Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic Si hp artırmak ?
merhaba arkadaslar.
92 model Si var üzerinde 4-2-1 headers ve hava filtresi var chip tuning de yapmayı düşünüyorum bunların yanında motora cok dokunmadan neler yapabilirim hpsini artırmak için.
şimdiden teşekkürklr
egsoz sisteminde degişikliklere gidebilrisn..
port polsh emme vti gaz kelebegi benım hayalım bunlarda önce kendini bir tanıtsaydın forumda hosgeldin...
sadece 3-4 crx dişlisi tak yeter başka bişey yapma.
yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar .
en iyisi işin ehline bırakmak işi ;)
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/65897-eg-team.html okadar sayfayı okumaya gözün keserse :D
yok kardeş saol :)
bn modifiyeci güzel bi abim var ona yaptırmaya karar verdm arabayı o kafasına göre keser biçer güzel bşi çıkarır eminim :)
bence 3 4 crx dişlisi geri yalan:)
Ahmet_28
21-12-2010, 22:17
sadece 3-4 crx dişlisi tak yeter başka bişey yapma.
ilk dikkate alacağın bu olsun;) sonrası sana ve bütçene kalmış
bilemiyorum 1 ay bakıcaz bütçe ne cıkarabilirsek ona göre bşiler yapılacak turbo takym diyor ama turbolu arabayla rahat gezemicemi düşünüyorum ben yanılıyormuyum ? trafikde filan sıkıntı cıkarıyorlarmı
Kaliteli parçalarla kaliteli işçilikle ve uygun parçalar takılırsa hiç bir sorun çıkartmaz.Sorun çıkartmayan araç olamaz zaten kul yapısı fabrikadan çıkışlı olan bile bozulur durup dururken.
Xenomorph
21-12-2010, 23:45
Öncelikle Yağ Pompanı 0 Oem ile değiştir
Crx 3 - 4 Dişli
Güzel Bir Cold Air Intake Yap Yani Borulu Konulu Hava filtre Tesisatı
4-2-1 Headers
Komple Düz Boru Ve Kaliteli Bir Son Susturucu
Yeter Sana Bu :D
bilemiyorum 1 ay bakıcaz bütçe ne cıkarabilirsek ona göre bşiler yapılacak turbo takym diyor ama turbolu arabayla rahat gezemicemi düşünüyorum ben yanılıyormuyum ? trafikde filan sıkıntı cıkarıyorlarmı
dıştan turbo yapacaksan önce cigerini saglamlaştır benden sana tavsiye ;) kolay gelsin
motorunun kondisyonu ne bilmiyorum bu cok önemli çünkü
hava filresi
4,2,1 headers
düz boru
güzel bi son susturucu
yeni baskı balata
ilk etapta işini görür ama bütcen nekadar onu yazarsan bu liste uzar gider
valla filtre egzoz taktim cokta fark etmedi gibi geliyordu.sora headers taktim eve donerken cok hosuma gitmişti sora alişiyorsun fark edilmiyor.sora gazliosn 1-2 güzel 3 fena degil 4 e at çay demle bekleki 4.vites kesiciye girsin.
