Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Kanallı Diskleri Hakkında
Beyler arabamın fren sistemi kimi durumlarda yeterli gelmiyor bazen şişmeler oluyor.
Kaliteli markaların Stoptech,EBC vs.. gibi hava kanallı fren disklerinden edinirsem bana kazancı olurmu yoksa gereksiz bir yatırımmı olmuş olur?
Standart fren sisteminde EBC Pabuçlar+Delikli disk ile kazancım ne olur gereksiz bir harcamamı yoksa iş görürmü?
JumboAli
25-11-2010, 18:13
knka bılıyosun ben ies'te kullanıyorum. Gayet memnunum 0-30km arası duruslarım eksısı gıbı ama 30+ duruslarım yuksek hızda frenlerım veya dısk şişmesi gıbı bı sornum yok cok guzel soguyor dıskler balatalar cok guzel bastırıyor sorunsuz duruyorum allaha sukur
JumboAli
25-11-2010, 18:15
bu arada bende stoptech dısk balata var sımdı bakımda celık fren hortumuda yapıcam .
gokhan035
25-11-2010, 18:18
kullanan birisi olarak, hiç düşünmeden yaptır derim eskisiyle her açıdan alakası yok.
Teşekkürler beyler bakalım yarın haber bekliyoruz :)
fsunnetci
25-11-2010, 18:40
çelik fren hortumları ile desteklersen farkını daha iyi hissedersin.carbon balata kullanırsan yüksek süratlerde fren mesafeni baya bi kısaltırsın.
Çelik fren hortumunun avantajı nedir standarda göre?
esnemez, süngerimsi fren hissini yok eder basıncı tamamen kaliper pistonuna aktarır.
bende de ies var frenlerden memnun değilim bende düşünüyorm omni stoptech veya ebc disk ve greenstuf balata
fsunnetci
25-11-2010, 18:58
Çelik fren hortumunun avantajı nedir standarda göre?
Fren pedalındaki hissiyatın biraz daha artacak:o yani arkadaşın dediği gibi esneme azalıyor ve sertleşme artıyor,konfor azalıyor ama fren performansı artıyor ;)
Çelik fren hortumları basınç olarak oem hortumlara nazaren daha dayanıklıdırlar ve uzun ömürlüdürler ama dediğim gibi fren pedalına bastığında esneme hissetmeyeceksin ama yüksek süratlerde fren mesafesi performansın artacaktır emin olabilirsin..:icon_tup:
muRattini
25-11-2010, 19:17
Ben de stoptech fren diski ve trw balata kullanıyorum, frenlerim önceki halinden çok daha iyi
ocean0636
25-11-2010, 22:22
Ben oem frenlerın yetersızlıgı uzerıne servısıme gıttım garantıden trw dısk+ balata taktılar pek bısey degısmedı. Bunun uzerıne kendım stoptech hava kanallı delıklı disk + balata aldım, hala tam ıstedıgım kıvamda olmasada eskiye göre barizz fark var..
bende de stoptech delikli kanalli diskler ve balatalar var
cok memnunum. kesinlikle tavsiye ederim
stoptech kullanıyorum jantlarım eskısıne gore daha cok balata tozu olsada frenlerım gayet ıyı
Fransız rüyası bir araba kullandığım için yine yeni yeniden Stoptech bana üretim yapmıyormuş.
EBC Disk+ Greenstuff Pabuç alacağız mecburen.