PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Siz olsanız iş yaparmısınız bir daha

okanturan
11-12-2010, 14:28
01.11.2009 senesinde aracımdaki carbon kaput kırıldı ve yaptırmak için araştırma yaptığım da herkez sebo ustayı tavsiye etti bende bunun üzerine kaputu sebo ustaya götürdüm 600 tl ye almış olduğum kaputun tamirine 800 tl ye yakın para verdim .

Fakat yapılan kaput araca taktığımızda kaputun tamir edilen yeri dalgalı bir şekilde kabarcıklar vardı vernikte. Bana söylenen bir ay içinde kumaş verniği iyice çekecek onlar gidecek sonra bir kat daha vernik atılacak bir problem kalmayacağı söylendi ama gün geçtikçe kaput kabarmaya başladı götürdüğümde buna yapıla bilecek birşeyin olmadığı ben sana yeni sıfır kaput yapıp verecem dendi ve 8 veya 9 kere bayrampaşadan kalkıp göztepe sanayiye gittim kalıp için okadar bezin yaktım işimden gücümden oldum her gittiğimde bir bahane çıktı karşıma .

işin sonunda sebo usta costum garaja geçtiğinde yanına gittim dedim ben şu kadar para verdim hesaplayalım bana kaput falan yapma kalan parayı ver bu iş kapansın tamam dendi yarın hesaba yatıracaz ok dedim olaydan 4 -5 ay geçti üstüne arabayı bile sattım hala tık yok ve telefonlara bile bakılmıyor.

1 senedir üç kuruşluk bir mal için uğraşıyoruz . önemli olan para değil verilen sözlerin tutulmaması ve insanın sallanması .

5500
11-12-2010, 16:07
her sektörde böyle. insanı yaptığı işten soğutuyorlar valla. yazık günah.

devil_berk22
11-12-2010, 16:16
geçmiş olsun keşke baştan masrafı hesaplayıp yerine sıır kaput alsaymışsınız ancak insan başa geleceği bilemez tabi.

crazydog
11-12-2010, 16:29
geçmiş olsun buraya yazdıktan sonra sorunun çözülür bence hayırlısı iki taraf içinde

S.Özeren
11-12-2010, 17:08
sıfır almak yerine niye tamir ettirdiniz ?

Bulut Y.
11-12-2010, 17:10
eğer durum böyleyse yakışmadı sebo usta.

Kadyr
11-12-2010, 17:37
Oncelikle gcmis olsn diyim byleleri cok var piyasada araba olsn baska sektor esnafi olsun.
Boyle seyleri paylasalimki herkes kime is yaptirp yaptrmicani bilsn

ocean0636
11-12-2010, 17:59
Geçmiş olsun, kötü bir durum..

Bende bunu merak ediyorum yani neden sıfırı 600 lira olan kaputa 800 lira verip tamir ettirme gereksinimi duydunuz ?

okanturan
11-12-2010, 18:54

geçmiş olsun, kötü bir durum..

Bende bunu merak ediyorum yani neden sıfırı 600 lira olan kaputa 800 lira verip tamir ettirme gereksinimi duydunuz ?

600 TL YE İKİNCİ EL OLARAK ALDIM FAKAT SIFIRDAN FARKSIZDI ZS VTİ NİN ESKİ KAPUTU

oem kalıbı kimsede yoktu ebaydan alalım dedik 1750 tl civarı geliyordu evo tarzı da ben istemiyordum istanbulda da herkezde evo tarzı kalıp vardı tek çözüm yaptırmak oldu tabi bana vadedilen sıfırdan faksız olacak dendi ama yalan oldu verilen sözler tutulmadı 1 sene kaput peşinde koştum 3 aydırda para peşinde

V.İ.P
11-12-2010, 18:56
gecmıs olsun arkadasım

ocean0636
11-12-2010, 19:01
600 TL YE İKİNCİ EL OLARAK ALDIM FAKAT SIFIRDAN FARKSIZDI ZS VTİ NİN ESKİ KAPUTU

oem kalıbı kimsede yoktu ebaydan alalım dedik 1750 tl civarı geliyordu evo tarzı da ben istemiyordum istanbulda da herkezde evo tarzı kalıp vardı tek çözüm yaptırmak oldu tabi bana vadedilen sıfırdan faksız olacak dendi ama yalan oldu verilen sözler tutulmadı 1 sene kaput peşinde koştum 3 aydırda para peşinde

Anladım siz de haklısınız, tekrardan geçmiş olsun...

