PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : R/C supercharger & Turbo

individual
22-12-2010, 16:29
YouTube - R/C supercharger & Turbo Micro Boost proto type the T1000 &T2000 (http://www.youtube.com/watch?v=KnazRgpU9U8)

YouTube - rc twin super charged Baja B5 23cc By Micro Boost (http://www.youtube.com/watch?v=QXtp6H82gL8&feature=related)

YouTube - rc twin super charged BAJA B5 BY Micro Boost (http://www.youtube.com/watch?v=EgDZB1WEzRM&feature=related)

http://www.youtube.com/watch?v=2sIOlwQtlMo&feature=related

Çocukluğumdan beri hayalimdir. RC benzinli araçlar için turbo yapmak.Açıkcası türkiyede rc olup bu ürünü deneyen yada kendi imkanlarıyla yapan birileri varmı :D

ocean0636
22-12-2010, 17:49
Millet aşmış ya :D
Suna cok guldum ya adam dyno yapmıs :D YouTube - RC dyno drift Skyline R34 GTR supercharged intercooler exhaust (http://www.youtube.com/watch?v=Bb1gpLcFjMU&feature=related)

yavuz364
22-12-2010, 18:01
Evet ben kullandım :D çok güzel oluyor, alt devirler biraz daha dolu oluyo..

ama elektrik motorlarının yeni gelişmelerinden sonra benzin motoruna ne yaparsanız yapın rekabete giremez oldu :)

individual
22-12-2010, 18:49
Bi Blow off yapmamışlar onuda yakında kasarlar :D

individual
22-12-2010, 18:52
Evet ben kullandım :D çok güzel oluyor, alt devirler biraz daha dolu oluyo..

ama elektrik motorlarının yeni gelişmelerinden sonra benzin motoruna ne yaparsanız yapın rekabete giremez oldu :)

Katılıyorum babamda çok uğraşırmış zamanında oda derdi zamanı gelicek elektirikli motorlar daha iyi olucak benzinli kimse almıyacak diyodu :D

by serçe
22-12-2010, 18:54
adamlar aşmışlar ......................

YEY®
22-12-2010, 21:35
Zamanında benzinli çok kullandım,gerek savage, gerek gsi racing 18 lik gerekse hpi rs4 ,sonra benzininden masrafından pislinden bıktım elektrikliye geçtim ama en kral elektrikli bile benzinli gibi keyif vermiyor :) Tekrardan bi evladiyelik savage kamyon almayı düşünüyorum.

aVDANLı
22-12-2010, 21:37
inanıLmaz bişey yapmış adamLar yaaaa :)

individual
24-12-2010, 14:50
elektirikler ilk 10Dk süper'de sonra pil bitmeye başlayınca çekilmiyor araç yavaşlıyor falan en güzeli benzinli bence :)

punto_multijet
24-12-2010, 14:56
İzmirde bir arkadasımız elektrikli rc si için yapmıştı bir devre. rc normalde 7.2V ile calısırken belli bir sure tabii cok kısa bu sure tam gaz yapıldıgında içinde yedek pil ile birlikte 9.6v veriyordu. hatta nos basılmıs gibi ekstra uzuyordu makina :)

yavuz364
24-12-2010, 15:02
bu bahsettiğiniz olay yeni çıkan elektrikli sistemler için pek geçerli değil zaten yeni sistemlerde 45dakika 1 saate kadar kullanım zamanı var..

elektirikler ilk 10Dk süper'de sonra pil bitmeye başlayınca çekilmiyor araç yavaşlıyor falan en güzeli benzinli bence :)

R/C model dediğimiz araçlarda bu tür şeylere yapmak oldukça zor, muhtemelen bahsettiğiniz araç oyuncaktır. modellerde zaten motor değiştirerek veya değişik şeyler ile istediğiniz hızlara ulaşabilirsiniz, ancak akımlar flan çok yüsek olduğu için sürücüye ekstra şeyler eklemek veya bu tür voltaj yükselterek hızlandırma mümkün değil..

İzmirde bir arkadasımız elektrikli rc si için yapmıştı bir devre. rc normalde 7.2V ile calısırken belli bir sure tabii cok kısa bu sure tam gaz yapıldıgında içinde yedek pil ile birlikte 9.6v veriyordu. hatta nos basılmıs gibi ekstra uzuyordu makina :)

punto_multijet
24-12-2010, 15:51
R/C model dediğimiz araçlarda bu tür şeylere yapmak oldukça zor, muhtemelen bahsettiğiniz araç oyuncaktır. modellerde zaten motor değiştirerek veya değişik şeyler ile istediğiniz hızlara ulaşabilirsiniz, ancak akımlar flan çok yüsek olduğu için sürücüye ekstra şeyler eklemek veya bu tür voltaj yükselterek hızlandırma mümkün değil..

Uzun sayılabilecek bir sure elektrikli R/C ler ile ugrasmıs biri olarak aradaki farkı bildiğimi sanıyorum ancak Kyosho, Hpi, Tamiya bu tarz R/C leri oyuncak katagorisine sokuyosanız eger haklısınız ;)

YEY®
25-12-2010, 04:44
bu bahsettiğiniz olay yeni çıkan elektrikli sistemler için pek geçerli değil zaten yeni sistemlerde 45dakika 1 saate kadar kullanım zamanı var..

Voltaj artırabilirsin :) esc ve motorların belli çalışma aralıkları var spec.lerde yazar.

Ayrıca 1 saat giden elektrikli rc hangisi merak ettim ? :) yarım saatede razıyım ben hatta..

yavuz364
25-12-2010, 09:41
Voltaj aralığı tabii ki var ancak paket pilin arasından voltaj çıkışı yapman lazım bu iş için, yada ekstra cell eklemen gerekiyor ki, modellerdeki akımlarda bu şekilde kullanmak çok çok zor ve bi o kadar da gereksiz olur...

Fırçasız motorlu ve li-po pilli düzgün ayarlanmış bir on-road sokak kullanımında gidiyor...
Hatta bende Novak GTB 6.5R varken 45 dakika kullanıyordum.. Hemde çok kötü aktarması olan TT01 ile...

Voltaj artırabilirsin :) esc ve motorların belli çalışma aralıkları var spec.lerde yazar.

Ayrıca 1 saat giden elektrikli rc hangisi merak ettim ? :) yarım saatede razıyım ben hatta..

individual
27-12-2010, 17:21
Türkiye getiren varmı acaba ?