Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amortisör sertleştirme işlemi

alperx
21-12-2010, 18:27
selamlar
aracım honda integra. amortisörler orjinal.

benim araçta Tein S-Tech yaylar var. aracın düşüklüğü çok güzel. Daha önce de birçok kez araçlarıma düşük helezon takmıştım. (ford focus, kia rio, bmw e30, reno clio)

Fakat bu sefer araç çok yumuşak. en ufak çukurda yaylanıyor amerikan araçları gibi.
bunun sebebi yaylar mıdır yoksa amortisörler mi. ?

Eğer amortisörlerdende amortisörleri sertleştirsek sorun çözülür mü ?

fsunnetci
21-12-2010, 23:02
Tein yaylar o kadar yumuşak olmaması lzm:rolleyes: hele ki Amerikanlar gibi yaylanıyor demissin bence sorun senin amortisörlerde patlak olabilir çünkü o kadar esnemez o yaylar ile..Amortisör sertleştirsen bile yay yumuşak ise amortisörler fazla dayanmıyor yağ atıyor belli zmn sonra..;)
coilspringler bile çökerttiğin zmn orjinal amortisörleri ile baya bir sertleşiriyor bizim TEG'lerde

MiaMi
22-12-2010, 09:12
Teinler kadar yumuşak yay görmedim, gerçekten yumuşak yaylar.

alperx
22-12-2010, 12:21
evet bu dogru.. bence de öyle..
aslında tam tersi, yayların daha sert, amortisörlerin inip-çıkma mesafesinin artması lazım..

fsunnetci
22-12-2010, 12:46
Cem taşcıda kendi arabasında kullandığı yurtdışından kendi Turbo TEG için getirttiği amortisörleri almanı tavsiye ederim ve kendisi satacak idi coilover almayı düşünüyordu istersen bir sor kendisine son durumu..

__FrK__
22-12-2010, 13:46
benim nam sanayi işi yaptırdıgımı gece görüşmüştük zaten gayet güzel sertliği tutuşu bide yarın öbürgün patlamazsa başım üstüne :)

sportinger
22-12-2010, 14:46
ben 2004 de tein yayla nama coilover yaptırdım, baya ugraşmıştım sekmeyi kesmek icin sertleşmesi lazım. ama cözüm degil cok bastıgında gene aynı olacaktır. amortisörlerii kısaltıp sertleştirmişlerdi.

kRo_bOy
22-12-2010, 14:56
bi amortisörlerine baktır ondan dolayı olabilir esnemeler

alperx
23-12-2010, 21:20
cem'de koni vardı sanırım ama koniler pahalıdır, yurtdısı fiyatı bile 600-700 dolardı sanırım... aynı paraya full skunk2 coilover alabilirim. aslında koni çok guzel de bir de çok iyi yay almak gerekir para para para..

amortisörleri sert veya spor alıp kullanmak da çözüm aslında ama ben coilover alıyorum galiba..
o yuzden yayları satışa çıkardım. :) herkese tesekkurler..

soru : civic arka amortisörleri biraz daha kısaymış sanırım. integra arkaya direk oluyor mu ?

fsunnetci
25-12-2010, 02:10
integranın 92 modellerinki bile senin arabaya uymuyor:D
sana onu söyleyen ölçmeden biçmeden söylemiş..Önler olur ama arkalar zor ihtimal:beuj: