Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jumbo Car Care

JumboAli
29-12-2010, 09:53
Jumbocarcare - Detailed Car Care (http://www.jumbocarcare.com)

Evet arkadaslar cıddı cıddı yıkama Acmayı dusunuyorum artık. sızlerden bır oto temızlık fırmasından neler bekledıgınızı ogrenmek ıstedım. En ıyı hızmetı verebılmek ıcın bır kamuoyu yoklamasıda dıyebılırz. :)

Örnegın Ne tur bı Bekleme salonu ne tur bı Calısma Bolumu beklersınız bır Oto temızlık dukkanından?

Makara olmassa cok sevınırım.

Tunç
29-12-2010, 09:54
lcd tv ps3 laptop internet nargılede olur kesınlıkle

ramo35
29-12-2010, 09:54
ps3 ve gt5 banko jumbom:D hayırlı olsun kardeşim inş yer işini çözmüşündür

nakayama
29-12-2010, 09:55
Güzel bir bekleme salonu janttan masalar tuning dergileri abartılmayacak şekilde posterler Çay Kahve makinası istediğin zaman kendin gidip alabileceğin.

TolgaEsentepe
29-12-2010, 09:55
Yakın çevren hep arabacı olacağı için bekleme salonunda lcd tv ve ps3 ile birlikte gt5 fena ilgi çeker :)

onat
29-12-2010, 09:56
bu dediklerinizi yapan bi yer ankarada yok sizlern bildiği bu dediklerinizi yapan bi yer var mı cidden Türkiye genelnde ?? nargile vs vs

JDM VTİ
29-12-2010, 09:56
güzel bi bayan garson inan baya baya dikkat ceker bekleme salonu için cevren dışındakiler için:D bu arada makara değil cidden söylüyorum

SekoLive
29-12-2010, 09:58
bence iyi bi yıkama bu ps3 falan olaylarının önüne geçicekdir.

iyi elemanlar , herkese eşit ve adil yıkama yapılması fiyatıda yapılan işle orantılı olması bence en önemli kriterler.

görüyoruz bazı yerleri adama şahinle gidiyorsn camda leke kalıyo bmw ile gidiyorsun olan cam çizigini bile sökmeye çalısıyo oysa ikisindende aynı parayı alıyo ....

bide ps3 falan girince olay kafeye döner gelen gitmez olayları olabilir.

ramo35
29-12-2010, 09:59
jantlardan ayakları olan cam bi masa yabancı tuning dergileri vs ler arkaya bi lcd ps3 1-2 tane daha lcd ekran al onlarda drift bible oynasın bi taraf full megu ürünleri soda cola pepsi fanta icetea vs bide tost makinası fln al nargile vs abartı olur ama bunlar bence gerekli:D

onat
29-12-2010, 10:00
jumbom birde merak ettm ruhsat işini n yapmayı düşünüyorsun ?? eğer tanıdık yoksa ciddi zorluyorlarmış.

Tunç
29-12-2010, 10:01
iş yapacagına ınanıyosan kalkıs böyle bi işe ve sakın cevrene güvenme ;) o gelır bu gelır su gelir gibisinden sakın ama sakın benımde yıkamam var cunku

JumboAli
29-12-2010, 10:03
jumbom birde merak ettm ruhsat işini n yapmayı düşünüyorsun ?? eğer tanıdık yoksa ciddi zorluyorlarmış.

Abı Bu konular bıraz sıkıntılı bende bılıyorum. Oto temızlık ruhsat adı altında dusunuyorum Ruhsat sorununu cozmeyı. bır kac arkadasım bu sekılde cozdu.

iş yapacagına ınanıyosan kalkıs böyle bi işe ve sakın cevrene güvenme ;) o gelır bu gelır su gelir gibisinden sakın ama sakın benımde yıkamam var cunku

Once Allah'ın İzni . Allah'ın ıznıyle hersey olur Bızde elımzden geldıgı kadar reklamı ve kalıteyı en ust duzeyde tutarsak tutunabılcegımızı dusunuorum. cok saolun Temmenılerınız ıcın :)

despe
29-12-2010, 10:04
ps3 vb. işin bokunu çıkarabilir.

güzel bi bekleme salonu tv si olan ve bunun yanında çay kahve gibi ufak ikramlar kafidir.

işinide iyi yapıyorsan başka birşeye gerek yok.

Mutlaka hava tabancan olsun, kapı kollarında far aralarında vb. yerlerde kalan suları atabilmek için. çoğu yıkamacıda bu yok bence büyük eksik. yıkamadan çıkıyorsun eve geliyorsun bi bakmışın heryerden su akıyor :)

Diyadin
29-12-2010, 10:04
Malesef çevreye güvenerek olmuyor çünkü etrafındaki arkadaşların özel ilgi ve ödeme yaparken indirim yada veresiye bekliyor.

onat
29-12-2010, 10:07
ps3 vb. işin bokunu çıkarabilir.

güzel bi bekleme salonu tv si olan ve bunun yanında çay kahve gibi ufak ikramlar kafidir.

işinide iyi yapıyorsan başka birşeye gerek yok.

Mutlaka hava tabancan olsun, kapı kollarında far aralarında vb. yerlerde kalan suları atabilmek için. çoğu yıkamacıda bu yok bence büyük eksik. yıkamadan çıkıyorsun eve geliyorsun bi bakmışın heryerden su akıyor :)

+61 bi yıkamacıdan beklenti sadece arabamı en iyi şeklde yıkamasıdır.gerisi boş.ufak ikramlar yeterlidir bence de.bende 1 aydır içindeyim bu düşüncenin bi çok yeri araştırdım ve mart gibide ben açıcam o yzden detayları biliyorum.ps3 nargile vs bunlar belki bi kitleyi çekmekte yardımcı olr ama diğer bi kitleyi iter misal babam hayatta o tarz bi yere gtmez.

jumbom ruhsatı garantilemeden kesinlkle girme işe.birilerinden icazet almadan yapma bana kalırsa.

orcuns
29-12-2010, 10:09
2 tane rus alıyosun jumbo 2 tane asyalı arabayı onlar yıkıyo bırde camekan kımse arac yıkanan bolume yaklasamnıyo herkez cama yapısıyo kuyruk olur sende bır kenarda para sayma makınasıyla poz verırsın :)

JumboAli
29-12-2010, 10:09
jumbom onu garantilemeden kesinlkle girme işe.birilerinden icazet almadan yapma bana kalırsa.

Aynen dedıgın gıbı baskan once egıtım once ruhsat once dukkan once tadılat sonra acılıs allahın ıznıyle :)

SkY
29-12-2010, 10:11

Malesef çevreye güvenerek olmuyor çünkü etrafındaki arkadaşların özel ilgi ve ödeme yaparken indirim yada veresiye bekliyor.

katılıyorum yakın zamanda bende ticarete atıldım her ne kadar otomobil işi olmasa da eş dost başta hep geliriz gideriz derdi ama şimdi bakıyorum da sayılı gelen giden var ayda yılda bir..umarım istediğin gibi bir yer açarsın başarılar şimdiden

orcuns
29-12-2010, 10:12
http://cinselsesliserbest.com/wp-content/uploads/araba-y%C4%B1kama-300x199.jpg boyle olursa super olur :)

Diyadin
29-12-2010, 10:13
Birde hep arabasını seven temiz binmeyi seven insanlar gelmeyebilir. Gerçekten kirleten 3 ayda bir yıkatan çok kirli arabalarda olacak. Kendi arabanı yıkamak gibi düşünme.

