Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Galericiler rahatsız...

Frid
28-11-2010, 21:18
http://www.bigglook.com/biggauto/FaydaliBilgiler/images/Oto_alirken_1.jpg

Galericiler, kayıt dışı otomobil satıcılarından rahatsız

Türkiye Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Şimşek, Türkiye genelinde kayıtlı 60 bin ikinci el otomobil satışı yapan galeri bulunmasına rağmen, resmi kurumlarda hak ettikleri değeri görmediklerini söyledi. Şimşek, bunun için kayıt dışı oto satıcıların önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Kahramanmaraş yeni kurulan Galericiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ilk olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 oto galerisinin bulunduğu Galericiler Sitesi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, başkanlığa Mehmet Demir getirildi.

Kongreye katılan Türkiye Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Şimşek, otomotiv sektörünün dünyanın en önemli iki sektöründen birini oluşturduğunu dile getirdi.

Galericilerin de bu önemli sektörün ikinci ayağını oluşturduğunu kaydeden Şimşek, "Bu güne kadar bu meslektaşlarım, gerek siyasilerin, gerekse bu sektördeki söz sahibi insanların değişik uygulamaları neticesinde bir türlü arzu ettiği imajı yakalayamadı." dedi.

Özellikle farklı meslek gruplarından insanların ikinci el oto satışı yapmasına karşı olduklarını ifade eden Şimşek, bunun önüne geçmek istediklerini vurguladı.

Şimşek, şöyle devam etti: "Bu işi birçok farklı meslek sahibi insanların yapıyor olması, toplum nezdinde gerekli itibarı görmememize neden oluyor. Örnek vermek gerekirse, yanlış anlaşılmasın ama herhangi bir öğretmen arkadaş arzu ettiği zaman ikinci el otomotiv ticareti yapabiliyor. Bakıyorsunuz bir sürü arabanın arkasında satılık yazıyor veya internet yoluyla satış yapılabiliyor. Yani doktoru, mühendisi, avukatı herkes bu işi çok kolay yapabiliyor. Bunun bir kritere oturması lazım. Belirli bir sistem üzerinde hareket edilmesi lazım." diye konuştu.

"GALERİCİLER, HAK ETTİKLERİ İTİBARI GÖREMİYOR"

Galericilerin kamu kurum ve kuruluşları önünde hak ettiği itibarı görememesinden yakınan Şimşek bunları gidermek için de örgütlendiklerini kaydetti.

Türkiye'de 60 bine yakın kayıtlı insanın sektörden ekmek yediğini hatırlatan Şimşek, kayıtsızlarla birlikte bu rakamın 300 bine ulaştığını bildirdi.

Şimşek şunları kaydetti: "İşin garibi bu kadar önemli bir mesleği icra etmemize rağmen kanun nezdinde, mali açıdan esnaf statümüz bile yok. Bir konfeksiyoncu arkadaşımızın kamu kuruluşları karşısında gördüğü itibarı bizler görmüyoruz. Kapınızın önündeki bir araç, herhangi bir konfeksiyoncunun tüm sermayesi kadar. Ama gerek kamu kurumlarında, gerek özel kurumlarda onların gördüğü itibarı görmüyorsunuz. Bunun en önemli sebebi bu mesleğin sahipsiz olması. Bu böyle olmamalı, buna son vermemiz lazım."

(CİHAN)

Low-Rider
28-11-2010, 21:28
konfeksiyoncu kadar itibar görmüyorlarmış mış mış

konfeksiyoncu birşeyler üretiyr istihdam sağlıyor en azından milleti dolandırma yamuk yumuk araba çakma peşinde değil

106arts
28-11-2010, 21:29
valla ben bu galerıcıleri sevmıyorumda guvenmıyorumda .
bugunde pazardaydım 3 tane araca baktım hepsi galerici
boya yok dıyor sıfır hata diyor bakıyodan her tarafı boyalı bizden öncekı boyatmıs demekkı dıyor
diğeri şöyle böyle dıyor hiç alakası yok
anlamayan bılmeyen ınsanlara gozumun önunde onlarca yalan söyluyorlar
normal bence böyle olması
tabi düzgün esnaflarda yok degıl lafım hepsine değil

AvcI
28-11-2010, 21:29
az geçirsinler!!!

ghibli06
28-11-2010, 21:35
40 liralık aracı takasa alırken '25 e zor gider' diyip öldüren, aynı aracı 'bulunmuyor' diye 45 e kastıran, pert araçları kazasız, taklalı aracı değişeni yok, önden yemişi 'taş izlerinden önü boyandı' diye millete geçirenler, nasıl oluyor da saygı bekliyor?

YavuzNaz
28-11-2010, 21:38
yakın cevremde galerıcı bır tanıdıgım var aldıgı her arabanın km dusuruyor soz meclısten dışarı pire için yorgan yakılırmı yakılmazmı muamma.? resmen arabayı cakmak ıcın kırk takla atıyorlar yazık guvenıpte kolay kolay galerıden arac almaya pek sıcak bakamıyorum

Utku
28-11-2010, 21:44
Sözüm meclisten dışarı bide o araçları satılana kadar kullanan o galericinin çocukları var :) İşini hakkıyla helaliyle yapan çok tanırım ama diz boyu şerefsizlik yapanıda çok gördüm.Bu saygıyı bekleyenler önce aralarındaki kötü meslektaşlarını ortadan kaldırmanın yolunu bulsunlar.

Sh4rk
28-11-2010, 22:00
bu konu bır kez daha dıle gelmıstı adamlar mıllet baska yerden netten arac bulupta almasın dıyor gelsınler kuzu kuzu bızden alsınlar dıyolar

sinan-s
28-11-2010, 22:09
Her galeriden araba alınmaz ...

