PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : C-max TDCİ cvt ?

Ufuk
02-01-2011, 18:50
Arkadaşlar,büyüklerim;
Bir akrabamızda c-max düşünüyor bizdekine bindi kullandı beğendi.Ancak sorun şu ki eşi düz araç kullanamıyor..Araç otomatik tiptronik yada adı neyse işte ondan olmalı..Oda sadece TDCİ'larda var..Ben gerek bu forumda gerekse başka forumlarda cvt'yi epey kötü bilmiş hep sorunlu olarak görmüş ve etrafımdaki herkese kötülemiştim..CVTlerin ömür boyu garantili olduğunu duymuştum doğru mudur? Ya gerçekten çok denedim vaz geçirmeye çalıştım ama olmadı :D Ama işte otomatik bu sınıftaki araçları beğenmemişler c-max istiyorlar.Ne dersiniz cvt hakkında ? Yolda kalma olayı falan sıkıntı uzun yol yapıyorlar..
Şahsen cvt'yi her bahsi geçtiği konuda aman diyordum ancak bu konuda çaresiz kaldım ?
CVT ile ilgili sorun yaşayan çevresinden duyan falan varsa bir açıklayabilir mi?

Ufuk
02-01-2011, 19:20
Güncel :)

Ufuk
02-01-2011, 19:59
GÜnceeel :)

ilkerbilim
02-01-2011, 20:13
Kuzenimde Focus CDTI CVT vardı 7 ileri. Bir sorununu görmedim 30000KM. Gayet az da yaktırıyordu.

Ufuk
02-01-2011, 20:40
Nette pekte iyi şeyler duymadım hakkında :(

yucel60
02-01-2011, 21:27
süper kullanışlı atak zevkli lakin sorunlu cvt şanzuman garantisi 4 yıl yada 150000 km sorunlu olduğu için üretimden 2007 yilında kalktı

oğuzk
02-01-2011, 22:22
Dayımca var focus tdci cvt oda memnun şikayetçi değil.

Ufuk
03-01-2011, 18:03
Up up up Ne dersiniz alınırmı ?
Birde başımıza chıp olayı çıktı?

OnurD.
03-01-2011, 18:30
Sanki biyerlerden tanıyorum seni, isim Ufuk muydu?

Bu arada Cvt şanzıman dizel motorlarda genelde sorun çıkarıyor. özellikle chip falan yapacaksanız sakın düşünmeyin. Bunu hangi fordcuya sorarsanız sorun genelde sorunlu olduğunu söylerler. Belki Hepsinde sorun yoktur yada belirli kullanım şekillerinde sorun çıkarmıyodur ama genel kanı kötü olduğudur.

gambit49
03-01-2011, 18:58
Tur oto da calisan bir arkadasim ömür boyu garanti altina alindigini soylemisti ama bunun uygulamasini ne derece yapıyorlar bilmiyorm

Ufuk
03-01-2011, 19:10
Sanki biyerlerden tanıyorum seni, isim Ufuk muydu?

Bu arada Cvt şanzıman dizel motorlarda genelde sorun çıkarıyor. özellikle chip falan yapacaksanız sakın düşünmeyin. Bunu hangi fordcuya sorarsanız sorun genelde sorunlu olduğunu söylerler. Belki Hepsinde sorun yoktur yada belirli kullanım şekillerinde sorun çıkarmıyodur ama genel kanı kötü olduğudur.

Onur abi ben ufuk demiştim bir konuda ama hatıralmadın heralde FCTR'nin ban king'i :D

Ömür boyu garantide diye biliyorum bende :)

SkY
03-01-2011, 19:16
yakın bir arkadaşımın babası kullandı cvtşanzımanlı..2-3 kere ciddi sorunlar yaşadılar şanzımanla ilgili ve sonunda sattılar arabayı lanet edip..ama sorun neydi bilmiyorum tam olarak cvt deki

Ufuk
03-01-2011, 19:23
Ya bu cvt valla çok sıkıntı ya bence ford mpv aracına otomatik veya triptronik sorunsuz bir şanzıman koymayarak hata yapmış..Son 1 kez daha sorayım bari nasıl bilirdiniz ?

ygtrn
03-01-2011, 20:34
bu şanzımanı ford tekrar kullanmaya başladıysa, emin ol sorunlarını gidermiştir....

ha belki gidermemiştir ve almakla kobay olmuş olurlar onu bilemem :D

ama ben şuan sorunsuz bir şanzıman olduğunu düşünüyorum.... en azından bu şanzıman fiat paliolarda kullanılmıştı ve cidden sorunsuzdu, şimdi ise 250 hp,lik subaru legacy bile bu şanzımandan kullanıyor....