S.Özeren
11-12-2010, 19:05

anladım teşekkürler geçmiş olsun yaşanan ayıp bi durum gerçekten..

nakayama
11-12-2010, 19:07
01.11.2009 senesinde aracımdaki carbon kaput kırıldı ve yaptırmak için araştırma yaptığım da herkez sebo ustayı tavsiye etti bende bunun üzerine kaputu sebo ustaya götürdüm 600 tl ye almış olduğum kaputun tamirine 800 tl ye yakın para verdim .

Fakat yapılan kaput araca taktığımızda kaputun tamir edilen yeri dalgalı bir şekilde kabarcıklar vardı vernikte. Bana söylenen bir ay içinde kumaş verniği iyice çekecek onlar gidecek sonra bir kat daha vernik atılacak bir problem kalmayaca söylendi ama gün geçtikçe kaput kabarmaya başladı götürdüğümde buna yapıla bilecek birşeyin olmadığı ben sana yeni sıfır kaput yapıp verecem dendi ve 8 veya 9 kere bayrampaşadan kalkıp göztepe sanayiye gittim kalıp için okadar bezin yaktım işimden gücümden oldum her gittiğimde bir bahane çıktı karşıma .

Işin sonunda sebo usta costum garaja geçtiğinde yanına gittim dedim ben şu kadar para verdim hesaplayalım bana kaput falan yapma kalan parayı ver bu iş kapansın tamam dendi yarın hesaba yatıracaz ok dedim olaydan 4 -5 ay geçti üstüne arabayı bile sattım hala tık yok ve telefonlara bile bakılmıyor.

1 senedir üç kuruşluk bir mal için uğraşıyoruz . önemli olan para değil verilen sözlerin tutulmaması ve insanın sallanması .

Bu olay bizimde başımıza geldi antalyada ve 3 gunde zımparalanıp tekrar vernik atılıp çözüldü Usta seni başından atmak için öyle demiş anlaşılan.

gökan
11-12-2010, 19:07

kanka gecmıs olsun ..bıdahada gıtmezsın olur bıter anlamadıgım koskoca buyuk bı sırketsın parayı neden gerı vermedı

okanturan
11-12-2010, 19:21
bu olay bizimde başımıza geldi antalyada ve 3 gunde zımparalanıp tekrar vernik atılıp çözüldü usta seni başından atmak için öyle demiş anlaşılan.

keşke zımpara ile düzelse idi ben allettirirdim onu kumaş kabardı

sinan-s
11-12-2010, 19:31
Geçmiş olsun.

Sh4rk
11-12-2010, 19:43
umarım bu yazdıklarını bır sekılde duyarlar da sessız kalmamıs olurlar

jdmpoint
11-12-2010, 21:39
netten okadar övgüler dolu olan bir usta olarak gzüküyor ancak bu yapılan ustalığı geçtim esnaflığa yakışmayan bir olay....

timucintt
11-12-2010, 21:51
mallesef esnaflık bu değildir... tamam bazen onlarında durumu olmuyor idare ediyoruz bazı şeyleri ama bir noktadan sonra adamı dellendirme noktasına getiriyorlar... heleki telefonlara dönmemeler para geri ödememe vs... ayıp yani... bir işi yapıyorsan ya adam gibi yap yada hiç yapma... yada bitiremiyorsan o işi parayı iade et özür dile...

VTec_king
11-12-2010, 21:55
vardır bir açıklaması elbet bu olayın
sebo iyi adamdır..

okanturan
11-12-2010, 23:30
iyiliğine iyidir ama bir sene idare ettim yine formda paylaşmıyacaktım fakat bukadar sallama yeter üç gündür arıyorum şu an meşgul telefon no veriyim onda vardır arar ne geri dönüş var ne bişey bugün bana söylenen 2 gündür gelmiyor bumudur .hep tamam usta sen ne dersen o olsun kaput getir ok getireyim götürüyorum 1 ay ses soluk yok sonra şu gün bu gün

HondatugraL
11-12-2010, 23:39
geçmıs olsun valla ne dıyelım adilik bu yapılan :)

Selcuk_RoL
12-12-2010, 00:31
geçmiş olsun kardeş haklısın !!

jdm039
12-12-2010, 00:36
tecrübe hayat boyunyediğimiz kazıkların toplamıdır ''derler ya ben çok sevdiğim otomobilim satıyorum ustayım profesyonelim işçilikte vede saimimiyim dürüstüm lafımın sözümün kalıbımın adamıyım diyenler yüzünden..
çok geçmiş olsun arkadaşım.

bilalMW
12-12-2010, 00:57
bişeyi sorucağım mehmet gazihan custom garajdan ayrıldımı hani kendi garajını açtı carbon garaj diye. ? konu açmayım diye araya sıkıştırayım dedim.

yavuz364
12-12-2010, 01:53
evet.......

bişeyi sorucağım mehmet gazihan custom garajdan ayrıldımı hani kendi garajını açtı carbon garaj diye. ? konu açmayım diye araya sıkıştırayım dedim.

Maxi
12-12-2010, 03:02
beyler sebo iyi adamdır, çoook uzun zamandır tanırım kendisini
he, bu başlığı açan kötü adammıdır ? yok onu demek istemedim.

şunu diyorum, mutlaka sebonun mantıklı bir açıklaması vardır
en güzeli onuda dinlemektir, zaten tek taraflı yargılama olmaz.

okanturan
12-12-2010, 19:18
inş görüp mantıklı bir açıklama yaparlar dediğiniz gibi ama artık bi mantığıda kalmadı bu işin

mmustu
12-12-2010, 19:22
evveliyatını bilmem ama sebo customa ilk geçtiğinde epeyce bir süre çok çok yoğun çalıştılar kazakistan işi falan yüzünden para ile alakalı olduğunu sanmıyorum ama vakitsizliktendir problem bence geçmiş olsun

GokhanRS
12-12-2010, 19:31
egzos konusunda canlı canlı gördüm çok güzel işçiliği var ama karbon konusunda bilmiyorum. gittiğimde orda bi honda kaputu vardı carbon senin kaputunda galiba uğraşıyordu filan. hatta bu olmadı böyle filan diyip suratı asılmıştı. senin kaput diye hatırlıyorum yanılıyorda olabilirim.

deniz
12-12-2010, 19:41
gecmıs olsun saglam para vermıssınız ayıp olmus..

okanturan
12-12-2010, 22:22
egzos konusunda canlı canlı gördüm çok güzel işçiliği var ama karbon konusunda bilmiyorum. gittiğimde orda bi honda kaputu vardı carbon senin kaputunda galiba uğraşıyordu filan. hatta bu olmadı böyle filan diyip suratı asılmıştı. senin kaput diye hatırlıyorum yanılıyorda olabilirim.

benim kaput baya bi durdu orda yenisi yapılacak diye arkaya attılar öyle duruyordu.

firat_07
12-12-2010, 22:41
işçiliginin iyi olması yanında esnafta olmak çok önemli

BAR22
12-12-2010, 22:55
belki bi sıkıntı veya yanlışlık vardır Sebo böyle biri değildir benim tanıdığım kadarıyla.İnşallah en kısa zamanda halledersin sorununu kardeşim

okanturan
13-12-2010, 08:51
belki bi sıkıntı veya yanlışlık vardır sebo böyle biri değildir benim tanıdığım kadarıyla.inşallah en kısa zamanda halledersin sorununu kardeşim

inşallah allederler

yaşar
13-12-2010, 08:57
Paşam öncelikle geçmiş olsun,ama öyle insanlar varki misal burda ismini yazsam tech karışır ;) bu işden para kazanan ama halen kaşarlıgı elden bırakmayan çok adam var ,dikkat etmek lazım onun için işini bitirmeden herşeyi garanti altına almadan para transferini gerçekleştirmeyeceksin :)

SekoLive
13-12-2010, 09:00
geçmiş olsn 1 sene bir kaput için cidden uzun bi süre bunun açıklaması nedir ne değildir bilmiyorum ama allahdan konu açılan kişi tanıdık yoksa tech olarak çok sert yorumlar okuyabilirdik.

