Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiesta ST ye hangi coilover?
merhabalar,
Aracım Ford Fiesta ST ve coilover almayı düşünüyorum özellikle sertlik ve yükseklik ayarlı olanlardan...
Piyasayı biraz araştırdım KW variant 2 ye 1400 yuro fiyat aldm variant1 sertlik ve yükseklik ayarsız olan yani 1100 yuro dediler başka markaların coiloverlarından fiyat almadım fakat fiyat bana çok yüksek geldi siz ne önerirsiniz ve önerdiğiniz coil in fiyatınıda yaklaşık olarak yazabilirseniz sevinirim teşkkürler...
kendi aracımda koni sertlik ayarlı amortisörle koni yayları kullanmıştım yol tutuş fazlasıyla iyileşiyor .. fiesta S/ST zaten yol tutuşu iyi olan araçlar .. fiyat yüksek geliyorsa çok fazla basıp kaldırmayacaksan benim yazdığım kombinasyonla hem güzel basılır hem sertliği kendin ayarlarsın saniyeler içerisinde hemde daha ucuza gelir .. yol tutuş konusundada aklında soru işareti kalmaz
arfy : mesaj kutun dolu :)
St konusunda danışman gereken kişi OmerRs :) O billstein kullanıyordu hatırladığım kadarıyla.
kendi aracımda koni sertlik ayarlı amortisörle koni yayları kullanmıştım yol tutuş fazlasıyla iyileşiyor .. fiesta S/ST zaten yol tutuşu iyi olan araçlar .. fiyat yüksek geliyorsa çok fazla basıp kaldırmayacaksan benim yazdığım kombinasyonla hem güzel basılır hem sertliği kendin ayarlarsın saniyeler içerisinde hemde daha ucuza gelir .. yol tutuş konusundada aklında soru işareti kalmaz
evet yol tutuşu kötü diyemeyiz ama sonuçta stock amortisörlerde bir yere kadar =)
acaba fiyat oalrak yaklaşık birşey söyleyebilir misin yada pmde atabilirsin :)
St konusunda danışman gereken kişi OmerRs :) O billstein kullanıyordu hatırladığım kadarıyla.
evet kendisiyle konuşmuşluğum var :) bilstein spor amortisör kullanıyor galiba yanılmıyorsam
arfy : mesaj kutun dolu :)
boşalttım hocam
evet yol tutuşu kötü diyemeyiz ama sonuçta stock amortisörlerde bir yere kadar =)
acaba fiyat oalrak yaklaşık birşey söyleyebilir misin yada pmde atabilirsin :)
hocam şuan fiyatları bilmiyorumda 900-1000 TL koni ayarlı amortisörler vardır heralde .. belki daha aşşağıyadır hatta öyledir heralde yani :)
yaylarda 250-300 falandır.. powershop bayçu abiyi ararsan ben ondan almıştım ilgilenicektir.. fiyat sor derim ..
aynen bilstein :icon_tup:
arfy çok sağolasın oktaykanpower la görüştüm elinde yokmuş
powershopa uğrayacaz bi ara :)
bilstein ford da tam randıman verıyor dıye duymustum yalan olmasın
bilstein ford da tam randıman verıyor dıye duymustum yalan olmasın
doğru olabilir fakat bilstein b12 700 küsür pound tutuyor
koni ile aralarında yüksek fiyat farkı var değer mi ki?
doğru olabilir fakat bilstein b12 700 küsür pound tutuyor
koni ile aralarında yüksek fiyat farkı var değer mi ki?
Bilstein B12 ler, KW dan daha kaliteli kitler o yüzden biraz pahalılar. KW da problem çıkıyor önermem, amortisörleri koni üretiyor.
Bilstein B12 ler, KW dan daha kaliteli kitler o yüzden biraz pahalılar. KW da problem çıkıyor önermem, amortisörleri koni üretiyor.
kalitesi konusunda şüphem yok aradaki fiyat farkına deyip deymiyeceğini merak ediyorum ikisinide deneme şansımda olmadığı için kullanan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum :)
bilstein peki konfor olarak nasl ?
çok değiştirdi mi stock amortisörlere göre?
Sizin st De plaka mı acaba?
Konfor olarak standartlardan daha iyi, bir tek bazı dalgalanmalarda konforu standartın altında kalıyor onun dışında çok iyi. KW kullanan arkadaşlarım da var standarta göre daha sarsıntılı ve sert kalıyor. Yol tutuş olarak da en iyi kit B12 1000 pound altı için. Ben yükseklik ayarı için KW düşünüyordum ilk seçenek olarak fakat yağ sızdırma, bozulma sorunları vazgeçirdi diyebilirim.