Sana tavsiyem bir yıkamacıda 1 hafta eleman olarak çalışman

onat
29-12-2010, 10:13
jumbom birde dükkan kiran önemli bi unsur çünkü yıkamacılar kışın yıkamadan para kazanamıyor sonra kışın patlama.bi kaç yerle görüştüm kışın günde 5 araba bile yıkayamadığımız oluo ama bunları lastik ve cam filmi gibi unsurlarla kapatıyoruz dedi.herhangi bi avmde açman çok ii olur günlük en az 30 araba yıkarsın buda en kötü.ankarada bilkent tabanway günlk 75 in üstünde yıkıyormuş.hafta sonu 150.içdış 17 tl normal araç için.gelenlerin hepsi üst düzey araçlar bi gelen en az 30 tl harcıyor var sen hesapla karı.

orcuns
29-12-2010, 10:15
.........................

desibel
29-12-2010, 10:16
Bence ps3 xbox forza gt5 falan koyma ;) çünkü azçok çevren var sırf oraya oyun oynamaya gelecek bi ton adam olur( kusura bakmayın ama olur)

En önemlisi detaylara önem veren hoş görü ve anlayışlı güler yüzlü elamandır !

Değişik bi düşünceyle kandi malzemesini kedirip kendi yıkamasına izin vermek farklılık olur tabiki ücret vermek kaydıyla !(Yer müsayitse)

Bekleme salonunda lastikden janttan ve biraz abartalım v8 bir bloktan masalar yapa bilirsin lcd tv de drag drift ralli f1 gibi yarışları cd yazıp orada izlete bilirsin

Aparatif yiyecekler çay kahve makinası olması bence güzel olur veya nargile şahsen ben isterim.

Duvarlarda kaliteli bişekilde çerçevelanmiş güzide modifiyeli arabaları asamanda gayet güzel olur.

Ben şahsen bu şekilde bi yıkama olmasını çok isterdim.

orcuns
29-12-2010, 10:17
............................

M.A.D
29-12-2010, 10:17
bence ps3 falan arkaplanda olsun önce düzgün yıkamak önemli, bi ara detailing bölümünde konusu da vardı hayalinizdeki yıkama nasıl olmalı diye, fazlasıyla yazıyor orada cevaplar,

mesela şu günlerde adam gibi araba yıkayan bi tane yer bulamıyorum, bi yer vardı elemanları çıkardı , yeni elemanlar bi shitten anlamıyor bir daha götürmüyorum oraya, mesela biyer var adam kapı altlarına fırça atıyor istemiyorum diyorum, yok öyle daha iyi temizlenir diyor, ukalalık da müşterileri iter, şimdi arkadaşlarla aramızda konuşuyoruz biyer buldum süper yıkıyolar şurayı burayı da yıkıyorlar iyice kurulamadan bırakmıyorlar ve aynı parayı(10lira) alıyorlar muhabbeti dönüyor, haliyle hepimiz oraya gidiyoruz :) müşteri çekildiğinde, multimedya olayı sonra gelir bence , ps3 değil de ps2 konabilir, fazla ilgi çekmesin die ,yoksa serkan abinin dediği gibi gelen gitmez gelen gitmez, hatta yıkatmak için değil sırf oynamak için gelen bile olabilir, gel gör ki teknosaya sırf ps3 oynamak için gidenler bile var

ya da demo maç kuracaksın 5 dk sürecek ve oyun kapanacak :) ya da jetonlu sistem olabilir, bizim bi cafe öyleydi, 1 lira atıosun 15 dk oynuosun sonra ps3 kapatıo kendini :) böyle bişey de mantıklı olabilir, hem müşteri ps3 için gelir hem de ordan da çay paranı çıkarırsın :), tabi çay kahve sıcak çikolata olan büyük makinalar var onlardan da olması kaydıyla :) ben bizim orda eskiden iyi yıkayan yıkamacıya her gün gider sırf o bekleme salonundaki rahatlığı, elemanların muhabbeti için arabamı yıkatırdım, oturur sohbet eder çayımı içer tvmi izler bi kaç saat sonra kalkardım, biyerde elemanlar arkadaşlık yapacak, gerçi senin müşterilerine yapacağın arkadaşlıktan şüphem yok zaten ortamın otomobilsever olduğundan herkesle fazlasıyla iyi anlaşabileceğini düşünüyorum,

zemininin çakıl, çimento gibi olmaması, kaymak gibi asfalt olması daha kaliteli olur, ve zeminini sürekli temiz tutarsan müşterilerin aklında soru işareti kalmaz, mesela asfalt yapmış adam ama asfalt toprak çamur dolu, arabayı geri alırken lastklere çamr geliyor toz toprak yapışıyor, araba temiz ama lastik altları beyaz gibi çok çirkin duruyor, tabi eğer kapalı dükkan içi yapacaksan bu paragraftaki söylediklerimi unut :))

bundan sonrası allah bereket versin :)

Tunç
29-12-2010, 10:19
Birde hep arabasını seven temiz binmeyi seven insanlar gelmeyebilir. Gerçekten kirleten 3 ayda bir yıkatan çok kirli arabalarda olacak. Kendi arabanı yıkamak gibi düşünme.

Sana tavsiyem bir yıkamacıda 1 hafta eleman olarak çalışman

gercekten öyle sanırım sende ofıs kurup işe karısmamazlık yapmıyacaksın sende direk yıkayıp işin basında olacaksın ? öyle bi arabalar geliyorkı ınan soguyorsun işten adam bildigin arabaya sıcmıs bebek bezlerı falan daha nelere maruz kalıyorsun

temiz bi arabayıda zevk alarak yıkıyorsun oda ayrı bı mevzu :)

cok paran olur hobı amaclı musterıde secersın eyvallah derimde işin ucunda ticaret varsa biraz daha düşün derim

ramo35
editttt....

ReßeL
Otomobil bile luks bir seyken "detayli temizlik ve bakimi" abes geliyor insanlarin kulagina. Bunu tabii ki otomobilin sevdalisi ses cikarmadan yaptirir ama kimsenin yapmaya ugrasmadigini da yap ve onyargisi olanlari da her cebe uygun temizleme secenekleriyle karsila derim. Yani 200 liralik komple bakimin da olsun, 500 liralik exclusive paketin de. Ben bu tip bir politika uygulardim evvela. Isin egitimi, malzeme, uygulama vb. bunlari soylemeye gerek yok...

Bu yerlerin musteri pörtfoyu genel olarak belli. Oraya gelen insanlar "kahveymiscesine" gelip hem arabalarini teslim etmeli, bu sirada da cok guzel muhabbet edebilmeli diger insanlarla. Sikintisini stresini bir kenara birakabilmeli.

