Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracınıza verdiğiniz önem ne doğrultuda ???
tolgakaynak
06-12-2010, 10:27
Araçlara görüntüsü üzerindemi çalışırsınız yoksa motor aksamı üzerindemi çalışmalar yaparsınız ???
cevremizde motoru stock olup görsellik olan yada görsellik olmayan ama kaputun altı ağzıan kadar dolu araçlar var..
Sizce hangisi ???
Sercan K.
06-12-2010, 10:34
:) çok konuşuldu bu konu forumda anket falanda vardı hatta..
ben sade bi dış görünüm yapar ama motoru imkanlar dahilinde doldururdum ..
benim içinde görsellik ama şöyle bir durum var cumdan sonra sağlam yürüyen bir araç alıcam ozaman motor :)
serqan23
06-12-2010, 10:36
bu saydıklarının hepsının hawası farklı bana göre. kimi görsellıge onem werır arabam guzel olsun sag serıtten 60 la giderım der. kimiside dısı zır stock tutar hatta döküntü yapar arac dısını arkaya 3.16 yazar ama 3.30 la oyuncak gibi oynar ;)
bende suan ıcın goruntuye onem werıyorum dızel spec ne kadar doldurursan doldur yınede yetmez =) bundan sonrakı aracımda motorda gırecek ısın ıcıne ;)
slowmotion
06-12-2010, 10:36
şimdiye kadar ufak tefek şeyler dışında(sinyal,film vs) hep motora çalıştım :D
hem şekil hem motor......... alayına gider :D
Ozan Özer
06-12-2010, 10:45
:):):icon_tup:
punto_multijet
06-12-2010, 11:01
birazda kullanılan araca gore değişir bence. eger potansiyeli olan bir aracsa motor ama yok değilse, goruntu tesisat derim
hem şekil hem motor set hariç full aracım aslında güzel bide set istiyorum ama kilo binince sıkıntı yani koltukları söküyoruz hafifletmek için amfi bass kabin çok zor
Fatih Kavak
06-12-2010, 12:03
Atarlı giderli bir arabam olmadığı için görselliğine ve temizliğine çok önem veriyorum.
kalbi sağlam olsun, dış görüntüsü önemli değil :D
onursumer
06-12-2010, 12:08
valla şuanki arabam performansa yonelik değil gorsel olarakta çok çok dikkat etmiyorum açıkcası temiz olsun yeter :)
GokhanRS
06-12-2010, 12:22
motoru kollamak lazım :D
yürü bee :)
bende aracıma göre davranıyorum. şuan sadece görsellik ve temiz stock motor.
alırsam ileride araca hem motor hem görsellik çalışırım sanırım
bora1311
06-12-2010, 12:32
sadece dıs goruntusune,temizligine ve bakımlı olmasına önem veriyorum. dısarıdan bakıldıgından st den farksız ama motor tdci 109 hp :) anlıyacagınız cakma st :D
Ertug_T.
06-12-2010, 12:33
Ben hepsinden biraz var ama genel agirlik motor konusunda :)
aracımda olmazsa olmaz yay -jant -lastik-filtre-egzos -teyp
bu sımdı gorselmı oldu motormu?
motoru yukleyen en kotu jant alıo gorselede gırmıs oluo dıs gorunus yapan en kotu egzos koyuyo.
ben her ikisideciyim.
hatta şöyle bişeyi savunuyorum olucaksa makyajı güzel olan olsun .
mesela dünyanın en iyi fren kaliperi olsun ama üstünde haydar yazsın almam .
ama üzerinde güzel bi logosu olsun ama bana yetsin onu alırım .detaylar iyidir.
görsellik benim için hiç önemli değil ama yürüyen motor aksam imkanlar doğrultusunda gırtlak yüklü... hastayım yürüyen arabaya... :)
ocean0636
06-12-2010, 12:46
Disini yaptim bitti, motora giriyim dedim baktim turbo ile falan 200hp ustune bile cikilmiyor K20 koymak tek care ama o da cok ugrasli maddi manevi. Bunu satip guclu bi arac almaya karar verdim bende..
