PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FD6 Makyajlı Civic Hakkında...?

gökberk
22-12-2010, 14:49
http://www.vicky.in/straightfrmtheheart/wp-content/uploads/2008/09/honda_new_civic.jpg

Bugun bi tanıdığım yeni civiclerle ilgilendiğini almak istediğini söyledi...
Arac hakkında da detaylı bilgi almak istiyor kullanıcılarından...
Ben de ona yardımcı olmak için sizlere soruyorum...Bu arada ilgilendiği model full olanındanmış...otomatik vites secenekli... 41 Liraymış '0'KM

Bu yeni civiclerin kronik ne gibi sorunları vardır...Otomatik vitesleri nasıldır...
Deneme sürüşüne çıktığında içeriye aldığı ses yüzünden hayal kırıklığına uğramış...
Otomatik vitesli olanının 230 km yaptıklarını söylemiş plazada calısanlar....Aslı var mıdır ?

Kısaca sormayı unuttuğum sizin eklemek istediğiniz ne varsa bu yeni hondalar hakkında bilgi verirseniz sevinirim...

Teşekkürler...

nakayama
22-12-2010, 15:04
otomatik olanı 315 kesici diye biliyorum :D

İçeride kemerlerin oldugu yerden ve sol arkadan tıkırtı sesleri gelebilir.

Manuellerde debriyajda ötme sorunu var.

Birde frenleri tutmuyor çok berbat.Diskleri hemen yanıyor 3000km deyken garantıden değiştirmiştik.

murat-m
22-12-2010, 15:09
ben ağustos ayında aldım 3000 km oldu.ben memnunum fakat benim civic manuel.şimdilik bi tıkırtı falan yok ama frenlerizayıf gerçekten.

arfy
22-12-2010, 15:13
diskleri 2 defa değiştik en sonunda stopctech aldık hava kanallı çok iyi duruyordu .. debriaj tıkırtı yapıyordu merkezi kışın yağlanmalıymış dedi servis ilk defa başıma geldi .. garantiden yaptılar .. gene yaptı .. garantiden değiştik .. bi kaç araçta gördüğüm yan hava yastıklarının ordaki döşeme sökülmüştü yani yerinden çıkmıştı onuda garanti değiştiriyor .. ayrıca ön cam yuvasından çıkıp dışa doğru açılıyordu sık sık .. serviste fitilleri temizlediklerinde düzeliyordu .. sebebi fitillerin içinin pislik dolmasıymış ..

ne çok sorun varmış :D

BosphorusBoys
22-12-2010, 15:14
Bende aynı araca sahibim hiç bir kusura yok.. sadece BENZİN sarfiyatı korkutabilir..
vites geçişleri güzel ve konforlu bir araç uzun yolda hiç üzmez gayet raattır.
emniyet kemerinden büyük olasılıkla ses gelir ama bunuda düzeltebilirsin..
Kronik olarak hiçbir sorunu göze batan yanı yok araç için..
Renk olarak beyaz seçeneği çok daha uygun olur..

DOHC
22-12-2010, 15:16
41 milyara baz donanım var. Kandırmasınlar arkadaşını.

Honda (http://www.honda.com.tr/SeriesPrices.aspx?series=civic-sedan)

Babamda var, 2007 model. Bugüne kadar üzmedi bizi....
Hız konusu ise abartı ötesi olmuş....

Jön Türk
22-12-2010, 15:19
otomatik olanı 315 kesici diye biliyorum :D

İçeride kemerlerin oldugu yerden ve sol arkadan tıkırtı sesleri gelebilir.

Manuellerde debriyajda ötme sorunu var.

Birde frenleri tutmuyor çok berbat.Diskleri hemen yanıyor 3000km deyken garantıden değiştirmiştik.

