Orijinalini görmek için tıklayınız : honda vtı & clio rs
SERHATCAN
26-12-2010, 21:39
daha önce karşılaştırılması yapıldımı bilmiyorum ama hangisini tercih ederdiniz
yakarı gideri ikinci eli ve dıyer tum konulardan sizce hangisi?
OnurÖzden
26-12-2010, 21:42
1-2 Saat sonra konu kitlenir:D
Bir vti'ın rs kadar yürümesi için yapılan masrafı rs'e yaparsan type r geçersin;)
Renault sahibiyim diye marka fanatikliği sanılmasın ama gerçek bu.He düzgün vti alıp düzgün parça ve işçilikle 1.6ların kocası olunabilir onunda tadı başkadır illaki...
TolgaEsentepe
26-12-2010, 21:45
ama vtec büyük ama vtec 4 kapı ama vtece turbo nası güzel oluyo gibi cvp lar gelirrrr :)
Yol tutuş, fren, performans, donanım bütün disiplinlerde Clio Rs Vti'dan öndedir
daha honda fanatikleri gelmemiş buraya ...:D
İkinci eli anladımda, aracı yakarı içinmi, gideri içinmi alacaksın ?
rs her yonden ustun ama vtı ın şekli yok malesef:)
ya ısterse rs 10m once dursun 10 dırek onden gıtsın vıraja %50 daha hızlı gırsın ben gene vtı kulalnırım:) aşk meselesi:D
SERHATCAN
26-12-2010, 21:54
kliyo ares tabıkıde
vtı binicisi olarak rc demekki dürüstlüğün için teşekkürler kardeşim
SERHATCAN
26-12-2010, 21:55
yakıt konusunda peki rc cok daha fazlamı yakar vtı göre
yakıt konusunda peki rc cok daha fazlamı yakar vtı göre
RS daha az yakar VTi'dan.. ;)
Xenomorph
26-12-2010, 21:57
106 bence..
Clio rs üstündür.Tercih sizin.
DetailEF
26-12-2010, 22:01
İkinci eli anladımda, aracı yakarı içinmi, gideri içinmi alacaksın ?
Ne alakası var ? Gider olarakta, yakıt olarakta VTi'dan üstün bir araç zaten Clio RS ;)
daha honda fanatikleri gelmemiş buraya ...:D
Clio RS'in içini beğenebilen herkes clio rs i seçmeli..az yakıyor,motoru da bir yere kadar baya verimli, yol tutuşu frenleri güzel.. fanatik olmaya falan gerek yok.. benim rs almamak istememin tek yanı içidir :D
vti cok para rs iidir cirkin kral rs az yakar cok kacar rs alınır ama butce kısııtlıysa vergısı uzer.
rs alınır ıyıde gıder ama ben rs alıp dıreksıyona gecersem vtec acmasını beklerım
o yuzden vtı derım
Çirkin diyenler için bi üst kasası gayet yakışıklı kanımca (H)
2005 Renault Clio 2.0 Sport 32.000 TL Sahibinden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-clio-rs-sport-2005-44-000-km-kisa-bir-sure-icin-bu-fiyat/detay)
honour35
26-12-2010, 22:11
rsin hacim seside iyi, vtecin 5500 üzeride. zor soru ama 15000liraya rs iyidir..
JapanVsGermany
26-12-2010, 22:13
16-17bine pert vtec alabilirken o paraya SAĞLAM we İYİ RS alınabilir.
Ben şahsen vtec satıp renault'a binmem ama RS'i seçene de neven vtec almadın diyemem, tamamen tercih ile alakalı bir durum...
Rs güzel araba, her şekilde üstün ama güzel durmuo içi - dışı.
Sword´ün dediği gibi, Çirkin Kral RS.
Çirkin diyenler için bi üst kasası gayet yakışıklı kanımca (H)
2005 Renault Clio 2.0 Sport 32.000 TL Sahibinden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-clio-rs-sport-2005-44-000-km-kisa-bir-sure-icin-bu-fiyat/detay)
bundan bir önceki kasa için söyledim.. bu kasa da idare eder işte.. o direksiyondan ne zevk alıyor renault :D önceki kasada scenic, kangoo vs. hepsinin içi aynı..
