PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TTNET İşyerim Paketi !

mrtngn
25-12-2010, 14:11
Arkadaşlar danışmak istediğim bir konu var.

Şuan evimde 8 MBit sınırsız 49TL tarifeyi kullanıyorum.

Sabah TTnet müşteri hizmetlerinden aradılar ve 2 yıllık taahhütname imzalamam karşılığında hızım ve bağlantım değişmeden 7 ay 27TL, 7 aydan sonra 53 TL ödeyin diye bir teklifte bulundu.

TTnet,telekom tarzı yerlere asla ve asla güvenmiyorum ve işin içinde başka bir iş var diye tereddüt ediyorum baya..Şimdi sormak istediğim şu; herhangi bir tarifeyi kullanıp işyerim paketine geçen ve herhangi bir sorunla karşılaşan oldumu.Söylemedikleri başka şeyler olabilir diye düşünüyorum.

Ttnetin kendi sitesinde baya araştırdım fakat sonradan karşıma sürprizler çıkmasından dolayı tereddütteyim.

Ve 7 ay sonunda 53TL ödemek yerine yine eski tarifem olan 8MBit sınırsız 49 TL'ye geçiş yapabiliyormuşum.Bıktım internete boş yere fazla para ödemekten.

Siz ne diyorsunuz bu konuda?

Utku
25-12-2010, 14:17
Beni 25 kere aradılar tt nette uydunete smile a kadar bıktım artık aramayın not alın oraya diyorum.Gerizekalıya ben böyle memnunum rahat rahat ödüyorum 49 lirayı istemiyorum diyorum peki neden diyo bana geçmemişsemde bu kadar aramalarından geçmemeişimdir.Akıllarınca yeni taahhüt yaptırıp seni elinde tutucaklar çıkarkende farkı veriyormuşsun falan ben uğraşmadım.

aliyo
25-12-2010, 14:50
beni 3 ay önce dediğin gibi aradılar kabul ettim geldiler eve bikaç belge imzalattılar ve 3 aydır 27tl geliyor. 7ay sonunda eski tarifeme 49tl ye döncek. yaptır gitsin:)

mrtngn
25-12-2010, 15:02
Beni 25 kere aradılar tt nette uydunete smile a kadar bıktım artık aramayın not alın oraya diyorum.Gerizekalıya ben böyle memnunum rahat rahat ödüyorum 49 lirayı istemiyorum diyorum peki neden diyo bana geçmemişsemde bu kadar aramalarından geçmemeişimdir.Akıllarınca yeni taahhüt yaptırıp seni elinde tutucaklar çıkarkende farkı veriyormuşsun falan ben uğraşmadım.

Dediğin gibi taahhütname ile kendilerine bağlıyorlar fakat oturduğum kesimde alternatif olarak düşünebilceğim bir internet altyapısı olmadığı için pek ayrılmayı düşünmüyorum.

beni 3 ay önce dediğin gibi aradılar kabul ettim geldiler eve bikaç belge imzalattılar ve 3 aydır 27tl geliyor. 7ay sonunda eski tarifeme 49tl ye döncek. yaptır gitsin:)

Dedikleri gibi yani fatura ücreti ve bağlantı hızı dimi.Herhangi ali cengiz oyunu yok yani.Bende 7 ay bittikten sonra eski tarifeme geçmeyi düşünüyorum.

Ayrıca şuan ttnetin sayfasından baktığımda aynı bağlantı hızında 5 ay 15TL limitsiz internet diye bi kampanyalarıda var.Oda cazip geldi.Artı olarak ayda 2TL'ye isteyene kablosuz modemde veriyorlar.Eger dediginiz gibi verdikleri sözü tutuyorlarsa geçmemem için bi engel olmaz yarı fiyatına modemde alırım diye düşünüyorum

Jam da Joker
25-12-2010, 15:09
Ocak 1 den itibaren VDSL2 geliyor
16 ve 32 mb hızlarında.
Gerçi mevcut adsl altyapısını kullandığı ve daha 8 mb hızı bile doğru düzgün aktarılamadığını düşünürsek o hızları santrale çok çok yakın olmadıkça sağlayabiliceğine inanmıyorum.
Fiber altyapısı hızla gelişiyor onun için kendilerini garantiye alıyorlar diye düşünüyorum. Artık 1-2 seneye adslin yerini vdsl alır oda yerini fibere bırakır diye düşünüyorum.