215 olmasın Turgay :p

nakayama
22-12-2010, 15:20
215 olmasın Turgay :p

315 bende ilk duyduğumda şaşırdım ama öyleymiş :D

arfy
22-12-2010, 15:25
eee biz turboyu boşa takmışız zamanında ozaman :D 5 de kesiciye girdim ama 315 değildi nedense :D:D:D

TL turboyken nerdeydiniz :p

tolgakaynak
22-12-2010, 15:29
bende 5 ay önce aldım 6 binde şuanda aracım . 2 ay önce 5cm yay takıldı. şuanda hiç bir sıkıntım yok. bitek emniyet kemerinin oradan çok az bi tıkıtı geliyor oakdar başakda bieşy yok . benim aracım manuel. son hız olarak öle keyfiyen bi basmıştım 232 gördüm . yakıt konusu dersen şehir içinde 7 lt yakıyorum. şehir dışı 5.4 civarında yakıyorum. tapa gaz gidicem dersen :D 8.5 lt :D

yol sesini içeriye biraz fazla alıyor onunda lastiklerden olduğunu düşünüyorum fabrikanın verdikleri çok sert. Fren konusunda bikaç kere ani fren kullanmak zorunda kaldım gayet iyiydi korkutmadı beni.

diğer marka araçalra göre donanım eksiklikleri var. kafana takmıyorsan memnun kalırsın aractan

nakayama
22-12-2010, 15:31
eee biz turboyu boşa takmışız zamanında ozaman :D 5 de kesiciye girdim ama 315 değildi nedense :D:D:D

TL turboyken nerdeydiniz :p

senın araba otomatıkmıydı

gökberk
22-12-2010, 15:32
Frenler için bi kaç yerde stoptech balata ve disk kombinasyonundan memnun olduklarını duydum..Garantiden cıkma söz konusu olur herhalde bu yapılırsa..?

Bu emnıyet kemerınden gelen ses nasıl kesilir ? daha nerelerınden gelır bu sesler :)
İcerıye cok ses alıyor mu bu cıvıcler.. (Lastikler değişse şayet)? Bu otomatiğin yakıt sarfıyatı Lt bazında nedir ?

Verdiğiniz cevaplar için tekrar teşekkürler... :heyoo:

tolgakaynak
22-12-2010, 15:46
Frenler için bi kaç yerde stoptech balata ve disk kombinasyonundan memnun olduklarını duydum..Garantiden cıkma söz konusu olur herhalde bu yapılırsa..?

Bu emnıyet kemerınden gelen ses nasıl kesilir ? daha nerelerınden gelır bu sesler :)
İcerıye cok ses alıyor mu bu cıvıcler.. (Lastikler değişse şayet)? Bu otomatiğin yakıt sarfıyatı Lt bazında nedir ?

Verdiğiniz cevaplar için tekrar teşekkürler... :heyoo:

garantiden çıkıyormu tam oalrak bilmiyorum ama servisle olan muhabbetien bağlı tabiki.
emniyet kemerinden gelen ses beni rahatsız etmediği için ilgilenmedim. birde debriyaj pedalından bi ses geliyor bi gıcırtı oda her zaman değil :S

daha yumuşak hamurlu bi lastik kullanılsa belki içeriye aldığı ses azalır.. ben bilmiyorum lastik jant değiştiren arkadaşlar daha iyi bilirler.

otomatik viteste sanırım 1lt filan yakıt fazla oluyor

ben manuel kullanıyorum daha yeni test ettim 260kuruş yakıyorum

DOHC
22-12-2010, 15:49
Auto show testlerinde otomatik ondalık olarak daha az yakmıştı.........

vtec powe®
22-12-2010, 15:51
Frenler 120 den sonra deli gibi ses yapar, servis problemi çözmekden kaçar. :)
Direksiyon kutusu kroniği var.
Yol sesi bu kasada bertaraf edilmiş, nispeten daha sessizdir ama bir alman kadar değil.
Bir çok honda gibi bununda debriyajı öter. :)
Alt devirlerlerin cansızlığı, kasa ağırlığı-motor hacmi orantısılığı var biraz, şehiriçi yakıt tüketimi çok fazla ama Uzun yolda bir depoyla 650 km yapabilirsiniz.

Haa birde gemi gibi arabanın kibrit kadar aküsü var :)
Bunların dışında araç fevkalede.
Yakışıklı bir araç. :)

Shadow_Dancer
22-12-2010, 15:53
iç mekanının ferahlıgına hayranım. bi de ufak tefek dokunuşlarla kendine çok baktırıyor. performans konusunda çok fazla bi beklentin olmasın, o sınıftaki diger rakiplerinden çok fazlasını vaad etmiyor.

firat_07
22-12-2010, 16:01
şu anda antalyada sıfır elegans beyaz 40.500 tl

Quantum
22-12-2010, 16:06
otomatik in vites aralıkları uzundur. teorik olarak max 315 km yapılabileceği söylenmiştir. pratikte zaten 1.6 motor un 315 yapması zaten mümkün değil.

bolu otobanında, bolu tüneline gelmeden 30km önce tünele doğru hafif bir iniş vardır. yolu bilenler bilir. O yolda 243 gördüm kendi otomobilimle. 17 hb jantları var. daha hafif bir jantla 250 üzerine çıkılabilir o yolda.. 1.6 motor 125 beygirlik bir otomobil için hiç de fena değil.

bazı arkadaşlar muhalefet olabilir, tekrar edeyim ben yine de, yol hafif iniş ve otomobilim otomatik.. son dişli gerçekten çok uzun..

frenlerden, yol sesinden, içerideki zaman zaman gelen tıkırtılardan, boyanın kalitesizliğinden (çevreci olmak adına su bazlı boya kullanılmış) ve yoğun trafikteki aşırı yakıt sarfiyatından bahsetmeyeceğim zaten arkadaşlar yazmışlar.

ama sonuçta C sınıfı bir otomobil. 4-4 lük bir otomobil isteniyorsa mercedes ya da iyi bir markanın D sınıfı bir otomobili seçilmeli.. 40 bin liraya motorundan yana asla sorun yaşamayacağınız otomobillerin en başında gelen markalardandır honda..

peace
22-12-2010, 16:06
full 41 fazlaydı yanılmıyorsam. Otomatik vitesinde sorun çıkmadı bi tane 2007 bi tane 2010 model var tanıdıklarımda. ses alma konusu tüm japonlarda var malesef. üstteki mesajdaki gibi bencede boya kalitesi çok zayıf. Bi kaç yerde dökülme yaptığını okumuştum.

gökberk
22-12-2010, 16:07
otomatik in vites aralıkları uzundur. teorik olarak max 315 km yapılabileceği söylenmiştir. pratikte zaten 1.6 motor un 315 yapması zaten mümkün değil.

bolu otobanında, bolu tüneline gelmeden 30km önce tünele doğru hafif bir iniş vardır. yolu bilenler bilir. O yolda 243 gördüm kendi otomobilimle. 17 hb jantları var. daha hafif bir jantla 250 üzerine çıkılabilir o yolda.. 1.6 motor 125 beygirlik bir otomobil için hiç de fena değil.

bazı arkadaşlar muhalefet olabilir, tekrar edeyim ben yine de, yol hafif iniş ve otomobilim otomatik.. son dişli gerçekten çok uzun..

frenlerden, yol sesinden, içerideki zaman zaman gelen tıkırtılardan, boyanın kalitesizliğinden (çevreci olmak adına su bazlı boya kullanılmış) ve yoğun trafikteki aşırı yakıt sarfiyatından bahsetmeyeceğim zaten arkadaşlar yazmışlar.

ama sonuçta C sınıfı bir otomobil. 4-4 lük bir otomobil isteniyorsa mercedes ya da iyi bir markanın D sınıfı bir otomobili seçilmeli.. 40 bin liraya motorundan yana asla sorun yaşamayacağınız otomobillerin en başında gelen markalardandır honda..

