PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güneş sisteminin ''kenarına'' yaklaşılmış

Eriador
14-12-2010, 00:17
NASA, 1977'de fırlatılan Voyager-1 uzay aracının güneş sisteminin ''kenarına'' yaklaştığını açıkladı.

http://science.nasa.gov/media/medialibrary/2004/07/13/13jul_solarblast_resources/voyager1.jpg
- Voyager-1 -

Yolculuğu boyunca güneş sisteminin gezegenlerini, bu gezegenlerin uydularını ve güneş sistemindeki diğer yapıları inceleyerek dünyaya bilgi gönderen Voyager-1'in güneş sisteminden tamamen çıkıp yıldızlararası uzaya girmesi için 4 yıl daha yolculuk yapması gerekiyor.

Voyager-1, 2004'ten beri güneş sisteminin, güneş fırtınalarının hızla azalıp yıldızlararası gazların etkili olduğu bir bölgesinde yolculuk yapıyor.

NASA'nın açıklamasına göre, insansız uzay aracının gönderdiği son verilerden, bulunduğu yerde güneş fırtınalarının sıfıra indiği ve aracın güneş sisteminin kenarına yaklaştığı anlaşıldı.

Güneş fırtınaları, güneş sisteminin uzak kesimlerine atom altı parçacıkları taşıyor

Eriador
14-12-2010, 00:19
Uzay her zaman ilgimi çekmiştir zaten bu yüzden bi kaç defa NASA - Kennedy Space Center a gittim .Orda olan biteni görmeye ömrümüz yetermi bilmiyorum ama inş ölene kadar uzay hakkında daha çok şey öğrenirim

doush
14-12-2010, 01:00
Gönderdiği bilgiler ne kadar gecikmeyle geliyor ?

ruudvan
14-12-2010, 01:09
77 de fırlatmıslar daha yenı uzaydayım demis :D sanırım bi 33 sene kadar geç geliyor.

şaka bi yana hey gidi yalan dünya insanın sacının teli ne kadar onemsizse uzaydada dünya aynen öyle içinde fırtınalar kopuo.kim bilir saçtelimizde ne oluo.

Eray Yümsel
14-12-2010, 02:27

biraz lag var ping 100lerde nasadakilerin suçu ama video açıyolar yutuptan donuyo

doush
14-12-2010, 02:45
biraz lag var ping 100lerde nasadakilerin suçu ama video açıyolar yutuptan donuyo

gt42 var diyorlar biraz da hacimsizmiş 1.6-1.8 arası diyorlar.. 5499 de dolduruyormuş 7350 çeviriyor... peak 2.8 cont. 0,3.. kazasız belasız maşallah..

Uydumuz güzel olacak ;)
http://www.partievi.org/dosya/solmenu/20.11.2006-16.11.29.906~nazar%20boncu%C4%9Fu.jpg

S.Özeren
14-12-2010, 03:29
keşfedilmemiş yerlere gidiyor uydu ama konudaki muhabbete bak.. yorum bile yapamıyorum ;)

doush
14-12-2010, 04:18
keşfedilmemiş yerlere gidiyor uydu ama konudaki muhabbete bak.. yorum bile yapamıyorum ;)

sorum gayet ciddiydi kendi hesaplarımla güneş ışığının ortalama dünyaya gelme süresi 8,5 dakika ki ben 8 dakika falan diye hatırlıyordum... uydu gönderdiği dalgaları ışık hızında yollamadığını tahmin ediyorum.. bu yüzden sordum ne kadar gecikme var diye.. birçok gördüğünz yıldız sönmüş falan olabilir milyonlarca yıl önceki ışığını görüyoruz çünkü.. belirli bir mesafeden sonra gecikme çok artacak bu yüzden merak ettim.. yeterince uzağa gidince aylar sonra gelirse bilgi ne demek istediğimi anlarsınız.. herhangi bir tehlikeyi geç farketmek komik olurdu sırf bu gecikme yüzünden.. bakın ciddiyim takım elbisemi de giydim 207rc nickli üyeden ödünç aldım.. yorum yapabilirsiniz artık :)

DOHC
14-12-2010, 08:15
sorum gayet ciddiydi kendi hesaplarımla güneş ışığının ortalama dünyaya gelme süresi 8,5 saniye ki ben 8 saniye falan diye hatırlıyordum... uydu gönderdiği dalgaları ışık hızında yollamadığını tahmin ediyorum.. bu yüzden sordum ne kadar gecikme var diye.. birçok gördüğünz yıldız sönmüş falan olabilir milyonlarca yıl önceki ışığını görüyoruz çünkü.. belirli bir mesafeden sonra gecikme çok artacak bu yüzden merak ettim.. yeterince uzağa gidince aylar sonra gelirse bilgi ne demek istediğimi anlarsınız.. herhangi bir tehlikeyi geç farketmek komik olurdu sırf bu gecikme yüzünden.. bakın ciddiyim takım elbisemi de giydim 207rc nickli üyeden ödünç aldım.. yorum yapabilirsiniz artık :)

Güneş ışınları 8 dakikada ulaşıyor bize :)....

G60
14-12-2010, 09:26
Uydunun tam uzaklığını bilmiyorum ama radyo bölgede sinyall gönderdiğini farzedersek baya bir geç geliyor.