paranin hakkini veren en guzel şey crx 3-4.montaj yapildi 4.te kesiciye girdi araba dedim ne güzelşeymiş bu böyle :D
ben burda bişey sorcam sırf merakımdan bu atmosferik yüklemenin ,reel getirisini kesin bişekilde dayno çıktısıyla gören var mı ? benim bi mekanikçi arkadaşımla bugün idda ettik ( bu arada adam yılların ustası 20 yıllık ) kaydadeğer bişey alamassın diyor ,tamamen psikolojik haa bide bol bol benzin yakıtın artar dedi
valla crx 3-4 kullanan arkadaşlarla denemeler yaptık ben crx 3-4 e hala sıcak bakamıyorum çünkü 3-4 kullanan arkadaşlar 5 e attığı anda bianda düşüş yaşadılar hep 3-4 iyi 5 kaput oluyor bence final drive yapmak daha verimli olucak gibi geliyor
ben burda bişey sorcam sırf merakımdan bu atmosferik yüklemenin ,reel getirisini kesin bişekilde dayno çıktısıyla gören var mı ? benim bi mekanikçi arkadaşımla bugün idda ettik ( bu arada adam yılların ustası 20 yıllık ) kaydadeğer bişey alamassın diyor ,tamamen psikolojik haa bide bol bol benzin yakıtın artar dedi
kayda değer derken nekadar bir +hp den söz ediyor
en iyisi üfürükle gitsin be kardeeeşş :D
Valla arkadaslar yaptrp gorucez suan ne yapılacak edılexek tam bılmıyorum ama ustama guvenıyorum ıvedıkde araba ıcad edıyolar :) bugn gttm gorustum once komple perıyodık bakıma gırıcek motor fılan komple dagıtacak toplarken kafasna gore eklyck bsıler bn 200 hp yaplm dedm 2 lıran gder dedı smdlk 1 ı gozdn ckardm turboyu herseyyle brlkde 4 e yapcgnı soyledı ama ben sıcak bakmyrm turboya trafkdı fln polıse eywallahım olsun ıstemıyorum
ahha valla iyi güldüm 2 liraya banada yapsın 200hp :D...çok iyimiş kardeşim parayı basmadan önce güzelce bir araştır diyorum sana öle 2 lira ver 200 hp al yok öle işler ilk önce ne yapacağını söylesin sonra gel burada bizimle paylaş bunları , bizde sana mantıklı olup olmadığını söyliyelim...yıllardır bu forumda veya dışarıda civic si yani d16a9 motor ile uyraşan onlarca insan var...2 milyara 200 hp senin rüyalarında bile göremiyeceğin rakamlar....
yok diyosan ki benim ustam yapacakmış garanti veriyor , sen ver o ustanın adresini bide bana garanti versin ;)
kimsenin lafıyla öle liralarını dökme dediğim gibi yıllardır burada si ile ugraşmış hala ugraşan insanlar var...bazı ortak kararlar çıkmıştır ortaya bu kararları uygulaman senin yararına olacaktır....onun harici ise maddi ve manevi zararına neden olur.
kısaca ilk etapta yapılması gerekenler...
headers...ara boru...eksoz.....cai...vti kelebek bunlar bile sana 1000-1500 lira arsası patlar.ki bunlar olmazsa olmazlardan.
uzun olan 2. etapta ise
ince conta , port-polish , emme manifoldu , crx 4-3 dişli , hafif volan , stage debriyaj , yazılım ve hafifletme.....ki buda sana 2500-300tl ye patlar...
bunlardan sonra zaten şöle 155-160 hp ye fln yaklaşırsan....otur şükür namazını kıl.
3. etaba da hiç girmicem konuları araştır oku öğren paranıda öle boş vaatlere kaptırma.
ahha valla iyi güldüm 2 liraya banada yapsın 200hp :D...çok iyimi� karde�im parayı basmadan önce güzelce bir ara�tır diyorum sana öle 2 lira ver 200 hp al yok öle i�ler ilk önce ne yapaca�ını söylesin sonra gel burada bizimle payla� bunları , bizde sana mantıklı olup olmadı�ını söyliyelim...yıllardır bu forumda veya dı�arıda civic si yani d16a9 motor ile uyra�an onlarca insan var...2 milyara 200 hp senin rüyalarında bile göremiyece�in rakamlar....
yok diyosan ki benim ustam yapacakmı� garanti veriyor , sen ver o ustanın adresini bide bana garanti versin ;)
kimsenin lafıyla öle liralarını dökme dedi�im gibi yıllardır burada si ile ugra�mı� hala ugra�an insanlar var...bazı ortak kararlar çıkmı�tır ortaya bu kararları uygulaman senin yararına olacaktır....onun harici ise maddi ve manevi zararına neden olur.
kısaca ilk etapta yapılması gerekenler...
headers...ara boru...eksoz.....cai...vti kelebek bunlar bile sana 1000-1500 lira arsası patlar.ki bunlar olmazsa olmazlardan.
uzun olan 2. etapta ise
ince conta , port-polish , emme manifoldu , crx 4-3 di�li , hafif volan , stage debriyaj , yazılım ve hafifletme.....ki buda sana 2500-300tl ye patlar...
bunlardan sonra zaten �öle 155-160 hp ye fln yakla�ırsan....otur �ükür namazını kıl.
3. etaba da hiç girmicem konuları ara�tır oku ö�ren paranıda öle bo� vaatlere kaptırma.
Kardes ustam diye bahsettgm kisiyi 14 yasndan beri tanıyorum cok yakindan hemde bahsettgm fiyatlar oyle ayak ustu konslms tahmini seyler yani oturup sunu yapcz su tutar gbi bsi konusmadik ama ne bu benim ilk arabam ona goturdugum nede son olur ;) baba meslegidir modifiyecilik adresinide vereym git gorus ama ayni fiyatlari alabileceginizi sanmiyorum.
88 oto sanayi. bes servis ivedik . Satılmıs ustanın dukkanı ustada yakup , turbo yakup.
BES SERVS - TURBO - Tamir Bakm Servisi (http://www.besturbo.com) ;)
Ben neler yaptıklarını yapabldklerini az çok biliyorum
Bu arada arabada zaten headers hava fıltresı ve 51lık duz boru var
Yaptım olacak :)
egsoz sisteminde degişikliklere gidebilrisn..
port polsh emme vti gaz kelebegi benım hayalım bunlarda önce kendini bir tanıtsaydın forumda hosgeldin...
bu dediklerimi yaptınmı yeter sana cok bile :)
Ha bunlar 2lira olcak şeyler degil...
Yaptım olacak :)
bu dediklerimi yaptınmı yeter sana cok bile :)
Ha bunlar 2lira olcak şeyler degil...
kaç liraya olucak şeyler kardeş.
bu arada tanımadıgın insanlarla böyle sana cok bile filan uslubumuza dikkat edelim biraz dimi kardeş.
konunun bi hükmü kalmamışdır arkadaşlar
Aracın eksikleri çıkdı biraz önce onları halledicez sonra bakıcaz güçlendirmeye.
yakup ayrılmadımı satılmış ustanın yanından?
yok kardeş şimdi tekrar orda dün görüştüm daha
yahu birseyler soyliyecektim fakat soylemicem.
kaç liraya olucak şeyler kardeş.
bu arada tanımadıgın insanlarla böyle sana cok bile filan uslubumuza dikkat edelim biraz dimi kardeş.
Ustasına göre fiyat degişir buldugun pacaya göre fiyat degişir Kardeş
yahu birseyler soyliyecektim fakat soylemicem.
:D:D
utkuselamoglu
22-12-2010, 07:30
kasnak seti... CAI
yok kardeş şimdi tekrar orda dün görüştüm daha
hmm anladım burda kimseyi begenmemişsin fakat varmıdır yakubun cok sert yuruttugu bi arac?
satılmış ustanın degil yakup un?
Ustasına göre fiyat degişir buldugun pacaya göre fiyat degişir Kardeş
:D:D
kardeş benim sana anlatamadıgım husus usta müşteri ilişkisi gibi birşey değil bizimkisi ;)
ben ona kalkıp şunu yap bunu yap demicem elimdeki bu dicem bırakıcam arabayı su gün gel al dicek gidicem alıcam . bahsettigim adam öyle basit bir usta değil yapıcam derse yapar inanırım. ben öyle ayak üstü konusurken arada geçen fiyatları söyledim size ben 200 hp civarı bşi istedigimi söyledim oda paran gider en az 2 dedi bukadar hani oturup bi hesap yapılmışlığı yok
2 milyara si yı 200 beygir mi yapıyosunuz ?
yapiyorlar demek
liseli geliyor kacin
peki atmosferik mi olacak araba turbo mu ?
hmm anladım burda kimseyi begenmemişsin fakat varmıdır yakubun cok sert yuruttugu bi arac?
satılmış ustanın degil yakup un?
kimsenin kimseyi beğenmeme gibi bi lutfu yokdur kardeş öyle bişiy anlasıldıysa söylediklerimden kusura bakmasın alınan arkadaslar öyle bi niyetim yok.
serçesi vardı bitane kaza yaptıgı benim hoşuma gidiyordu o cihaz :)
yakup abinin maddi durumunun el verdigini sanmıyorum şuan için cok saglam bi cihaz yapmaya ama durumunu düzeltirse yapar
kimsenin kimseyi beğenmeme gibi bi lutfu yokdur kardeş öyle bişiy anlasıldıysa söylediklerimden kusura bakmasın alınan arkadaslar öyle bi niyetim yok.