SERHATCAN
26-12-2010, 22:20
fikirlerini eksik etmeyen arkadaşlara teşekkürler
caglarcb
26-12-2010, 22:24
Clio RS:icon_tup:
yılmaz güneyde çirkin kral ama iyi oyuncu. :D
fikirlerini eksik etmeyen arkadaşlara teşekkürler
ee şimdi sonuç olarak VTi'ını Rs'le takas mı edeceksin? :D
4 kapı bır vtı al keyfıne bak satarkende sorun cıkartmaz forum sıtelerınde de sırtın yere gelmez :)
vti cok para rs iidir cirkin kral rs az yakar cok kacar rs alınır ama butce kısııtlıysa vergısı uzer.
gereken en güzel sözü sölemişsin abi
RS konfor ve kullanım kolaylığı hariç her disiplinde VTI'dan üstündür. 4 kapı vti için tabiki.
Yakıt meselesine gelince. VTI az yakar. RS'te az yakar hatta en az yakan 2.0 spor araç diyebilirim. Ama hangisi az yakar okadarını bilemem.
SERHATCAN
26-12-2010, 22:32
ee şimdi sonuç olarak VTi'ını Rs'le takas mı edeceksin? :D
vtı m yok kardesım cok sevıyorum vtı ama modeline göre cok pahalı ama sanırım 16 17 cıvarında temız bır rc buluna bilir bi arkadasım soktu rc aklıma vtı lar bıde yorulmus artık
M///maniac
26-12-2010, 22:32
bncede rs.
JapanVsGermany
26-12-2010, 22:34
vtı m yok kardesım cok sevıyorum vtı ama modeline göre cok pahalı ama sanırım 16 17 cıvarında temız bır rc buluna bilir bi arkadasım soktu rc aklıma vtı lar bıde yorulmus artık
hocam fiyata göre rs alma fikrin mantıklı,tercih meselesidir,kısıtlı bütçeye daha uygun düşebilir ama vti lar yoruldu derken :)
İhtiyar Delikanlılar her zaman ses getirir unutma :) Bakımı yapılmış sağlam bir vtec asla vtec açmaktan bıkmaz usanmaz yorulmaz bunu da unutma :)
ne bileyim otomobil kısmına VTi yazınca VTi'ın var zannettim. evet VTi'lar hem çok pahalı hem de düzgününü zor bulacağın bir arabadır.. 98 modeline 22 milyar isterler ama bence en fazla 18-19 eder.. ;)
sana gebzede bi arkadaşımda olan rs tavsiye ederim typer aldığından arabası boşta duruyor inan çoğu rs üzecek bi duruşu ve gidişi var ezilmemiş yorulmamış tertemiz ilanı varmı yokmu bilmiyorum ama bakmanı isterim şiddetlede sana tavsiye ederim o aracı almanı bi çok rs ci arkadaşlar bilirbelki aracı onlardan fikir alış verişi yapabilirsin
SERHATCAN
26-12-2010, 22:37
sana gebzede bi arkadaşımda olan rs tavsiye ederim typer aldığından arabası boşta duruyor inan çoğu rs üzecek bi duruşu ve gidişi var ezilmemiş yorulmamış tertemiz ilanı varmı yokmu bilmiyorum ama bakmanı isterim şiddetlede sana tavsiye ederim o aracı almanı bi çok rs ci arkadaşlar bilirbelki aracı onlardan fikir alış verişi yapabilirsin
satılık lınkı varsa tabıkı ılgılene bılırım kardesım
link attım sana incele git al o arabayı düşünmeden hemde
SERHATCAN
26-12-2010, 22:57
lınk gelmedı kardesım tekrar gonderebılırmısın sana zahmet
SERHATCAN
26-12-2010, 23:06
tabiki clio rs ;)
rs lerde sanırım sonruff hiçbirisinde yok galiba
honour35
26-12-2010, 23:08
rs lerde sanırım sonruff hiçbirisinde yok galiba
normal clioda vr rs'de yok :D
