Orijinalini görmek için tıklayınız : askerlik tecili yardım...
herkese iyi forumlar arkadaşlar.. 25.05.1991 doğumluyum askerlik geldi çattı...ama gerçekten hazır değilim bu psikolojiye bu nedenlerden dolayıda gitsemde vatanıma milletime faydalı olamayacağımı düşünüyorum.şimdi sizlere sorum askerlik tecil etme yolları neler? üniversite yüksek okul vs okumuyorum..şimdiden teşekkürler.
işin zor :D
açıköğretimdeki bütün bölümleri okudum :D yinede para etmedi kilo falan muhabbeti var ama uzun iş fasa fiso :D
devil_berk22
24-12-2010, 17:45
bikaç sene tecil hakkın var p.tesi en yakın askerlik şubesine gidip danış yoksa evinden gelir alırlar haberin olsun
bende yeri gelmişken bişey sorım :D
celp dönemi
istanbul beyoğlu kasım 2011
istanbul gop şubat 2011
şimdi bu celp dönemi nufusa kayıtlı olunan yer yanı beyoglumu yoksa ıkaamet ettım yer gop mu neye gore bakıcam :)
açıköğretimdeki bütün bölümleri okudum :D yinede para etmedi kilo falan muhabbeti var ama uzun iş fasa fiso :D
:D
** I gay? Are you born gay? Can you stop being gay? (http://www.avert.org/being-gay.htm)
mecburen yol gorunmus sana askere git zaten orada psikolojını duzeltırler :D
ne yoklamaya ne muayeneye gittim kaçak olabilirim ya alıp götürürlerse ne p..k yiycez :D
ne yoklamaya ne muayeneye gittim kaçak olabilirim ya alıp götürürlerse ne p..k yiycez :D
aynı benım durum işde :D önce sen git :p
aynı benım durum işde :D önce sen git :p
hiç niyetim yok valla :D elimde arbamın resmiyle askere gitmeye :D
açıköğretime girseydin keşke
bi 5-6 sene derdin kalmaz kaçayım derkende uni mezunu olursun karlı çıkarsın..
açıköğretime girseydin keşke
bi 5-6 sene derdin kalmaz kaçayım derkende uni mezunu olursun karlı çıkarsın..
yüzyüze eğitime kayıt oldum ama devamsızlıktan kaldım maalesef..ama yinede yarın okuduğum okula gidip konuşacağım bi varmı bi hal çaresi :)
OnurÖzden
24-12-2010, 17:51
Lise bitti mi hoca
:D
** I gay? Are you born gay? Can you stop being gay? (http://www.avert.org/being-gay.htm)
evet mustu senın tek çözümün yukarıdakı link :hehe:
hiç niyetim yok valla :D elimde arbamın resmiyle askere gitmeye :D
muhtarlıga liste asılıo ilk yoklama diye geldımı sana :D bana oda gelmedi listede ismim yoktu aramıyolarda bulurlarsa gideriz bi ara telefon açıcam ama daha güvenli :D
şaka maka bu sene askerım celp donemı nufusa goreyse kasımda :)
bende hiç gitmemişti muayne fln olmamiştm.hep okullar tecil ettirmişti.daha sora gittm 2 senelik tecil hakkimi kullandmki ben 85liym :) gitmeye cekiniyorsa subeye telefon ac ztn hepsi memur durumunu anlat.buyuk ihtimal 2 sene direk tecil ettireblirsn egerki daha once tecil hakkını kullanmadiysan.
bende hiç gitmemişti muayne fln olmamiştm.hep okullar tecil ettirmişti.daha sora gittm 2 senelik tecil hakkimi kullandmki ben 85liym :) gitmeye cekiniyorsa subeye telefon ac ztn hepsi memur durumunu anlat.buyuk ihtimal 2 sene direk tecil ettireblirsn egerki daha once tecil hakkını kullanmadiysan.
nasıl yani sebep olmaksızın 2 sene tecil hakkım mı var? eğer öyleyse güzel bi yemeği hakettiniz benden :D
Lise bitti mi hoca
maalesef....
