Orijinalini görmek için tıklayınız : Palio için fren sorunu
Arkadaşlar
aracımın frenlerinden memnun değilim ne yapmalıyım
önerilerinizi bekliyorum
Palio kaç model? Tam olarak sorun nedir? Bu gibi detayları vererek tam şikayeti yazarsan fikir sahibi insanlar daha rahat yorumda bulunabilir.
Bazı model palio'larda olmayan diklemesine hava soğutma kanallı disk ile yeni balata takımı alabilirsin.Oem dışında bir jant kullanıyorsan belki jantın tasarımı nedeni ile frenlerin soğutması eksik kalıyor olabilir. vs vs
2006 mk3 abs yok frenlerimin tepkilerini iileştirmek istiyorum
yardım edicek kimse yokmu arkadaşlar
lastiklerini degiştir balatalarını kaliteli al fazla gazlama :) :)
hangi durumda memnun değilsin? Islak kuru?
limit frenaji öğren, ebc gibi bi markanın aracına uygun balata ve diskini temin edebilirsin, dozlaman iyileşir ve mesafen kısalır.tabi yine herşey ayağına bağlı yani limit fren yapmayı bilmek şart abssiz bi araçta güvenli olarak durmak istiyorsan.
sevgili kardeşim. Hayatım boyunca onlarca aracım oldu, şuanda bende bir palio sahibiyim. Seni temin ederimki hayatımda hiç bu arabanın freni kadar kötüsünü görmedim. Resmen rezalet. Durma mesafesinden ziyade, durma şekli seni rahatsız ediyordur. Ani frende aracın götü başı oynuyor. Araç sağa sol açekiyordur muhtemelen. Ne yapsan gideremessin
Sorun fren mesafesinde iseFeredo'nun fiat palio için üretmiş olduğu balataları araştır, çok etki etmez ama genede basınç altında esnemeyen çelik fren hortumuda kullanabilirsin.
2006 mk3 abs yok frenlerimin tepkilerini iileştirmek istiyorum
Tepkiden kastın pedala daha az dokunarak daha sert fren sahibi olmaksa onu yapamazsın.İşin o kısmını servo gövde boyu ve içindeki piston+yaylar belirler.Ayarlı vs değildir.
Bence fren tepkimesinden şikayeti yok, çünkü palio fren pedalına ayağını uzatınca bile freni kitleyebilio. Dokunmatik yani :D ama gel gelelim, fren sonrası tepkimeleri oldukça garip.
Bence fren tepkimesinden şikayeti yok, çünkü palio fren pedalına ayağını uzatınca bile freni kitleyebilio. Dokunmatik yani :D ama gel gelelim, fren sonrası tepkimeleri oldukça garip.
Teknolojiyi yakalamış:D Günümüz tellerin yarısı dokunmatik zaten:D :D
sevgili kardeşim. Hayatım boyunca onlarca aracım oldu, şuanda bende bir palio sahibiyim. Seni temin ederimki hayatımda hiç bu arabanın freni kadar kötüsünü görmedim. Resmen rezalet. Durma mesafesinden ziyade, durma şekli seni rahatsız ediyordur. Ani frende aracın götü başı oynuyor. Araç sağa sol açekiyordur muhtemelen. Ne yapsan gideremessin
yay amortisör geniş taban lastikten sonra *** baş oynaması kesil di çok şükür
ama frenlerimm şişiyo çok ısınınca bu en buyuk şikayetimm
yay amortisör geniş taban lastikten sonra *** baş oynaması kesil di çok şükür
ama frenlerimm şişiyo çok ısınınca bu en buyuk şikayetimm
ebc balata kullanmanı önerebilirim frenlerin şişiyorsa ebc greenstuff modeli işini görür bence..
Madem problem frenlerin ısınması ile ilgili davlumbazlarda frenleri soğutacak hava ızgaraları yoksa, ızgara yap. Fren hidroliğini güzel bir marka koy, çelik fren hotrumu takarsan ate, motul yada mobilin dot5 yağlarından koymayı dene.
koray ozan
15-12-2010, 18:50
bi arkadaşım deişti doblo 1,9 diskleri bizim arabaya uyuyormuş onlar daha büyükmüş birde ben kendi aracıma hava kanallı disk aldım onların üzerinde sadece 2 tane delik vardı söyleyeyim otostart diye bir siteden aldım bulabilirsen al :)
hangi yayı öneriyorsunuz peki.