ocean0636
26-12-2010, 23:09
Rs daha ustun ama nedense vtec cekıyor benı kendıne :)
bak 1-2 kere yazdın bişey demedim ama bu mesajla beraber 4 kez RC yazdın sorguladığın arabanın adını yanlış yazma lütfen :D
ben özellikle RC ve RS in karıştırılmasına kıl oluyorum ...:D yoksa sıkıntı yok yani yanlış anlama...;)
SERHATCAN
26-12-2010, 23:16
bak 1-2 kere yazdın bişey demedim ama bu mesajla beraber 4 kez RC yazdın sorguladığın arabanın adını yanlış yazma lütfen :D
ben özellikle RC ve RS in karıştırılmasına kıl oluyorum ...:D yoksa sıkıntı yok yani yanlış anlama...;)
dikkatın ıcın saol kardesım
ne için alacagına baglı oldugu gibi kullanacaksan rs turbolayacaksan vti;)
Ben yazacaktım da acaba gerçekten RC mi arıyorsunuz diye düşünmeye başladım :D
boosted_pug
27-12-2010, 00:33
sağıyla soluyla dışıyla motoruyla ben oynarım ne bulursam takarım dersen rs almanı tavsiye etmem bi fransız kullanıcısı olarak söylüyorum vti a ebayda zibilyon tane parça bulabilirken rs için çok fazla seçeneğin malesef bulunmuyo ingiltereden getirtmen gerekiyo bu sebepden de çok kaçıyo söylemedi deme
işcilik hariç vti a 1800 2000 lira bütceyle egzantrik piston beyin vs. alabilirken o paraya rs e sadece piston alabilirsin belki bide cai :)
standart yada hafifden yüklerim dersen rs den herşekilde memnun kalırsın, bir kaç gün yada bir hafta vti kullanırsan başka bi arabadan zevk almazsın onuda ekliyeyim
RS fiyat, yakıt ve yürüyen bakımından tabiki öndedir. 2 + 2 = 4
Fakat benim tercihim Sedan Vti'dan olurdu..
Yani şöyle diyeyim..
Cebimde 25 bin TL olsa, 21-23 bin TL arasında temiz bir sedan vti alırım, gerekirse uzunca bir süre stock binerim. Gidipte 16 bin TL'ye Clio RS alıpta yüklemekle v.s. uğraşmam.
Benim için %80 görsellik, %20 yürür önemlidir.
%20'nin fazlası var zaten vti'larda.
Hee, cebimde 17-18 bin TL'm varsa, dahada üstüne koyabilecek durumum yoksa, gidip turşu bi vti almam, sırf vti sevdam yüzünden. Temiz bir RS bakarım o zaman.
Yani şöyle diyeyim..
Cebimde 25 bin TL olsa, 21-23 bin TL arasında temiz bir sedan vti alırım, gerekirse uzunca bir süre stock binerim. Gidipte 16 bin TL'ye Clio RS alıpta yüklemekle v.s. uğraşmam.
Hee, cebimde 17-18 bin TL'm varsa, dahada üstüne koyabilecek durumum yoksa, gidip turşu bi vti almam, sırf vti sevdam yüzünden. Temiz bir RS bakarım o zaman.
çok güzel yazmışsın :)
Görsellik mi imaj mı ? Yani 25 bin liraya görsel olarak çok daha başarılı araçlar var. Ama amaç imaj ise bişi diyemem.
Clio RS :)
Clio Rs sürmeden neden Clio Rs dediğimizi anlatmak imkansiz.
Bir tane pert ettim yok dedim bir daha almıyacağım , gittim yine sevdama yenik düştüm , yine aldım. Bir başka keyif ve bunu anlatmak cidden zor en azından ben neden bu kadar beni mutlu ediyor bilmiyorum :D
Clio rs'in yaninda vti'in lafi mi olur...
Clio RS :)
Clio Rs sürmeden neden Clio Rs dediğimizi anlatmak imkansiz.