SONE-R
28-11-2010, 22:12
internet icat oldu galericilik öldü... :icon_tup:

SkY
28-11-2010, 22:50
hiç acıyamadım nedense galericilere..gün gelir sap döner olayı..

ERDinç77
29-11-2010, 06:54
40 liralık aracı takasa alırken '25 e zor gider' diyip öldüren, aynı aracı 'bulunmuyor' diye 45 e kastıran, pert araçları kazasız, taklalı aracı değişeni yok, önden yemişi 'taş izlerinden önü boyandı' diye millete geçirenler, nasıl oluyor da saygı bekliyor?

+1.000. bunları yapanlara saygı yerine güzel beddualar geliyordur. büyük konusmayım ama galeriden kesinlikle araba almam.

_muhaRRem
29-11-2010, 07:00
galerici ve emlakçılarla görüşürken 2-3 kere düşünmek lazım, çok dürüst insanlar var bu mesleği yapan ama maalesef kuru çok yaş az ..

DENON
29-11-2010, 07:46
hadi gelrıcıler neyse de bursadakı tek honda bayıın den bı arkadaş 2005 es vtec2 almış 0 hata dıye vermişler çocuga benım gördüğüm 4 parça boyalı, yetkılı servıse bıle güvenmıyorum bu araba alma işinde

Oconner
29-11-2010, 09:48
galerici ve emlakçılarla görüşürken 2-3 kere düşünmek lazım, çok dürüst insanlar var bu mesleği yapan ama maalesef kuru çok yaş az ..

o yüzden kurunun yanında yaş da yanıyor . bizde galericiyiz ama hayatta 1 kere bile km düşürdüğümüzü boya olupta yok dediğimizi bilmem bizde neyse o git bak baktır al ama ne yazıkkı galericilerin adı çıkmış bir kere

YUSUF
29-11-2010, 10:16
bende onlardan rahatsızım

bir keresinde şöyle bir olayla karşılaştık .. ortağımla ufak tefek araba al sat işleri yapıyoruz gariban bir adamın arabasını almaya gittik fiyatta anlaştık adam arabanın bir adet senedi olduğunu senedi öderseniz arabanın devrini alabileceğimizi söyledi
bizde senedi ödemek için senedin olduğu galeriye gittik
senet' 500.00tl lik ama adam gecikme faizi istedi
yani 1000.00tl tabi ortalık karıştı adam sizi vurdururum dedi
bende dedim arabamı vurduruyosun dayıyı beriye aldık felan derken velasıl kelam devri aldık biz :)

HkN
01-12-2010, 11:21
Galericilerin bir çoğuna güvenilmiyorki. İşi bilen zaten galeriden almıyor :)

Eray Yümsel
01-12-2010, 11:27
ibooo nickli arkadaşımızda galerici bigün buluşma yapıp onların dükkanı taşlayalım ? nedersiniz !!!

chiefkadir
01-12-2010, 11:32
Galericilik bir nevi tefecilik gibi oldu,
Ucuza alınan arabaları peşin paradan ziyade kredi kartı,çek,senet ile vatandaşa,esnafa şirketlere kasma şekli oluştu..Cebine para koyupta araba alacak kişi galericileri dolaşmıyoki

BosphorusBoys
01-12-2010, 11:50
Ne Olursa olsun iyi galericelerde war sizin tarzda yapmayan
Artık herkes galerici oldu herkes alim satim yaparak ßir$eyhler yapıyor..
Sigorta acentem olduğumdan ßiliyruum
Örn : Ziraat Bankasında Çalışan Personel (Cay Ocağında Çalı$ıyor) 1 ay önce başka bir müşterimin arabasını aldı
1,250 kar etti bayram arefesinde bir şahin almı$h bugun satış sözleşmesini getirdi 5200 alıp 5900 e satmı$h 1 ayda 1950 tl kar
Bu adam Asgari ücrete çalı$an birisi..
hıı beni ne alaka eder ama gelgelelim iyi düzeli çalı$an galericilerin ekmeğine taş koymakdır..
ßen de araç alırken hosuma gider bütceme uyar alırım hı galericidir hı şahıstır yada başka birşeydir ilgilendirmez tercih meselesi.

i-tec
01-12-2010, 13:35
kimseye 2.el araç alıp 1 ay sonra bu aracı satma diyemeyeceğimiz için bunu önleme şansı yok

VTİ1035
01-12-2010, 13:47
Ne Olursa olsun iyi galericelerde war sizin tarzda yapmayan
Artık herkes galerici oldu herkes alim satim yaparak ßir$eyhler yapıyor..
Sigorta acentem olduğumdan ßiliyruum
Örn : Ziraat Bankasında Çalışan Personel (Cay Ocağında Çalı$ıyor) 1 ay önce başka bir müşterimin arabasını aldı
1,250 kar etti bayram arefesinde bir şahin almı$h bugun satış sözleşmesini getirdi 5200 alıp 5900 e satmı$h 1 ayda 1950 tl kar
Bu adam Asgari ücrete çalı$an birisi..
hıı beni ne alaka eder ama gelgelelim iyi düzeli çalı$an galericilerin ekmeğine taş koymakdır..
ßen de araç alırken hosuma gider bütceme uyar alırım hı galericidir hı şahıstır yada başka birşeydir ilgilendirmez tercih meselesi.

zaten kimse her galerici kötüdür demedi.yapılan üç kağıt yapan galerilerden şikayet ediyo millet gözgöre görede düdüklenmenin anlamı yok tedbirli olmak lazım:icon_tup: