Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : sente

UĞUR YUMAK
13-12-2010, 23:54
sentesi atlamış arabanın tepkileri ne olur ?

kurtbil
13-12-2010, 23:59
Cekısten duser en bas ozellık b kac dıs atmıs ıse

kickboxer
13-12-2010, 23:59
hayrola abı?

Spawn
14-12-2010, 00:01
3 diş den sonra subab yakalar diye biliyorum ,arabasına göre değişir ama tabi 3 sayısı

UĞUR YUMAK
14-12-2010, 00:06
hayrola abı?

Yaa bi arkadaşın Subaru İmpreza GT si var.
Araba sani 3 silindir gibi çalışıyor. Pancar motor gibi. Düzenli bi motor sesi değil.
Bujiler ve kabloları ,bobinler kontrol edildi. Bujiler oldukça düzgün şekilde çakıyor 4 ü birden.
Araba çok uzun marşla güç bela çalışıyor. Dip gaz yapıyoruz, devir çok agır ve kademeli şekilde zor bela yükseliyor.
Bir türlü çıkamadık içinden.

kickboxer
14-12-2010, 00:33
sankı ateslemeden gıbı patırdaya patırdayamı yukselıyo devır egzozdan abuk sucuk patlamalar gelıyomu essasında baska bı arabayla degıstırmekte fayda var
bizim sentesı kacık bı seat ıbızamız vardı 20 bın km yapmıstık arabayla cıg benzın atar araba cekısı hıc yoktu nerdeyse

UĞUR YUMAK
14-12-2010, 00:36
sankı ateslemeden gıbı patırdaya patırdayamı yukselıyo devır egzozdan abuk sucuk patlamalar gelıyomu essasında baska bı arabayla degıstırmekte fayda var
bizim sentesı kacık bı seat ıbızamız vardı 20 bın km yapmıstık arabayla cıg benzın atar araba cekısı hıc yoktu nerdeyse

evet aynen öyle kardeşim. patırdıya patırdıya yükseliyor.
Ne yazıkki 96 GC ve izmirde bildiğim başka 96 GC yok ?
Ateşleme sırasında neye bakmayı atlıyor olabiliriz ?

M_PROJECT
14-12-2010, 00:40
maf bozulmus olmasin ? sente atlaticak bisi mi yaptiniz da bu ihtimali yazdiniz ?

UĞUR YUMAK
14-12-2010, 00:45
hayır sente atlayacak bi şey yapmadık. Aracı sıkıştırmadık bile. Park ettik ve ertesi gün bu haldeydi. Aeşleme diye düşündüğümüz için , tüm ateşleme yolunu kontrol ettik. Ama aklımıza sente geldi bu gece. Acaba dedik bu sebepten yapıyor olabilirmi ?
Ayrıca maf sorunu böyle bi şeye yol açarmı ?

kickboxer
14-12-2010, 00:53
maf bozulunca nasıl bı sorun oldugunu tam bilmiyorumda maftan sonrakı borularda kaca olup olmadıgına bı bakın abı ıstersenız. 96 gc8 bobınlerı leştir abi konusmustuk ben 2. el saglam dıye aldıgım sti bobınlerını arabama takmaya calısırken aynı sorunları yasamıstım patırdama teklıyerek calısma 1 ınde sorun bulmustuk gıttım 0 ını aldım geldım gene aynı calısıyodu yanı demek ıstedıgım bıtek bujıyle bırlıkte cıkartp catcat ateslemeyı gormeyle olmuyo abı ben bulamamıstım cozumu 4 tane 0 bobın aldım ve taktım roket:D

UĞUR YUMAK
14-12-2010, 00:58
maf aklıma gelmediği için bakmadım kardeşim. ama maf böyle bi sorun yaratabiliyorsa eğer bakıcam yarın.
Ayrıca senin şu STI dan çıkma aldığın bobinlerin hikayesi efsane :)
Sorunun %100 bobin olduğunu bilsem gidip alayım hemen. Ama başka 96 yokki deneyelim anasını satayım. :(
Ayrıca bobine takılı bujiden kıvılcımı görüyoruz, bu çalıştığı anlamına gelmezmi ??