Bir tane pert ettim yok dedim bir daha almıyacağım , gittim yine sevdama yenik düştüm , yine aldım. Bir başka keyif ve bunu anlatmak cidden zor en azından ben neden bu kadar beni mutlu ediyor bilmiyorum :D
2. yi nasıl aldığını ben çok iyi biliyorum :D
ProdriveSTI
27-12-2010, 01:53
Clio RS :icon_tup:
sağıyla soluyla dışıyla motoruyla ben oynarım ne bulursam takarım dersen rs almanı tavsiye etmem bi fransız kullanıcısı olarak söylüyorum vti a ebayda zibilyon tane parça bulabilirken rs için çok fazla seçeneğin malesef bulunmuyo ingiltereden getirtmen gerekiyo bu sebepden de çok kaçıyo söylemedi deme
işcilik hariç vti a 1800 2000 lira bütceyle egzantrik piston beyin vs. alabilirken o paraya rs e sadece piston alabilirsin belki bide cai :)
standart yada hafifden yüklerim dersen rs den herşekilde memnun kalırsın, bir kaç gün yada bir hafta vti kullanırsan başka bi arabadan zevk almazsın onuda ekliyeyim
herşeye katılıyorum, ayrıca fransız sahibinden koyu kısmı duymak çok güzel.. bazen özellikle alman-japon karşılaştırmalarındaki japon hayranlığının ana sebebi budur.. japonlar daha çok his veriyor, almanlar konfor, fransızları çözemedm hep bir şeyleri eksik yapıyorlar(rs=yol tutuş,performans,yakıtda süper ve çirkin) :D
TolgaEsentepe
27-12-2010, 02:41
herşeye katılıyorum, ayrıca fransız sahibinden koyu kısmı duymak çok güzel.. bazen özellikle alman-japon karşılaştırmalarındaki japon hayranlığının ana sebebi budur.. japonlar daha çok his veriyor, almanlar konfor, fransızları çözemedm hep bir şeyleri eksik yapıyorlar(rs=yol tutuş,performans,yakıtda süper ve çirkin) :D
fransız sahibi yıllar önce vti pert ettiğinden olsa gerek yazmıştır bold kısmı :):)
vay bee vti ı son zamanlarda ilk defa bu kadar vahim durumda görüyorum..:D
şaka bi yana bende sedan vti tercih ederim...varsın 5 boy geride kalsın RS den...;)
İkinci eli hariç hertürlü Rs :)
chiefkadir
27-12-2010, 10:13
Yani şöyle diyeyim..
Hee, cebimde 17-18 bin TL'm varsa, dahada üstüne koyabilecek durumum yoksa, gidip turşu bi vti almam, sırf vti sevdam yüzünden. Temiz bir RS bakarım o zaman.Güzel özetlemişsin herşey para ile alakalı .. 15 varsa Rs bak 20 varsa Vti bak 25+ çıakcaksan typera kastır :)
16 ya alacağın vti ile Rs alakasız olur Rs çok daha derli toplu modelli ve avantajlıdır..
Çirkin Kral diyenleri esefle kınıyorum :D Bir araba anca bu kadar gurbaya benzer:hahaha:
Geçen caddede bi VTI gördüm kırmızıydı. Çocuk yere yapıştırmış aleti tayyar rüzgarlığı takmış jantları orjinal jant ki bence en güzeli orjinalleri, araba 10 numara duruyordu. Sesi görüntüsü gerçekten çok güzeldi aracın. Tanımam etmem ama Allah kazasız belasız sürmesini nasip etsin o arkadaşa.
Uzun lafın kısası tip olarak VTI gerçekten RS' ten çok daha iyi. Ama RS' e 200 TL harcarsın hıdır cai egzozlu VTI' ları 7 ila 10 boy arası geçersin. Bunların videoları da mevcuttur. 3 milyar harcarsın Kadir abinin makinaya çok yakın bir canavar çıkartırsın ortaya o zaman da Kpro' lu typeR' ları 220 ye kadar arkana alırsın ;)
Yani kısa hesap;
15.000TL + 3000 TL = Kpro ayarında bir tayyar kadar hızlı + 2001/02 model deri-nubuk koltuklu, direksiyondan kumandalı CD Changerlı 4 airbagli klimalı bir RS
20.000TL + 3000 TL = F/H/E Tayyar ayarında 98 model bir VTI + Parayla satın alamayacağın imaj :D:D
Formülde yanlışlık varsa uzmanların düzeltmelerini rica edeceğim :D
myredline
27-12-2010, 10:37
kardes ibrahim'in yolladıgı lınkdekı arac benım baksa bır acac aldım su anda boşta duruyor.durunu utku arkadsımıza da sorabılırsın ***** kendırı rs hakında doktora yapmıss birisi,
ben 17.500 istiyordum fiyatını dusurdum simdi.dusunursen gorusuruz.