Kaliteli; muzik, dekorasyon, oturma gruplari, servis ve satilik urunler olmali. Spesifik olarak temizlik urunleri degil, butik, giyim esyasi vb. de olmali bence. isin kulturunu olusturursun bu sekilde. Yerel toplanmalar vs...vs

Bir de isin gri tarafi var ki bu da her sey kaliteli olunca insanlarin cok ugramak istememesi. "bu yer bizi soyup sogana cevirir" psikolojisi her kulvarin musterisinde oldugundan isletmeciyi cikmaza sokuyor. Siz bu konuda dikkatli olun ve disaridan bakinca cok cok iddiali olmayan ama samimi bir yer oldugu hissini verecek gorunumde yaptirin mekani.

JumboAli
29-12-2010, 10:21
Çok Saolun arkdaslar butun yorumlarınızı ıctenlıkle okuyorum. Cok guzel fıkırler ve gorusler var hepınıze cok tesekkur edıyorum :)

orcuns
29-12-2010, 10:23
.....................................

Ranthor
29-12-2010, 10:24
arkadaslar kari kiz resimlerini kaldirir misiniz lutfen

orcuns
29-12-2010, 10:26
arkadaslar kari kiz resimlerini kaldirir misiniz lutfen

ıyıde gozumuz gonlumuz acılıyo ne zararı varkı?

Ranthor
29-12-2010, 10:27
siteye is yerinden girenler de var, biz de isteriz gozumuz gonlumuz acilsin ama onun icin baska siteleri tavsiye ediyorum
haberturk un super galerileri var

orcuns
29-12-2010, 10:28
siteye is yerinden girenler de var, biz de isteriz gozumuz gonlumuz acilsin ama onun icin baska siteleri tavsiye ediyorum
haberturk un super galerileri var

makarasındayım zaten sorun olucaksa nasıl kaldırıcaz? foto koymayı bılıorumda kaldırmayı bılmıyorum

gambit49
29-12-2010, 10:30
kucak ayrintilar buyuk farklar yaratir yıkanan arac sizin icinize sindigi surece kazanirsiniz iyi araba yıkayan yerler direk kulakdan kulaga yayiliyo genelde de iyi is yapıyolar

Tunç
29-12-2010, 10:31
bide yer olarak sürekli faal olsun döngü olsun diyorsan oradakı iyi bi oto sanayi sitesinde ac dükkanı

BEmre0075
29-12-2010, 10:33
lcd tv ps3 laptop internet nargılede olur kesınlıkle

adam yıkama açıcak tunç int. cafe değil güzel kardeşim :)

Tunç
29-12-2010, 10:36
adam yıkama açıcak tunç int. cafe değil güzel kardeşim :)

niye o ilginç kaplı camurluguna damlayan su tanecıklerını nargile keyfi ile izleme hazzını hangı kafede alacaksın:beuj:

BEmre0075
29-12-2010, 10:38
arabam girebilecekmiki acaba önemli olan o giriş çıkışı düzgün olsunda rahat rahat girip çıkalım yıkamaya :)

srdralc
29-12-2010, 10:42
Hoş bir bekleme salonu , çay ve kahve ikramı yeterli olacaktır.

Ama makina yerine bireysel hizmet daha güzel olacaktır hem karşılama , hemde ikram yapabilecek bir personel olsa iyi olur.
(Part time Üniversite öğrencisi bu hizmet ve karşılama işini çözerbilir.)

En baba yapacağınız şey wireless ile internet sağlamak olabilir bu da iş çevrenize bağlı birşey aslında. Ecza mümessilleri felan yoğunluktaysa wireless onlar için bir artı olabilir mesela.

E tabii ki ev arasında bir yer ise aracı evden alıp eve bırakabilirsiniz bunuda bir motor alarak çözebilirsiniz ( Personel motor ile gider uygun olan yere bırakır aracı götürür motoru alır gelir. )

Nargile , ps3 felan bunlarla orayı cafeye çevirirsiniz.
Müşteri oyuna dalar siz rahatsız etmemek için uyaramazsanız , bu sefer kandıran duruma siz düşersiniz.

ido
29-12-2010, 10:43
Ben her zmn berberım ile yıkama yan yana olsun ıstemısımdır sonuct berbere gelen yıkamaya yıkamaya gelen berbere gelcek sonuct sahsen benım isteim bu tabi :) olur olmaz onu bılemem

srdralc
29-12-2010, 10:48
Ben her zmn berberım ile yıkama yan yana olsun ıstemısımdır sonuct berbere gelen yıkamaya yıkamaya gelen berbere gelcek sonuct sahsen benım isteim bu tabi :) olur olmaz onu bılemem

Evet mesela bunlar artı bir tercih sebebidir , sürekli gittiğimiz bir mekan vardı arkasında yıkamayıda cafeyi işleten aldı sırf kendi müşterilerinin araclarını yıkayıp yetişemedikleri günler oluyordu.

İnsanların +1 saat vakit geçirebilecekleri yerlere yakın olması tercih sebebidir ekstra zaman kaybını önler :)

ulasstoprak
29-12-2010, 10:48
Herkezin yapacagi is degil yikama 1.si insanliktan cikiosun aksama kadar araba yikicam die yirtiniosun sacma sapan istekler gelio Jumbo git bi yikamacida ozellikle kisin hafta ici gunde 20 araba yikayabilen bi yikamacida 1 ay calis egerki 15 gun dayanabilirsen otur ozman ciddi dusun..

Tunç
29-12-2010, 10:51
istanbulda olsan gel derdim:)

Semii
29-12-2010, 10:53
2 tane rus alıyosun jumbo 2 tane asyalı arabayı onlar yıkıyo bırde camekan kımse arac yıkanan bolume yaklasamnıyo herkez cama yapısıyo kuyruk olur sende bır kenarda para sayma makınasıyla poz verırsın :)

işte bu iimiş :D

KaDiR_54
29-12-2010, 10:55
Bende 3-4 seneden beri bi yıkamada çalışıyorum..ama bi süre sonra insanların pisliklerini temizlemek harbi zorlaşıyo arabasını petrolde 2 tl ye dışını yıkatıyolar 1 ay boyunca sonra sana geliolar içini b*k götürüyo 15 tl diyosun ben 7 liraya yıkayan yerler biliyorum diyo sırf sabır işi anlıyacağın..çünkü her araba orta pislikte gelmiyo yıkamaya..bencede önce bi yıkama yerinde çalışmalısın tecrüben yoksa jumbo abi

makif84
29-12-2010, 10:56
Şunu söyleyim arkadaşlarında dediği gibi çevrene pek fazla güvenme,daha sonra araçların (yere yakın olanlardan bahsediyorum) rahat girip çıkmasını sağlamak,ferah bi alan yani öndeki arabanın işi bitti arkadakini çıkar sok yapmamak,elemanların bakımlı,işini en iyi şekilde yapan.Müşterinin aracıyla hava atmayan olmasına dikkat et,bekleme salonunda çay-kahve makinesi,lastikten sehbalar,tuning dergileri ve duvarlarda kaliteli posterler olmalı.Ayrıca araç içi koku paspas ufak tefek aksesuar,bakım ürünlerini parekende satabilirsiniz.ps3 filan bana göre abartı olur,başına oturan kalkmak bilmez.Birde kesinlikle müşterinin ayakları ıslanmamalı.Benim müşteri olarak beklentilerim bu yönde olur.