Day Walker
13-12-2010, 09:02
Geçmiş olsun.

8.000rpm
13-12-2010, 09:53
arkadaşlar herkes yazılanların aşkına gelip insanları hemen yermesin
talihsiz bir durum yaşanmış , ama karşı tarafın da bir açıklaması vardır mutlaka ,
hemen toptancılık yapmayın , bu durum iki kişi arasındadır , hariçler fikir beyan etmese çok daha iyi olacaktır
böyle yaparsanız iş çığırından çıkar , bu hep böyle olmuştur , tecrübeyle sabittir
akl-ı selim ile hareket etmek gereklidir

arkadaşım duruma üzüldüm gerçekten , mantıklı bir açıklaması vardır mutlaka sebo ustanın , sonuçta bu camiada bilinen tanınan sevilen ve tavsiye edilen biridir
tekrar geçmiş olsun , umarın her iki taraf için de işler en kısa sürede tatlıya bağlanır

serqan23
13-12-2010, 09:57
geçmiş olsun... üzücü bir olay gercekten.

BurakCengizhanoğlu
13-12-2010, 10:08
gecmis olsun, 1 yıla yakın bi bekletmenin ne gibi bir açıklaması olabilir??

Boost Up
13-12-2010, 10:26
Masallah Sebo ustayi tanimayan herkesin bir yorumu var. O kadar iyi niyetli bi insanin aciklamasi vardir mutlaka..

mmustu
13-12-2010, 10:28
adamların haberi bile yoktu konuyu görmemişler bile aradım gökhanı birazdan cevap verirler

yorum yapan arkadaşlar bilip bilmeden yazmayın

serkan ünlüü
13-12-2010, 10:49
okan ım gecmiş olsun kardeşim 1 sene bi kaput için cok iyi bi zmn para kolay kolay kazanılmıyo niye böyle oluyo anlımıyrm iyi niyeti bu kdar su istimal edilmez ki

by serçe
13-12-2010, 11:04
geçmiş olsun okan inşallah en kısa zamanda halledersin işini ........

okanturan
13-12-2010, 11:10
Sağolun inş yakın zamanda allederler dediğiniz gibi

Utku
13-12-2010, 11:35
Göki'De anlatmıştı daha önce böyle sallama mevzu.Sonra aralarında halletmişlerdi ama bu yaşanmış olayları değiştirmiyor.Birdaha gitmezsin konuyu okuyanda ona göre kararını verir.

Utku
13-12-2010, 11:38
arkadaşlar herkes yazılanların aşkına gelip insanları hemen yermesin
talihsiz bir durum yaşanmış , ama karşı tarafın da bir açıklaması vardır mutlaka ,
hemen toptancılık yapmayın , bu durum iki kişi arasındadır , hariçler fikir beyan etmese çok daha iyi olacaktır
böyle yaparsanız iş çığırından çıkar , bu hep böyle olmuştur , tecrübeyle sabittir
akl-ı selim ile hareket etmek gereklidir

arkadaşım duruma üzüldüm gerçekten , mantıklı bir açıklaması vardır mutlaka sebo ustanın , sonuçta bu camiada bilinen tanınan sevilen ve tavsiye edilen biridir
tekrar geçmiş olsun , umarın her iki taraf için de işler en kısa sürede tatlıya bağlanır

Karşı tarafın açıklaması "yalan söylüyor" dışında birşeylerse kabul edilecek bir açıklama değil bence.Herkez esnaf herkez akıllı burada kimse keriz değil sana 4-5 aydır ulaşılamamanın bahanesi olamaz ya doğrudur ya yalandır ben vericektimde şöyle demiştimde falandıda filandıda bi headers ı 1000liraya trink yapıyorsan bu parayıad çıkartır verirsin he yine söylüyorum karşı tarafında açıklaması olmalı ama yalansa ben inanmıyorum kardeşim biz sana şöyle dedik böyle dedik yapıcaz dedik vericez dedik gibi laflara kimse kimseyi çocuk yerine koymasın

STeaM
13-12-2010, 12:47
başına gelen kötü bir olay ama neticelerine bakarak işi oraya düşen arkadaşların önlem almalarına ve temkinli olmalarına yol göstermiş oluyorsun...