Otomatik şanzımanın sorunları var mıdır ? Hiç duydunuz mu ya da başınıza geldi mi ?

tolgakaynak
22-12-2010, 16:08
birde yol tutuşunu çok beyeniyorum :D

Quantum
22-12-2010, 16:11
Honda nın şanzımanı çok methedilir zaten. İnternette de araştırabilirsiniz zaten. Son derece sorunsuz bir şanzımana sahip. otomobilinizi sakin kullanırken vites geçişlerini devir saatinden izleyeiblirsiniz sadece. sarsıntı yapmaz. Ancak direksiyonda F1 vites diye isimlendirilen kulakçıklar biraz geç vites geçişi yapıyor. anında düşürmüyor vitesi. ama şanzıman olarak başarılı

::ZaFeR::
22-12-2010, 16:12
Bir de Lancer'a bakın .2011 modellerinde içeri ses almanın biraz daha azaldığını duydum.Gerçi onda da millet konsoldaki plastiğe sorun olarak görüyo :D

tolgakaynak
22-12-2010, 16:23
peki arkadaşlar yol tutuşu hakkında ne söylenebilir?

geçenlerde drift org olduğunda herşey bittikten sonra girdim boş piste araçta 5cm yay ve 3 kişiydik 100-130km hızla falan aracı yoldan çıkarmaya çalıştım ama bi türlü arka tarafı çıkartamadım VSA kapalı açık denedim başaramadım. kafadan çok az kayma yapıp toparlamasıda çok hoşuma gitti. ve yağmur yağıyordu...

eski aracım Accentti ondan sonra bu araç çok iyi geliyor. ama klasmanındaki araçlar hakkında bilgim yok

arfy
22-12-2010, 16:39
senın araba otomatıkmıydı

hea ben orayı atlamışım :D

Dou
22-12-2010, 16:43
5. vites 315 de değil, 341.6 km/h de bitiyor.

Ben 4. viteste 237 km/h gördüm göstergede ne kadar doğrudur yanılma payı nedir bilemiyorum, devir yaklaşık 5500-5800 arası bir şeydi. 4. vitesi bitirebilmeye uğraştım ama kısmet olmadı :D

Normal günlük gezintiler için keyifli ve çok konforlu bir araç. Aksi taktirde standart haliyle ne gidiyor, ne yol tutuyor, ne de durabiliyor. Sportif kullanıma kesinlikle uygun değil. Özellikle amortisörleri o kadar kötü ki, arkaya 2 kişi oturduğunda amortisör resmen vuruyor, ömrümde böyle bir şey görmedim.

Kronik problem olarak sanırım frenleri var, acayip titreme ve uğultu yapıyor. Garantiden değiştiricem bitmeye yakın :)

Onun dışında ses sistemi, genel olarak günlük kullanım için sunduğu konforu, direksiyon hissiyatı ve sürüş pozisyonu gayet güzel.

Quantum
22-12-2010, 16:45
Sert viraja girişlerde stok civic çok yatıyor ve önden kayma eğilimi var.
Yol tutuş ve virajlardaki başarısı ile çok konuşulan focus ile kıyaslanır hep civic ama tamamen farklı bir sistem söz konusudur.
Focuslarda Subaru larda olan çapraz gergi sistemi kullanılmış ve ciddi bir başarı sağlanmış. civic lerde böyle bir sistem yok. Standart..

3.5 H&R yay kullanıyorum şu otomobilimde, daha önceden 70 km ile girip döndüğüm viraja şu an 100-105 km gibi girsem bile savrulmadan çıkıyorum. Şu an memnunum..

Dou
22-12-2010, 16:48
Şunu da ekleyeyim, yol sesi alması, frenlerinin kötü olması , boya kalitesinin kötü olması artık alışagelmiş Honda problemleri, bunları yazmaya bile gerek görmüyorum.

Ama yol sesi konusunda Civic eski kasalara göre daha başarılı, tabi bir Golf ya da Astra ile kıyaslanmamalı hala.

ocean0636
22-12-2010, 16:50
5. vites 315 de değil, 341.6 km/h de bitiyor.