serçesi vardı bitane kaza yaptıgı benim hoşuma gidiyordu o cihaz :)
yakup abinin maddi durumunun el verdigini sanmıyorum şuan için cok saglam bi cihaz yapmaya ama durumunu düzeltirse yapar
yok yanlış anladın kendi aracı yada kendi madiiyatı olarak sormadım ben..hani piyasaya sundugu bi arac varmı sert yuruyen başkaları için hazırlanmış?
kendi dükkanları zamanından bi kaç araba yapmıslardı resimlerini filan görmüştüm ama tam net bişi söyliyemem şmdi servisten cıkan cok arac var ama satılmıs usta neresini yapar yakup neresini ben bilmem
??? bi cevap alamadım
kendi dükkanları zamanından bi kaç araba yapmıslardı resimlerini filan görmüştüm ama tam net bişi söyliyemem şmdi servisten cıkan cok arac var ama satılmıs usta neresini yapar yakup neresini ben bilmem
BES servis adı altından cıkan her aracı satılmış usta yapmış oluyor zaten mevzu o degil...
ben başka bi arac varmı diye sormustum cevabımı aldım tesekkur ederim..
bilmiyorum kardeş araba komple bakıma giricek önce o ara hava filtresi kiti filan yeniden yapacak bronz balata kapak buji filan bişilerden bahsetti ama benim pek anlamadıgımı bildigi için çok detaya girmedik . arabayı verecegim zaman detaylı sorar ögrenirim sizede söylerim.
şimdilik atmosferik.
şimdi güzel kardeşim bi iki kelime yazayım ve bırakayım o zaman
bahsettiğin ustaları tanımam o yüzden haklarında yorum yapmak istemiyorum
ben sadece senin için bi iki yorum yapabilirimki parana yazık uzak dur ;) bak konuda arkadaşlar yapılabilecek en güzel şeyleri yazmış zaten
bu işi para çokomel ilişkisidir sen bütçeni söyleyeceksin bizde daha önce denenmiş sonuçları görülmüş olan şeyleri anlatacağız sana
si yın 200 hp olması için 10 lira para harcaman lazım geçer bile belki.. 2 bin lira sadece kendi motorunun alt yapısnın orjinal olarak değiştirmene gider.
şimdi güzel kardeşim bi iki kelime yazayım ve bırakayım o zaman
bahsettiğin ustaları tanımam o yüzden haklarında yorum yapmak istemiyorum
ben sadece senin için bi iki yorum yapabilirimki parana yazık uzak dur ;) bak konuda arkadaşlar yapılabilecek en güzel şeyleri yazmış zaten
bu işi para çokomel ilişkisidir sen bütçeni söyleyeceksin bizde daha önce denenmiş sonuçları görülmüş olan şeyleri anlatacağız sana
saol kardeş . dedigim gibi aracın önce eksikleri var onları halledicez araç yag atıyor ön takıma girdi ama yine eksikleri var motorda dengesizlik var onları aşalım önce sonra bakıcaz bunlara bu dediklerime 1 lira ayırıyorum ben bakımlar için .
aracda 4.2.1 headers var hava filtresi ve 51lik boruda var bakımları yapıldıgında belki daha tatmin edici bi araç olucak hiç girmicem modifiyeye şimdiden bşi söyleyemiyorum .
ben sana başka bişiy soriyim ben bu siteye ras gele geldim sitedekiler nedir ne iş yapar bilmem aldıgım aracın konuları vardı bunlara onlara bakmak için gelmişdim aslnda aklımda kaldı site geldim üye oldum sonrada.
Ben arabayla çok gezen biriyim şehir içinde.
Turbo cok sıkıntı açar diye düşünüyorum başıma o yüzdende atmosferik düşünüyorum. turbo motorlar muayeneden geçiyormu ? işletmek baya zahmetli yanılmıyorsam
si yın 200 hp olması için 10 lira para harcaman lazım geçer bile belki.. 2 bin lira sadece kendi motorunun alt yapısnın orjinal olarak değiştirmene gider.
