PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : far içi ufak led arıyorum , nereden bulabilirim?

Ahmet Saraçoğlu
27-12-2010, 00:25
elektrikçiden demeyin arkadaşlar , basit elektronikçilerde bulamadım beylikdüzünde , direkt adres lazım far içi tamiratı , led döşeme vss işler yapan birinin.(avrupa yakası)

Far içini açıp mercek yapalım dedik ama hem çok zahmetli hemde astar yüzden pahalıya gelince idareten angel aldım şimdilik...Ama bari o biraz farklı olsun diye açık mavi yanan angel halkalarını bmwdeki gibi sıcak sarı ; sinyal paralelindeki uzunlamasına 4 adet beyaz yanan ledi de turuncu yapıcam park sabitlemeye gerek kalmadan.Ama yarın yapmam lazım ki arabanın dier işleri bittiği zaman tamponun takılması farlara bağlı olduğundan gecikme yaşamayalım teslim almada.

http://image5.sahibinden.com/photos/81/52/34/big_22815234eoz.jpg

şu tip ufak olanların sarı yananından bi 8 10 adet lazım(ebat olarak kumanda ucundaki verici ledden daha küçük)
http://www.arneselektrik.com.tr/images/led01.jpg

şunun tipindekilerin de turuncusuna ihtiyacım var yine 8 10 adet (en çok bunda zorlandım. ve piyasada beyaz hariç başka renk varmı bilmiyorum)
http://img137.imageshack.us/img137/3028/led4nk6.jpg

yarın sabah acil arayışa girmen lazım.

ATA156
27-12-2010, 00:29
şu tip ufak olanların sarı yananından bi 8 10 adet lazım(ebat olarak kumanda ucundaki verici ledden daha küçük)
Bu resimdekiler 5mm, kumandalarda genelde 5mm kullanılır. Siz 3mm led alacaksınız demektir. Önemli olan kullanım alanınıza göre geniş yada dar açılı seçmenizdir. (resimdekiler dar açılı)

Kare olanlarda flux leddir. sarı, turuncu (amber) piyasada arayarak bulabilirsiniz.

Ahmet Saraçoğlu
27-12-2010, 00:37
Bu resimdekiler 5mm. Siz 3mm led alacaksınız demektir. Önemli olan kullanım alanınıza göre geniş yada dar açılı seçmenizdir.

Kare olanlarda flux leddir. sarı, turuncu (amber) piyasada arayarak bulabilirsiniz.

işim ve ebat bilmiyodum bilgilendirme için teşekkürler...
sarı renk istediğim 3mm likler aşırı parlak olmasada olur (çünkü angel halkanın alt kısmındaki lede yakın olan gri kısım metal olması gerekirken dandik plastik olduğu için ışığı sızdırıyo. )

http://img266.imageshack.us/img266/3715/big22815234eoz.jpg

Ama flux led dediğiniz turuncunun olabildiğince güçlü yananına ihtiyacım var , sanırım deniş-dar açılı dediğiniz bununla ilgili.

ATA156
27-12-2010, 00:43
3mm ledler genelde standarttır, 0,7 voltta ışık saçmaya başlar, parlaklığını ancak dirençler ile ayarlayabilirsiniz ki, normal bir lede direk 12v verirseniz yanar.1 silisyum ledi 12 voltta uzun ömürlü çalıştırabilmek için önüne en az 1,2k koruma direnci koymanız gerekir.

Flux zaten özelliği olarak parlak yanar, geniş-dar açı olayını 3mm led için söylemiştim. Angel halkası için dar açı daha iyi olur diye düşünüyorum. Hiç angel ile uğraşmadım ama tecrübem yok =)

Fatih Kavak
27-12-2010, 01:08
Ledli tabela yapanlarda vardır.
Edit:Mercek için aldıysan angelleri iptal edebilirsin onun yerine amerikan park daha iyi olur bence.

zekky
27-12-2010, 01:14
Edit:Mercek için aldıysan angelleri iptal edebilirsin onun yerine amerikan park daha iyi olur bence.

+1 bncde..

Ahmet Saraçoğlu
27-12-2010, 01:17

aynen angel için istiyorum..ama angel i iptal etmektense halkayı aydınlatan dandik mavimsi beyaz ledi söküp bmw haalkalarındaki hafif loş , sıcak sarı ledden takıcam ,,, üstte sinyalin yanındaki diklemesine 4 adet beyaz ledide turuncusuyla değiştirip sabit amerikan park yapmış olucam...tabi yarın öğlene kadar temin edebilirsem :D

Chatin
27-12-2010, 01:44
dealextreme.com
ebay.com

Berkan
27-12-2010, 01:47
çetin o linklerden yarın öglene kadar gelmez sanki :D

tolgakaynak
27-12-2010, 08:20
Bunları avcılar girişinde caminin arkasındaki elektronikçide bulabilirsin orada var led çeşitleri.. tabi bunların merkezi Karaköy:D

ccc_mk1
27-12-2010, 08:38
Ankara da konya sokak var hepsi nerdeyse her dükkanda oluyor :D

Ahmet Saraçoğlu
27-12-2010, 09:10
tamponu tekrardan indirip farı sökmek gözümde büyümese çinden bile beklerim gelmesini:D , ama bugün araştırmaya çıkıcam birazdan avcılar vss.