Ben 4. viteste 237 km/h gördüm göstergede ne kadar doğrudur yanılma payı nedir bilemiyorum, devir yaklaşık 5500-5800 arası bir şeydi. 4. vitesi bitirebilmeye uğraştım ama kısmet olmadı :D

Normal günlük gezintiler için keyifli ve çok konforlu bir araç. Aksi taktirde standart haliyle ne gidiyor, ne yol tutuyor, ne de durabiliyor. Sportif kullanıma kesinlikle uygun değil. Özellikle amortisörleri o kadar kötü ki, arkaya 2 kişi oturduğunda amortisör resmen vuruyor, ömrümde böyle bir şey görmedim.

Kronik problem olarak sanırım frenleri var, acayip titreme ve uğultu yapıyor. Garantiden değiştiricem bitmeye yakın :)

Onun dışında ses sistemi, genel olarak günlük kullanım için sunduğu konforu, direksiyon hissiyatı ve sürüş pozisyonu gayet güzel.
:icon_tup:
+ olarak ufak dokunuslarla cok yakışıklı oluyor, ciddi dikkat çekiyor :)
Benim açımdan tek sorun aşırı yakıt tuketımı onun harıcınde(ses,fren vs gibi sorunların hepsını hallettım).

Quantum
22-12-2010, 16:51
Bu arada frenlerle ilgili bir ayrıntıyı söyleyeyim.

Diskler evet sorunlu.. ilk gidişinizde torna yapıyorlar. 1 hafta sonra tekrar sorun çıkarıyor, ondan sonra sıfırı ile değiştiriyorlar. Frenlerde sorun yaşama ihtimaliniz kullanımla alakalı olarak genelde 10.000km sonrasında oluyor. Balatalar çok sert, diskler yumuşak, ani frenlerde ısıttığı an diskleri yamultuyor.

Bazı servisler diskleri sıfırı ile değiştirdiklerinde (ki diskleri değiştirdiğinizde balataları da değiştirmek zorundasınız) yeni taktıkları balatalar için ücret talep ediyorlar. Vermeyin!.. O balataları da değiştirmek zorundalar garantiden.. Kullanıcı hatası ile bozulmuyor o balatalar. Diskler sorunlu olduğu için balatalar bozuluyor.. Böyle bir talepleri olursa garantiden değiştirmelerini isteyin balataları da ve bunda ısrarcı olun!..

Ayrıca honda markalı balata takılırsa aynı şeyleri yine yaşayacağınızı unutmayın.
Serviste ben garantili olarak TRW marka balata taktırmıştım. Frenlerden yana hiç sorun yaşatmadı bana ama inanılmaz bir toz sorunu oldu.
Şu an Stoptech balata kullanıyorum stock disklerle, frenlerden yana hiç bir sorunum olmadı. Servisten stoptech balata takmalarını isteyebilirsiniz.

Ama en garantisi tabiiki hava soğutmalı (delikli ya da kanallı) disk almanızdır. Piyasada 400-600 tl + kdv aralığında satılıyor.

Quantum
22-12-2010, 16:54
Benim açımdan tek sorun aşırı yakıt tuketımı onun harıcınde(ses,fren vs gibi sorunların hepsını hallettım).

Enkeilerle hala yakıt tüketimi diyorsan biz köprüden aşağı atalım kendimizi valla..

15 gün senin jantları tecrübe etme fırsatım oldu, deli gibi de kullanıyordum, benzin ışıkları 3-4 günde bir tık iniyordu. yakıt tasarrufu için süper jantlar.

ocean0636
22-12-2010, 16:58
Enkeilerle hala yakıt tüketimi diyorsan biz köprüden aşağı atalım kendimizi valla..

15 gün senin jantları tecrübe etme fırsatım oldu, deli gibi de kullanıyordum, benzin ışıkları 3-4 günde bir tık iniyordu. yakıt tasarrufu için süper jantlar.