RC'ON
13-12-2010, 14:11
geçmiş olsun valla; açıklamaası vardır falan denilmiş te; 1senede 1 gün ayıramamanın açıklaması mantık çerçevesinde olmaz...

cliver
13-12-2010, 14:22
Geçmişolsun hocam üzücü bir durum mantıklı bır acıklaması vardır belkı beklıyelım bakalım ..

sebostyle
13-12-2010, 16:42
herkeze hayırlı sohbetler diyerek başlamak istiyorum. okan kardeşim konusunda haklıdır ona bir söz verdim ama yerine getiremedim bu konu benim eski dükyanımla alakalıdır .sözümü yerine getiremedim maddi sıkıntılarım olduğu için ayrıca ben hiçbir bu parayı geri ödemem gibi bir konuşmada yapmadım aslında benim canımın sıkıldığı nokta şu benim siz arkadaşlardan bir çok alacağım var ben her birini buraya tek tek yazarsan sizce neler olur .bu forumda bir çok genç arkadaş var beni tanımadan benim hakkımda yorum yazmalarını istemiyorum böylede bir hakları yok .ben yazarım kimse karışamaz diyen arkadaşlarıda görelim .ben ne yalancıyım nede düzenbaz hakkımızla iş yapmaya çalışıyoruz bazıları gibi insanları kandırma derdinde değiliz benim hakkımda yorumu ancak beni tanıdıktan sonra yapmanızı isterim olur olmaz şeyler yazmayın ticarette mutlaka hatalar yanlışlar olur ben yaptığım işin arkasında durmasam hak veririm ama okan kardeşime söyle söyledim okan bu tamirde hata oldu sana yeni sıfır kaput yapıcam dedim elimde 98 model honda kalıbı var dı yapamadım okanın aracı 99 model kaput farklı bende kalıp alıp yeniden yapıcam dedim fakat kalıpcımda bana verdiği sözü tutmadı benim yapacağım kalıp ve yeni kaput un sadece maliyeti 1200 tl ben bunu kabullenmişim 400 tl denmi kaçıcam ama dediğim gibi şahsımın maddi sorunları var bunun yüzünden okan kardeşimi istemeden üzdüm bu yazdıklarımdan sonra yorumlarınıza biraz dikkat edin lütfen

mmustu
13-12-2010, 17:01
eyvallah ustam işte bu kadar

maalesef bizde bi sürü psikolojisi olduğundan bi olay olduğunda hemen vurun ka..peye misali bilip bilmeyen tanıyıp etmeyen herkes bi laf sokma çabasına giriyor

