Orijinalini görmek için tıklayınız : Macpro hakkında yardım
KSK-VTEC
25-12-2010, 21:33
Macpro nun normal laptoplara göre artıları ve eksileri nelerdir.
2 sininde özellikleri aynı olucak, bugüne kadar hep windows işletim sistemini kullandım sıkıldım artık bozulmasından ağırlaşmasından binimumum bildiğiniz problemlerden dolayı macpro ya geçmek isitiyorum. Oyun oynamıyorum herhangi bi programda kullanımıyorum bilgisayarda. evet nedir artıları eksileri
SULTANOGLU
25-12-2010, 21:35
valla macproyubilmem ama 4 yıldanberi macbook kullanıyorum, okadar mutluyum ve rahatımki, şu anda başka bir bilgisayar kullanmak ızdırap gibi geliyor
Sırf internet kullanıyorsan şuanki Android tabanlı yada yakında çıkacak Chrome OS bişi alsan daha iyi. Madem bir program kullanmayacaksın.
SOMEONESPECIAL
25-12-2010, 23:34
Benim ufaklık 1.Ghz lik 17" Powerbookun ırzına geçti (
anakart alt kasa ve F klayve nin değişmesi gerekiyor.
Anakart harici diğer parçaları bulduk ama anakart
eski model olduğu için parça yok.
Çalıştığımız servis geçici olarak 15.2" Macbook PRO verdi.
İnanılması güç hızlı.
http://img189.imageshack.us/img189/201/screenshot20101226at122.jpg (http://img189.imageshack.us/i/screenshot20101226at122.jpg/)
Benim için +ları virüs derdin yok, ışıklı klavye var çok şık,
istenirse PC de kurulabiliniyor.
Eksisi fiyatı, parça durumu ve servis... PC gibi değil. servise verdiğinde
hele parça yoksa beklemek zorundasın BILKOM un keyfini...
Ama değer :icon_tup:
COOLFEAR
25-12-2010, 23:51
macler harikadır hatta karleoparı ile aynı anda win 7 xp ve macos calıstırırken biribiri içinde dosya transferini zorlanmadan yapar vüruslerin cogu macos de tıkanır kalır ama soyle bisey var bir adet i5 imac alıp 2. haftada 500 tl altına sattım nedenmi cok cok iyi olmasına sagmen alışamadım alışamıyorum sevme sevmeye dondum eski pcme
ChtArdARSL
26-12-2010, 08:41
Bu sekılde kullanıcaksanız Macbook proya ıhtıyacınız yok,
Macbooklar yenı kasa degsıtırdı ve prolarla bır cok modelı aynı sadece prolarda Macbook nazaran
Metal kasa var ısıyı dagıtmak ıcın
Firewall cıkısı war
ısıklı klavye war
ben sıze macbook tafsıye ederım eger ıstanbulda ısenız Astoria electroworldyım burdakı arkadaslarım sıze detaylı bılgı verır..
onursumer
26-12-2010, 09:12
macbook ta içini fazlasıyla gorur eğer anlattığın gibi bir kullanıma sahipsen
macbook ile pro arasındaki farklar zaten kasa,ışıklı kılavye ,firewall ve kart okuyucu
bunun dışında günce olarak alıcağın kağıt üzerinde ozellikleri düşük gozuken herhangi bir macbook bile performans olarak fazlasıyla tatmin edicektir seni
tek yaşıyacağın sıkıntı windownstaki alışkanlıklarını biraz değiştirmen gerekicek yaptığın işler aynı ama kullandığın programlar ve yapılış tarzı biraz değişebilir 1-2 aya kesinlikle tam olarak alışmış olursun diye düşünüyorum
İki özellikte aynı ise PRO ya sizin için gerek yok normal Macbook almanız fiyatsal açıdan avantajınıza olacaktır:)
Oyun yoksa ve herhangi agir icerikli program kullanmiyorsaniz, abartmaya luzum yok.
2.4 GHz intel core 2 duo
2 GB 667 mhz ddr2 SDRAM
benim bilgisayarimin verileri. CS3 master suite, DJ Traktor3, beatport gibi programlar yuklu. Tek sikayetim 150gb hafizasi. O da benim icin sikayet. Bunun yaklasik 80 GB'i muzik. Zaten kullanilabilir hafiza da 140gb gibi. Ben herhangi bir donma, hata vb yasamiyorum bu veriler ve bu programlarla calisirken. Kaldi ki benim bilgisayarim "PRO" degil. Pro olani kullandigimda ise bariz hiz ve isi farki oluyor. Daha hizli ve daha gec isiniyor PRO'lar yalitimdan dolayi. MAC'ler diger bilgisayarlara gore cok daha fazla, cok daha cabuk isinir.
Malzeme kalitesi ise cok iyi. 2 seneyi gecti, ne klavyem, ne de mouse padim bozuldu ki harici mouse kullanmiyorum. Arada bir isinmadan dolayi gec acilma durumu oldu. O da bir muddet bekletince gecti kendiliginden. Bu gibi durumlar oldugunda, harici harddisk kullaniyorsaniz buyuk olcekli, adaptorlu falan, onu cikartip oyle acmak gerek. Acilis suresini uzatan baska faktor.
Bunun yani sira eskiden olan "Apple bilgisayari, Apple urunleri paklar" klişesi de yeni modellerde iyice aza indirgendi. Uyumluluk sorununuz daha az olacak yeni bir cihaz alacaksaniz.
Sizin durumunuzda 2.0GHZ ve 2GB ram ustune cikmaniza gerek olmadigini dusunuyorum. Aldiktan sonra ise kendinize kufurler yagdiracaksiniz neden daha once yapmadim bunu diye... Buyuk win2000 fani olarak, yanibasimdaki Apple'a 3 sene el uzatmadigim icin uzun zaman sovdum cunku kendime ben. Virusun, hatanin, kilin tuyun adini unuttum...
merttepe
26-12-2010, 11:58
mcpro da kullanıyorum hp workstation (i7, 8gb ram vs) da kullanıyorum. ikisininde fiyatı aynı.
mcpronun eksisi yok + bitmeyen pili var. daha pratik.
işletim sistemi yüzünden daha hızlı. windowsda kurdum ama daha solidworks ansys gibi programları kurup denemedim. daha hafif, ama kasası aluminyum alaşımlı olduğu için çok ısınıyor, kucağı biraz terletiyor. eksi olarak sayabilirsek anca bunu sayabiliriz.
Şimdi Mac OS X işlemci ve rami daha efektif kullanıyor öylemi? o yüzdenmi hızlıdır?
hemen hemen 1 seneye yakın zamandır macbookpro kullanıyorum i7 işlemcili falan gayet güzel bir makine aldım çok şükür .. ilk başlarda trackpad deki swipe we sistemin expose olaylarına biraz alışamadım .. ama şimdi idareten de olsa windows pc kullanmam gerketiğinde el alışlanlığı trackpad hareketleri yapıyorum vs .. ayrıca makineme ilk zamanlarda bootcamp'le windows 7 kurmuştum ama bi kaç ay önce onu da kaldırdım tamamen mac os x e döndüm ve bundan sonra windows kullanabiliceğimi sanmıyorum .. ps cs5 de onlarca işlemi aynı anda yaparken arka planda bir sürü başka işi de yapıyorsunuz ve yavaşlama olmadan en basit örneği :)