yani tolga sen filtre egsoz tak , şekline devam et kanka hem ses hem görüntü olur, motorun yüklü olsa neolacak sanki R larla yürüyecen :) hem motoru yüklersen masraf masrafı açar :D zaten yüklediğinde , kafadan her rollingte depoyu yarıya indirirsin :D
by serçe
06-12-2010, 12:51
bu saydıklarının hepsının hawası farklı bana göre. kimi görsellıge onem werır arabam guzel olsun sag serıtten 60 la giderım der. kimiside dısı zır stock tutar hatta döküntü yapar arac dısını arkaya 3.16 yazar ama 3.30 la oyuncak gibi oynar ;)
bende suan ıcın goruntuye onem werıyorum dızel spec ne kadar doldurursan doldur yınede yetmez =) bundan sonrakı aracımda motorda gırecek ısın ıcıne ;)
hadi hayırlısı bakalım :icon_tup:
By_HaNNibaLL
06-12-2010, 12:54
Kişinin zekine göre değişir bence bu konu
Kimisi benim arabam güzel görünsün şekli olsun yeter.
Kimisi der benim arabam yola cıktımı alayina gitsin oda bi zevk :D
“form follows function” , “function follows form” , "form and function are one" konunun özeti.. form follows function tabii ki :)
muzik sistemi onemli bi kere bindigim aractan keyif almam icin,onun haricinde performansli bi aracsa ufak capli chip filtre egzoz vs. seklinde uzar gider..modlamasi ugrastiran bi aracsa huzur stockta diyip ufak capli makyajlar + muzik sistemi sonrasinda rahatima bakarim :)
bazen şöle güzel temiz ilgi çekici bir araba diyorum bazende şunun eline veriyim gibi kelimeler kullanıyorum zonguldakta,lafım yanls anlasılmasın Zonguldakta dedim :)
İkisininde yeri ayrı.
ama dış görünüş her zaman güzeldir bence :)
Sadece motor :D
Ama motor işi çok pahallıya çıkacaktır..
Dışı stock oğlu stock :D
Şaka makinesi :)
sadece ben kullanmadığım için bişeycik yok.Ne motor ne görüntü :) Stok oğlu stok :)
tabi arkada bi iki arma ve spoiler var ya onlarda helalinden bi 10 bg kattı unutmayalım :D
senin armalar nokta zaten :D
aracım corsa oldugu ıcın ne kadar motorla oynasanda bısey degısmıycek barı gorsel olarak sık dursun temız olsun yeter ama suda var ılla guclu bır araba yapmak ıstıyorsam ornek golf tsı alıp ugrascagıma gıderım golf r alırım tertemız bınerım bence motor ısıne gırdımı ınsan sanayıden cıkamıyor :) hep bır arıza
Sercan AKCAN
06-12-2010, 17:22
benim içinde görsellik zaten gitmiyor araba :) sırada yürürü saglam bi araba almak var :)
S.Özeren
06-12-2010, 17:31
Kafa rahat olsaydı ekonomik yönden yani şu benzin fiyatları böyle olmasaydı gırtlak dolu bi makinaya binerdim ama yinede dışını yapardım çünkü hiç bir arabamı elleşmeden kendi özelim kişiselim diyemem..
Herşey tadında olucak :)
Ama tesisat sevmiyorum.