en güzeli zamanında bir an önce gidip gelmek burada bir amacın yoksa iş güç
önündeki engeli kaldırmak en güzeli geç kaldıkça işin daha zorlaşır. sen 24 25 yaşında olursun 19 20 yaşındaki çavuş sana emir verir zoruna gider hiç bişey yapmassın :D çünkü askerde yaş yoktur :)
nasıl yani sebep olmaksızın 2 sene tecil hakkım mı var? eğer öyleyse güzel bi yemeği hakettiniz benden :D
liseyi bitirdiysen 2 sene tecilin var kullanmak istersen bitirip kullanmadıysan git tecil ettir :D
ama lise bitmediyse beraber bot bağlarız :D
muhtarlıga liste asılıo ilk yoklama diye geldımı sana :D bana oda gelmedi listede ismim yoktu aramıyolarda bulurlarsa gideriz bi ara telefon açıcam ama daha güvenli :D
şaka maka bu sene askerım celp donemı nufusa goreyse kasımda :)
aynı durum ne adrese bi belge geldi ne muhtara.
lise diploman varsa 2 yıla kadar tecil hakkın var,yoksa dışardan bitiricem diye bir açıklamada bulun bakalım ne diyorlar.
Lise mezunlarıda Uni mezunlarıda 2 sene okul bittiktan sonra tecil ettirebilirler kayıtsız şartsız..
ama şu şartlar altında mezun olmadığınız için imkansız gibi duruyor..
liseyi bitirdiysen 2 sene tecilin var kullanmak istersen bitirip kullanmadıysan git tecil ettir :D
ama lise bitmediyse beraber bot bağlarız :D
lise bitmedi hacı yaa keşke bitirseymişiz :D
OnurÖzden
24-12-2010, 17:58
maalesef....
Lise terkse, bende 2 sene kaldım.Atıldım,
Bu akşam liseleri var.Gittim ona yazıldım.Git sende onlara yazıl hoca.Ben akşamda okuyorum.3.sınıfım seneye banada kağıt gelir.Lise 4 olucaz.Basıcam 4 sene tecili:D
aynı durum ne adrese bi belge geldi ne muhtara.
oturdugun yerdekı muhatara gelmıyomus ama bende ılk oraya gıttım sonra beyoglundakıne(nufusa kayıtlı burası ) gıttım ordada yoktu benım okulla ılgılı seyler diye pek kurcalamadım bi ara bakıcam varsa askerlık kasımda yapıcam :)
@OnrÖzden
ee akşam lisesine kayıt olurken askerlıkle ılıskısı yoktur dıye yazı ıstemıyolarmı ? istemıyolarsa kafadan 3 sene yaw düşün bence bunu bi :D
Lise terkse, bende 2 sene kaldım.Atıldım,
Bu akşam liseleri var.Gittim ona yazıldım.Git sende onlara yazıl hoca.Ben akşamda okuyorum.3.sınıfım seneye banada kağıt gelir.Lise 4 olucaz.Basıcam 4 sene tecili:D
gittim kayıt oldum ama devamsızlıktan kaldım :D ne halt edicem bilmiyorum.
OnurÖzden
24-12-2010, 18:02
gittim kayıt oldum ama devamsızlıktan kaldım :D ne halt edicem bilmiyorum.
Karıştırıyo olmayasın.Açık lise ile çünkü açık liselerde öyle var kalmakta.
Özel akşam liselerinde yok.Yani bırakmıyolar:D
Ben sadece sınavlara gidiyorum mesela
ben sınava falanda gitmedim.sen anlıyosn bu işten herhalde yokmu bi yolu :D
OnurÖzden
24-12-2010, 18:03
@OnrÖzden
ee akşam lisesine kayıt olurken askerlıkle ılıskısı yoktur dıye yazı ıstemıyolarmı ? istemıyolarsa kafadan 3 sene yaw düşün bence bunu bi :D
Yok öyle bişi,kayıtlarda normal düz lise diye geçiyor.:D
onun dediği mesleki açık haftaa 1 2 gun haftasonu gıdıyosun o iş yaş daha kayıt olamazsın oraya askerlıkle ılıskısı yoktur kagıdı ısterler
akşam lisesi özel okul spec bişey ama o yazıyı istemıyolarsa gıt bı konus kafadan 3 sene ;)
tecil hakkın fılan yok suan bnm var ama kullanmıcam gerek yok erkenden yapıp gelmek en guzelı :)
OnurÖzden
24-12-2010, 18:05
ben sınava falanda gitmedim.sen anlıyosn bu işten herhalde yokmu bi yolu :D
Hacı özel akşam lisesi müdürünün yanına gidecen pederle,bir mebla para vericen seni tekrar kayıt yapıcak.:D
Başka türlü yırtaman:D
onun dediği mesleki açık haftaa 1 2 gun haftasonu gıdıyosun o iş yaş daha kayıt olamazsın oraya askerlıkle ılıskısı yoktur kagıdı ısterler
akşam lisesi özel okul spec bişey ama o yazıyı istemıyolarsa gıt bı konus kafadan 3 sene ;)
tecil hakkın fılan yok suan bnm var ama kullanmıcam gerek yok erkenden yapıp gelmek en guzelı :)
bu özel liseye almazlarmıki o belge olmadan yarın iyice bi koşturayım bakayım.teşekkürler.