JumboAli
29-12-2010, 10:56
Sanırım benım ıcınde cok faydalı olucak bı yıkamada calısmak . 160kılo adamım zaten o tempoya ayak uydurmam cok zor olucak kendımı dukkan acılısından once hazırlamam ıyı olur gercekten. Cok sagolun yorumlar ıcın :)

Selman
29-12-2010, 10:59
Bikaç aydır bi arkadasımla bizde düşünüyoruz. Ama araştırdıkça işin zorlukları çıkıyor. Bide sonuçta para kzanmak için açıyoruz getirisi çok merak uyandırıyor. Meguiars bayiliği almayı düşünüyoruz ama harcadığmız parayı çıkarabilirmiyiz yoksa zararmı ederiz çözebilmiş değilim. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Boost Up
29-12-2010, 10:59
Jum, simdiden hayirli olsun. Herkes fikirini beyan etmis, bende bisey yazicam belki yazilmistir ama ps3 koyacaksan oynayacaklara 1 lira gibi bir ucrete actir, ordanda ufak ufak para kazanirsin:) bide yazmak haddime degil ama pek insan kayirmamaya bak yoksa icerde bile kalirsin. Arkadaslik baska ticaret baska nede olsa:)

GKS
29-12-2010, 11:05
ps3 ve nargile

despe
29-12-2010, 11:08
Herkezin yapacagi is degil yikama 1.si insanliktan cikiosun aksama kadar araba yikicam die yirtiniosun sacma sapan istekler gelio Jumbo git bi yikamacida ozellikle kisin hafta ici gunde 20 araba yikayabilen bi yikamacida 1 ay calis egerki 15 gun dayanabilirsen otur ozman ciddi dusun..

bolt ettiğim kısma aynen katılıyorum.

GKS
29-12-2010, 11:13

millet kızlara yazmak için birbirini vurur valla öle bi durumda camıda kırarlar : ))

S.Mert
29-12-2010, 11:20
jumbo giriş çıkış bölümü eğimsiz kasissiz olsun mümkünse :D

Selman
29-12-2010, 11:21
Peki bi marka almayımı düşünüyosun yoksa serbest kendi isminlemi açıcaksın Ali?

Harunde
29-12-2010, 11:25
bucada kardak sanırm ismi belki aracınız yıkatmışsınızdır senelerdir adamlar orda ve kuyruk bitmiyor...
havalar bozuldu tabiki karşısına geçip kamp kurabilirsin her hafta aracını yıkatabilirsin bunlar işleyiş hakkında fikir verebilir diye düşünüyorum
her aracı kendi aracın gibi düşünüp yıkarsan gelen giden ile bizaat ilgilenip koşturursan olmıcak diye bişi yok bence.... ve yer çok çok önemli...
eğer açmayı düşünüyorsan ilk bahara hazır olacak şekilde aç ki kışın boş bekleyip moralin bozulmasın baştan...

JumboAli
29-12-2010, 11:27
Peki bi marka almayımı düşünüyosun yoksa serbest kendi isminlemi açıcaksın Ali?

Jumbo Car Care Dıye olucakk allahın ıznıyle Baskan

Evrenoz
29-12-2010, 11:27
Bostancı Auto-stop bekleme salonu açısından son derece başarılıydı. Yanı başındaki sonax ile arasında dağlar kadar fark vardı.

Öncelikle temiz ve içerisinde her daim tuvalet kağıdı ile oda parfümü bulunan tuvaletler, çeşit çeşit çay, televizyon, geniş bir alan, gazete-dergi, bilgisayar beni son derece memnun etmişti.

Yıkamaya gelince,

Herkes araba yıkar, yıkıyor. Farklılaşmak istiyorsan Soft Car Care tadında yapacağın yıkama müşteriyi memnun edecektir. Yoksa arabayı pislikten arındırma, kurulama, aynaya koku, yere kağıt paspas koymak standartlaştı artık..

Yıkarken koltuklar siliniyor mu, silinirken özel bir solusyon kullanılıyor mu?
Kaportada kullanılan şampuanın cila etkisi var mı?
Lastikler, torpido, araç üzerindeki siyah plastik ekipmanlar özel solisyonla parlatılıyor mu?
Ufak çizikler için pasta uygulaması yapılıyor mu?
Kurulamada hava tabancası kullanılıyor mu?

Sorularının cevabı evet ise ben bir müşteri olarak memnun olurum.

JumboAli
29-12-2010, 11:29
Arkadaslar yorumlarınızın hepsını tek tek okuyorum Sakın ılgılenmıyorum sanmayın :)

Selman
29-12-2010, 11:32
Hesaplarına göre bu işyerini açmak için toplam ne kadar harcıyacaksın?

ulasstoprak
29-12-2010, 11:34
Sanırım benım ıcınde cok faydalı olucak bı yıkamada calısmak . 160kılo adamım zaten o tempoya ayak uydurmam cok zor olucak kendımı dukkan acılısından once hazırlamam ıyı olur gercekten. Cok sagolun yorumlar ıcın :)

En yakin ornek beni gor jum 3 ayda oda aralik ocak subat en yavas oldugu donemde izmirde (15 gun yagmur yagar ) 10 kilo verdim ...;)

Vti-966
29-12-2010, 11:51
Vay kanka hayırlı olsun demek kı yıkama için sana gelicez artık kısmetse :D

Bekleme salonunda duvarlara rafların üstüne model araba koleksiyonu koyabilirsin gelen müşterilerin ilgisini çeker, ağırlıklı Honda olsun ama şahsi fikrim :D

tunceR
29-12-2010, 11:53
nereye açıcan jumbo ta karşıyakada biyere açma orta biyer olsun.

orcuns
29-12-2010, 11:56

müdür sana sölicek kelime bulamıyorum.

gökh@n_gr
29-12-2010, 11:58

sen çıkma o semtten hiç aman ha çıkma:)

jumbo hava tabancası kullanımı kesin olsun cam araları kapı aralarındaki kalan sular için özellikle dikizden aktımı uyuz olurum ben mesela.uygulama yapılacak yerde yıkama yapılan yerden biraz ayrı olursa güzel olur bazı yerlerde dipdibe oluyor

tunceR
29-12-2010, 12:01
jumbo mumkunse inciraltında biyer olsun ben her gün gelirim bak diğerleri boş müşteri çay içmeye gelirler hep :D sen bakma onlara inanma :D

fatihtemizer
29-12-2010, 12:04
hayırlısı olsun kardeşim umarım işlerin yolunda olur:)

