Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil Telefon-pasaport sorusu
Selamlar, arkadaşım Amerika'dan dönüyor, dönüşte telefon almasını rica ettim ama pasaportunda bu sene içinde kaydedilmiş bir telefon varmış.
Size sorum telefonu havaalanında kaydettirmeden Türkiye'ye sokabilir mi, yoksa illaki girerken kayıt ettirmesi mi gerekir?
acil cevaplarınızı bekliyorum
ulu_cupra
18-12-2010, 09:12
Kaydettirmeden rahatça sokabilir.Problem olmaz.
onursumer
18-12-2010, 10:27
havalanında kayıt yaptırmıyorsn zaten
kullanmak istiyorsan tr de kayıt yapman lazım sadece başka pasaport gerekli kullanmak istediğin zaman :)
serqan23
18-12-2010, 10:28
ve kaydettırmek ıstedıgın pasaportla son 3 ay ıcınde türkıye ye gırıs cıkıs yapılması gerekıyor.
peki teşekkür ederim cevaplar için :)
ulu_cupra
18-12-2010, 12:39
ve kaydettırmek ıstedıgın pasaportla son 3 ay ıcınde türkıye ye gırıs cıkıs yapılması gerekıyor.
Son 30 gün olması lazım geçen hafta kaydetmediler 2 ay olduğu için
İstanbul yada Ankara da pasaport hakkını satan kişi yada kurumları nereden bulabiliriz peki? Bu soru konuyu açan arkadaşa lazım olacak çünkü.... :S
son 30 gün olması lazım ..31 gün oldumu geçersiz
son 30 gün olması lazım ..31 gün oldumu geçersiz
o konu şu şekilde, pasportun ülkeye girişinden sonra 3 ayı var cihaz kaydı yapılması için, dışardan gelmiş telefon ise Türkiye'de çalışmaya başladıktan sonra 1 ay(30gün) için kayıt ettirilmeli.
daha önce telefon kaydettirdim ama ilk kez getirtiyorum daha önce hep gelmiş telefonlardı, o yüzden konuyu açtım umarım ileridede yararlı olur:)