Orijinalini görmek için tıklayınız : BOSE Elektromanyetik Süspansiyon Sistemi
Ses sistemleri ile tanıdığımız BOSE videodan anladığım kadarıyla yıllar önce bu süper süspansiyon teknolojisini geliştirmiş.. Olayı resmen aşmışlar ama sene 2010 hala tık yok. ben bu işi anlamadım.. neyse video süper .. olayı da gayet güzel göstermiş.
edit: videonun sonundaki küheylan olayına dikkat
Lyf4rfT7bHU
Serkan06
19-12-2010, 02:11
bu videoyu uzun zaman önce izlemiştim, hastayım bu amcalara...
mükemmel özellikle bizlere çok lazım
gokhan035
19-12-2010, 02:32
mükemmel. neden yaygınlaşmadı ki acaba, süper bi sistem belli ki
olayda nasıl bi kontrol var anlayaadım .bi ara havalı suspansıyon v vardı ama bun un kardar serı olması ıcın basınc tupu vs lazım dıe bılıorum.
viraj yönüne yatan süspansiyon sistemi bayadır aklımdaydı görmüştüm başka videolarını bunun ama o sistem oldğunu bilmiyordum..olsa ne güzel olurdu diyordum yapmışlar :D
boosted_pug
19-12-2010, 09:06
ohaaa videonun sonuna bittim tam bizlikmiş yolda gidiyosun çukur bas düğmeye zıpla geç :D
araba engelli atlıyo akü :)
paylaşım için teşekkürler gerçekten çok ilginçmiş,acaba niye kullanılmadı bu sistem
S.Özeren
19-12-2010, 10:58
çok iyiymiş yüksek süratlerde nasıl acaba
orhansah
19-12-2010, 12:06
1+1 hoparlörlerine 300 tl isteyen BOSE kimbilir buna kaç lira istemiştirki maliyet yüzünden anlaşamamıştır hiçbir firmayla :)
ohanness oldum resmen :) sistem çok iyi çok başarılı ama aktif olarak hiç kullanılmamış olmasıda ilginç...
bu arada benim bildiğim kadarıyla bmw de 5 ve 6 serisinde kullanılan viraj yönünde dışarda kalan tarafın süspansiyon sistemini sertleştirip içerde kalanı düşürerek dengeli bir dönüş sağlayan sistemi vardı. her ne kadar bunun gibi olmasada firmalar lüks sınıfta bu tarz şeylerle uğraşıyorlar :)
1+1 hoparlörlerine 300 tl isteyen BOSE kimbilir buna kaç lira istemiştirki maliyet yüzünden anlaşamamıştır hiçbir firmayla :)
videoda bir eleman var hani şirketin sahibi gibi. boyle prof olmuş şirket kurmuş paranın da gozune vurmuş bir amca hani beyaz saclı. işte o adamın gozunde dolar işaretini gordum ben.. ama bu suspansiyona verilen para cok ucuk olmasa/olmasaydı degerdi..
videoda bir eleman var hani şirketin sahibi gibi. boyle prof olmuş şirket kurmuş paranın da gozune vurmuş bir amca hani beyaz saclı. işte o adamın gozunde dolar işaretini gordum ben.. ama bu suspansiyona verilen para cok ucuk olmasa/olmasaydı degerdi..
Ahahaha nokta olmus valla :D:D
Sistem cok cok güzel ama satın almaya kalkınca kim bilir ne fiyatlar isteniyordur :)
hddsheriff
19-12-2010, 13:21
seri üretime geçse bile buraya gelmezdi :) araba zıplamaktan gidmezdi çukurdu kasisti bilmemneydi :D
benım arabaya kesin lazım :D
redbaron
19-12-2010, 14:04
vay be bose suspansiyonda mi uretiyormus? cok cahil kalmisim:) alet super ya dort nala kosuyor iyi atlayis yapti,fena birseymis.tam turkiye sartlarina gore. bir araba parasi isterler buna simdi:S
hddsheriff
19-12-2010, 14:41
merso bazı modellerinde benzerini kullanıyormuş tek fark mersonun kiler zıplamıyor :D
http://www.youtube.com/watch?v=ZzyCy88kEyU
Ya aslında yapılsa güzel olurda bose bunun yapılacağı cıvıc için s2000 parası ister..
super bir system bayıldım param olsa hiç acımam taktırırdım.
Ne kadar dayanıklı acaba bu suspansıyon varken bizimkiler avada gider balıgada gider :)
ama cidden cok basarılı..
ahmet3425
19-12-2010, 18:16
videonun sonunda koptum abi sartellerim attı devre dışı kaldım resmen :D:D
cok iyimiş cok begendim tren gibi gidiyorsun :)
adamlar olayı aşmış setten atlaması hayran bıraktı
Lineer Elektromanyetik motor bu :)
http://www.siliconeer.com/past_issues/2005/January2005-Files/jan05_bose_Corner.jpg
Bose Suspension System (http://www.bose.com/controller?url=/automotive/bose_suspension/index.jsp)
Bose Electromagnetic Suspension System - Top Speed (http://www.topspeed.com/cars/car-accessories/bose-electromagnetic-suspension-system-ar27207.html)
bi ufak düğme içeri, istediğin zaman alçalt..
yada hıza göre ayarlı bir devre.. hız arttıkça araba alçalır :)
güzel olur.. ostimde veya konyada yapan olur bunu demedi demeyin :)
bunun fiyatı cidden muamma durun konuyu sohbete taşıyalım kesin bunu soran fiyatını bilen bir piskopat arkadaş vardır :)
TÜRKİYE yolları bu sıstemı bıle bozar vallaha :D
TÜRKİYE yolları bu sıstemı bıle bozar vallaha :D
sonuna kadar katılıyorum yol değil tarlada geziyoruz sanki araçta ne süspansiyon bırakıyor nede bizde sürüş keyfi
bu sistemin fiyatı nedir peki bilgisi olan var mı? yoksa daha fiyat açıklanmamış mı?