Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : integraya Crv fren sistemi montajı

__FrK__
24-12-2010, 10:19
bılenler vardır ***** yerdeki ilanlarda 89 bi acura ıntegra var lıstesınde crv fren sıstemı var falan yazıyor. Alper abi ile de görüşürken bu konu geçmişti aramızda frenleri nasıl geliştiririz falan gibi o da crv nin sistemi gibi bişeyler takmak lazım demişti. Şimdi ben eski kasa crv ye ait fren merkezi kaliperleri hortumları diskleri balataları vs. hepsini uygun bi fiyata buldum yanlız montajında ekstra bişey gerekirmi bilen duyan eden varsa paylaşırsa sevinirim....

sulhi
24-12-2010, 10:20
olm ucuz mal ucuz yerde biter varsa paran al bi wıllwood arabanda fren olsun..

__FrK__
24-12-2010, 10:23
abi allahaşkına ne gerek var o kadarına ya bi miktar iyileşsin yeter

JDM VTİ
24-12-2010, 10:32
abi allahaşkına ne gerek var o kadarına ya bi miktar iyileşsin yeter

kanka en azından bi stoptech filan al, arabayı turbo yapmaya kalkıyosun crv fren merkezinden bahsediyosun.

yavrum çizikli delikli melikli bi fren sistemi al derim;)

__FrK__
24-12-2010, 10:54
kanka en azından bi stoptech filan al, arabayı turbo yapmaya kalkıyosun crv fren merkezinden bahsediyosun.

yavrum çizikli delikli melikli bi fren sistemi al derim;)

aaaahh ah :D:D

JDM VTİ
24-12-2010, 11:02
aaaahh ah :D:D

ulan daha benden bilgi milgi isteme, turbola crv fren merkezi koy hemen rolle çıkıyoruz senle :D :D

timucintt
24-12-2010, 11:05
komple aksonu alman gerekli.... disk ve kaliperlerle aynı zamand afren merkezinide alman lazım.... maliyeti fazla.. ayrıca integranın normal freniyle crv arasında büyük bir fark yok...

mmustu
24-12-2010, 11:07
bende onu diyecektim sanki crv nin frenleri çok iyi tutuyo :D

onlara yapacağın masrafı bi hesapla kanka sonra ebc stoptech falan onlarıda bi araştır

by_hayali
24-12-2010, 11:18
Yanılmıyosam Antalya'daki Mustafa abinin turbo integrada megane diskleri crv kaliplerleri falan vardı ve gayet güzel duruyo deniyodu ? acaba ne kadar iyi oldu?

__FrK__
24-12-2010, 12:31
ulan daha benden bilgi milgi isteme, turbola crv fren merkezi koy hemen rolle çıkıyoruz senle :D :D

sen gel uykuluk yemeye de :D orda n/a haşna fişna yaparız

komple aksonu alman gerekli.... disk ve kaliperlerle aynı zamand afren merkezinide alman lazım.... maliyeti fazla.. ayrıca integranın normal freniyle crv arasında büyük bir fark yok...

ben fren merkezi,hortumları,kaliperleri,diskleri ve balatalarını buldum zaten ama '' aksonu '' derken anlayamadım. koca crv ıle ıntegranın frenı aynı olur mu :icon_wack

bende onu diyecektim sanki crv nin frenleri çok iyi tutuyo :D

onlara yapacağın masrafı bi hesapla kanka sonra ebc stoptech falan onlarıda bi araştır

abi fark elbettekı vardır şöyle soylıyım parçalar 300 tl sıfır dısk balatalı :) çekici geldi :D

Yanılmıyosam Antalya'daki Mustafa abinin turbo integrada megane diskleri crv kaliplerleri falan vardı ve gayet güzel duruyo deniyodu ? acaba ne kadar iyi oldu?

bilgi paylaştıkça büyür demiş vatandaş devamına ulaşabılırsek işimizi görmüş oluruz hemde dıger araclar ıcınde ornek olur