Bende bu hafta 185-60-14 lastiğe geçiş yapıcam, bendekiler bitik ötesi.
koray ozan
15-12-2010, 19:24
mad den başkası düşürmüyor ama çok sert diyeyim albeamın ön yaylarını mad taktım bana sert geldi fk çok daha yumuşak. aracınız dizelse kafadan güzel düşürüor ama benzinliyse pek düşürmez yol tutuşu olarak 2side eş diyebilirim :) eğer kule gergisi bulursan (çok zor piyasada pek yok) çok tatlı bir yol tutuşu olur :)
mad yada fk olarak fiyatlar ne alemde? Bende ki dizel. Arkası okadar yüksekki, elimi yumruk yapıp deliksiz olarak arka tekerle çamurluk arasından geçirebiliorum :D
koray ozan
15-12-2010, 19:37
mad piyasada kalmadı suyunu çekti satanda karaborsa satıyor 400 lira falan istiyor
onun yerine fk 250 lira civarında
mad i bulursan süper olur senin için
ya da paran varsa grande punto amortisörü ile eibach ın yaylarını takabilirsin ;)
emir_hks
15-12-2010, 20:48
hangi yayı öneriyorsunuz peki.
Bende bu hafta 185-60-14 lastiğe geçiş yapıcam, bendekiler bitik ötesi.
Coil-ex 5cm var benim mk1'de tabi mk2 ön amortisör ile birlikte öle aman aman bir düşürme yok ama yol tutuşu orjinaline göre ciddi bir şekilde fark etti.Çok fazla sekmiyorda konforu güzel.Lastikler 175/70/13 bu arada.
Mad 6cm şuan en çok düşüren fakat 1-1.5 sene önce Bursa'da tek biryerde bulmuştum onlarda anca 1 belki 2 hafta sonra getirebiliceklerini ve fiyatınında 380 lira olduğunu söylemişlerdi anında vazgeçtim tabiki :D Şuan bulunabilirliği hakkında pek bir fikrim yok.
koray ozan
15-12-2010, 20:58
2. elden başka çaren yok mad konusunda :)
5-6cm yay amortisörü bozar bence
koray ozan
15-12-2010, 21:11
yoksa zeplin gibi araba yapacak bir şey yok ama şimdiye kadar kimseden şikayet duymadım ben
ayrıca 6 lık yay ve 15"jant 50 yanak lastik 3, 14" jant 65 yanak lastik 2 parmak giriyor ;)
emir_hks
15-12-2010, 21:13
5-6cm yay amortisörü bozar bence
Haklısınız fakat bizim mk1 Palio-Siena'lar için pek fazla bir seçenek yok bir ara 3.5cm eibach prokit'ler vardı ama şimdi bulmak biraz zor :( Mk2-3 için pek emin değilim son durum ne. Gerçi grande puntonun 3.5cm yayı vardı sanırım,gp ön amortisörler ile takabilmek mümkün.
diorum ya
6 cm düşse bile
lastik içeri girmicek biliorum :D
Ben önlerde gp amortisör ve gp yay kullanıyorum gayet memnunum :) Yalnız benim basıklığım biraz fazla 14" jant kullanıyorum şuanda ona rağmen ara sıra sürtme yapıyor. Yol tutuşum gayet güzel.
senin kullandığın ön amortisörler vede yaylar orjinalmi?
yoksa yaylar markalımı?
koray ozan
15-12-2010, 22:24
alican abi eibach yay ve sertleştirilmiş amortisör kullanıyor gayette güzel konfor açısından en azından ben memnun kaldım :)
yavv arkadaşlar benim konum çip olmuşş :)))
bu arada paliocuların burda topladığı ii olmuşş bee
ben de mad kullanıyorum 6 cm + pressli ve sertleştirilmiş amortisöz aracım 11 cm basık :)
benim ani frende süfekli sağa çekme problemim var. Açtırdım disk ve balata değiştirdim ama gene aynı. fren pistonlarını alıştırttım gene aynı. Sanırım bu arabanın hastalığı bu.
çok şükür bende çekme falan yok :)
samet_61
08-01-2011, 01:04
bende 6cm mad mevcut:)
samet_61
08-01-2011, 01:07
dogan brembo nun bızım araclar ıcın urettıgı ozel hava sogutmalı dısklerı mevcut 390 lira cıavrıydı