Sierra Rs
14-12-2010, 15:18
benim eski aracımda böyle bir sorun olmustu alternatör tesisatından çıktı 3 silindir gibi çalısıp gaz yemiyordu pedal kazık gibiydi yürümüyordu silkeliyip duruyordu eğer atesleme degilse bir bakın derim..

0M42
14-12-2010, 15:32
Benim bildiğim sente atlamış motor dizel gibi kar kar kar şeklinde sesli çalışır ?

senna
14-12-2010, 16:06
çok uzun marş vs genelde sente atladığını gösterebilir ama sente atlamasını gerektiricek bir durum oldumu?

sente atladıysa hemen açın zarar vermesin bence subap vs zarar görmesin

sensörlerede bir bakın krank egzantrik sensörlerine

TaGo
14-12-2010, 19:07
krank ve egzatrik sensörüne bakın uğur.

erh
14-12-2010, 19:13
maf mafolmus

alpay
14-12-2010, 19:37
evet aynen öyle kardeşim. patırdıya patırdıya yükseliyor.
Ne yazıkki 96 GC ve izmirde bildiğim başka 96 GC yok ?
Ateşleme sırasında neye bakmayı atlıyor olabiliriz ?

araç kaç binde km si yüksekse ateşleme bobinlerini muhakkat değiştirin sente kaçıksa rolantide araç sallama yapar aynı sorunu 3 hafta önce arkadaşın aracında giderdik 98gc idi bobinler çok büyük faktör
birde alternatör ateşlemesine bakın

EEE
14-12-2010, 20:12
makınaya baglayıp maf ın voltajına bakın maf konusu netlesır...
bana tesısattakı bır sıkıntı gıbı geldı

fatiii
14-12-2010, 20:17
aracta beyin varsa kablolarını bi kontrol edin derim..

park ettiginiz yer dik bir yokuşmuydu?

UĞUR YUMAK
14-12-2010, 23:33
aracta beyin varsa kablolarını bi kontrol edin derim..

park ettiginiz yer dik bir yokuşmuydu?

evet dik bi yokuştu , fakat yokuş ile ilgisi ne olabilir ??

UĞUR YUMAK
14-12-2010, 23:35
Şu an çok büyük oranla bobin diye düşünüyoruz. Nasıoc'ta millet kafayı yemiş bobin yüzünden.
Bize sıfır 4 tane bobin lazım. Yurt dışından daha önce temin eden veya yardımcı olacak kimse varmı acaba ?

UĞUR YUMAK
14-12-2010, 23:38
çok uzun marş vs genelde sente atladığını gösterebilir ama sente atlamasını gerektiricek bir durum oldumu?

sente atladıysa hemen açın zarar vermesin bence subap vs zarar görmesin

sensörlerede bir bakın krank egzantrik sensörlerine

krank ve egzatrik sensörüne bakın uğur.

EVET ŞU AN 11 VE 13 HATA VERİYOR. egzantrik ve crank.

Aklımdaki en büyük soru şu, acab şu an bobin yüzünden doğru ateşlemeyi yakalayamıyorsak, ve sağlıklı çalışmasını sağlayamıyoruz diye egzantrik ve crank hatası veriyor olabilirmi ??????

UĞUR YUMAK
14-12-2010, 23:41
araç kaç binde km si yüksekse ateşleme bobinlerini muhakkat değiştirin sente kaçıksa rolantide araç sallama yapar aynı sorunu 3 hafta önce arkadaşın aracında giderdik 98gc idi bobinler çok büyük faktör
birde alternatör ateşlemesine bakın

120 bin km'de ve gerçek km'si ayrıca hiç motor yapılmamış.

s2k
14-12-2010, 23:44
EVET ŞU AN 11 VE 13 HATA VERİYOR. egzantrik ve crank.

Aklımdaki en büyük soru şu, acab şu an bobin yüzünden doğru ateşlemeyi yakalayamıyorsak, ve sağlıklı çalışmasını sağlayamıyoruz diye egzantrik ve crank hatası veriyor olabilirmi ??????