Stock fıltre ve egzoz sıstemı varken az yakıyordu fakat o sekılde fazla kullanmadım. Enkeiler takılıyken hep kat ıptalı 60mm düz boru, egzoz ve cai ile kullandım ve halıylede baya yaktı :)
Şuanda stock fıltre stock kat egzoz vs var ama sımdıde eskı ağır 17'ler var gene bırsey degısmedı :)
Eneki'leri Ep3 e takıcam o yuzden soktum :D

Saro-Ş
22-12-2010, 17:01
Aracın Sağ Üst Güneşlik Tarafından bir Gıcırtı sesi sürekli geliyo genelde çok duydum bu sorunu,boyası aşırı ince ve kaportaya gelen en küçük darbe hemen hasar verebilir,direksiyon sağ sola dönerken bazılarında ses yapıyor amotisör kuleleri sanırım temizlenince sorun gideriliyor frenleri zaten anlatmaya gerek yok en son diskler değişti ve trw balata takıldı aşırı bir toz var , yakıt konusunda beni üzmüyr pek fazla 7.6 lt gibi şehir içi ora halli trafikte uzunda aşırı düşüyor ,benzin göstergesi çok sağlıksız yokuş yukarı çıkarken çubuklarda düşme mevcut:D

@2010 Premium AT

Dou
22-12-2010, 17:04

Şehir içinde çok tüketiyor gerçekten otomatik vites için konuşuyorum.

Ama uzun yolda ciddi az tüketiyor

Quantum
22-12-2010, 17:05
Ben 16 lık orj jantlarla bile arasındaki farkı farketmiştim.. Baya benzin ışıkları sönmüyordu şaka gibi.. Ama 15" gibi durduğu için ve çok içeride kaldığı takmamıştım. Hatta egemen in beyaz ep3 ündeki enkei lerdi.

17lik ağır jantlarla farketmiyorsa bi servise uğra ciddi yakıyor senin araba o zaman şikayet etmekte haklısın :)

Quantum
22-12-2010, 17:07
Şehir içinde çok tüketiyor gerçekten otomatik vites için konuşuyorum.

Ama uzun yolda ciddi az tüketiyor

Şehir içi ile istanbul içi tanımlamaları çok farklı :)

İstanbul trafiğinde, bir de yokuş varsa o dur kalk trafiğinde 12lt/100km den aşağı mümkün değil inemedim.

Ama uzun yol, 90km sabit hız + cruise control, 17 jant + 750 km
4.6 gördüm

Dou
22-12-2010, 17:08
Şehir içi ile istanbul içi tanımlamaları çok farklı :)

İstanbul trafiğinde, bir de yokuş varsa o dur kalk trafiğinde 12lt/100km den aşağı mümkün değil inemedim.

Ama uzun yol, 90km sabit hız + cruise control, 17 jant + 750 km
4.6 gördüm

Sabah 9 köprü trafiği diyeyim o zaman, köprüden sonrası açık ama ekonomik gitmedim hiç, ne de basa basa gittim sol şerit nasılsa öyle

6.5 litre falan tüketiyor :)

ocean0636
22-12-2010, 17:35
Ben 16 lık orj jantlarla bile arasındaki farkı farketmiştim.. Baya benzin ışıkları sönmüyordu şaka gibi.. Ama 15" gibi durduğu için ve çok içeride kaldığı takmamıştım. Hatta egemen in beyaz ep3 ündeki enkei lerdi.

17lik ağır jantlarla farketmiyorsa bi servise uğra ciddi yakıyor senin araba o zaman şikayet etmekte haklısın :)

Bende anlamadım valla :)
Şuanda aşağıdaki görünümde aracım(eski 17 ler) + stock fıltre stock egzoz sıstemı var.
Akıcı trafıkte sakın kullanımda 7.0-7.3lt arası degısıyor yol bılgısayarındakı değer. Gazlarken kaç yakıyor bakamadım stock egzoz sıstemı stock fıltre ıle ses olmadıgı ıcın hıc basasım gelmıyor nedense :D

http://i690.photobucket.com/albums/vv269/ocean0636/IMG_0824.jpg

Quantum
22-12-2010, 18:20
akıcı trafikteki 7.0 a mı çok yakıyor diyorsun??