MuratB
29-12-2010, 12:07
sen çıkma o semtten hiç aman ha çıkma:)

jumbo hava tabancası kullanımı kesin olsun cam araları kapı aralarındaki kalan sular için özellikle dikizden aktımı uyuz olurum ben mesela.uygulama yapılacak yerde yıkama yapılan yerden biraz ayrı olursa güzel olur bazı yerlerde dipdibe oluyor

gokhanm dikiz derken yan demek istedin heralde,bende aynalardan akınca çıldırıyorum.olması lzm kesin tabancanın

gökh@n_gr
29-12-2010, 12:10
gokhanm dikiz derken yan demek istedin heralde,bende aynalardan akınca çıldırıyorum.olması lzm kesin tabancanın

aynen kanka yan ayna işte akıyor kapıya kadar iz yapıyor uyuz oluyorum:)

orcuns
29-12-2010, 12:10
jumbo mumkunse inciraltında biyer olsun ben her gün gelirim bak diğerleri boş müşteri çay içmeye gelirler hep :d sen bakma onlara inanma :d

sen kesın 5 gazoz içersin

gökh@n_gr
29-12-2010, 12:13
sen kesın 5 gazoz içersin

gazozu bırak 5 lira vereyim kendim yıkıyayım der beklenir böyle hareketler arkadaştan:D:D

tunceR
29-12-2010, 12:14
alperin özelliği o ben hayatımda 5 gazos için adam görmedim ilk 3 ü fondip zaten :):) adam sırf zarar yaa.. :) jumbo inciraltında termalde var bak su beleş :)

Fatih Kavak
29-12-2010, 12:15
Girişi düzgün çalışanları düzgün temiz bir bekleme salonu olması benim için yeterli genelde su parasını verip kendim yıkarım müşterinin rahat olması çok önemlidir.Extralara gelince ps3,nargile vs. gereksiz olur hele bide kıramayacağın arkadaşların gelirse harala güreleden başka bişey olmaz :)

tunceR
29-12-2010, 12:17
olum insanlar okuyo rezil etmeyin :):)

zorbeykesman
29-12-2010, 12:20
Paraya kıy Alsancağa aç sosyete yıkamacısı jumbo ol.
Sonra röpörtajlar divalara cıkmalar yok ne biliim fashion night out gibi partilermi oh oh.

PaSHa-brk
29-12-2010, 12:25
Bu işte eleman seçimi çok önemli, işini bilen müşterilerle düzgün dialog kurabilcek biri olmalı. Mekan dışardanda dikkat çekmeli tanıyan edenlerin dışında yol müşteri denilen müşterilerde uğramalı.
Zaten ürünler,işçilik ve güleryüz oldumu yürür gidersin.
Ama en önemlisi mekanın konumunu iyi seçmen,Şimdiden Hayırlı Olsun ...

Gokalp-M
29-12-2010, 12:27
meg ürünleri kullanılması çok dikkat çeker.mekanın temız ve duzenlı olması cabası.

eser
29-12-2010, 12:41
hayırlısı olsun Jumbom,ama önce git bir yerde bir çalış gör

ali_utku
29-12-2010, 12:46
bekleme salonunun olduğu yerden aracın görülmesi iyi olur bence.

hüsor
29-12-2010, 12:46
Hadi hayırlı olsun JUM allah bol bol müşteriler versin inş :)

Bence ilk basta ben olsam dekorasyona bakardım :)

Fbc
29-12-2010, 13:02
Tecrübeniz yoksa da bir eşinize dostunuza birilerine sorun orda bulunun bir süre, o kadar basit olmuyor bu iş, bikaç madde sıralıyım siz düşünürsünüz.

Zorluklar;
1.Deneyimli adam çalıştıramazsınız, ilk açılan yer genelde araba yıkar kuaförü pek olmaz, deneyimli adamın yapabilecekleri(herkez farklıdır tabi), ücreti yüksek tutar, bahşiş almak için arabaları seçer ona göre yıkar ve bu uzun sürer, her istediğinizi yaptıramazsınız kendi kafasının dikine gider.
2.Deneyimsiz adam alıp eğitirsiniz başka biryerden 20 lira çok görsün, yada az çalışacağına inansın dk'da satar gider bakmaz bile arkasına :)
3.Kendi işiymiş gibi kimse özen göstermez herşeye siz kouşuşturucaksınız dükkanı bırakamıcaksınız, tatiliniz yok :)
4.bayilik almak için yüklü miktarda isme para ödersiniz, her ay ilaç yığarlar bulunduğunuz ortama
5.Kimse oraya çay, kahve, ps3 oynamaya, dergi okumaya gelmiyor insanlar sizden arabasnı temiz yıkamanızı istiyor hayal kurmayın ps3 lcd falan :) benim bilgisayarıma ben dışarıdayken oturan ve kalkmayan bilirim :)(yabancı müşteri)
6.Arkadaşla iş olur evet ama hepsiyle değil
7.İnsanların istekleri inanılmaz bitmez tükenmez bıkar usanırsınız, ve seviyesiz insan muamelesi görürsünüz daima
8.Kendiniz çalışmayacaksanız askıya alın, uzaktan idare edilemeyen bir meslektir.
İyi yönleri
Zevkli bir iş :)

Ferhat_V
29-12-2010, 13:43
- ps2-3 gereksiz bişey bence orası cafe değil yıkamacı :) ama açık alan müzik sistemi olabilir çok abartmadan.

- lcd ekran koy aç maç kanalı yada motorsporları izleyen onu izlesin.(türk insanı maçı kesin izler :) )

- mevsimine göre içecek ikramı çay kahve limonata soğuk su vs..

- mekan arsa üzerinemi yapılacak nasıl olcak bilmiyorum ama bekleme salonu açık ve kapalı ayrı olursa güzel olur sigara içenlere vs kolaylık..ben şahsen rüzgar bile esse çıkıp dışarda arabayı izleyerek oturuyorum.

- arabaların yıkandığı yer ve kurulandığı yer ayrı olsun..bizim burda bütün arabaları yıkattığımız bi yer var zemin beton toz yok çamur yok arabayı tertemiz şekilde teslim alıp gidiyorum..

yıkamacıda dikkatimi çeken şeyler bunlar öyle çok fazla teferruatada gerek yok işinizi iyi yaptığınız sürece televizyon varmış internet varmış bunlara pek takılan yok.

Ufuk
29-12-2010, 15:06
Meg ürünleri ve benzeri markaların ürünlerini bekleme salonunda duvarın içine gömme veya bir camekanın içinde sergileyebilirsiniz.Hani hiç açılmamış pahallı ürünler falan :)
Güler yüz çok önemli bizim burda bir yıkamacı var araba gelince adamın yüzünden düşen bin parça somurtgan soğuk birisi bilader şuraya al falan gibisinden.
Onun yerine daha güler yüzlü hoşgeldiniz aracınızı şöyle ileriye alırsanız daha uygun olur veya bende alabilirim gibisinden konuşan bir görevli daha iyi olur..

darkred
29-12-2010, 15:27
Benim en sinir olduğum sey sudur arabayı iç dış yıkamaya götürürüm ve arabanın güneşliklerini adamdan sayıpta acıp oradaki tozu toprağı silen cok az yere rastladım.

Birde araç tamamen kurulandıktan sonra imkan olursa aynaların oldugu yere kapı kollarına basınclı hava püskürterek orada kalan suları almak cok güzel olur.Cünkü yola cıkar cıkmaz orada kalan sular rüzgarın etkisiyle arabanın üstüde damlacıklar olusturuyor orda kuruyup kaldıkları için leke bırakıyor.

Sadece bir tavsiye tabiki hayırlı olsun...Şimdiden bol kazançlar :)

B.Koçer
29-12-2010, 15:42
Abi öncelikle hayırlısı olsun diyorum simdiden

Benim bir oto yıkamadan beklentim
aracımızı bir kez nasıl yıkanacağını tarif ettikten sonra birdaha arkama bakmadan o aracımı oraya bırakmamdan ibarettir her seferinde şuraya su gelmicek şuraya şu gelmicek demek istemem .

ikinci bir hususta erkekler kadar aracını yıkatan bayanlarda var ve onlarında rahat edebiliceği bir ortam sunulması gerekir.

