Orijinalini görmek için tıklayınız : Para Harcatmayan Cüzdan ???
HondatugraL
11-12-2010, 23:00
http://img5.mynet.com/ha6/h/harcatmayan-cuzdan.jpg
Gereksiz para harcamayı engelleyen ‘akıllı cüzdan’ üretildi.
Buluş, tasarruf yapmayı beceremeyenler için iyi bir seçenek olarak görünüyor. ABD’deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) ürün tasarımcısı olan John Kestner tarafından geliştirilen cüzdanın üç çeşidi bulunuyor.
Biri, banka hesabındaki para azaldığında küçülerek alarm veriyor, bir diğeri bankadaki para azaldıkça daha zor açılmaya başlıyor, üçüncüsü de kullanıldığında titreşiyor. Cüzdanlarda bluetooth bağlantısı olan bir bilgisayar var. Bluetooth ile kullanıcının interneti olan cep telefonuyla bağlantı kurularak buradan banka hesapları kontrol ediliyor. Cüzdanın fiyatı belirtilmezken tasarruf yapmak için bile bir şey satın almak oldukça ironik!
ismail_karakas
11-12-2010, 23:03
tasarruf yapmak için bile bir şey satın almak oldukça ironik! :D
buna kafa yoran adamın kafasını ..... :D
ıyıymıss yaa pekı ıcerısınde hıc para yoksa :D
HondatugraL
11-12-2010, 23:25
hersey bı kenara da bunu almak ıcınde para lazım pekı bunu almak ıcın para harcatmayan cuzdan kımde var :D kımsede yok e gene para çıktı cebımızden :)
By_HaNNibaLL
11-12-2010, 23:28
Para yoksa cüzdanda terk ediyor sani :D mortsun demek istiyor
bozuk para koydugun zamanda trip atar bu
:D:D:icon_tup:
Görkem ders çalış yada çok çalışmışsın biraz dinlen. Bu ne la nasıl buluş bu, CRX tecrübesi sonrası ayarın mı kaçtı :D
TolgaEsentepe
11-12-2010, 23:47
olmayan paranın nesini harcamıcaz neyin kafasını yaşıyo bunlar :D
buna ek ürünlerde çıkar yakında modifiye edilen para harcatmayan cüzdan
cüzdana bak paramı vermicek bana :D
Selcuk_RoL
12-12-2010, 00:15
:icon_tup::icon_tup: :D:D
ocean0636
12-12-2010, 00:51
Ahahaha, böyle bi mantık mı var yaa :D
Emir_b16a
12-12-2010, 00:54
yanlış icat awrupalı için belki işler :D
para harcamayan türk üretsinler :D
by serçe
12-12-2010, 10:00
:d ..........................
sanki bütün ay benimle it gibi çalıştı sıpaya bak sen :D
cüzdan mı engelliycek para harcamayı :D
zaten içindeki paradan ziyade banka hesabıyla ilişkiliymiş durum :) ozaman banka kartı yapsalardı ya cüzdan yerine :)
ee bu kac para bunu almayı engelleyecek bıse yokmu :D:D
cüzdana inat harcarım o parayı :D
HondatugraL
12-12-2010, 11:58
Görkem ders çalış yada çok çalışmışsın biraz dinlen. Bu ne la nasıl buluş bu, CRX tecrübesi sonrası ayarın mı kaçtı :D
lara çorbacısının orda dıb gaz yap dedı abım sonuna dayadım gazı tıtreye tıtreye yuruyusu vardı haala o tıtremeyı yasıyorum o etkıden nasıl kurtulcam bılmıyorum :D benım devredekı bazı sıgortalar o sarsıntıda attı sanırım kaldırmayada nıyetım yok :hahaha::hahaha::hahaha:
Para harcatmayan cüzdan o kadar ''etkili'' ki , edinirken bile para harcamış oluyorsun :hahaha:
lara çorbacısının orda dıb gaz yap dedı abım sonuna dayadım gazı tıtreye tıtreye yuruyusu vardı haala o tıtremeyı yasıyorum o etkıden nasıl kurtulcam bılmıyorum :D benım devredekı bazı sıgortalar o sarsıntıda attı sanırım kaldırmayada nıyetım yok :hahaha::hahaha::hahaha:
Boşver sen sigortaları düzelt okul zamanı, geldiğinde yine kısa devre yaparız merak etme ;) Senkromeçler sağlam olsa senin kaçak akım rölesini bile patlatırızda o da sonra artık :D
HondatugraL
12-12-2010, 12:52
2008 cıvıcten sonra crx e oturunca kullanılmıyo ama baya alıştırma yapmak lazım :D
dokununca elektrik veren kredi kartı lazım
tasarruf yapmak için bile bir şey satın almak oldukça ironik! :D
lpg ile aynı mantık :D
GokhanRS
12-12-2010, 21:23
saçmalık. haber yapılması bile saçmalık. bende yorum yaparak saçmalıyım dedim.