hız için düşünüyosan RS seni memnun eder. ama benim arabam yakışıklı olsun dersen, 5500 de ki o ayrı dünyayı yaşamak istersen tabiki vti. bana sorarsanız rs daha iyi yürümüş felan bence hikaye. bence tek kelime VTİ...
yinemi aynı muhabbet ya :S
2. yi nasıl aldığını ben çok iyi biliyorum :D
:D
Güzel bir İstanbul turundan sonra Ankara 'ya döner dönmez tekrar :D
trendseref
27-12-2010, 18:30
rs vtı dan iyi vtı rs ten iyi..desem yeri..
fransız sahibi yıllar önce vti pert ettiğinden olsa gerek yazmıştır bold kısmı :):)
:D :D En azından fanatiklik yapmıyor sırf bindiği araba için.. :icon_tup: Nedenleriyle savunursak düşüncemizi daha yararlı olur.. Onun yanında o araba mı falan şeklinde konu kilide gidiyor bildiğimiz üzere :)
Ben almam RS ama duygusal yönden dolayı, mantıken yaklaşınca ki benden bir kaç mesaj yukarıda bahsedilmiş, aynı paraya harcayarak daha iyi yürütebiliyorsun RS'i.. Hacimden mi dersiniz ne dersiniz bilemem.. RS'e binme fırsatım olmadı aslında etrafta yok çünkü :D belki zevk alabileceğim bir arabadır da sadece oturma pozisyonu bile garip geliyor..Benim roll fantezilerim olmadığından varsın 5 boy önümde gitsin gerçekten.. Güç değil bana zevk veren :)
DogukanB
27-12-2010, 18:52
klasik bi kelime olacak ama 'zevk' :D
mantıklı olan rs ama
kim mantıklı düşünüyo ki?
araba yapmak mantık işi mi?
bi araba kadar para harcıyosun , daha fazla yakıt tüketiyosun - eline geçen nedir 'zevk' ( /bu işin sadece maddi yana manevi yanıda var elbet/)
bana kalsa 94 gsi alırım. ikisinden de eski model, temizini bulmak zor ama işte zevk
eğer ne demek istediğimi anladıysan sorunun cevabınıda almışsınıdır.
klasik bi kelime olacak ama 'zevk' :D
mantıklı olan rs ama
kim mantıklı düşünüyo ki?
araba yapmak mantık işi mi?
bi araba kadar para harcıyosun , daha fazla yakıt tüketiyosun - eline geçen nedir 'zevk' ( /bu işin sadece maddi yana manevi yanıda var elbet/)
bana kalsa 94 gsi alırım. ikisinden de eski model, temizini bulmak zor ama işte zevk
eğer ne demek istediğimi anladıysan sorunun cevabınıda almışsınıdır.
kardeşimsin :D
DogukanB
27-12-2010, 18:58
beyaz alırım ama günün 28 saatini cilaya ayırmam :D
Ne alakası var ? Gider olarakta, yakıt olarakta VTi'dan üstün bir araç zaten Clio RS ;)
Biliyorum kardeş iki aracada binmişliğim var... ben farklı manada sormuştum zaten neyse ;)
yakıt olarak tahmın ettıgın kadar degıl aynı dıyebılıırz.
Selcuk_RoL
27-12-2010, 20:04
RS şaka yapar
yorumların hepsi mantıklı. bu iş his meselesi bence de. akşam yattığınızda ya da nerde görseniz dönüp baka kaldığınız hangisi ise onu alın...
hayırlısı olsun