Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabanın uzun süre çalışmaması...
yucelebeci
05-12-2010, 19:00
beyler aralık 12 gibi kısmetse askere gidiyorum geliş tarihide 17 mayıs gözükyor bu süre yani 5 ay gibi bir süre aracımı kapalı garajda muhafaza etmek istiyorum. bu süre boyunca hiç çalışmayacak bir problem olurmu acaba
edit : aracım 2008 leon 1,6 bu arada
Fatih Kavak
05-12-2010, 19:02
Uzun bir süre çalışmayacağı için akü deşarj olur geldiğinden bir tane arkadaşının arabası ile takviye yapıp devam edersin.Hayırlı teskereler.
Bence ailenizden birine(anne,baba,kardeştir) birilerine anahtarı bırakın arada çalıştırsınlar..
Ama öyle bir şansınız yoksa maalesef...
Bir yerde aküyü çıkartın diyordu he birde araba 5 ay boyunca lastiklerin aynı bölgesinin üzerinde duracağından lastiklerde düzleşme oluyormuş..
Gitmeden önce yıkat 4-5 kat wax at boyanı korursun abi.
Kışın donma tehlikesi olabilir hani bu kış soğuk geçerse..
Bizim kapılar donmuştu wd40 sıkın her yerine..
Yiğit Ş.
05-12-2010, 19:03
bırak bi arkadaşına, yakınına, haftada bir çalıştırsın hareket ettirsin koysun yerine. en başta lastikler için sıkıntı olur hareket etmemesi.
hayırlı teskereler :)
ayda 1 bile olsa marş basıp 100 metre kullanacak kimse yok mu ?
eğer olmayacaksa ,
akün biter yenisini almak zorunda kalırsın
akü başını sökersen alarm olmaz
lastikler inebilir , inmeyebilir de benim 6 ayda 32 lerden 25 lere inmişti lastik basıncı
bunu dışında gitmeden eğer wd40 larsan heryerini geldiğinde süprizle karşılaşmazsın .
basit oalrak bunlar
akü problemi dışında ciddi bir sorun olmaz..arkadaşında dediği gibi aküyü sökerseniz daha iyi olur.
nakayama
05-12-2010, 19:06
Bizim evin garajında tempra var sahipleri almanyada yazdan yaza geiyorlar her geldiklerinde tık çalışıyor
yağlama yaptırmak gerekir araca.. bi 1km bile olsa ayda bir yapsa yeter... akü olayı zaten açık. kutup başını çıkartman gerek. ama 5ay hiç marş basmadan bırakma bence.
bunu dışında gitmeden eğer wd40 larsan heryerini geldiğinde süprizle karşılaşmazsın .
o niye:confused:
WD40 yağlı kalması için menteşelerin bagaj kaput süspansiyonlarının hareketli çıplak metal aksamların :)
yucelebeci
05-12-2010, 19:08
bu wd 40 dediğiniz nedir? olmadı dediğiniz gibi babama vericem anahtarı ayda bir parktan çıkarıp geri soksun bi yere vurmazsa tabi :)
Akü biter onunda çaresi kutup başlarını sökmek onun dışında en fazla lastikler iner .Başkada bişey olmaz..
hddsheriff
05-12-2010, 19:10
Aracı 4 tane takozun üstüne kaldır ki lastik telleri kırılmasın.
Benim aklıma takılan şey 5 ay içerisinde bu araba çalışmazsa motor içi mekanik parçalar paslanırmı ? subap vs.
yucelebeci
05-12-2010, 19:10
WD40 yağlı kalması için menteşelerin bagaj kaput süspansiyonlarının hareketli çıplak metal aksamların :)
ok :icon_tup::icon_tup:
hımmm bende wd40'lamazsan süprizle karşılasırsın deyince komple sık anladım :D
edit : WD 40 yağlayıcı
ahmet3425
05-12-2010, 19:11
konusu acılmısken benim arabamda gecen yıl agustos ayından beri yatıyor yani toplamda 16 ay olmus :D o gun bugun motor daha GIV demedi :D
1.2 ay sonra motor calışacak insallah bi sıkıntı olurmu acaba cok merak ediyorum dile kolay 16 ay :D
Aracı 4 tane takozun üstüne kaldır ki lastik telleri kırılmasın.