Bunların dışında H&R, Weitec,AP,GAZ,Vmaxx vs vs gibi firmaların da coiloverları var. KW nun v2 üretimi yok fiesta için, Koninin de ST için bir üretim yok normal fiestalar için var.
Sizin st De plaka mı acaba?
yok 34 JT 115 :)
Konfor olarak standartlardan daha iyi, bir tek bazı dalgalanmalarda konforu standartın altında kalıyor onun dışında çok iyi. KW kullanan arkadaşlarım da var standarta göre daha sarsıntılı ve sert kalıyor. Yol tutuş olarak da en iyi kit B12 1000 pound altı için. Ben yükseklik ayarı için KW düşünüyordum ilk seçenek olarak fakat yağ sızdırma, bozulma sorunları vazgeçirdi diyebilirim.
Bunların dışında H&R, Weitec,AP,GAZ,Vmaxx vs vs gibi firmaların da coiloverları var. KW nun v2 üretimi yok fiesta için, Koninin de ST için bir üretim yok normal fiestalar için var.
teşekkürler tavsiyen için KW yi bende düşünüyordum variant2 nin fiyatını sorunca 1500 € dendi çok gereksiz olduğunu düşünüp vazgeçtim
konide Oktaykan Power'a gittimde şöyle söyledi "amortisör var sertlik ayarlı koninin senin araba için hatta sarı sport amortisörü ama elimde yok marttan önce gelmez hatta" dedi belkide dizel sandı ama özellikle belirttim sanmıyorum ki öyle bi hata yapsın :)
Rica ederim. Firmaların katologlarına bakın.
bilmiyorum bu birşey ifade eder mi ama ebay de satan elemanlar var
KONI SPORT SUSPENSION KIT FIESTA ST150 SPRINGS + SHOCKS on eBay (end time 26-Jan-11 14:28:04 GMT) (http://cgi.ebay.co.uk/KONI-SPORT-SUSPENSION-KIT-FIESTA-ST150-SPRINGS-SHOCKS-/310186014711?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item483886f7f7)
st için yay verip normal fiesta içinde amortisör veriyorlar sanırsam
1.6TDCİ sport için kullandım dediğim gibi koni sertlik ayarlı amortisörleri ve yaylarını gerek yol tutuş gerek konfor olarak bence çok iyiydi .. fiyat olarak da yazdıklarınız arasından sanırım en uygunu .. ST için şuan bilemiyorum varmıdır belkide S ile dizel diğer versiyonlar aynısını ST farklı kullanıyordur muhtemelen ondan rahatça bulmuşumdur ..
powershop ' a sordunuz mu ben ordan almıştım belki oktaykanda kalmamıştır powershop stocklarında vardır ?
Koniler favori kitlerim değil çok uzun zamandır. KW amortisör olarak zaten hep Koni kullanıyoru. KW v1 kısaca koni amortisör üstüne coil yay geçirilmiş hali diyebiliriz. H&R'da Bilstein amortisör kullanıyor. Benim tavsiyem Bilstein B12 yada H&R olucak o yüzden.
1.6TDCİ sport için kullandım dediğim gibi koni sertlik ayarlı amortisörleri ve yaylarını gerek yol tutuş gerek konfor olarak bence çok iyiydi .. fiyat olarak da yazdıklarınız arasından sanırım en uygunu .. ST için şuan bilemiyorum varmıdır belkide S ile dizel diğer versiyonlar aynısını ST farklı kullanıyordur muhtemelen ondan rahatça bulmuşumdur ..
powershop ' a sordunuz mu ben ordan almıştım belki oktaykanda kalmamıştır powershop stocklarında vardır ?
powershop'a sormadım fakat ellerinde olduğunu sanmıyorum çünkü araçtan türkiyede pek yok yinede en kısa zamanda soracağım
Koniler favori kitlerim değil çok uzun zamandır. KW amortisör olarak zaten hep Koni kullanıyoru. KW v1 kısaca koni amortisör üstüne coil yay geçirilmiş hali diyebiliriz. H&R'da Bilstein amortisör kullanıyor. Benim tavsiyem Bilstein B12 yada H&R olucak o yüzden.
H&R yada Bilstein sorabileceğim bir yer önerebilir misiniz acaba?
Benimde bir sorum olcak 2006 fiesta orjinal amortisorlerine eicbach siyah yay taktim proydu yanilmiyorsam.yol tutusunda sikinti yok fakat cukurdan gecerken vurma sesi geliyor.sanki yay dusup uste vuruyor hissi veriyor.on takim,amortisor takozlari vs saglam,ne yapsak bu sesi kesebiliriz.insani arabadan sogutuyor cunku ??