10 binlira ? 200 hp için şakamı bu :) turbo kac hp getiri katıyo arabaya ? ben cok yanlıs düşünüyorum galiba bu işlerde 136 bg fabrika cıkıslı bi arabayı 200 hp yapmak bukadar zor olmasa gerek diye düşünüyorum
ben atmosferik olarak yazdım, ama turbo yapsan bile oda 2 lira ya felan çıkmaz. piyasayı araştır gereken parçalara bak parça fiyatlarına bak. bi filtre takıp 7 beygir aldık mantığı ile gitme.. bunun işçiliği var kapakçısı var rektifiyecisi var önce bunları hesapla sonra başla.
saol kardeş . dedigim gibi aracın önce eksikleri var onları halledicez araç yag atıyor ön takıma girdi ama yine eksikleri var motorda dengesizlik var onları aşalım önce sonra bakıcaz bunlara bu dediklerime 1 lira ayırıyorum ben bakımlar için .
aracda 4.2.1 headers var hava filtresi ve 51lik boruda var bakımları yapıldıgında belki daha tatmin edici bi araç olucak hiç girmicem modifiyeye şimdiden bşi söyleyemiyorum .
ben sana başka bişiy soriyim ben bu siteye ras gele geldim sitedekiler nedir ne iş yapar bilmem aldıgım aracın konuları vardı bunlara onlara bakmak için gelmişdim aslnda aklımda kaldı site geldim üye oldum sonrada.
Ben arabayla çok gezen biriyim şehir içinde.
Turbo cok sıkıntı açar diye düşünüyorum başıma o yüzdende atmosferik düşünüyorum. turbo motorlar muayeneden geçiyormu ? işletmek baya zahmetli yanılmıyorsam
buradaki bir çok arkadaş bu konuda artık uzmanlaşmış neyin ne olduğunu çok iyi bilen arkadaşlardır.
ama genel bi huyumuz var maalesef makaraya çok sarıyoruz işi :)
komple motor içini forged yapmayacaksan yani kısaca bi 8-10 lira gömmeyeceksen bu işe turbo ya sakın girme
atmosferik olarak zaten headers düz boru ve egzostun var filtreni daha güzel bir filtre sistemi ile değiştirirsin CRX 3-4 dişlisi muhakkak bul ve al sonrada güzel bir chip yaptırırsın hem az maliyetli hemde keyifli olur
amann haa çok bilmiş ustalara kanıp kapağını falan taşlatayım deme arabanın :)
buradaki bir çok arkadaş bu konuda artık uzmanlaşmış neyin ne olduğunu çok iyi bilen arkadaşlardır.
ama genel bi huyumuz var maalesef makaraya çok sarıyoruz işi :)
komple motor içini forged yapmayacaksan yani kısaca bi 8-10 lira gömmeyeceksen bu işe turbo ya sakın girme
atmosferik olarak zaten headers düz boru ve egzostun var filtreni daha güzel bir filtre sistemi ile değiştirirsin CRX 3-4 dişlisi muhakkak bul ve al sonrada güzel bir chip yaptırırsın hem az maliyetli hemde keyifli olur
amann haa çok bilmiş ustalara kanıp kapağını falan taşlatayım deme arabanın :)
turboyu sildim aklımdan bu yorumun üstüne teşekkürler :)
bende öyle dedim ilk kapak deyince taşlicanmı dedim yok ısı derecesimi bşiy derecesinden bahsetti onla ilgili bi işlemmiş sanırım
valla senin yorumlarından sonra açıkçası ustanın kasaplığından şüpheleniyorum :D
bak ankarada özellikle D serisini caponlardan daha iyi bilen ve çok uğraşmış bir arkadaşımız var forumdan bence aracını servise bırakmadan önce muhakkak onlada bir görüş fikir al en azından kafanda bişeyler oluşsun nicki bladerk adı erkut :)
Bence motorun sürekli rahat hava alabileceği bir filtre kiti + 3-4 Crx dişlisi + birde ustasının yapacağı iyi bir timing ve yazılımla çok güzel olur Si ;)
valla senin yorumlarından sonra açıkçası ustanın kasaplığından şüpheleniyorum :D
bak ankarada özellikle D serisini caponlardan daha iyi bilen ve çok uğraşmış bir arkadaşımız var forumdan bence aracını servise bırakmadan önce muhakkak onlada bir görüş fikir al en azından kafanda bişeyler oluşsun nicki bladerk adı erkut :)
sen benim yorumlarımı boşver ben daha ilkkez giriyorum motor moduna cok acemiyim yani bu işde.