ocean0636
22-12-2010, 18:24
Ama nasıl kullandıgımı gormen lazım 60km hızı gecmeden 2000rpm de vıtes atarak o up down ısıkları bıle yanmadan 1-2sn once atıyorum

Quantum
22-12-2010, 18:28
Tamam gayet iyi? buna mı çok diyorsun sen :)

arfy
22-12-2010, 19:37
Ama nasıl kullandıgımı gormen lazım 60km hızı gecmeden 2000rpm de vıtes atarak o up down ısıkları bıle yanmadan 1-2sn once atıyorum

vitesi çok fazla erken atarsan arabayı gitmesi için zorlarsın daha dorusu daha çok gaz basarsın daha çok yakarsın , yanlış mı biliyorum ?

dizel + chip = ekonomi olayındaki gibi

Ahmet.S
22-12-2010, 19:54
sene sonu çok iyi indirim yapmışlar 41500 olan premium 39 olmuş

güzel araç 2 senedir kullanıyorum garantiden fern diski balatası değiştirdim

garanti herşeye iptal olur diyolar ama servisle doğru düzgün konuşulursa bişi olmaz

alman arabasındaki kalite sağlamlık hissi yok ama kullanımı çok zevkli bi araç ses takıntınız yoksa problem yok yol sesi alır çünkü.

Kronik problemler frenler,direksiyon kutusu (makyajlılarda sıkıntı yaşayan duymadım)debriyaj,arkadan gelen vuruntu sesi (bende olmuyo olan çok var araba yaylandığı zaman)bide i-vtec düşük devirde açılıp kapanınca arbada silkeleme var sanıyo yeni kullanıcılar.

Bu fiyata elegancı beyazı kaçırmaz alırdım

ali_utku
22-12-2010, 20:16
2010 model sıfır aldık 12k da felan sattık.içi çok ferah. içi koyu renk döşeme olana hiç binmedim ama açık renk döşemeli olanlar bayağı ferah geliyor insana.

frenleri pek güven vermez sürücüye.güvenilirde değildir :D ayrıca 130 km/h ile ani bir manevra yaptım allahım sana geliyorum dedim.(dediğim hız az olmayabilir fakat micra ile o hızlarda manevra yaptığımda bu kadar .ıçı başı oynamıyordu :D )

60k de başka bi civic kullandığımda aradaki fark direksiyon kutusu ses yapıyordu ve ufak tefek tıkırtılar vardı.

tolgakaynak
22-12-2010, 20:17
Kronik problemler frenler,direksiyon kutusu (makyajlılarda sıkıntı yaşayan duymadım)debriyaj,arkadan gelen vuruntu sesi (bende olmuyo olan çok var araba yaylandığı zaman)bide i-vtec düşük devirde açılıp kapanınca arbada silkeleme var sanıyo yeni kullanıcılar.

Bu fiyata elegancı beyazı kaçırmaz alırdım

İ-Vtec açılınca o silkilemeyi yapıyor dimi doğru biliyorum ?

YEY®
22-12-2010, 20:19
3 yıldır otomatik elegance sahibiyim.Gözüme batanları;

Artılar
-------
-Uzunda pek yakmıyor 120 km sabit 5.5 litre rahat tutuyor,(3000 devirde 160 km gördüğünden dolayı olsa gerek :))
-Konforlu ve geniş,yol yaparken yormayan rahat bir araç.
-6 sene 150 bin km garantili.Servis diğerlerine nispeten olumlu,direksiyondaki honda logosu bozuldu onu bile değiştirttim garantiden.Bakımlarda falan ilgililer.

Eksileri
------
-Frenler rezil,rakibi focus falan yanından porş gibi duruyor.
-Yol sesi lastikle ilgili değil hakkaten alıyor.
-Boya problemleri,ilk serilerde çok belirgindi soradan düzeltmişler ama.Ufacık taş sanki kaya gelmişçesine deforme ediyor boyayı..