JDM VTİ
24-12-2010, 12:37
yavrum zır stock değilim headersım ve hava filtrem var:D

uykuluk buluşmasına gelmiycemde süprizlerimi hallettikten sonra görüşürüz :D dergide filan görürsün belkim :D

__FrK__
24-12-2010, 12:39
yavrum zır stock değilim headersım ve hava filtrem var:D

uykuluk buluşmasına gelmiycemde süprizlerimi hallettikten sonra görüşürüz :D dergide filan görürsün belkim :D

msn ni açsağa ;)

__FrK__
24-12-2010, 13:09
kaliperlerin delikleri direk birbirini karşılıyormuş merkezde oluyormuş fakat on dıskler crv de 5 bıjon
o nasıl oluyor dıye sordum cevap beklıyorum turbo acuracıdan

timucintt
24-12-2010, 13:10
ben fren merkezi,hortumları,kaliperleri,diskleri ve balatalarını buldum zaten ama '' aksonu '' derken anlayamadım. koca crv ıle ıntegranın frenı aynı olur mu :icon_wack

Akson dediğim parça alt ve üstü rotilin ve diskin otuduğu o kocaman demir parçası... birincisi diskleri 5 bijon ona göre integraya orta porya ve porya bilyesi uydurman gerekli tabi bulabilirsen.... ikincisi fren sistemleri ikisininde aynı ikisde konvansiyonel fren sistemlerine sahipler... ayrıca ikiside aynı frenlere sahip üstelik mesafe olarak crv nin fren mesafesi tegden uzundur... crv 38-40 metre olması lazım tegde 35 metredir... ikicisi fren basınçları farklar vardır nedeni ise crv nin fren sistemi daha büyüktür bundan dolayı 8"+9" merkez boster(westinghouse) kullanır tegde 7"+8" merkez bosteri kullanır nedeni ise sistem daha büyüktür.. sen crv nin merkezini taktığında fazladan basınç verecektir o kısa hatda ve aracın gereksiz saçmadan fazla basınç verecektir... bu sefer gereksiz fazla fren tepkin olacak... fazla fren tepkiside merkez yarar ;) ayrıca crvninde fren pistonu tegle aynıdır ;) kaliperin büyük olmasının nedeni ise sadece diskin çaşpının 282mm olmasıdır onun dışında hiçbir ekstrası yoktur....

__FrK__
24-12-2010, 13:13
Akson dediğim parça alt ve üstü rotilin ve diskin otuduğu o kocaman demir parçası... birincisi diskleri 5 bijon ona göre integraya orta porya ve porya bilyesi uydurman gerekli tabi bulabilirsen.... ikincisi fren sistemleri ikisininde aynı ikisde konvansiyonel fren sistemlerine sahipler... ayrıca ikiside aynı frenlere sahip üstelik mesafe olarak crv nin fren mesafesi tegden uzundur... crv 38-40 metre olması lazım tegde 35 metredir... ikicisi fren basınçları farklar vardır nedeni ise crv nin fren sistemi daha büyüktür bundan dolayı 8"+9" merkez boster(westinghouse) kullanır tegde 7"+8" merkez bosteri kullanır nedeni ise sistem daha büyüktür.. sen crv nin merkezini taktığında fazladan basınç verecektir o kısa hatda ve aracın gereksiz saçmadan fazla basınç verecektir... bu sefer gereksiz fazla fren tepkin olacak... fazla fren tepkiside merkez yarar ;) ayrıca crvninde fren pistonu tegle aynıdır ;) kaliperin büyük olmasının nedeni ise sadece diskin çaşpının 282mm olmasıdır onun dışında hiçbir ekstrası yoktur....

heh işte bu kadaar aradığım buydu allah razı olsun yaw çok iyi anladım .

JDM VTİ
24-12-2010, 13:17
heh işte bu kadaar aradığım buydu allah razı olsun yaw çok iyi anladım .

sen gider yine crv fren merkezi alırsın:D ondan korkuyorum :D

__FrK__
24-12-2010, 13:28
sen gider yine crv fren merkezi alırsın:D ondan korkuyorum :D

:D:D la olm yok almıyom almıyom tamam ben dersımı aldım