PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford Transit Connect Taksi ABD’de göreve başladı

devil_berk22
10-12-2010, 14:35
http://www.turkishny.com/images/stories72/local/061210_la_boston123.jpg
http://i-motoring.com/wp-content/uploads/TransitBoston_Cab.jpg
Toplamda 26 bin 500 adetlik New York taksi ihalesinde finale kalan Gölcüklü Ford Transit Connect Taksi, ilk kez ABD’nin New England Bölgesi’nde görev yapmaya başladı.

New England Otomobil Fuarı’nda Boston Cab Dispatch şirketine teslim edilen araçlar görev yapmaya başlarken Connecticut eyaletinden iki şirket 40 adet doğalgaz ile çalışabilen 2011 model Ford Transit Connect Taksi siparişi verdi.

Kuzey Amerika pazarına 2010 yılında giriş yapan ve kısa bir süre içerisinde ABD’deki Boston Polis Departmanı tarafından taksiye uygunluk belgesi alan Ford Transit Connect Taksi, ABD pazarında ilk müşterisine teslim edildi. New England Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen törenle Boston Cab Dispatch’e teslim edilen 2011 model Gölcüklü Ford Transit Connect Taksiler, Kuzey Amerika’da görev yapmaya başlayan ilk Türk taksi oldular.

Boston Cab Dispatch, Ford Transit Connect Taksi’nin tercih edilmesini sürücü ve yolcu için sunduğu geniş iç mekanın yanı sıra düşük yakıt tüketimiyle sunduğu düşük işletme maliyeti olarak açıkladı. Boston Cab Dispatch tarafından satın alınan Ford Transit Connect Taksi modelleri 2 litrelik silindir hacmine sahip motorlarıyla daha önce kullanılan V8 motorlu taksilere göre yüzde 30 daha düşük yakıt tüketimi sunuyor. Boyutu, tasarımı ve donanımıyla sürücü ve yolcusuna eşsiz konfor sunan Ford Transit Connect Taksiler, Boston Cab Dispatch için özel ödeme ve yolcu bilgilendirme sisteminin yanı sıra 8.4 inçlik bilgi ekranıyla donatıldılar.

New England Otomobil Fuarı’nda ayrıca New England’lı iki başka şirketin de Ford Transit Connect Taksi tercih ettiğini açıkladı. Merkezleri Connecticut Eyaleti’nde bulunan Metro Taxi of West Haven ve The Yellow Cab Company of Bloomfield, 20’şer adet doğalgaz ile çalışabilen Ford Transit Connect Taksi siparişi verdi.

Araç filosunu daha çevreci otomobillerle donatmayı hedefleyen Metro Taxi of West Haven, Ford Transit Connect Taksi CNG ile ilk adımı atmış olduğunu açıkladı. The Yellow Cab Company of Bloomfield ise, yakında filolarındaki doğalgazlı Ford Transit Connect Taksi sayısını 100’ün üzerine çıkaracağını belirtti.

serqan23
10-12-2010, 14:38
helal olsun...

bilalMW
10-12-2010, 14:51
V8 lere göre %30'mu az tüketiyor? bence bu sayının yüksek olması gerekmizmiydi?

35 ufuk 35
10-12-2010, 15:35
bravo connecte.:)

otuzdört
10-12-2010, 15:37
Bravo :) 10krktr

SOMEONESPECIAL
10-12-2010, 15:37
Helal........
Gurur verici bir olay :icon_tup:

Ufuk
10-12-2010, 15:41
Ford yaptı :)
Otomatik di dimi bunlar?
Ama yüksek tavan gitmiş keşke alcak tavan glx gitseydi..

erayakar
10-12-2010, 15:45
Istanbuldada ticari taksiler fort olsa geniş geniş..

Mutu
10-12-2010, 15:48
V8 lere göre %30'mu az tüketiyor? bence bu sayının yüksek olması gerekmizmiydi?

Ama giden 2 litrelik motor seçeneğiymiş . Ben henüz Türkiye'de duymadım . Amerika pazarına özel bi benzinli motor yapmışlar sanırım :soru:

Eworen
10-12-2010, 15:49
Niye gurur verici ben onu anlamadım
anca montaj ını TR de yapıyoruz diyemi
yoksa FORD türk markası olduda bizimmi haberimiz yok
:)
Taksi için güzel ve gerekli bir araç olmadığı kesin..

jdmpoint
10-12-2010, 15:51
bende gurur verici pek bi yanını göremedim ama gölcük te çalışan işçilere bi devamlılık sağliyacağı kesin memleket ucundan da olsa katkısını görmüş :)

merruse
10-12-2010, 15:52
Ama giden 2 litrelik motor seçeneğiymiş . Ben henüz Türkiye'de duymadım . Amerika pazarına özel bi benzinli motor yapmışlar sanırım :soru:

Eski mondeolarda kullanılan 145 hp olan motor.. Özel bir benzinli motor falan değil, amerikalılar otomatik ve benzinli olsun diye tutturdukları için bu motor takıldı diye biliyorum. Ve tabi o motorun maliyetinin ucuz olması mevzuuda var.

merruse
10-12-2010, 15:55
bende gurur verici pek bi yanını göremedim ama gölcük te çalışan işçilere bi devamlılık sağliyacağı kesin memleket ucundan da olsa katkısını görmüş :)

O katkıyı bizimkiler değil meksikalılar görecek. Yakında connect üretimi başka fabrikalara kaydırılıp burada yeni bir model üretecekler.. Zamanı çoktan geldi zaten. Eskidi o alet..