Yol tutuşu,donanım ve performansını ise vasat buluyorum.Ne iyi ne kötü.

snan1910
22-12-2010, 20:20
sıfır aldı bi abimiz. denizliye gidip gelme fırsatımız oldu giderken ben kullandım arabayı acelemiz vardı tam gaz gittik. çok fazla ses var arabada. yol sesi kemer sesi frene basınca yüksek hızda homurtulanmaya başlıyor disk sesi geliyor. otomatik araba o direksiyodaki f1 şeysilerinden kullandım hep arabayı afyon girişindeki yokuşlarda fln açıkcası çok zevk vermedi bana.düşüyorsun vitesi biraz gecikmeli tepki veriyor. yokuş çıkarken ağır kalıyor şanzuman doldurması felan bi değişik geldi. yalnız otomatikle manuel arasında gerçekten büyük fark var otomatikten inip manuele binince araba gidiyor :D
bu arada bizde istanbul-ankara otobanında 225km gördük :)
şuan satıldı araba. inanılmaz ama 40.500 e verdi arabayı.en ful olanı 2010 model 20000km civarındaydı ve servis kayıtlı 15000tl lik hasarı vardı arabanın alan adamlar hiç bakmadı aldık dediler gitti araba :D bundan 1 ay önce.. piyasası yerinde. alınırmı? beklentilere göre alınır niye alınmasın.. :D

Quantum
22-12-2010, 20:25
Honda dan yokuşta bişey beklemeyin..
Tork fakiridir, Honda nın karakteristik özelliğidir. Rakiplerine nazaran tüm modellerinde tork daha azdır.

ama düz yolda ivmelenerek gittiği için uzun mesafede 200-210 da tıkanan araçları çok rahat geçer

ilkerbilim
22-12-2010, 20:25
1.6 Elegance Otomatik için konuşuyorum.

150'den sonra pek hızlanmıyor ama yokuş aşağı çok iyi =)

Arka süspansiyon rezalet. 1 kişi bile otursa Broadway gibi çöküyor. Çukurda, tümsekte pat çat küt diye vuruyor için acıyor. Çözümü fazladan bir yumuşak takoz takmak ama tümseklerde biraz zıplatabiliyor.

Şehir içi çok yakıyor. Çözüm Teleflex LPG. Başka marka takınca 5000 d/d da kalıyor arıza lambası yakıyor.

Ses sistemi güzel.

Koltuklar çok konforlu.

Tutan bir araba. Satması rahat olur.

Aklıma gelen bu kadar =)

Dou
22-12-2010, 20:28
170 den sonra iptal oluyo bence direk,

Hadi 1-2-3 uzun olsa da çeviriyo ama 4 te game over :)

ilkerbilim
22-12-2010, 20:45
VSA inanılmaz başarılı. Yanımda oturanlar bilir =)

Tutuşundan da memnunum. Sadece amortisörler yumuşak biraz.

Şanzımanda sorun yaşayan duymadım. Vites geçişleri sarsıntısızdır. F1 kulakçıklarından DSG performansı beklemeyin.

Garanti konusunda uzatmazlar. Hemen istek formu doldurup yeni parça sipariş ederler.

ocean0636
22-12-2010, 21:02
Tamam gayet iyi? buna mı çok diyorsun sen :)
Arkadaşlarımın vtec2 sıne vs oranla cok yakıyor, sehırler arası yoldada 6 lt nın altına ınemedım.

vitesi çok fazla erken atarsan arabayı gitmesi için zorlarsın daha dorusu daha çok gaz basarsın daha çok yakarsın , yanlış mı biliyorum ?

dizel + chip = ekonomi olayındaki gibi

Yok kanka o dedıgın olayı bılıyorum, o kadarda devırsız gıtmıyorum hanı en optımum duzeyde kullanıyorum.