PROMINENT
25-12-2010, 17:22
bu ttnetin allah belasını versin zaten...bizim evlerden birine ttnet netlimitsiz 5 ay 15 milyon 24 ay sözleşme imzalayıp bağlattım eve.. kasım 3 dü..fatura gelmedi bende gittim geçen gün 63 mü 64 mü ne faturanız var dedi..dedim nedir bu aboneliği bağlattığım yere gittiğim için oraya sordum bilmiyoruz saçmalık bu gidin itiraz edin dediler..aradım ttneti ayın 3 ünde başladığı için fatura 1 aylık olmuyormuş dolayısı ile 45 milyon fatura+ 15 milyon da normal fatura 2 ayı doldurmadan 64 milyon falan fatura çıkardılar bana..
benim böyle bir durumdan haberim yok dedim telefondaki kadına aboneliği başlattığım yerde söylemedi dedim biz size böyle bir bilgi vermek zorunda değiliz dedi kadın bana..itiraz ettim bende gerekirse mahkemeye vericem ne sözleşmede var nede söylediler ...
bunlar nasıl firmalar?

mrtngn
25-12-2010, 19:39
VDSL2 fiyatları ne olcak bilmiyorum ama bence fiyatını biraz abartırlar gibime geliyor ki ona geçme gibi bi düşüncem olsada taahhütname bozulmadan geçilebiliyor.VDSL2 tarifesinden devam ediyor kalan taahhütname.

@PROMINENT

Kafamı kurcalayan tek şey bu işte abi..15 yada 27 TL diyipte faturada sürpriz rakamlar çıkmasın tek korkum bu.Çünkü çoğu zaman söylemedikleri bir madde oluyor yada küçüçük yazılarla yazıyorlar okunması mümkün bilee olmuyor.

Xenomorph
25-12-2010, 19:45
smile adsl 4mbit sınırsız öyle 512 ye dusmek falanda yok 4mb sabit ayda 63 lıra oduyorum genelde hızım 3mb cıvarlarında ama memnunum genel olarak...tavsiye ederim

SPORTING
25-12-2010, 21:17
benide çok aradılar altından başka birşey cıkar diye yaptırmadım.

mrtngn
25-12-2010, 23:19
Valla ne yalan söyleyim 50 lira bile koyuyor bana.Smile ve muadilleri sanırım ttnet altyapısını kullanıyorlardı tam emin değilim ama.Ayrıca ttnetin ben kendi adıma söyleyim 512'ye düştüğünü pek görmedim kırk yılda bir desem yeridir:D

İşyerim paketine geçipte sorun yaşayan/yaşamayan yokmu hiç :):)

ondertopcu
26-12-2010, 11:33
Altından hiç birşey çıkmaz gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz ;)

Schumi
26-12-2010, 23:57
Sınırsız Smile 4 mbit kullanıyorum. Lanet olsun hiçbir geliştirme indirim istemiyorum. Yeterki şu gerçek limitsiz paketler kalkmasın adil kullanım zımbırtılarını çıkartıp beni sinir etmesinler.

mechanıcer
27-12-2010, 00:14
bende 8mbıt 49 tl lık kullanıorum ama ewde tel baglı olmadıgı halde her ay 12 tl sabıt ucret vermektende nefret edıyorum yokmu bunun couzmu

deeperblack
27-12-2010, 00:25
Altından bisey çıkmaz. Kafese kaz topluyolar. Heryere fiber döşeniyor alternatiflerden korkuyorlar sadece...

mrtngn
27-12-2010, 14:40
Evet bende lanet olsun diyerek güne stresli bir şekilde başladım.

Sabah müşteri hizmetlerinden tekrar arandım İşyerim Paketine geçiş için detayları anlattılar ve onay verdim.Daha sonra yaklasık 15dk sonra ttnetten bir bayan arayıp,sözleşmeyi okuyup hat sahibi olan babamdan onay aldı.Herşey buraya kadar normal.

Bu olanlardan bir,birbuçuk saat sonra yine bir numara arayıp annem açtı ve bana verdi telefonu;İşyerim paketiyle ilgili bilgi verip onay istedi.Bende sabah bu konu hakkında arandığımızı ve onay verdiğimizi sözleşmeyi okuyup tekrar onay verdiğimizi söylediğimde kadın bir afalladı.

Bu durumdan süphelendim ve burcu hanım denilen şahsa tarifeyle ilgili bir soru sorduğumda bayan şaşırdı ve alakasız bir cevap verdi.Sonra bilerek bir soru daha sordum onuda saçmalayarak yanlış bir şekilde cevap verdi.

Daha sonra hat sahibi olan babamın cep numarasını istedi ve bende sabah bunuda verdiğimizi belirttim.Sistemde bi sorun var oyüzden göremiyorum diyince biran boşluğuma geldi ve verdim numarayı.Tabi sonrasında hemen babamı aradım böyle böyle sakın onay verme bisey yapma hatta telefonu açma dedim.5dk sonra babamı arayıp bi şekilde inandırıp onay almışlar.Bu durumu duyunca delirdim tabi ben.

Arayan numaraları aradığımda yurtdışı numaraları gibi saçma sapan numaralar veya kullanılmayan hatalı numaralar çıkıyor.Ve bir numarada Kocaeline ait 0262 331 85 55 numara dikkat edin aman !!!!