Ps3 falan girerse kafeye döner ama mavisehirdeki oto yıkama gibi cay kahve langırt gibi ayaküstü şeyler koyabilirsin.

Kullanılıcak üründe çok önemli ki.. zaten sen arabana değer veriyorsun müşterilerinin aracınıda gayet iyi ürünlerle karşılayacaksın

:)

ygtrn
29-12-2010, 15:45
benim gibi hastalıklı müşterilerede hitab etmelisin bence.... mesela kalorifer ızgaralrının aralarını dahi adam gibi fırçalayıp temizlemesi lazım bir yıkamacının... çoğu yapmıyor yapanda fırçayı emaneten bi sürüp geçiyor.....

bu yazdığım sadece bir örnekti bunun gibi onlarcası var.....

Melih-Ö
29-12-2010, 15:49
güzel bir oda lcd tv çay ve kahve makinası gazeteler, ufak tefek bisküvi ikramları, wireless vs olabilir. Cevizlibağ honda cemde böyle bi oda bulunmakta çok hoşuma gitmişti hatta ki adette pc vardı.

ygtrn
29-12-2010, 15:56
hatta başıma gelen bir olaydan bahsedeyimde sana örnek olsun.....

paladyum avm'nin oto yımakası....
aracımı bıraktım 2 saat sonra almaya geldim, aracın etrafında bir tur gezdim herzamanki gibi, bi baktım oda ne ön ızgara tampon ve ön camurlukta hala kir ve çamur izleri var, buraya kadar sorun yok insanlık hali olur... ancak buryı temizleyin dediğimde eleman eline bez kapıp çamurları silmeye kalkınca tepem attı, dedim
'napıyorsun cizicen arabayı'(1 ay önce boyanmış araç)
'bişey olmaz abi cizilmez'
dedim nah çizilmez hemen götürüyosun o aracı lekeli yerleri birdaha köpükleyip yıkıyorsun...
yok olmazda bilmemnede cizilmezde derken oranın sorumlusuyla görüştüm ve ancak mikrofiber bezle silebileceklerini onun dışında yapılacak bişey olmadığını çünkü sırada araçlar olduğundan bahsettiler.... ve mikrofiber bezleride yokmuş.... bende 5 tl eksik ücret verip oradan kavga gürültü ayrıldım....

yani demek istediğim çalışanların ukala başında duranlarında umursamaz olmaması lazım.... araçlara, bitsede sıradaki araca geçsek hemen, daha çok para kazansak gözüyle bakmamalı....
çünkü yarın öbürgün illa benimgibi hasta bir müşteri çıkacaktır....

Günkut
29-12-2010, 16:06
hatta başıma gelen bir olaydan bahsedeyimde sana örnek olsun.....

paladyum avm'nin oto yımakası....
aracımı bıraktım 2 saat sonra almaya geldim, aracın etrafında bir tur gezdim herzamanki gibi, bi baktım oda ne ön ızgara tampon ve ön camurlukta hala kir ve çamur izleri var, buraya kadar sorun yok insanlık hali olur... ancak buryı temizleyin dediğimde eleman eline bez kapıp çamurları silmeye kalkınca tepem attı, dedim
'napıyorsun cizicen arabayı'(1 ay önce boyanmış araç)
'bişey olmaz abi cizilmez'
dedim nah çizilmez hemen götürüyosun o aracı lekeli yerleri birdaha köpükleyip yıkıyorsun...
yok olmazda bilmemnede cizilmezde derken oranın sorumlusuyla görüştüm ve ancak mikrofiber bezle silebileceklerini onun dışında yapılacak bişey olmadığını çünkü sırada araçlar olduğundan bahsettiler.... ve mikrofiber bezleride yokmuş.... bende 5 tl eksik ücret verip oradan kavga gürültü ayrıldım....

yani demek istediğim çalışanların ukala başında duranlarında umursamaz olmaması lazım.... araçlara, bitsede sıradaki araca geçsek hemen, daha çok para kazansak gözüyle bakmamalı....
çünkü yarın öbürgün illa benimgibi hasta bir müşteri çıkacaktır....

+1

aynalardan kapı kollarından su akmıcak plakamdan su akmıcak +güleryüz benim için bunları yaptınmı vazgecılmez olursun benım gibi düşünen arkadaslarda vardır Allah utandırmasın inşallh diledigin gibi olur yaklasık olarak ne kadar bütce ayırdın yada toplamda gidicek olan miktar hakkında bilgi verebilirmisin özelden de olur jum :)

DetailEF
29-12-2010, 16:06
Parayı konuşalım Ali :D Eskiden SONAX çalışanıydım biliyorsun :hehe:

OnurD.
29-12-2010, 16:15
Fiyatı çok yüksek tutma jumbo, girne oto yıkama 10tlden 13tl ye çıkardı fiyatı mesela, para öderken millet aa her yer 10a yıkıyor demeye başladı :) İnsanlara alternatifler sun, 10tl yede yıkatabilsin 200tl yede ;)

maskaran
29-12-2010, 16:30
1- Arabama sabunlanmadan önce su tutulmasını;
2- Süngerle detaylı yıkanmasını;
3- Su tutarken tanzik tabancasının arabama yaklaşmamasını :) ;
4- Üzerinde sabun kalmamasını ;
5- Yıkandıktan sonra çekecek ile çekilmemesini ;
6- Sağından solundan su akmıycak şekilde tertemiz kurulanmasını;
7- Lastiklerin parlatılmasını
çok isterdim ama öyle bir yıkama yok malesef
Unuttum bir bardak çay ve oturacak bir yer olursa çok sevinirim (:

merttepe
29-12-2010, 16:41
bence bir kaç iyi markanın değişik ürünleri olsa güzel olur. isteyen megle yıkatır. isteyen adams vs seçebilmeli.

delSol_power
29-12-2010, 16:45
Jumbocum, hayırlı uğurlu olur inşallah. Girişimcilik iyidir.

Bir çok arkadaşımız yazmış, Günkut kardeşimiz de yazmış: Aynalardan, plakadan su akmayacak :) Öncelikle kaliteli yıkama önemli yani. Ayrıca yalaka yıkamacı personelinden hiç hazzetmiyordur eminim çoğumuz. İşini düzgün yapsın, köşeyi, bucağı iyice temizlesin sadece, çene yapmasın. Abi kaç basıyor filan demesin, laubalilik yapmasın.

Ben şahsen bekleme salonlarını genelde kullanmam. Arabamı bildiğim yere bırakırım, çıkar gezerim, söyledikleri saatte de gelir alırım. Bilmediğim yere de bırakmam. Bir kaç yeri denedim ve bir ikisinde karar kıldım. Onun için de ilk izlenim çok önemli. Bunun için de bir kalite standardı tutturman gerekir. Yani ilk kez bir müşteri geldiğinde özel ihtimam ister, ama sonrasında da aynı ihtimamı bekler. İş zor netekim. Olursa Allah utandırmasın kardeşim.