Sercan K.
14-12-2010, 09:39
Uzay en çok ilgimi çeken alanlardan biri ap ayrı bi bişey ya ..saol paylaşım için.:)

cery
14-12-2010, 09:55
bi de uydudaki bilgisayarların 77 model olduğunu düşünürsek bilgisayarın da işlem yapması sıkıntıdır. uydu belki güneş sisteminden çıktı ama biz yeni kenarına geldiğini duyuyoruz :)

Sercan K.
14-12-2010, 10:01
bi de uydudaki bilgisayarların 77 model olduğunu düşünürsek bilgisayarın da işlem yapması sıkıntıdır. uydu belki güneş sisteminden çıktı ama biz yeni kenarına geldiğini duyuyoruz :)

gecikmelerini hesaplıyorlardır bence onun yaa .:)

crazydog
14-12-2010, 10:20
ya geç göndermesi falan nasa bunların hesabını yapıyodur kesinlikle zannetmiyorum adamlar o kadar salak olsun :D

CTG
14-12-2010, 10:43

Aynen !

cliver
14-12-2010, 10:48
Vay arkadaş :) bravo gerçekten keşke böyle güzel gelişmeleri kendi ülkemizden duysak ne güzel olurdu...

Sercan K.
14-12-2010, 10:51
Vay arkadaş :) bravo gerçekten keşke böyle güzel gelişmeleri kendi ülkemizden duysak ne güzel olurdu...

daha çooooooooooook var o günleree :D biz ancak türbanı tartışalım :)

ygtrn
14-12-2010, 11:05
geç gönderme vs gibi bir olay yok arkadaşlar.... radyo dalgaları ne şekilde olursa olsun ışık hızında ilerler, isterse 1930 lardan kalma bir radyo olsun hız değişmez.... uydunun bize olan mesafesi güneşle aramızdaki mesafeden birazdaha fazla şuan, buda 8 dakikadan biraz fazla bir gecikme demek oluyor..... 1970 model bilgisayarın yaptığı tek şey ise madde analizi yapmak ve görüntü aktarmak, ve görüntü sinyali analog sinyal olduğu için hızlı bilgisayarada gerek yok.....

MiaMi
14-12-2010, 11:12
Uzay nasıl bişeydir yaw belgesellerde belli bir uzaklıktan sonra uzmanların bile beyni kısa devre yapıyor. Sömürdüm zamanında ne kadar belgsel varsa gel gelelim beyin bedava, nasıl bir oluştur nasıl bir boyuttur anlamadımki.

Eraya sordum geldiği gezegende nasıl uzay bilimi falan diye oda yok abi bizdede bişey yok demezmi.

S.Özeren
14-12-2010, 15:34
sorum gayet ciddiydi kendi hesaplarımla güneş ışığının ortalama dünyaya gelme süresi 8,5 saniye ki ben 8 saniye falan diye hatırlıyordum... uydu gönderdiği dalgaları ışık hızında yollamadığını tahmin ediyorum.. bu yüzden sordum ne kadar gecikme var diye.. birçok gördüğünz yıldız sönmüş falan olabilir milyonlarca yıl önceki ışığını görüyoruz çünkü.. belirli bir mesafeden sonra gecikme çok artacak bu yüzden merak ettim.. yeterince uzağa gidince aylar sonra gelirse bilgi ne demek istediğimi anlarsınız.. herhangi bir tehlikeyi geç farketmek komik olurdu sırf bu gecikme yüzünden.. bakın ciddiyim takım elbisemi de giydim 207rc nickli üyeden ödünç aldım.. yorum yapabilirsiniz artık :)

dostum ben sana bişey demedimki niye üstüne alınıyorsun :)

SifirinciMurat
14-12-2010, 15:58

Şu an için yaklaşık 16 saat.

SifirinciMurat
14-12-2010, 16:01

2015 yılına kadar tam olarak nerede olacağı hesaplanmış durumda.

http://voyager.jpl.nasa.gov/science/Vgrlocations.pdf

Not: Link bünyenize biraz ağır gelebilir.

doush
14-12-2010, 20:41
Güneş ışınları 8 dakikada ulaşıyor bize :)....

amaan yanlış yazmışım 2 kere sağolun mesaj saatinden dolayı doğal karşılayın onları :D editleyeyim hatta görenler yanlış bilmesin

Şu an için yaklaşık 16 saat.

sağol Uras abi :) link için de sağol:icon_tup:

Eriador
14-12-2010, 21:46
Bunca sene hiç birşeye çarpmadan etmeden ilerlemiş .Gerçi özel teleskoplarla baya ileriyi görüyorlar onun rotasını ona göre seçmişlerdir de genede insan etkileniyor .

doush
14-12-2010, 22:04
Bunca sene hiç birşeye çarpmadan etmeden ilerlemiş .Gerçi özel teleskoplarla baya ileriyi görüyorlar onun rotasını ona göre seçmişlerdir de genede insan etkileniyor .

farketmedikleri küçük bir göktaşına denk gelse tüm o beklentilerimiz suya düşer..merak ediyorum baya.. google earth te uzayı incelemiştim 2-3 saat aralıksız.. kaldırdım sonra psikolojim bozuldu :D