Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : kredi kartı sorunsalı.

BaR1s
03-12-2010, 13:46
arkadaşlar üniversite zamanında bi kart cıkarmışdım.
500 milyon limitli.200 milyon borcum vardı.
ödemeyeli 6-7 ay gibi bi zaman oldu.
öğrenmek istediğim kısım borcum muhtemelen 1 milyar civarıdır.
ödeme kolaylıkları nelerdir.
daha önce başına gelen arkadaşlar var ise paylaşırsa sevinirim.

SekoLive
03-12-2010, 13:48
bende şunu soracam garantde borcum olmasına rağmen dün msj geldi borcunuz 0.00 tl dir ben bu mesaja istinaden borcum yok diyebilirmiyim?

5500
03-12-2010, 13:57
bende şunu soracam garantde borcum olmasına rağmen dün msj geldi borcunuz 0.00 tl dir ben bu mesaja istinaden borcum yok diyebilirmiyim?

bir arkadaşımdada olmuştu. diğer ay gelicek borcunuz muhtemelen.

SekoLive
03-12-2010, 14:01
bir arkadaşımdada olmuştu. diğer ay gelicek borcunuz muhtemelen.

bu mesajla bi hak idda edemezmiyiz yani :)

5500
03-12-2010, 14:04
bu mesajla bi hak idda edemezmiyiz yani :)

sanmıyorum. banka bu, yaş yere yatmaz :)

emresener
03-12-2010, 14:06

6-7 ay olduysa takip başlatmışlardır. herhangı bi ihbar gelmedi avukatlardan ?
eğerki öle bi durum yoksa Şubenıze gidip taksit yaptırtabilirsiniz garanti ve finansbankta yapıyolardı.

orhansah
03-12-2010, 14:13

kart hangi bankadansa o bankaya sormayı denedin mi?

Göki,ZD
03-12-2010, 14:15
seko banka ve tel şebekelrine güvenme, vodafone bana 4 sene öncesinin 20 lira olan bakiyesini 1küsür olarak çıkarttı, avukat vs vs 700 e hallettik... borcum yoktur kagıdı almama ragmen :ofk:
borcunu banka subesine git öyle sor derim..

arkadaşım 200 liralık borç o kadar olmamıştır ya, banka şubesine gidip öğren en temizi.. bu kadar sürede çoktan takibe girmen gerekirdi, bende alışkanlık oldu 15 gün geç yatırmak, 5 gün geçiktimi günde 2 kere arıyorlar..

SekoLive
03-12-2010, 14:18
seko banka ve tel şebekelrine güvenme, vodafone bana 4 sene öncesinin 20 lira olan bakiyesini 1küsür olarak çıkarttı, avukat vs vs 700 e hallettik... borcum yoktur kagıdı almama ragmen :ofk:

arkadaşım 200 liralık borç o kadar olmamıştır ya, banka şubesine gidip öğren en temizi.. bu kadar sürede çoktan takibe girmen gerekirdi, bende alışkanlık oldu 15 gün geç yatırmak, 5 gün geçiktimi günde 2 kere arıyorlar..

geçmiş olsn ve allah cezalarını versin .

göki borcum var aslında biliyorm ama bu yaptıkları yanlıslıgı onlardan çıkartabilirmiyim onu düşünüyorum sonucda bilgilendirmeyi telden yapıyorlar bana yanlıs bilgi verdiler bende bunu kâale alıyorm diye diretebilirmiyim :D hep onlar kıllık yapacak deil ya düşmüşler elimize bende uraşabilrmiyim acaba onlarla.

Göki,ZD
03-12-2010, 14:19
seko borccun oldugunu biliyorsan git öde derim, bankaya kızsanda bagırsanda borcunun faizi işliyor, sonuç yine sana zarar oluyor.. adamlarda kendince haklılar sonuçta..

SekoLive
03-12-2010, 14:28
seko borccun oldugunu biliyorsan git öde derim, bankaya kızsanda bagırsanda borcunun faizi işliyor, sonuç yine sana zarar oluyor.. adamlarda kendince haklılar sonuçta..