ramo35
03-01-2011, 20:35
bi arkadaşta 110 bin km de focus var bayadır onlarda araç 7 ileri cvt dizel araç onlarda şikayetçi dgl hiç bir sorun çıkarmamış

Ufuk
03-01-2011, 20:39
bu şanzımanı ford tekrar kullanmaya başladıysa, emin ol sorunlarını gidermiştir....

ha belki gidermemiştir ve almakla kobay olmuş olurlar onu bilemem :D

ama ben şuan sorunsuz bir şanzıman olduğunu düşünüyorum.... en azından bu şanzıman fiat paliolarda kullanılmıştı ve cidden sorunsuzdu, şimdi ise 250 hp,lik subaru legacy bile bu şanzımandan kullanıyor....

Şanzımanı ford üretmiyor ZF üretiyor.. Aynı mıdır acaba bu şanzıman yoksa cvt adı altında başka firmalrdamı üretiyor.Öreneğin subarunun cvtsi ile fodun cvtsi aynı fabrikadan mı çıkıyor?

erh
03-01-2011, 21:23
cvt sistemin adıdır.. continuous variable transmission.. fordun simdiye kadardki focus diezllerinin hepi sıkıntılıydı.. cok problem yasandı ve direk değişmesiyle tamir edilebiliyor. baya pahalı yani

Ufuk
03-01-2011, 21:25
Fordun dizelleri hatalı değildi..Dizel otomatiklerde şanzıman sorunluydu cümle yanlış olmasın..
Galiba bu otomatik işi yatar..Yani kötü bir sistem 7 ileri olması güzel ama..

V.İ.P
03-01-2011, 21:41
yakın arkadaşımda focus tdci ghia modeli var cidden cok guzel gıdıyor ve sorunsuz bınıyor

erh
03-01-2011, 21:45
Fordun dizelleri hatalı değildi..Dizel otomatiklerde şanzıman sorunluydu cümle yanlış olmasın..
Galiba bu otomatik işi yatar..Yani kötü bir sistem 7 ileri olması güzel ama..

konu zaten cvt sistemi değil mi? anlasılmıs ne demek istedigim yani..

bugra_0101
03-01-2011, 21:48
benim 2 arkadaşım 1 akrabamda vardı, arkadaşlarımın 2 kez şanzumanı servisten komple değişti ama gene sorun çıkardı belli bir zaman sonra amcam arabayı sattı şanzuman yüzünden bazı kullanıcılarda sorun çıkartmıyo bende duydum ama genel olarak çok sıkıntılı bir şanzuman ve tamiride çok masraflı oluyor çok dikkat etmek lazım alırken ben tavsiye etmiyorum senelerdir ford un içindeyim çoğu ford ustasıda tavsiye etmiyor

merruse
06-01-2011, 09:16
Benim sccoterda CVT.. Sorunu yok. Arada kayışını değiştiriyom hepsi o kadar. Onunda fiyatı 90 lira. Dayco.. :)

Ufuk
06-01-2011, 19:13
Mertol abi cvt ler aynı mı ki? abi sende bilgi aşırı olduğundan benle dalga mı geçiyorsun yoksa gerçekmi dedin anlayamadım?Cvtlerde asıl problem kayışımı yani?

Ufuk
06-01-2011, 21:00
ohh kol boyu girer o cüzdana alınmaz arkadaş cvt düz araba en güzeli neyse teşekkürler herkese :)

merruse
06-01-2011, 21:15
Mertol abi cvt ler aynı mı ki? abi sende bilgi aşırı olduğundan benle dalga mı geçiyorsun yoksa gerçekmi dedin anlayamadım?Cvtlerde asıl problem kayışımı yani?

Elbet aynı. Ha scooter ha araba teorisinde hiçbir fark yok.

Tabiidir ki bilmem kaç Nm torka dayanan bir şanzımanda kullanılan zincir kayış ile scooter da kullanılan kevlar kayış aynı değil ama çalışma sistemleri birebir aynı. Hatta Honda nın 650 cc lik scooter larında manuel vites bile değiştirebiliyorsun. Direk elektronik kontrollü..

Ne sandın lem benim scooterımı sen.. :)

Ufuk
07-01-2011, 16:10
Abi senin scooter nedir bende onadan alayım :) Sağol abi aydınlattın için beni..
Bu arada abi sen o farları sattın mı? :D