Bütün bu olanlara lanet olsun diyip ttnet müşteri hizmetlerini aradım durumu izah ettim.Kocaeli'ne ait telefon ttnet bayisiymiş müşteri hizmetleri öyle söledi.Onayımında talebiminde iptal olmasını herhangi bir değişiklik ve taahhütname imzalamayı reddettiğimi söledim ve müşteri hizmetlerindeki bayan sistemde zaten şuan tarifeyle ilgili değişiklik gözükmüyor eger gözükürse ozaman işlem yapabiliriz dedi.

Yemin ederim tarifesindende ttnetindende birkez daha nefret ettim.Alternatif bir altyapı geldiğinde hiç beklemeden kapatıcam telefonuda ttnetide.Ayrıca konusmamızın başında 5aylık 15TL kampanyanız varmış ona geçmek istiyorum dediğimde."Efendim o yeni müşterilerimize sunulan bi kampanya dilerseniz geçebilirsiniz ama baglantı hızı yazıldığı ve görüldüğü gibi değil asla dedi" varın gerisini siz düşünün.

Numara ile ilgili polise bi tutanak yada savcılığa bi şikayet edip ilerleyen günlerde tarifeyle yada hatla ilgili problem olursa elimde bi kanıt olur diye düşündüm ama müşteri hizmetleride böyle bisey mümkün değil en fazla tarifeniz değişir,sizde telekoma gidip iptal ettirsiniz aradaki indirim farkını ödersiniz dahada bisey olmaz dedi.Emin olamadım bende.

Fakat şu ttnet,telekom olsun aman çok dikkat edin birşeyi 2 kez düşünün.Sabah ttnet dışında arayan Kocaeli numarasıda internetten araştırdığım kadarıyla birçok aboneyi bu şekilde arayıp kandırıyormuş. 0262 331 85 55 numaraya çok dikkat edin !

Deagles48
27-12-2010, 14:44
Yılbaşından sonra devreye giricek olan yeni TTNET tarifeleri

http://img525.imageshack.us/img525/7065/75865988657701344197.jpg

mrtngn
27-12-2010, 16:22
@Deagles48 bu fiyatların kaynağı kesinliği nedir acaba?

Ttnet yeni fiyatlarını açıkladı.Yaptıkları oyun şuan belli oldu.Son haftaya kadar tüm aboneler geçirilmek istendi.Geçirildikten sonra yeni fiyatlar açıklandı.

Yılbaşından sonra; İlk 7 ay 27 TL daha sonraki aylar 53 yerine 59 TL oldu.

8Gb limitsizde 49TL yerine 54,90 TL oldu.

Şuan bu aşamada tekrar kararsız kaldım ciddi şekilde kazıklanmaya başlandık.Tek korkum 2 yıl taahhüt oldu şuan ve allak bullak oldum.

TTNET | Diğer | 2011 Değişen Tarifeler (http://www.ttnet.com.tr/2011-bireysel-paket-duzenlemeleri)

TTNET | Diğer | 2011 Değişen Tarifeler (http://www.ttnet.com.tr/2011-kurumsal-paket-duzenlemeleri)

Deagles48
27-12-2010, 17:34
NETLİMİTSİZ 8Mbps'ye kadar olan paket 49TL den 54TL ye yükseltilmiş vay be..

mrtngn
28-12-2010, 20:02
Bugün ttnet birkez daha delirtti beni :):) Adamların bir dediği bir dediğini tutmuyor.

İşyerim paketine geçip ilk 7 ay 27 TL daha sonra 53TL değil 59TL ödeniyor.Kimse 53TL falan sanmasın fiyatlar değişmiş.

Merak ettiğim üstüne basa basa,defalarca sorduğum; 7. aydan itibaren eski tarifem olan 49 TL'lik yani zamdan sonra 54,90TL'lik tarifeye dönebilirmiyim dediğimde "sorunsuz şekilde dönebilirsiniz" cevabı verildi.Ve bunu defalarda birden fazla müşteri hizmetlerine sorduğum halde bu cevap verildi.

Bugün tekrar aradığımda,mevcut kullanılan tarifeden daha düşük fiyattaki hiçbir tarifeye geçilemeyeciğini öğrendim.

Yanı uzun lafın kısası ilk 7 ay 27TL daha sonraki 17 ay boyunca 59 TL ödeniyor.Tabi zam gelmesse ayrıca bir alt fiyattaki tarifeye geçilemiyor.

Kocaeli'nden arayan bayide ttnet ile anlaşmalı çözüm ortağı bayiymiş ve abonelik işlemlerinde bunlar devreye girip onay alıyormuş.Şirketin adresini ve telefonunu bulup aradım ve özür üstüne özür dilediler aboneliğimi iptal ettirdim.

Aman gözünüzü açın.Konu ttnet ise birkez daha düşünün :):) Kusura bakmayın uzun oldu biraz.

fastchild
28-12-2010, 20:25
evimde bilgisayar olmamasına rağmen kablolu internette kota açan ben!!!!!!!! daha be diyeyim