ASKERLİK TECİLİ
Kayıt tarihinde askerlikle ilgili bir sorunu olmayan, askerliği yaklaştığı halde askerlik şubesinden “Durum belgesi” alanların, okulumuza kaydı yapılmakta, örgenim süreci içerisinde ‘’Askerliği gelse bile okulumuzdan bağlı oldukları askerlik şubesine gönderilen EK-2 BELGESİ İLE Öğrencilerimizin “ASKERLİK TECİLİ” ilgili şubelerince yapılmaktadır.
al sana tecil kapısı :D
OnurÖzden
24-12-2010, 18:07
Aynen aynen.
Para herşeyi çözer:D
ASKERLİK TECİLİ
Kayıt tarihinde askerlikle ilgili bir sorunu olmayan, askerliği yaklaştığı halde askerlik şubesinden “Durum belgesi” alanların, okulumuza kaydı yapılmakta, örgenim süreci içerisinde ‘’Askerliği gelse bile okulumuzdan bağlı oldukları askerlik şubesine gönderilen EK-2 BELGESİ İLE Öğrencilerimizin “ASKERLİK TECİLİ” ilgili şubelerince yapılmaktadır.
al sana tecil kapısı :D
askerlik şubesi muayeneye falan gitmediğim için inşallah durum belgesi vermeyiz demez :D
askerlik şubesi muayeneye falan gitmediğim için inşallah durum belgesi vermeyiz demez :D
önce bi telefon aç durumu anlat okula kayıt olucam durum belgesi istiyorum de cevaba göre belgenı al akşam lisesine git kayıt yaptır senelık 1-4 bin tl arasıdır sanırım
sonracıma okulada durumu anlat zaten anlarlar tecil için oldugunu askerıyeye yollarlar belgenı 3 sene okursun + 2 senede tecil yaparsın 5 sene
geçmiş olsun :D
OnurÖzden
24-12-2010, 18:12
http://www.ozelankaraaksamlisesi.com/
hoca gidicen böyle bir yere kayıt yaptırıcan.
Kaçtan terksen o sınıftan tekrar başlatıcaklar seni.
Yıllık 1.5-2 lira para isterler.
Başka çözüm yolu yok benim bildiğim:)
lise bitti 2 yıl :)
üniye kayıt oldun bu arada 2 yılda okul tecil etti etti mi 4 yıl ?
sonra üniden attırdın kayıt sildirdin , bir muayene artı 2 yıl daha tecil :)
son sene bir farklı bir bölüme üni kayıdı daha yapıp 2 yılda ordan alıp tekrar sildirip 2 yıl tecil edebilirsin.
Ama gel görelim ki yaşında gitmekte fayda yaş oldu 25 seneye gideyim diyorum yaş büyüdükçe dert , sorumlulukta büyüyor gitmek daha zor oluyor.
hiçbir dünya kaygın olmadan gidip gelmende fayda var.
önce bi telefon aç durumu anlat okula kayıt olucam durum belgesi istiyorum de cevaba göre belgenı al akşam lisesine git kayıt yaptır senelık 1-4 bin tl arasıdır sanırım
sonracıma okulada durumu anlat zaten anlarlar tecil için oldugunu askerıyeye yollarlar belgenı 3 sene okursun + 2 senede tecil yaparsın 5 sene
geçmiş olsun :D
inşallah böyle bişey olurda bende rahatlarım :D
celp donemınde gıt bı hastaneden rapor al otomatıkman dıer doneme kalıyorsun gecıcı bır cozum bu ama uzun donem ertelemek ıstersen bı yerlere egıtım ıcın kayıt yaptırmaktan baska caren yok
kaygı çok sıkıntı orda zaten :)
2 senelik tecil hakkın var remzi.
