorum. Anlamayan anlamıyor. Yapacak birşey yok. Ölü taklidi yapalım gider. O-<--<
Sercan AKCAN
24-11-2010, 02:32
Valla 300e falan geldi bana. Ama pazarlık falan yap sen düşer. :D
yahu 300 cok fiyat be.
S.Özeren
24-11-2010, 03:24
5cm'den sonra herşey amartisöre işlem ister presletmekle olmaz yani sadece senin yerinde olsam kafaları izmitte coile çeviririm nama bayılmayada gerek kalmaz..
akbaba78
24-11-2010, 06:53
arkadaslar coil veya spor yay pahali fikrine katiliyorum:( herkes butcesine gore haraket ediyor sonucta hatta bende suan kesik yayla dolasiyorum bi sikinti yok takir tukur sesler geliyor bazen ama genelde sorunsuz:obiz burada bu isin en dogrusu nasil yapilir onu belirtmeye calisiyoruz yoksa git 1000-1500 e yay al demiyoruz kimseye size yasadigim sorunu belirttim belki arabadan arabaya farkeder ama sagliksiz oldugu kesin;)
bugune kadr 4 5 tane araba ısıttırdım kimileri çok kotu oldu kimilerinde en ufak sıkıntı yaşamadım..o karar sana kalmış...pug serisi aslında ısıtılarak basılacak bi araba deil bana kalırsa..
deepjack
24-11-2010, 07:35
savundugumuz yok kullanıyoruz sorun yasamıyoruz bak ısıne .
pepecura
24-11-2010, 08:40
pepecupra nerede yaptırcan fiyat nedir?
aslinda ilk yaptirmam gereken islemdi arkadaslar 50 kere soledi ama ben spor yay almayi tercih ettim cunku onceki araclarimda spor yay cok guzel dusuruyordu focusu dusuermedigi icin bu sekilde yapicam 200 ile 300 arasi bildigiin her amortisorcu yapar...;)
pepecupra iyi olmus :D:D:D
Sercan AKCAN
24-11-2010, 10:02
ahahaha pardon ya yanlıslık pepecupra yazdım.pardon.300 cok yahu.400 yay a verdik zaten.
pepecura
24-11-2010, 10:51
ahahaha pardon ya yanlıslık pepecupra yazdım.pardon.300 cok yahu.400 yay a verdik zaten.
ben hic 400 e yay almadiigm icin :) 250 300 takildim hep :)
ben spor yay tercihimin sebebi amortisorun standart kalio istedigin zaman orjinal yaylari takip leylek gezebiliosun muaynee derdi falan :icon_tup:
simdi mecburiyetten milden kisaltiyorum.. gel beraber yaptiralim indirim yaptiririz
Sercan AKCAN
24-11-2010, 10:53
vallahi iyi olur.
pepecura
24-11-2010, 11:08
vallahi iyi olur.
telini pm le
Sercan AKCAN
24-11-2010, 15:06
pmledim. 10 krktr
şimdi beyler siz neye karar verdınız ? aynı sorun benım arkadaşta var 5 cm yay önler düştü arkalar havada arac ek kasa sedan civic keseyım mı dıye dusunuyor ?
Sercan AKCAN
25-11-2010, 00:08
vallahi bulabilirsek uyguna yayı presletcez olmadı kestircez :)
bizde sanırım yarın kesıyoruz leylek gıbı duruyor arkası :D
Sercan AKCAN
25-11-2010, 00:19
tekirdağdasınız işte keşke buralarda olsaydınız sizinle gelirdim bende.
ee vardı senınle gelcek arkads gelmıyor mu ?
Sercan AKCAN
25-11-2010, 00:59
arıcaktı en son girmedi sanırım foruma bilmiyorum ya sabırsızlanıyorum :)
Sercan AKCAN
25-11-2010, 01:05
birde kafamda şöyle bir soru var spor yaylarımı kestirsem/presletsem orjinal yaylarımı
birde kafamda şöyle bir soru var spor yaylarımı kestirsem/presletsem orjinal yaylarımı
orjınal yaylarına dokunma sporları kes
volume81
25-11-2010, 12:07
3.5 cm vogtland yaylarım var ön-ve arkadan 1.5-2 cm insin istiyorum şimdi bu kadarcık şey için sök tak kes vs risk'e girmekde istemiyorum amortisörlere diş açıp custom coil şeklinde yapıp kullananların fikirlerini alabilirmiyim genelde şuanki yüksekliğinde kullanıcam arada sırada yani ayda bir dip basıp gezicem :) sizce bir sıkıntı olurmu :)
pepecura
25-11-2010, 15:59
pres degil kestiricez ama ona gore amortisorden mili ayarlaticaz
Sercan AKCAN
25-11-2010, 16:49
eser abiylede konustum ben olmadı onunla halletcez.
bende namdan preslettim arabayı önler 5cm arkalar 4 cm ama suanda önler 6.30 oldu arkalar 550 falan. git gide düsüo araba:)) ancak konfor bakımından 6 cm spor yay taksam bu kadar olmazdı araçda halen esneme payı var.ama bozuk yolda tak tuk vuruo. ama esniyo yinede araba . yay denicem bide meg 3 e hr düsünüorum.
hortt... 1 seneye 1 ay kala konu hortlamış.. ;)
GokhanK.
28-10-2011, 15:38
..........
S.Özeren
28-10-2011, 15:44
bende namdan preslettim arabayı önler 5cm arkalar 4 cm ama suanda önler 6.30 oldu arkalar 550 falan. git gide düsüo araba:)) ancak konfor bakımından 6 cm spor yay taksam bu kadar olmazdı araçda halen esneme payı var.ama bozuk yolda tak tuk vuruo. ama esniyo yinede araba . yay denicem bide meg 3 e hr düsünüorum.
o olay mevcut :D bendede düştü halada düşmeye devam ediyo :)
şuna açıklık getireyim ısıtma ile press diye bişi yok zaten direk yayı koyuyor uzerıne basıncla sıkıstırıyor
Press oluyo işte kanka :)
e MEg 3 hb e HR takan yokmu? :)