Krank ve egzantrık hatası verıyorsa sente sorunu olma ıhtımalı yuksek bobın hatası olsa o zaman sadece patırdama olur ama bu hataları vermez :icon_tup:

UĞUR YUMAK
14-12-2010, 23:55
Her ihtimalle karşı hafta sonu açıp kontrol ediyorum o halde. Nasılsa 10 dk lık iş.

alpay
15-12-2010, 08:09
120 bin km'de ve gerçek km'si ayrıca hiç motor yapılmamış.

arkadaşımın yaşadığı sorun da aynıydı bobinden dolayı crank arızası da veriyordu araç bobinleri çok düzgün çıkma ile değiştirdi araç şu an sorunsun

UĞUR YUMAK
15-12-2010, 10:25
arkadaşımın yaşadığı sorun da aynıydı bobinden dolayı crank arızası da veriyordu araç bobinleri çok düzgün çıkma ile değiştirdi araç şu an sorunsun

aahhh nerden bulucaz bobinleri :(
çıkması değilde sıfırını almak daha güzel olur.

alpay
15-12-2010, 20:03
aahhh nerden bulucaz bobinleri :(
çıkması değilde sıfırını almak daha güzel olur.

0 baya bir para çıkması bile 1500tl civarıydı

UĞUR YUMAK
15-12-2010, 20:05

Cuma günü daha net bilgi gelecek ama şu an sıfırının tanesi 200 Lira gibi bi tutar

kickboxer
15-12-2010, 21:27

sti bobinlerinin 0 ı okadar değil ?

alpay
15-12-2010, 21:30
sti bobinlerinin 0 ı okadar değil ?

takım olarak söylüyorum ben benim aracın tane fiyatı serviste 980 lira

Murat
15-12-2010, 21:33
ne alıyosnuz yaf öle 1500tl bobine versem yakarım arabayı :)

kickboxer
15-12-2010, 21:34

abicim bende takım fıyatını dıyorum kendım aldım:D çıkmasının 4 tanesını 150tl ye:D 0 ını 1000tlye aldım?0 hemde sana o fıyatları kım verıyo

UĞUR YUMAK
15-12-2010, 21:34

abi naaaptın :eek:
tanesi 980 lira mı ? hangi servis bu yaaa ?
Tanesi 96 GBP

alpay
15-12-2010, 21:53
abi naaaptın :eek:
tanesi 980 lira mı ? hangi servis bu yaaa ?
Tanesi 96 GBP
senin aracınkilerle bendekiler farklı ben yalnızca fiyar sorayım dedim yetkili servis fiyatıdır bu

UĞUR YUMAK
15-12-2010, 22:26
senin aracınkilerle bendekiler farklı ben yalnızca fiyar sorayım dedim yetkili servis fiyatıdır bu

İşte bu yüzden servis ile alış veriş yapmıyorum..

kickboxer
15-12-2010, 22:28

ben bayturdan aldım?

AvcI
15-12-2010, 22:33
uğur benimde ateşleme sorunum vardı gecici olarak hallettim ama yeni set alacağım, tr de takan yok ama yurt dışında aşağıdaki üründen kullanan varmış... birde sen araştır bakalım nasıl bilgi bulacan normal oem bobine göre 3 kat daha fazla ateşlemesi olduğu söyleniyor...

http://www.okadaprojects.com/usa/applications.htm

UĞUR YUMAK
15-12-2010, 22:34
ben bayturdan aldım?

Baytur bu, herşey olabilir yaa, olmadık bi parçanın fiyatını bile vermiş olabilirler.
Ben bi süre önce arayıp elinizde GC8 ön panjur varmı dedim yedek parça sorumlusu arkadaşa ( bu arada hangi panjur olursa olsun alıcaktım 96/97/2000) , bana şu soruyu sordu
GC8 hangi modeldi *????
dedimki, tamam hocam vazgeçtim kalsın ::D:D

UĞUR YUMAK
15-12-2010, 22:52
uğur benimde ateşleme sorunum vardı gecici olarak hallettim ama yeni set alacağım, tr de takan yok ama yurt dışında aşağıdaki üründen kullanan varmış... birde sen araştır bakalım nasıl bilgi bulacan normal oem bobine göre 3 kat daha fazla ateşlemesi olduğu söyleniyor...