yorumların için çok saol erkut dedigin arkadas tamircimi kullanıcımı ?
erkut hem kullanıcı hem tamircidir şu siteden bir çok arkadaş D serisi konusunda ona kefil olabilir ;)
M///maniac
22-12-2010, 08:53
erkut hem kullanıcı hem tamircidir şu siteden bir çok arkadaş d serisi konusunda ona kefil olabilir ;)
+10000000000000000
hepiniz saolun arkadaşlar önerileriniz için.
özellikle mmustu kardeş cok teşekkürler.
ha haha hah :D :D tüh ya sabah erken uyanmayıp nasıl kaçırdık bu muhabbeti üzüldüm şimdi
arkadaşım öncelikle motor modifiyesinden anlamam yeni başladım diyorsun ama üstüne basa basa da benim ustam yapar diye ısrar ediyorsun bu bir
ikincisi burada yıllardır d makineyle uğrasan yapan bir sürü adam var örnek ERKUT abi senin ustanı x1000000000000 yapar oda ayrı bir konu
2 bin liraya senden hiç işçilik almasa anca 155 hp falan alırsın 160 olmaz bile motor sıkıntıların varmış vs.
bi si dan atmosferik 200 hp almak için 3. setup lara geçmen lazım tunceR kardeşimin dediği gibi yaklasık 10 bin harcarsın buda üçüncüsü.
biz boşuna para harcıyoruz demek ki d makineyi yürütücez daha iyi yapacağız diye boşu boşuna dünyaca ünlü markalarla mail leşiyoruz boşu boşuna bir araya gelip bilgi paylaşıp yaptığımız yanlışlardan arkadaşların zarar görmemesi için paylaşımda bulunuyoruz gidelim senin ustaya 200 hp yapsın paramızda cebimizde kalsın sen bugün ustan la konuş kesin si a vtec kapakta yapar :D :D
JapanVsGermany
22-12-2010, 11:26
fth ANK arkadaşım, bladerk (erkut) nickli üyeye özel mesaj yolla,ya da istersen cep numarasını wereyim,git bir çayını iç, bir beyin fısrtınası estirin ne olur ne olmaz tartışın,bunun bile faydası olur eminim :)
GEORGE HAGI futbolda ne ise Erkut da D Serisi honda da o mewkinin tam adamıdır, kendi yapmış olduğu we şu için tr deki en hızlı atmosferik civic si'yı da incelemiş olursun.
GEORGE HAGI futbolda ne ise Erkut da D Serisi honda da o mewkinin tam adamıdır, kendi yapmış olduğu we şu için tr deki en hızlı atmosferik civic si'yı da incelemiş olursun. :icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: :icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: benzetme süper olmuş bence şu an itibariyle erkut abi nick ini değiştirmeli :D
JapanVsGermany
22-12-2010, 11:48
az sonra erkutun yanına gidicem zaten, bir I LOVE YOU HAGIIIII diyeyim bakalım ne dicek ama gelende hacım derim, erkut hagi magi anlamaz, motorla kırmış kafayı has katdeşim erkutum :)
Xenomorph
22-12-2010, 20:33
2 liraya d16yı 200 beygir yapsın 1500 km gitsin soyunurum pembe yastıklarla poz cektırırım...uzak durmak lazım ya
lan reşo koparttın yine beni carrefourda nete girdim hala netim yok açmadılar çok yazamıyorum
sanırım ustanız stock turbo 200hp gib bi amaçla ilerlemiş ne yapacağınıza karar vermeden önce daha önce yapılıp sonuç alınmış araçlardaki izlenen yolları inceleyin daha faydalı olur size bi de şunu yapabilirssin yazmycam D series min bilgileri okumanız güzel fikirler verir yine
yenilerin üstüne çok gitmeyin beyler :)
.................................................. .................................................. ..
LIGHT RS
22-12-2010, 21:20
aracımda problemler var demişsin?
bence ilk bu problemleri çözüme kavuşturup aracın HP sine bi baksanda ona göre,
burda konu açsan daha mantıklı olurdu.bol şans...