Orijinalini görmek için tıklayınız : afr sorunu....
en sonunda td04 turboya geçiş yaptım.... aracın çekişi vs herşey mükemmel oldu, evc ayarlarını hiç ellemedim eski turboda(td03) max 1 bar açıyordum şimdide öyle ve pig olayı daha az olmaya başladı, önceden 1.2 leri geçeçen pig şimdi 1in üstüne çok az çıkıyor....
ancak 3. ve 4. vitesi wideband'ı izleyerek bitirdim 5000rpm civarlarına kadar 11in altına düşmüyor bundan sonrada 10.5 civarlarında geziyor, eski turboda tam gazda direk 10 afr görürdüm....
bu durum sakıncalımıdır?
sebebi nedir?
evc'den ayar yapılarak düzeltilirmi? (evc6)
yanlıs bılmıyorsam en azından ben oyle kulanıyordum :) turbo araçlarda tam gazda 11,5 afr olması lazımdır ..eskıden tam gazda 10 afr de yuruyordum dıosun zengın dıılmıydı aaraç yani..ama nasıl duzeltılır bı bılgılm yok..
11-11,5 ideali, evcden duzeltemezsin safc falan olması lazım duzeltmen ıcın
Şimdi td03 varken zaten 10 afr ye kadar düşüyormuşsun. Yani bayaca bir zenginmişsin. TD04e geçince doğal olarak biraz fazla hava almışsın ve afr en 11.5 lara dek çıkmışki, gayette güzel yere oturmuş.
Yalnı bunlar olurken, eskiden 1.2 leri gören basınç şuan 1 leri nasıl görmüyor o ilginç. Tabikide düşme olacak. Ama sendeki basınç düşümü çok, AFR öyle demiyor oysaki.
Eray Yümsel
30-11-2010, 20:58
önceden zenginmiş aracın şimdi ortahalli takılıyo allah fakirleştirmesin
Şimdi td03 varken zaten 10 afr ye kadar düşüyormuşsun. Yani bayaca bir zenginmişsin. TD04e geçince doğal olarak biraz fazla hava almışsın ve afr en 11.5 lara dek çıkmışki, gayette güzel yere oturmuş.
Yalnı bunlar olurken, eskiden 1.2 leri gören basınç şuan 1 leri nasıl görmüyor o ilginç. Tabikide düşme olacak. Ama sendeki basınç düşümü çok, AFR öyle demiyor oysaki.
yok abi basınç gaza ilk yüklendiğimde drek 1.2 nin üzerlerine fırlıyor ve birden normale iniyordu, hatta 3. vitesten sonra 5000rpmden sonra turbo bitiyor basın. 0.9lara doğru düşüyordu....
şimdi drek 1 bara çıkıyor ve o şekildede kalıyor, gayet düzgün durumda :)
yani genel olarak bir sıkıntı yok diyorsunuz... iyi bari sevindim :)
Arabanı hiç ama hiç ellemiyorsun, hiçbir sorun yok. Keyfine bakıyorsun :D
eyvllh abi :) yaklaşık yarım saat önce ataşehirden çıktım otobandan köprüye giderken sağlam bi tıkadım.... ataşehir çıkıştan ilk üst geçide varana kadar ibre 180 lere dayandı, korktum valla :D
şu anki afr daha iyi yiğit, böyle kalsın .
not: pig değil "peak"
şu anki afr daha iyi yiğit, böyle kalsın .
not: pig değil "peak"
sağol hakan abi... :)
düzeltmen içinde ayrıca sağol :D