Nasioc'ta ve bi çok yerde şu muhabbet dönmüştü hep.
Daha verimli olsun diye GC ye veya WRX e taktığımız STI bobinleri bi çok zaman uyum sağlamayabilior demişlerdi.
Bu yüzden orjinal daha mantıklı geliyor bana , enazından stock bi araç için .

fatiii
15-12-2010, 22:59
evet dik bi yokuştu , fakat yokuş ile ilgisi ne olabilir ??

bence sente atlamışsın

UĞUR YUMAK
15-12-2010, 23:06
bence sente atlamışsın

Doğrudur, sente atlamış olabilir, hafta sonu bakıcaz ama yokuş ile ilgisini anlamadım :)

fatiii
15-12-2010, 23:14
Doğrudur, sente atlamış olabilir, hafta sonu bakıcaz ama yokuş ile ilgisini anlamadım :)

gc8 ler sever dik yokuşları :)

UĞUR YUMAK
15-12-2010, 23:23
gc8 ler sever dik yokuşları :)

İlginç....

kickboxer
15-12-2010, 23:26
yokuşla ne alaka anlamadım saçma bence yokuştan asagı vurdurmadın sonucta:D

fatiii
15-12-2010, 23:27
yokuşla ne alaka anlamadım saçma bence yokuştan asagı vurdurmadın sonucta:D

sacmamı :)

sonuc belli olunca karar veririz ne kadar sacma olduguna :D

kickboxer
15-12-2010, 23:31
sacmamı :)

sonuc belli olunca karar veririz ne kadar sacma olduguna :D

yokusta yatan arabanın sentesının neden atacagının bana bı mantıklı acıklamasını yaparsan daha yararlı olur?Hem bılmedıgım bıseyse ogrenmıs olurum

fatiii
15-12-2010, 23:37
yokusta yatan arabanın sentesının neden atacagının bana bı mantıklı acıklamasını yaparsan daha yararlı olur?Hem bılmedıgım bıseyse ogrenmıs olurum

bunun cesitli sebepleri olabilir coluk cocuk oynar biri gelir tıklar gc8 de sente atlar.

başımıza geldigi icin yazıyorum..bi sabah aniden kalkıosun ve araba bozuk calısıo ve tek sordugum soru yokusmuydu?ve aldıgım cevapta yokus oldugu,bence sente atlamıs arkadas sokunce bakarız belki yanılıyorumdur.

ama ben gc8 imi dik yokusa bırakmam sana sacma geliyosa sen bırakabilirsin..

kickboxer
15-12-2010, 23:48
bunun cesitli sebepleri olabilir coluk cocuk oynar biri gelir tıklar gc8 de sente atlar.

başımıza geldigi icin yazıyorum..bi sabah aniden kalkıosun ve araba bozuk calısıo ve tek sordugum soru yokusmuydu?ve aldıgım cevapta yokus oldugu,bence sente atlamıs arkadas sokunce bakarız belki yanılıyorumdur.

ama ben gc8 imi dik yokusa bırakmam sana sacma geliyosa sen bırakabilirsin..

sakın yanlıs anlama benı amacım bılmıslık taslamak fln degıl bılgı paylasıyoruz ama subaruda keza her arabada ogle sente coluk cocugun oynamasıyla atmaz bırının tıklamasıylada benım evım yokusta subarumu alalı 4 sene oluyo 4 senedır yokusta duruyo arabam hıc ogle bısey olmadı tabı senın basına gelmıs ona dayanarak soluyosun haklısın bı yerde..

fatiii
15-12-2010, 23:51
sakın yanlıs anlama benı amacım bılmıslık taslamak fln degıl bılgı paylasıyoruz ama subaruda keza her arabada ogle sente coluk cocugun oynamasıyla atmaz bırının tıklamasıylada benım evım yokusta subarumu alalı 4 sene oluyo 4 senedır yokusta duruyo arabam hıc ogle bısey olmadı tabı senın basına gelmıs ona dayanarak soluyosun haklısın bı yerde..

valla dik yokuslarda basımıza geldi bikac kez.dedigin gibi basımıza geldigi icin yazıyorum oyle bi durum varsa arkadasın aracında bizim basımıza boyle bi durum geldi sorun ararken aklının bi köşesinde dursun diye soyledim.