okanturan
13-12-2010, 17:31
herkeze hayırlı sohbetler diyerek başlamak istiyorum. Okan kardeşim konusunda haklıdır ona bir söz verdim ama yerine getiremedim bu konu benim eski dükyanımla alakalıdır .sözümü yerine getiremedim maddi sıkıntılarım olduğu için ayrıca ben hiçbir bu parayı geri ödemem gibi bir konuşmada yapmadım aslında benim canımın sıkıldığı nokta şu benim siz arkadaşlardan bir çok alacağım var ben her birini buraya tek tek yazarsan sizce neler olur .bu forumda bir çok genç arkadaş var beni tanımadan benim hakkımda yorum yazmalarını istemiyorum böylede bir hakları yok .ben yazarım kimse karışamaz diyen arkadaşlarıda görelim .ben ne yalancıyım nede düzenbaz hakkımızla iş yapmaya çalışıyoruz bazıları gibi insanları kandırma derdinde değiliz benim hakkımda yorumu ancak beni tanıdıktan sonra yapmanızı isterim olur olmaz şeyler yazmayın ticarette mutlaka hatalar yanlışlar olur ben yaptığım işin arkasında durmasam hak veririm ama okan kardeşime söyle söyledim okan bu tamirde hata oldu sana yeni sıfır kaput yapıcam dedim elimde 98 model honda kalıbı var dı yapamadım okanın aracı 99 model kaput farklı bende kalıp alıp yeniden yapıcam dedim fakat kalıpcımda bana verdiği sözü tutmadı benim yapacağım kalıp ve yeni kaput un sadece maliyeti 1200 tl ben bunu kabullenmişim 400 tl denmi kaçıcam ama dediğim gibi şahsımın maddi sorunları var bunun yüzünden okan kardeşimi istemeden üzdüm bu yazdıklarımdan sonra yorumlarınıza biraz dikkat edin lütfen

usta hiç birşey problem değil sana karşı ne kadar esnek davrandığımı kaç kere gidip geldiğimi biliyorsun . Her konuşmamızda da bana net tarih ver o zaman geleyim bu iş bitsin dedim ok dendi ama hiç bir tarihte bu iş bitmedi tam 1 sene idare ettim .
Bana koyan aradığımda sen telefonu açarsan sana ulaşabiliyoruz 4 kere 5 kere haber bıraktım söyleye bilirmisiniz dönüş yapsın hala dönüş yapılmadı hen son aradığımda 2 gündür gelmiyor cep numarasını alayım verdikleri numara kullanım dışı 2 hafta önce cumartesi günü benim dükkana gelecektin gelmedin o tarihten sonra birdaha ulaşamadım.

otto985
13-12-2010, 19:49
geçmiş olsun

ulasubaru
13-12-2010, 20:10
arkadaslar sebo ustayı bılen bılırr hatasının farkında ınsalar herzaman ıyı durumda olcak degıll sebo usta yapıcam dedıyse yapar ıscılıgı olsun yaptıgı ısler olsun herkez bılır ınsanlıgıda on uzerınden ondurr adam gıbı adamdır en yakın zmanda hatasıduzeltır tnımadan yorum yapmayın sebo usta ısının arkasındadır garantı bıle verırı okan arkadasımıza kaputunu yapar verırı bu kadar ama bunu dıllendırmeye gerek yokmus yanıı sebo usta kral adamdır gozum kapalı aracımı teslım ederımm .....

Caesar
13-12-2010, 23:03
Göki'De anlatmıştı daha önce böyle sallama mevzu.Sonra aralarında halletmişlerdi ama bu yaşanmış olayları değiştirmiyor.Birdaha gitmezsin konuyu okuyanda ona göre kararını verir.

Karşı tarafın açıklaması "yalan söylüyor" dışında birşeylerse kabul edilecek bir açıklama değil bence.Herkez esnaf herkez akıllı burada kimse keriz değil sana 4-5 aydır ulaşılamamanın bahanesi olamaz ya doğrudur ya yalandır ben vericektimde şöyle demiştimde falandıda filandıda bi headers ı 1000liraya trink yapıyorsan bu parayıad çıkartır verirsin he yine söylüyorum karşı tarafında açıklaması olmalı ama yalansa ben inanmıyorum kardeşim biz sana şöyle dedik böyle dedik yapıcaz dedik vericez dedik gibi laflara kimse kimseyi çocuk yerine koymasın

Anlamadığım birşey var sen olayın içinde misin bilader? Göki şu anda bir problemi varsa gelip kendisi yazamıyor mu? Bu olaylada uzaktan yakından alakan yok. Kısaca sanane? Neden bu kadar sebonun üstüne gidiyorsun? Göki sebo ile değil Gariban ile problem yaşamıştı.

Kişisel problemin varsa kendi problemine yoğunlaş başkalarının problemleri üzerinden prim yapmaya calışma. Göki kendisi hala der Sebo seviyorum diğe. Ama garibanı sevmez. Saptırmayın olayları.