ödeyeceğiz yapacak bişi yok sanrm :D

barutçu
03-12-2010, 14:32

Borcun dediğin gibi 850-950 aralığında olması lazım.
6-7 ay ödemediğin borcu ödemek için Kredi Borcunu belli bir faiz ödeyerek taksitlendirebilirsin.
Almış olduğun bankanın taksitlendirme işlemi yoksa. Kredi taksitlendirmesi olan başka bir bankaya gidersin ve borç transferi yaptırıp taksitlendirme istediğini söylersin.
950TLlik borcunu 1100/6 şeklinde ödersin... O kartla harcama yapmışsın gibi extrene yansır.

Borcun dahada kabarmadan ve KKB puanın iyice düşmeden bence bi bankaya uğra..
(yarın öbürgün bi kredi almak istersin + kredi kartı almak istersin zorlarlar epey)

EM-RE
03-12-2010, 14:37

adamım 200 liralık borç 6 ayda 1 oluyormuş senınde uc ayın kaldı demektir,3 ay sonra seninde borcun 1 lira olarak geri döner demedi deme :D
konu burda ben anlamam :)

messi
03-12-2010, 15:32
ilk borcun (200 tl) son ödeme tarihinden itibaren en geç iki buçuk ay sonra postacı bi tebligat getirir.
bu noter ihtarıdır.
baktılar onu kale almadınız, ödemediniz hala borcunuzu.
postacı ikinci kez gelir bi tebligatla.
bu artık icra takibine düşmüş borcunuz demektir. (avukattadır yani)

size altı aydır hiçbir ihtar gelmemesi anormal.
belki gelmiştirde, postacı sizi bulamayınca başka yollara gitmiştir.
ya adreste sormuştur birilerine, tanınmıyorsunuz diye iade etmiştir merciine, yada geldiği an sizi evde bulamayıp, kapınıza bir not düşmekle birlikte muhtara bırakmıştır tebligatı.

siz yinede bankaya gidin ve borcu yeniden yapılandırın.

telefonuna sonradan borcunuz yok mesajı gelen arkadaşımız ise dönem borcundan bahsediyo.
mesajlar o döneme ait gelir. halbuki yaptığı harcama bi sonraki hesap kesim tarihine aktarılan harcamadır.
unutmayın, eğer bi karttan alışveriş yaptıysanız bunu banka kesinlikle unutmaz! :)

01ASU
03-12-2010, 15:40
dostum ilk başta hangi bankaysa onların takibine düşer çok üstelemezler ödemen için hatta sonra avukata düşer dosyan açılır ve üzerine avukatlık ücreti+dosya masrafı ve günlük faiz binmeye başlar bazı bankalarda mutlaka kampanyalar oluyor az bir indirim yapıp 2 ye bölme ihtimalleri büyüktür ama genede geç öderseniz bu sefer haciz işlemi başlar ve dosyaya + olarak haciz masrafı biner giden kişinin taksi ücretinden tut yemeğine hepsi oraya biniyor ben haciz işi yaptım baya bi süre ordan biliyorum

Sh4rk
03-12-2010, 20:58
bu surec ıcınde hıc ıhbar gelmedımı

Frid
03-12-2010, 21:16
benim 2 aylık bir geçikmede bile kredi almak için ne kadar uğraştırdılar

CasabLanca
03-12-2010, 22:02
hangi bankadan olduğu çok önemli
bende finansbankla zıtlatmıştım 1 seneye yakındır hiç ödeme yapmadım 800 tl borcum vardı faizi felan fıstık derken 1500 liraya yaklaşmıştı geçen gün faizi sildiler ana parayı yatırdım sıfırladım :D

BaR1s
04-12-2010, 15:47
arkadaşlar bilgilendirmeler için tesekkür ederim.
en kısa sürede borcumu kapatıcam.
aptallık ettik ödemedik sonra öderiz sonra öderiz dedik iş aldık sanırım başımıza.
ilgilenen arkadaşlara tekrardan tesekkür ederim.

GOKTAN
04-12-2010, 16:45
hangi banka oldugunu öğrenebilirmiyiz......

5500
04-12-2010, 17:54
ya hazır konu varken bende sorayım.
bu ay kredi kartı ekstrem gelmedi :/ mailede düşmedi, internet bankacılıgındada göremedim. erteleme gibi bişey oluyormu benim haberim olmadan ?
edit: garanti bankası

ocean0636
04-12-2010, 18:01
Herhangi bir ihbar gelmediyse bankaniza gidip bi sorun bence.