Benim aklıma takılan şey 5 ay içerisinde bu araba çalışmazsa motor içi mekanik parçalar paslanırmı ? subap vs.
motorlar fabrikalarda araçlara koyulmadan önce depolarda aylarca beklemekte zaten:icon_tup:
http://blogs.myplainview.com/blogs/media/blogs/Phyllis%20Wall/4wd40-family.gif
WD40 , çok amaçlı yağlayıcı , korozyon önleyici , pas sökücü sprey. koçtaşta yada hırdavat dükkanlarında vs. bulabilrsin
konusu acılmısken benim arabamda gecen yıl agustos ayından beri yatıyor yani toplamda 16 ay olmus :D o gun bugun motor daha GIV demedi :D
1.2 ay sonra motor calışacak insallah bi sıkıntı olurmu acaba cok merak ediyorum dile kolay 16 ay :D
bence araca marş yapmadan bi yağını değiştirin.parçaların üzerine yağ süzülsün.şuan yağ iyice dibe çökmüştür.pistonlar ilk haraketinde yağlama az olacağından zarar görebilir
Low-Rider
05-12-2010, 19:20
ben askerdeyken kimse r9u çalıştırmamış
evdeki herkes diğeri nası olsa çalıştırmıştır diye düşünmüş:DGeldiğimde tek marş çalıştı 2gün dolaştım 3.gün akü bitti.
Lastikler zaten pek iyi değildi önemsemedim onları , akü dışında bir sıkıntı olmadı
yucelebeci
05-12-2010, 19:21
herşey okeyde lastik olayı kafamı karıştırdı babam gider ayda bir marşa basar ama lastiklere nasıl çare bulabiliriz acaba
wd 40'ı nalburda,yapı marketlerde falan bulabilirsiniz..
Dediğim gibi lastikleriniz düzleşir içindeki teller yamulur falan arabyı takoza kaldırabilirseniz süper olur :)
devrem takoza kaldır çok endişeLiysen.. aküyü herhaLükarda boşaLır.. zaten kıştayız.. başka da bir sorun oLmaz sanırım..
gecen sene yazın bırakmıstım kıbrısta tatıl ıcın turkıyedeydım.3 ay hareket bile etmedi.üstü kapalıydı.akümüde subat ayında almıstım hazıranda arabayı bıraktım.
geldıgımde araba marş almadı vurdurduk gayet güzel çalıştı ardından 4-5 ay geçti.subat tayili için 1 ay bıraktım geldiğimde gayet saglıklı sekilde çalıştı laatiklerimdede hiçbisıkıntı olmadı 3 ay için bişey olmadıgını test ettik ama 5 ay için durum pek değişmez gibi.
hddsheriff
05-12-2010, 19:22
herşey okeyde lastik olayı kafamı karıştırdı babam gider ayda bir marşa basar ama lastiklere nasıl çare bulabiliriz acaba
4 tane takoz lastiklerin yerle temasını kesersin :)
en temizi çıkma 4 tane sac jant lastik al kabak maksat arabayı ayakta tutsun.orjinalleride koy kenara dursun
bahadırtelli
05-12-2010, 19:23
benim leon da baya bi yattı daha önce birde stilom vardı o da nerdeyse 1.5 sene hiç hareket etmeden ve çalışmadan yattı. Akü bitti lastikler yarıldı plastik aksamın nerdeyse hepsi sertleşti ve değişti takozlar falan onun dışında bir sorun olmamıştı. Leonda ise hala 2 hafta falan yatıyor yurtdışındayken bazen saçma hatalar veriyo sonra düzeliyor birde benim arabalar dışarda olduğundan leon da oksitlenme oldu bir kaç yerde.
faydali bir konu olmus takipteyim
by serçe
05-12-2010, 19:25
bu wd 40 dediğiniz nedir? olmadı dediğiniz gibi babama vericem anahtarı ayda bir parktan çıkarıp geri soksun bi yere vurmazsa tabi :)
en azından çalıştırsın ;)
yucelebeci
05-12-2010, 19:26
leonların stepnesi dolma lastik ondan 3 tane daha bulsam aslında onların üstüne bırakabilrim:)
leonların stepnesi dolma lastik ondan 3 tane daha bulsam aslında onların üstüne bırakabilrim:)
Dolma lastik diye bir şey yok onlarda şişiriliyor.