Connectin tasarımı zaten amerikalılar tarafından yapıldı. Hatta ilk tasarımda gençlerin ilgisini çekecek plaj arabası olarak tasarlanıyor. Sonra oralarda üretime geçmeye değer bulunmayınca ticari araç olarak burada üretildi..

Time-R
10-12-2010, 15:56
takdir ettim..

by serçe
10-12-2010, 15:58
american parklar güzel olmuş keşke buradaki connect lere de koysalar ayrıca gurur verici bir olay

Mutu
10-12-2010, 16:02
Eski mondeolarda kullanılan 145 hp olan motor.. Özel bir benzinli motor falan değil, amerikalılar otomatik ve benzinli olsun diye tutturdukları için bu motor takıldı diye biliyorum. Ve tabi o motorun maliyetinin ucuz olması mevzuuda var.

Connect için özel olduğu anlamına geliyor benzinli motor. Zaten yazdığım iletide '' ben henüz Türkiye'de duymadım '' derken , benzinli 2.0 motor seçenekli connect duymadım demek istedim :icon_tup:

merruse
10-12-2010, 16:13
Connect için özel olduğu anlamına geliyor benzinli motor. Zaten yazdığım iletide '' ben henüz Türkiye'de duymadım '' derken , benzinli 2.0 motor seçenekli connect duymadım demek istedim :icon_tup:

Amerikalılar tuhaf insanlar. Önce dizel olmasın bizde yaygın değil derler sonra gidip benzinli motor takılan araca doğalgaz dönüşümü yaptırırlar. Sanki her köşe başında doğalgaz dönüşüm istasyonu var. Adamları anlamak pek kolay bi mevzuu değil. Kendi içlerinde çok farklı bir dünyaları var. Dünyanın kalan kısmındaki olaylarla falan sıradan bir amerikalının ilgisi sıfır. Dolayısı ile adamların bu yaklaşımı her türlü tercihine etki ediyor. Connect zaten hafif bir araç değil. Dizelde bile az yakmıyor. Kaldıki buna birde benzinli motor koyun diyorsun, adamlar koyuyorlar e birde otomatik olsun diyorsun. O alet rahat 15 litre falan yakıyordur.. Sonrada V8 e göre %30 tasarruf ettik diye böbürleniyorlar..

Bence özel olan Amerikalıların bizatihi kendileri :) Bazen bizimle aynı dünyada yaşayıp yaşamadıkları konusunda bile şüpheye düşüyor insan.. :)

SErhat.
10-12-2010, 17:21

Üstünde Focus 1'lerde kullanılan 2.0 16V 136 HP'lik motor ve 4 ileri otomatik şanzıman var.Hâliyle kasa da ağır olunca %30 gibi düşük bir yakıt bize göre az ama elin amerikalısına göre hayli fazla gelebiliyor.

Hayırlısı olsun.

ocean0636
10-12-2010, 17:34
Helal olsun :))

Onuralp
10-12-2010, 19:46

Mondeo swap yapmışlardır... :hahaha:

Frid
10-12-2010, 21:06
bir türk markası yokmuydu yarışta baya önde gidiyordu

SErhat.
10-12-2010, 21:08
bir türk markası yokmuydu yarışta baya önde gidiyordu

O benim açtığım konudaydı.Amerika'da bir gazetenin oylamaya sunduğu taksiler arasında Karsan öndeydi..

leader_T
10-12-2010, 21:30
ford gölcük farbrikası için iyi bir olay.
sonuçta araçların sadece montajı bile burda yapılmış olsa bile sonuçta çalışan insanlar bizim insanlarımız ve bizim ülkemize para girişide oluyor.
ayrıca bu ihalenin alınması yeni ihalelerinde habercisi oalcaktır.

birde artık galiba filmlerdeki yanlama sahnelerini unutacağız :D

YEY®
10-12-2010, 21:30
Amerikalılar tuhaf insanlar. Önce dizel olmasın bizde yaygın değil derler sonra gidip benzinli motor takılan araca doğalgaz dönüşümü yaptırırlar. Sanki her köşe başında doğalgaz dönüşüm istasyonu var. Adamları anlamak pek kolay bi mevzuu değil. Kendi içlerinde çok farklı bir dünyaları var. Dünyanın kalan kısmındaki olaylarla falan sıradan bir amerikalının ilgisi sıfır. Dolayısı ile adamların bu yaklaşımı her türlü tercihine etki ediyor. Connect zaten hafif bir araç değil. Dizelde bile az yakmıyor. Kaldıki buna birde benzinli motor koyun diyorsun, adamlar koyuyorlar e birde otomatik olsun diyorsun. O alet rahat 15 litre falan yakıyordur.. Sonrada V8 e göre %30 tasarruf ettik diye böbürleniyorlar..

Bence özel olan Amerikalıların bizatihi kendileri :) Bazen bizimle aynı dünyada yaşayıp yaşamadıkları konusunda bile şüpheye düşüyor insan.. :)

Fiestada 12-13 litre rahat yakıyordu şehir içinde :) Adamlar mondeo motorunu ST'ye koydular ondan sonra connect TAXI'ye olacak iş değil motor kucaktan kucağa geziyor :D

EREN34
10-12-2010, 21:53
Motor 2.0 benzinli Local marketteki Connect'lerde olmayan bir motor.Ayrıyetten Local marketteki Connect'lerden bir takım farkları:

American otomatik şanzıman
Cam düğmeleri el freninin orda
Ön yolcu koltuklarda airbag standart.Arka yolcu havalandırma çakmak vs.
Deri döşeme
Arka koltuk design farklılıkları(kapılara uzak kalır arada boşluk var)
Tamponlardaki park lambaları
3. stop lambasının bagaj kapağında değil araç tavanında olması
ve bir takım donanımsal özelliklerin standart olarak sunulması.