senna
16-12-2010, 07:32
yokuşta sente atlama belki şöyle olabilir el freni çekmiyorsanız yada çekiyorsanızda şanzımanın nasıl diyim kasıntısını almıyorsanız yani boşa çıkarıp çekmiyorsanız el frenini herhangi bir harekette şanzıman motora bu sefer hareket vermeye çalışabillir, gergisi iyi olmayan subarucu arkadaşlar daha iyi bilir ama zaten triger kayışı uzun olan bir motorda belki sorun oluşturabilir bu durum

vurdurmayla imprezaya sente atlatanlar oldu eğer yokuştata çok uğraşılırsa atar gibi olasılık yüksek bence

okada bobin var kullanan Türkiye'de fena değil gibi

Murat
16-12-2010, 07:51
peki atlamış senteyi nasıl anlarız en basidinden? kayışın bolluğu yeterli bir delilmidir?

alpay
16-12-2010, 08:13
İşte bu yüzden servis ile alış veriş yapmıyorum..

bulunmadığ zaman mecbur kalıyoruz ya çıkması yada yurt dışı yapıyoruz ucuz olsun diye

alpay
16-12-2010, 08:15
abicim bende takım fıyatını dıyorum kendım aldım:D çıkmasının 4 tanesını 150tl ye:D 0 ını 1000tlye aldım?0 hemde sana o fıyatları kım verıyo

yetkili servisin verdiği fiyatları söylüyorum ben arkadaşım yanımda 1250 tl ye aldı çıkmaları
yerkanın fiyatları ya eleman yanlış baktı yada fiyatlar doğru

AvcI
16-12-2010, 11:48

detay verirmisin ?

Yigit-Y
16-12-2010, 11:55
yokuşta sente atlama belki şöyle olabilir el freni çekmiyorsanız yada çekiyorsanızda şanzımanın nasıl diyim kasıntısını almıyorsanız yani boşa çıkarıp çekmiyorsanız el frenini herhangi bir harekette şanzıman motora bu sefer hareket vermeye çalışabillir, gergisi iyi olmayan subarucu arkadaşlar daha iyi bilir ama zaten triger kayışı uzun olan bir motorda belki sorun oluşturabilir bu durum

vurdurmayla imprezaya sente atlatanlar oldu eğer yokuştata çok uğraşılırsa atar gibi olasılık yüksek bence

iyiki satmışım araç durduğu yerde bile bozulabiliyor ya öhhh bee :D

TaGo
16-12-2010, 12:05
sağol yiğit .....

UĞUR YUMAK
16-12-2010, 14:47

Sattığın arabanın arkasından bu şekilde konuşan biri ile bu saatten sonra alışveriş yapacakların bi kez daha düşünmesi gerekir !

kickboxer
16-12-2010, 16:14

nerde ne yazılır ögren artık....

UĞUR YUMAK
16-12-2010, 16:16
Sattığım arabalar ile ilgili yapılacak bi şey olduğunda yeni sahipleri beni arar, debriyaj lastik vs vs.
Ama bu yapılan çok ayıp bi durum ...

kickboxer
16-12-2010, 16:18

el fireni durumu aklıma gelmedı değil ama yokuşta kimse arabasını el fireni çekmeden bırakmaz ondan dedıydım

Murat
16-12-2010, 19:01
atladığını nasıl anlayacaksınız sentenin?

UĞUR YUMAK
16-12-2010, 19:26
atladığını nasıl anlayacaksınız sentenin?

Motorun ön kapağını söküp krankın işaretli bi bölümü var ona bakıcaz diye biliyorum.
Daha önce hiç yapmadım ama , bu şekilde yapılıyor diye biliyorum .

senna
16-12-2010, 22:02
el fireni durumu aklıma gelmedı değil ama yokuşta kimse arabasını el fireni çekmeden bırakmaz ondan dedıydım

bilmiyorum siz yapıyormusunuz ama aklıma şu geldi soğuk zamanlarda havalarda bazen donabildiği için çekilmeyebilir yada unutulmuş olabilir o bakımdan yazmıştım

byspeedman
16-12-2010, 22:10
krank sensörü olabilir

Yigit-Y
17-12-2010, 08:01
sağol yiğit .....