Ae86
29-12-2010, 16:47
Jumbo istersen oturup konuşalım.

initial-D
29-12-2010, 17:10
yazılacak herşey hemen hemen yazılmış zatenen önemlisi bolca seçenek sunman.

5 liradan 500liraya kadar yapılabilceke herşey olsun.atıyorum 7-8 liraya sadece dış yıkama.7 daha versin içini temizle.10 daha versin cila at.10 daha versin koltuk temizliği yap.10 daha versin motor içi temizle.herşeyin opsiyonu olsun:)cebinde parası olmayan adamda gelsin en ucuzundan bişeyler yaptırabilsin,hem kalabalık olur zengin gösterir hem çalışanlar boş durmaz.

birde dükkanda yerler çamur içinde olmasın araçlardan akan..duvarlar kirli dağınık kırış buruş posterlerle kaplı olmasın.sen zaten içine düzgün bişeyler yazıp çizersin onun:Dsanayi köşelerindeki içi dışı yıkılan yerler kadar çirkin gözüken bişey yok.en önemlisi, dükkan evimizde banyo yaptığımız yer kadar temzi olmalı:)

çalışanlar eli yüzü düzgün olsun iş yapabildiği kadar da:)çalışanlarada asla arkadaşın gibi yaklaşma.çalışan çalışan olduğunu bilmeli.eleman konusu her sektörde sıkıntı yaratır çünkü.kaldı ki üniversite mezunu olmayacak çalışacak adamlar

birde evdeki eski masa sandalyelerden yarım yamalak bi ofis yada bekleme salonu yapma:)

allah tamamına erdirsin kardeşim,inşallah güzel bir şekilde kurarsın kendi işini

Mutu
29-12-2010, 17:26
İlk olarak arkadaşların belirttiği ps3 fikrini olumlu bulmadım. Çünkü, açacağın yerde ne kadar bekleyen insanı düşünsen de, bu daha çok amacından saptırabilir.(sizi işinizden alı koyup ps3le uğraşmanız gibi) Onun yerine lcd tvlerden top gear, piston gibi programların bölümlerini yayınlaman daha eğlenceli ve de az uğraş gerektirebilir. Onun dışında bekleme odasında içeriye alacağınız arabaların sayısından fazla koltuk koyarsanız sırada bekleyen müşteriyi karşısında tv programı, altında rahat hissettiği bir koltukla daha mutlu edebilirsiniz. Onun dışında şu 1 lira karşılığında kahve veren makinelerden ve de su için büromatik koyabilirsiniz. Onun dışında fiyat olarak üyelik şekli üzerinden ufakta bir olsa indirim uygulayabilirsiniz. Atıyorum oto yıkama+cila üyelere 120, olmayanlara ise 140 gibi. Arabaları yıkattıktan sonra arabaların paspaslarının üzerine koyulan kağıtlardan nefret ediyorum. Onun yerine paspasların çabucak koruyabileceği ufak bir bölüm yaparsanız bu dertten de insanları kurtarmış olursunuz. Ekstradan kendi dükkanınızın isminde oto kokusunu herhangi bir işlem uygulanan arabaya koku seçeneklerini sunarak verebilirsiniz. Müşteri bunu kokuyu kendi seçtiğinden reddetmeyecektir.

En sona en önemlisini sakladım. Çalışan kalitesi. Bence herhangi bir mekanın tutulması için kullanılan üründen öte, o ürünün hakkını verebilen personel lazımdır. Bunu eğer doğru seçerseniz işiniz daha da kolaylaşacaktır. :icon_tup:

Şimdilik aklıma gelenler bunlar :icon_tup:

V.İ.P
29-12-2010, 17:34
bencede ps3 olayı olmasın adam gelıcek cocuguyla bılmeden etmeden karıştırcak cihazı sonra işinizden alıkoyabilir sizi

Kadyr
29-12-2010, 17:41
araç yıkandıktan sonra. dur şu maçı bıtırelımde oyle kalkalım diyip yer işgal edenler olabilir =)

hüsor
29-12-2010, 18:00
bence bir kaç iyi markanın değişik ürünleri olsa güzel olur. isteyen megle yıkatır. isteyen adams vs seçebilmeli.

Kesinlikle hatta lokantalardaki gibi menü yaparsın JUM

Örnek

Meg ile yıkama xx fiyat

su urun ile yıkama xx fiyat

Diye o olursa cok guzel olur bence :)

ocean0636
29-12-2010, 18:07
Aracı ılerı gerı cekerken gereksız hart hurt ara gaz vs. hareketler olmamalı.
Araç meg veya muadili kaliteli urunlerle prof. olarak yıkanmalı yani yıkama sonrası 5dk yurudukten sonra bagaj kapagından sular akan bır ıscılık olmaması lazım, kapı ıclerı bagaj kapagı vs detaylı guzel bır sekılde temızlenmelı.
Müşteri aracının yıkanmasını beklerken aracını rahatlıkla gorebılecegı bır yerde mısafır edılmelı.

aliis
29-12-2010, 18:33
yeterki mutfaktan çıkan sağlam olsun gerisi teferruat

ygtrn
29-12-2010, 19:51
birde mümkünse ismi türkçe olsun, car care mar care falan çok uyuz oluyorum böle isimlere.... ( yani jumbo ismi durabilir yine...)

allahın büfesi tekel shop der, yok tobbaco shop der, kuaför hair desing center der... arkadaş hangi memlekette yaşıoz allah aşkına, isim gavur olunca dahamı bi havalı oluo anlamıom...

günümüzde ismi adam gibi olan tek yer krathane kaldı, yakında onunuda içine ederlerse şaşırmam....

Boost Up
29-12-2010, 19:53
birde mümkünse ismi türkçe olsun, car care mar care falan çok uyuz oluyorum böle isimlere.... ( yani jumbo ismi durabilir yine...)

allahın büfesi tekel shop der, yok tobbaco shop der, kuaför hair desing center der... arkadaş hangi memlekette yaşıoz allah aşkına, isim gavur olunca dahamı bi havalı oluo anlamıom...

günümüzde ismi adam gibi olan tek yer krathane kaldı, yakında onunuda içine ederlerse şaşırmam....

İngilizce olunca insanlarda daha pahalı havası uyandırıyor. Mekanın vitrini güzelse, fiyatlarda azıcık pahalıysa ordan iyi yer yoktur:icon_tup:

ygtrn
29-12-2010, 22:15
bence yapılan iş isimden daha önemlidir....

mesela bak 'paşaoğlu servis' ismi türkçe...
'tork garaj' türkçe yazılmış 'torg garage' değil...
bu mekanların ismi belli cismi belli ;)

bunu gibi birçok örnek verebilirm.... ve yabancı bir isim hiçbir şekilde beni çekmiyor tamtersine fena halde itiyor..... dikdatör olayım bütün yabancı tabelaları kaldırtacam :D bütün cafe tabelaları kahve yada kahvehane olarak değişecek.... :D

EMG
29-12-2010, 22:21
Söylenilenlere ek olarak bence aracın içi temizlenirken servislerde koltuğa geçirilen naylonlardan geçirilmeli, sonuçta yıkamacının üstü çokta temiz değildir. Müşteride + bi puan oluşturur bence.