2 hoparlörüm olsa bile bana yeter :D
Low-Rider
06-12-2010, 17:46
arabasına göre değişir
motoruna para harcamaya değicekse önce motoruna sonra dışına , değmezse sadece dışına
ama başkasından hazır araba almam hayatta amerikalıların lafı güzel "built , not bought"
MuratGürakan
06-12-2010, 17:50
Görsellikle hiç işim olmaz. Sadece perofrmans. Yay ve jantıda bu doğrultuda düşünerek görsellik tamamen out motor-performans in diyorum :D
Once temiz olmasi sonra ici disi kaputun alti sade abartmayacak sekilde severim
yavuz364
06-12-2010, 22:41
Motor ve görüntü... :)
görsellik iyi güzelde cumartesi geceleri fazla işe yaramıyor
hız sevmem benim için görsel önemli ..bizim içinde bu önemli motoru doldurup bütün gün sıkacak halımız yok:D
Bulut Y.
06-12-2010, 23:05
zil orjinal sadece basık vti ( stage 2 makinalı.. ;) )
şehir içinde o kendini hızlı sanan ezik kaput altı boş 40-50.000 euroluk arabaları yumurta gibi çırpmak için.. işte zevk bu.. !
ilk arabamda 1.4sedan görsellik sonraki 2 arabamda 1.6ies/vtı çok azda olsa motor modifiyesi ve şimdiki arabamda 1.4hb yine görsellik hepsinin zevki ayrı ama hb bir vtı kısa şanzuman düz boru egsozla binmek isterim...
VAlla anlık maddiyat neyi gösterirse ona göre yaparım yaa hiç farkmaz :D ama 2senedir huzur stockta 140&340 (L) haha
temiz ve parlak olsun yeter
turbo&quattro
07-12-2010, 08:18
görsellik iyi güzelde cumartesi geceleri fazla işe yaramıyor
O kadar yil gecmesine ragmen guzelliginden hicbirsey kaybetmemis ve birgun mutlaka sahip olacaim bir arabaya sahipsiniz varsin cumartesi geceleri gitmesin :)
Gazlamayi aman aman sevmedigim icin gorsellik on planda...Turbo araca sahip oldugum icinde sinirlari cok zorlamadan awd 220-230hp guc ideal...
GokhanE.
11-12-2010, 00:50
kimi 5.20 alıp dışını m yapıp arkasına m5 yazar,kimi de m5 alıp arkasına 5.20 yazar..ben dışını yapmayıp motora abanan şakacı kesimi tutuyoru..
Sadece mekanik ve kaporta olarak mukemmellige onem veririm.Mekanik olarak daha fazla onem veriyorum.Genelde uzun yolda kullaniyorum.Otomobilinin durumuna guvenip binlerce kilometre kullanabilmek cok onemli benim icin.Bu sebepten dolayi hep standart fabrika cikisli kullandim.
oguzhan999
11-12-2010, 01:42
motor çoğu zman sıkıntı... :)
Valla bana göre şöyle bi düşünce var :) Modifiyenin sadesi en hoş olanıdır jantını atarsın,amerikan park yay veya coil vs Dışardan kendini belli edecek ve tatlı şeyleri yaparsın.. Sonra da müzik sistemini ( yüksek sesi seviyorsan ) tesisatını düzenlersin en son da Motor işte :D Motor ciddi bir iş olduğu için en sona bırakılması taraftarıyım temiz olsun tam olsun bence...
Si-White
11-12-2010, 09:16
Her ikiside olmalı bence. Gıcır gıcır caddelerde gezen boş bir arabanın yanında birisi ayar verince zor olur herhalde :) Zaten görsellik eğer araç uygunsa çok para istemez.Yay, jant dibe kadar bas yere bitti. Ama motor önemli.Araba yürümeli birazda.
yok valla dışında sandart spec olsun , 1.6 yazsın hatta 1.4 yazsın
taksiciler gibi camdada lpg falan yazsın
ama turboolu yazılımlı downpipe dereceli v.s v.s Allah ne verdiyse deli dolu olsun 2.0 ve üstü olsun :D :hehe:
benim için mekanik kısmı daha ilgi çekici kesinlikle.
Her 2 side ama abartma taraftarı diilim ...
Alperen-B
11-12-2010, 11:43
Önce ben burdayım diyecek, sonra ben gidiyorum diyecek :)