Sattığın arabanın arkasından bu şekilde konuşan biri ile bu saatten sonra alışveriş yapacakların bi kez daha düşünmesi gerekir !

nerde ne yazılır ögren artık....

Sattığım arabalar ile ilgili yapılacak bi şey olduğunda yeni sahipleri beni arar, debriyaj lastik vs vs.
Ama bu yapılan çok ayıp bi durum ...

sattığım arabada böyle bir sorun yoktu....

GC8'deki bu saçma yokuş muhabbetinden ötürü sente sorunu yaşamadığım için mutluyum sadece....

Anlamadan yorum yazmak bu olsa gerek.

Uğur yamak yarın bir gün belki benden malzeme filan almak istersen hani belki tr de bir tek bende filan çıkar allahın işi bu asıl sen boş yere çaba sarf etme...

UĞUR YUMAK
17-12-2010, 19:28
Merak etme Yiğit, dünyadaki son malzeme sende dahi olsa arabamı yatırırım yine böyle konuşan biriyle alışveriş yapmam ...

AvcI
17-12-2010, 22:28
semih okada için detay bekliyorum,

kickboxer
17-12-2010, 22:44
semih okada için detay bekliyorum,

bu okadaların fıyatları ne cıvarda?

gurcell
18-12-2010, 00:11
Semih bana kizar simdi, ama okada bobine ne gerek var? Mis gibi coil on plug 96 modeller, takin sti bobinini gecin. 1-2 degismesi gereken yer var, korhan bilir, bizi aydinlatir gorurse, veya ben yarin hakan abiye sorar yazarim buraya.

Yigit-y sana gelince, guzel kardesim biraz buyu yahu. Bazen 17 yasinda cocuk gibi yaziyorsun. Yok dunyanin en son parcasi bende olurmus falan. Bu dunya kanuni suleyman'a kalmadi, sana hic kalmaz. Sen daha subaruyu takimyildiz sanarken biz setup yapiyorduk arabalara, alimallah parca sikintisi yasayan olursa her turlu yardim ederiz.

gurcell
18-12-2010, 00:14
Okadalar 1500-2000 civariydi yanlis hatirlamiyorsam.

400 beygire kadar aftermarket ateslemeye gerek yok. Oem is the best, yani orjinal alin takin. Bir de cikma atesleme bobini , kablosu vs. olmaz her zaman gidin sifirini alin. 10-15000 volt ile calisiyor atesleme sistemi...

AvcI
18-12-2010, 00:24

kickboxer
18-12-2010, 00:27
Semih bana kizar simdi, ama okada bobine ne gerek var? Mis gibi coil on plug 96 modeller, takin sti bobinini gecin. 1-2 degismesi gereken yer var, korhan bilir, bizi aydinlatir gorurse, veya ben yarin hakan abiye sorar yazarim buraya.

Yigit-y sana gelince, guzel kardesim biraz buyu yahu. Bazen 17 yasinda cocuk gibi yaziyorsun. Yok dunyanin en son parcasi bende olurmus falan. Bu dunya kanuni suleyman'a kalmadi, sana hic kalmaz. Sen daha subaruyu takimyildiz sanarken biz setup yapiyorduk arabalara, alimallah parca sikintisi yasayan olursa her turlu yardim ederiz.

abi bunu banamı yazıdın anlaıadım ama :D ilk ben taktım tr sti oem bobın var suanda bende 2 hafta ugrastım en son cektık dukkana babamla beraber yaptık taktık korhan abının tavsıye ettıgı konuda olmayan seyler var onlarıda akın kardesım var ona tarıf ettım 2 tane var sanırım suanda ıstanbulda kullanan gayette memnunuz

senna
18-12-2010, 07:32

okada sorunca okada için cevapladım başka bi niyetim yoktu:) gerekli olup olmadığı tartışılır tabiiki, yüksek fiyatlara fiyat performans oranı düşükse gerekli olmayabilir ama okada yazınca kullanan olduğunu söyledim o yüzden

ej20/25 değilde başka bir motorda vardı okada bildiğim kadarıyla çok sorun çıkarmadı güçlü bir motordu, bazen sadece okada vs gibi bobinde yetmiyor maalesef iyi bir amfi gerekiyor başarısız olursa bu yüzden belki olabilir ama istediğiniz güçlerde sorun çıkaracağını sanmıyorum ama tabiiki farklı çözümler varsa onlarada bakılabilir sti olabilir ls serisi olabilir bazı diğer bobinler var onlar olabliir illa okada olacak diye bir şey yok tabiiki:)