ahmet3425
05-12-2010, 19:39
bence araca marş yapmadan bi yağını değiştirin.parçaların üzerine yağ süzülsün.şuan yağ iyice dibe çökmüştür.pistonlar ilk haraketinde yağlama az olacağından zarar görebilir
aynen yagı bosaltıp yeni yag koyucam ondan sonra marsa basıcam ama asıl korktugum gomlekler, yataklar vs pas tutmustur belkide :D
Oldschool
05-12-2010, 19:40
akü sıkıntı olabilir aracın jantları söküp takoz üzerinde muhafaza edebilirsin ozman bi sıkıntı olmaz ;)
VteC_MaNiaC
05-12-2010, 19:44
ben askere gittim geldim tek sıkıntı farenin xenon kablosunu kemirmesi oldu :)
fabrikanın bahçesinde haşerat yemiş kabloyu :) tavsiyem içine bu fareleri kedileri uzaklaştıran ses çıkartan aletlerden koy
basın zehiri kaputun altına girmesin fareler :D
5 ayda hiç bir sıkıntı olmayacagını düşünüyorum ben ne lastık havası inecek nede aküde problem olacak :D
Fatih Kavak
05-12-2010, 20:30
Takazo kaldırma vs. uğraşmak istemiyorsan marangozdan kalın 4 tane tahta parçası al onların üstüne çıkar arabayı.O zaman pek problem olmaz direk yer ile temas etmeyeceği için.
S.Özeren
05-12-2010, 20:37
4 tane bitik lastik tak bence tenekelerin üstünde kutup başını sök cilanı falan at korumanı yağla arabayı kapalı garaj olsada üzerine bi branda ört hiç bişey olmaz..
bora1311
05-12-2010, 23:22
bu konu iyi oldu, benimde askerlik nedeniyle arabam 5 ay kapalı garajda duracak...
lastiklerin durumu iyi degil, o yuzden pek önemsemiyorum onu. aku sorun olur heralde...
Cuore Sportivo
06-12-2010, 05:58
bence güvendiğin yakın bir arkadaşına aracını teslim et o senin yerine baksın otomobiline yokluğun süresince. en temizi bu. eğer doğru insanı bulamama gibi bi sıkıntın varsa ben kendime kefilim :D
5 ayda bısey olmaz bence arabaya.
bende askerdeyken 16 ay yattı arabam.işyerınde kapalı alanda bekledı.brandasını çektım ustune.cumartesı aksamları cıkardılar brandayı pazarları acık kaldı pazartesı gerı kapattılar.
ayda bır calıstırıp hareket ettırdıler.ne akusu bıttı ne lastıklerde sorun cıktı.
tek bı sorun cıktı o da ızıne geldıgımde klıma fanından gelen sesti.
onun sebebınıde askerden gelınce polen fılıtresını degıstırken çözdüm:D
http://img52.imageshack.us/img52/8848/grnt0467.jpg
Sefa_vts
06-12-2010, 09:15
Ölüsüde bi ayrı çirkin :D
aracı alabiliyorsan takoza al lastiklerin yerle teması kesilsin, aküyü sök... tamamdır...
tabi aracını koyduğun yere herkez girip çıkıyorsa, kapalı garage değilse yapma.....
ahhh o fareler yaa 5 aydır uğraştırıyolar bizi:D:D
ahhh o fareler yaa 5 aydır uğraştırıyolar bizi:D:D
boyle uzun sure beklemelerde en buyuk sorun fare bencede.
kablolarda bı sorun goremedım ama kaputun altındakı yunlu yalıtım malzemesının bı kısmını kemırmısler:) inşallah ılerde kablolarda bı sorun cıkmaz.
valla 5 aydır arabayı çalıştıramıyoruz 2 sene yatmış araba büyük ihtimal fare işi kabloları kemirmiş:D:D:D
kesinlikle araba yatcaksa zehir veya fareleri uzaklaştıran zehir gibi şeyler var onlardan konulmalı bence yoksa böle çekiyoruz:D:D
ben de geçen sene yatırdım 306yı aynı senin gibi...
akü bitti lastikleri önemsemedim...
geldim ertesi gün hiç çalıştırmadan kapalı garajımda yağ ve filtreleri değiştirdik akü bitmiş yenisini taktık maşallah tek marşta çalışmıştı yağlama olması için 10 dk rölentide çalıştırdık sonra devam...
ama birisi kullanıp çalıştırırsa daha iyi olur...
yucelebeci
06-12-2010, 11:50
bide fare problemi çıktı :) bakıcaz artık onunda bi çaresine
cidden ya lastik tamam akü tamam da fare olmadı işte :D