JumboAli
30-12-2010, 02:24
Arkadaslar Butun yorumlar ıcın coook cook saolun Butun ısteklerınızı fıkırlerınızı. Derlıyıp toplamaya calısıcam kafamda :) Eksık olmayın :)

kop42
30-12-2010, 06:45
allah utandırmasın sakın cevrene guwenme weresıye kesınlıkle yapma

SErhat.
30-12-2010, 07:05
Sadece işinizi düzgün yapın derim.Allah'ın izniyle olmayacak birşey yoktur..:)

maverick2305
30-12-2010, 10:51
kankacım Allah utandırmasın umarım herşey gönlüne göre olur.bence ps3 işine vs. hiç girme sadece bi tv olması yeterli olur, insanların araçlarını görebilecekleri gibi bi bekleme salonu ve içeceklerini kendileri koyabilcekleri gibi ufaktan çay kahve makinesi olması lazım.En önemli kriter ise işini en iyi şekilde yapmak tabiki bazı ufak tedek tefarruatlar zamnla yerine oturur zaten.

Ozan Özer
30-12-2010, 12:25
Söylenilenlere ek olarak bence aracın içi temizlenirken servislerde koltuğa geçirilen naylonlardan geçirilmeli, sonuçta yıkamacının üstü çokta temiz değildir. Müşteride + bi puan oluşturur bence.

Kesinlikle katılıyorum..Bazı çalışanların üstü çok kirli oluyor,aracın döşemesi açık renkse koltuğu unutun:)

KCANN_220
30-12-2010, 12:27
masallah..

Dragger
30-12-2010, 12:57
Hayırlı olur insallah.

Bence de ps3 falan olmasın.

Led tv olacaksa zaten geceleri takılacagınız zaman ps3 alır götürürsünüz ;)

Düzgün bir bekleme salonu, sınırsız cay kahve secenegi olması iyi olur.

Yıkamada eleman secimi herseyden önemli tabiki.

Selman
30-12-2010, 13:06
Aramızda bu işi yapan arkadaslar var. Konu açılmışken bende sorayım.

Meguiar's bayiliği alıcaz ve işyerinin toplam maliyeti 90-100 bin tl gibi bi rakama geliyor. Sizce bu iş bu kadar para bağlayıp yapılırmı?

Fbc
30-12-2010, 13:11
Aramızda bu işi yapan arkadaslar var. Konu açılmışken bende sorayım.

Meguiar's bayiliği alıcaz ve işyerinin toplam maliyeti 90-100 bin tl gibi bi rakama geliyor. Sizce bu iş bu kadar para bağlayıp yapılırmı?

meguiarsa da 100k$ yatırırsan neden olmasın :)

Selman
30-12-2010, 13:12
meguiarsa da 100k$ yatırırsan neden olmasın :)

Ben bi öngörüşme yaptım 50000 tl istediler. 35000 şirkete 15000 malzeme olarak.

Daha fazlasınımı istiyorlar?

Fbc
30-12-2010, 13:14

O sadece uygulama bayiliği, bana sadece ilaç al yeter denildi : ama ben uygun görmüyorum ya ürünlerini kullanıp tabelanın altına XX ürünleri kullanılmaktadır yazıyorsun miss :)

koltuklara poşet geçirilince koltuk nasıl hava tutulacak veya silinecek :) , eleman temiz olsun yeter bence.

Selman
30-12-2010, 13:19
O sadece uygulama bayiliği, bana sadece ilaç al yeter denildi : ama ben uygun görmüyorum ya ürünlerini kullanıp tabelanın altına XX ürünleri kullanılmaktadır yazıyorsun miss :)

koltuklara poşet geçirilince koltuk nasıl hava tutulacak veya silinecek :) , eleman temiz olsun yeter bence.

Hadi ya. Biraz daha bilgi verebilirmisin bayilik hakkında hazır seni bulmuşken:D Zaten adamların ağzından lafı zorla alıyorum telefonda.

Fbc
30-12-2010, 14:28
Hadi ya. Biraz daha bilgi verebilirmisin bayilik hakkında hazır seni bulmuşken:D Zaten adamların ağzından lafı zorla alıyorum telefonda.

Valla uygulama bayiliği sana bahsettikleri gibi ücret ödersin 35binlirayı çöpe atarsın :), ve ilaçları bulunduğun şehirdeki bayiiden alıcaksın, direk ist'den değil yani :) bayilikteki ücret baya yüksek, bayii olan bir arkadaş bu konuda daha da yardımcı olacaktır eminim.

Selman
30-12-2010, 15:40
Valla uygulama bayiliği sana bahsettikleri gibi ücret ödersin 35binlirayı çöpe atarsın :), ve ilaçları bulunduğun şehirdeki bayiiden alıcaksın, direk ist'den değil yani :) bayilikteki ücret baya yüksek, bayii olan bir arkadaş bu konuda daha da yardımcı olacaktır eminim.

şimdi anladım. yani 50000 tlye sadece uygulama bayiliği almış olucaz. Konyada bayii yok zaten ilaç alabileceğim. Sence uygulama bayiğili almak mantıklımı peki?

darkred
30-12-2010, 15:44

Eskişehirdeki arkadasım meg ile konustugunda bayilik için ondanda 50 bin TL istediler...35 şirket 15 malzeme ... Zaten meg ürünleri kullandığı ve müşteri kitlesi oturmus oldugu için almadı...

srdralc
30-12-2010, 16:30
Bence bayilik çokta önemli değil Ankara'da Detailing Garage var farklı firmaların ürünleriyle detaylı temizlik yapıyor çok anlamam da sanki öyle geldi bana.

İhtiyaca göre en iyisini seçmek daha mantıklı isim hakkı vermek pek mantıklı gelmiyor , ürünlerin zaten ulaşabilirliği çok basit.

mrtngn
30-12-2010, 16:36
Bence herseyden daha önemli olan orda calısacak adamın kibarlığı ve müşteriye hitap şekli..

Müşterinin bi isteği olur yıkamayla ilgili falan;ukala şekilde hallederiz ağbiiii raaattt oll ağbi falan hiç sevmem şahsen bu olayı.

Daha sonra ise herkesin yazdığı gibi güzel bi bekleme salonu,duvarlarda güzel abartılmıcak şekilde birkaç poster vs. jantlardan lastiklerden kötü gözükmeyecek şekilde sehpa masa aksesuar,bilimum modifiye otomobil dergileri ve Lcd ekranda nascar yarışları motorsporlarıyla ilgili videolar oynatıldımı bence şahane olur.

Ve son olarak kendim için söyleyim,araba yıkandıktan temizlendikten sonra ayağıma ordaki çamurlu pis suların falan ayağıma deyip arabaya binmekten nefret ediyorum...

İnşallah istediğin dilediğin gibi biyer açarsın.Allah utandırmasın ;)

Edit: Ps3 falan koyma bence amacından şaşar

messi
30-12-2010, 17:12
kaliteli hizmet + müşteri memnuniyeti = başarı

açılımı:

deneyimli personelle iyi iş çıkarmak + hizmet öncesi ve sonrası müşteriye ilgi = kazanç veya marka oluşumu

başarılar...