Ben açıköğretime kayıtlıydım tecilimi bozdurdum askere gdiyordum babam vefat etti.
Sonra Şubeye gittim tecil hakkım var mı diye.
Her vatandaşın okusanda okumasanda 2 senelik tecil hakkı var ;)
2 senelik tecil hakkın var remzi.
Ben açıköğretime kayıtlıydım tecilimi bozdurdum askere gdiyordum babam vefat etti.
Sonra Şubeye gittim tecil hakkım var mı diye.
Her vatandaşın okusanda okumasanda 2 senelik tecil hakkı var ;)
eğer öyleyse süper abi.
eğer öyleyse süper abi.
böyle remzi %1000000 böyle hemde;) :)
böyle remzi %1000000 böyle hemde;) :)
ben yoklamada muayenede olmadım ama sıkıntı olmasın abi:D
olmaz;) sen asker kaçağı değil muayene kaçağı gözükürsün sadece;) daha 20yi doldurmadın :)
olmaz;) sen asker kaçağı değil muayene kaçağı gözükürsün sadece;) daha 20yi doldurmadın :)
Allah razı olsun senden abi valla nasıl rahatladım bilemezsn :D
Allah razı olsun senden abi valla nasıl rahatladım bilemezsn :D
kasma bu kadar kardeşim :)
Ben tecilliyim de tecil süremi online kontrol edebileceğim bir link var mı? İlla askeriyeye mi gitmek lazım :/
Beyler ben 5 Aralık '91 doğumluyum. Muayene, yoklama vs. hiç bir şeye gitmedim. Kağıt da gelmedi.
Kaçak falan değilim demi ? Sıkıntı olmaz yani ?
Beyler ben 5 Aralık '91 doğumluyum. Muayene, yoklama vs. hiç bir şeye gitmedim. Kağıt da gelmedi.
yok kardeşim. ama askerlik subesine git.
tecil ettirceksen tecil, askere gidiceksen muayene işlemlerini yaptır.
zamanın gelmiş yani:)
benım durumuma ne kadar benzıyor :)
yok kardeşim. ama askerlik subesine git.
tecil ettirceksen tecil, askere gidiceksen muayene işlemlerini yaptır.
zamanın gelmiş yani:)
Çok şey sormuş olmayım da,
Şimdi ben tecil ettirdim diyelim, Haziran´da da bi üni. kazandım. Okul kendisi tecil ettiriyor zaten. Peki benim 2 yıl koşulsuz tecil hakkım yanmış olacak mı, yoksa sadece 6 ayını mı kullanmış sayacaklar ?
aynı benım durum bıze sımdı yoklama kacagı durumuna dustunuz dıye yazı gelmesı lazım ilginç oda gelmiyor
asker kaçagı fılan değilizde yoklama kaçağı durumundayız şuan oda pek sıkıntı yaratmıyo :)
hacıı temizz 125 çekiyorumm dokunmuyorlar :D
gidin güzel güzel kasmayın kendinizi alırlar sıkıntısızı derdinizi :) psikojik hazır değilim diyosan hiç merak etme en fazla 1 ay zorluk çekersin ondan sonra seve seve
S.Özeren
24-12-2010, 22:05
Lise mezunuysan 3 yıl tecil hakkın var kullanabilirsin ama değilsen hayırlı teskereler
edit : muayne kağıdın gelmiş olsada kaçak bile olsan tecil ettirebilirsin sıkıntı yok ama mezunsan..
2 değil arkadaşlar 3 yıl tecil hakkı 2 yıl 11 ay.
Çok şey sormuş olmayım da,
Şimdi ben tecil ettirdim diyelim, Haziran´da da bi üni. kazandım. Okul kendisi tecil ettiriyor zaten. Peki benim 2 yıl koşulsuz tecil hakkım yanmış olacak mı, yoksa sadece 6 ayını mı kullanmış sayacaklar ?
o konu hakkında bi bilgim yok kardeşim malesef, en güzeli şubeye sorman bunu.
2 yıl tecik hakkın var.şuanda yoklama kaçağına durumunda olmuşsundur zaten.6 ay içinde yoklamaya gıtmezsen asker kaçagı oluyorsun nerde yakalarlarsa alıp goturuyolar :)