UĞUR YUMAK
21-12-2010, 22:29
Sente atlamış arkadaşlar. Yerine getirdik ama bobinleri söküp kontrol etmiştik. sanırım sırlamalarını yanlış taktık. araba yine çalışmadı. karıştırmış olabileceğim bobin sıralamalarının nasıl olduğunu bilen varmı ?

Murat
22-12-2010, 07:02
çok mu atlamış ka. diş?

senna
22-12-2010, 07:39
ilk önlerin ateşlemesi lazım sonra arkadakiler 1-3-2-4 olması lazım böyle biliyorum ama yanılıyorda olabilirim daha iyi bilenlere sorabilirsiniz

fatiii
22-12-2010, 07:43
geçmiş olsun umarım bidaha dik yokuşlara bırakmassın aracını..

ateşlemeyi bende şu an tam bilmiyorum korhan abi gorunce net olarak yazar.yada direk bi pm at

Time-R
22-12-2010, 08:53
cok gecmis olsun su yokus meselesi evet sknti

Yigit-Y
22-12-2010, 08:58
yokuşda sente atlama olayını bir kaç kişiye sordum dedim sokakta top oynaya cocuk topu arabaya doğru atsa sente atlarmı diye yada yokuşda kalsa sente atlarmı diye bana verilen cevap "Buraya gelmeden ne içtin sen böyle"....

Size kolay gelsin...

Bir daha kime ne şekilde iyilik yapacağıma 2 defa düşünüceğim buradanda bir ders aldım teşekkürler....

fatiii
22-12-2010, 09:02
yokuşda sente atlama olayını bir kaç kişiye sordum dedim sokakta top oynaya cocuk topu arabaya doğru atsa sente atlarmı diye yada yokuşda kalsa sente atlarmı diye bana verilen cevap "Buraya gelmeden ne içtin sen böyle"....

Size kolay gelsin...

Bir daha kime ne şekilde iyilik yapacağıma 2 defa düşünüceğim buradanda bir ders aldım teşekkürler....

top carpsamı?valla benim cocuktan kastım 16 17 yaşındaki cocuklar yokusta araba gordugu zaman iterler araba gidiyor diye ben cok gordum..

sana o cevabı veren arkadaslara soyle bu sentesi atlayan arkadasa daha iyi bi acıklama yapsınlar

sanada kolay gelsin ;)

Yigit-Y
22-12-2010, 09:04
top carpsamı?valla benim cocuktan kastım 16 17 yaşındaki cocuklar yokusta araba gordugu zaman iterler araba gidiyor diye ben cok gordum..

sana o cevabı veren arkadaslara soyle bu sentesi atlayan arkadasa daha iyi bi acıklama yapsınlar

sanada kolay gelsin ;)

birde sentenin atlamaması için bir aparat oluyormuş benim sattığım gc8 de var mesela tago abimiz içi rahat olsun böyle bir sıkıntı başına gelmeyecektir....

UĞUR YUMAK
22-12-2010, 09:59
çok mu atlamış ka. diş?

3diş atlamış

UĞUR YUMAK
22-12-2010, 10:03
ilk önlerin ateşlemesi lazım sonra arkadakiler 1-3-2-4 olması lazım böyle biliyorum ama yanılıyorda olabilirim daha iyi bilenlere sorabilirsiniz

Dediğin doğru. ateşleme sırası 1324.
ama karıştırdığımız konu, hangi bobin 1 e hangisi 3 giriyor. bunu bilmiyorum. bobinleri sökerken aklımızada gelmedi işaretlemek :( acemilik işte :(

AvcI
22-12-2010, 17:21
uğur sorunu hallettikden sonra bi denesin arkadaş aracın gidişinde fark etmişmi merak ettim...