Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : blackberry Bis ?

tolgakaynak
03-01-2011, 12:21
Arkadaşlar blackberry almayı düşünüyorum ama tam tamına kullanmak için Bis alınması gerekiyormuş onsuz bişey yapamıyormuyuz. internette dolaşamazmıyım ?

bide 8520 modelini kullanan varmı ?

hddsheriff
03-01-2011, 12:27
internet paketi ile kullanabilirsin illa bis olmak zorunda değil. İnternetsiz kullanacaksan hiç alma o kadar para vermeye gerek yok.

THUNDER
03-01-2011, 12:38
İnternet için alıyorsan hiç alma çıktığından beri 8320 curve kullanıyorum. İnternet te gezinmek çok verimli değil. Fakat benim gibi maillerine anında ulaşım ilk sıradaysa vazgeçilmez bir cihazdır. BIS olmadan telefon bile denmez benim kanımca

tolgakaynak
03-01-2011, 12:47
benim için mesajlaşmak -internette dolaşmak ve birazda karizma olsun istiyorum. int paketi kullanıcam ?

2.el 250 liraya 9000 bold var onu almayı düşünüyorum

yada sıfır 9700 alıcam

gereklimi gereksizmi kararsız kaldım

hddsheriff
03-01-2011, 12:54
9700 bold kullanıyorum internette sıkıntı yok mesela Tech turkey'e sıkıntısız girip ne istersem yapıyorum. 1 gb internet paketi alırsın bulduğun yerlerde de Wİ-Fİ kullanırsın sıkıntı olmaz

BarBo
03-01-2011, 12:57
Turkcellde kampanyalar var.internet paketi günlük konuşma falan filan.onlara bak istersen

KSK-VTEC
03-01-2011, 13:04
Bis olmadan ama internet paketi varsa cihaz nasıl mail alışverişi yapıyor.
benim bis aboneliği bitti tekrar almak istemiyorum 30 tl çok para 10tl lik 100mb lık internet aboneliği yetiyor.

M.A.D
03-01-2011, 13:17
adama bak karizma için blackbery alıyor :D:D yanında tork da istiyonmu kanka

erkin006
03-01-2011, 13:23
sınırsız bisle kullanıyorum...sıkıntı yok...facede,techede her yere rahatlıkla giriyorum okuyorum cvp yazıyorum...

int paketi almazsan wifi kovalarsın gittiğin yerlerde:)

emre yeşil
03-01-2011, 14:15
BB sadece BİS geçerlidir harici olarak wirelees kullanılabilir BİS olmayan BB de bir işe yaramaz sadece alo demek için telefon almış olursun BİS de aylık kullanımı 42.15 tl bayide 12 imza atarsan 30.15 tl sına iniyor BİS e vereceğin bedel yerine Iphone4 al kampanyalı daha iyi

tolgakaynak
03-01-2011, 14:19
sınırsız bisle kullanıyorum...sıkıntı yok...facede,techede her yere rahatlıkla giriyorum okuyorum cvp yazıyorum...

int paketi almazsan wifi kovalarsın gittiğin yerlerde:)

sanırım öle yapıcam bende :)

9700 bold kullanıyorum internette sıkıntı yok mesela Tech turkey'e sıkıntısız girip ne istersem yapıyorum. 1 gb internet paketi alırsın bulduğun yerlerde de Wİ-Fİ kullanırsın sıkıntı olmaz

siteler arasında kolay gezinebiliyorum sanırım. blackberry ler arasında mesajlaşma konuşma varmış onu yapamıcam o zman dimi

adama bak karizma için blackbery alıyor :D:D yanında tork da istiyonmu kanka
tabiki karışmazi çin değil telefon güzel karizmadik. senin gibi dilim kanka:D milattan kalma samsung arattın şirketi ayağa kaldırdım bizde biel üretimi bitmiş telefonu aldın :D

M.A.D
03-01-2011, 14:20
bi seneye yakındır kullanıyorum yerden yere vuruyorum yağmurda kullanıyorum suya atıyorum hiçbişey olmuo kanka içim rahat :D ay telefonum düştü beyni yamuldu ay ıslandı olayı yok :D

I love B2100

http://onlygizmos.com/content/2009/07/samsung-b21001.jpg

tolgakaynak
03-01-2011, 14:21
BB sadece BİS geçerlidir harici olarak wirelees kullanılabilir BİS olmayan BB de bir işe yaramaz sadece alo demek için telefon almış olursun BİS de aylık kullanımı 42.15 tl bayide 12 imza atarsan 30.15 tl sına iniyor BİS e vereceğin bedel yerine Iphone4 al kampanyalı daha iyi

iphone 4 te bana bi telefon hissi uyandırmıyor daha çok oyun konsolu gibi program yükle oyun yükle oyna teelfonla konuş. tabiki Bb ile iphone çok farklı kıyaslamak yersiz olur. hepsinin kendine has özellikleri mevcut.
Dediğiniz gibi BB varsa Biste olmalı :)

tolgakaynak
03-01-2011, 14:23
bi seneye yakındır kullanıyorum yerden yere vuruyorum yağmurda kullanıyorum suya atıyorum hiçbişey olmuo kanka içim rahat :D ay telefonum düştü beyni yamuldu ay ıslandı olayı yok :D

I love B2100

http://onlygizmos.com/content/2009/07/samsung-b21001.jpg

o telefonun dizaynı ona göre tabiki normal telefona göre çok daha dayanıklı ;)
alla şükür hiç telefonumu düşürmedim :D

DogukanB
03-01-2011, 15:32
ayfon al chok qHarİzMa telefon

Spook
03-01-2011, 15:58
bis/bes olmadan hiç bir işe yaramaz bb... yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum,3 tanede blackberry server yönetimi yapıyorum. bu hizmetler olmadan çöp :)

Spook
03-01-2011, 16:05
Bis olmadan ama internet paketi varsa cihaz nasıl mail alışverişi yapıyor.
benim bis aboneliği bitti tekrar almak istemiyorum 30 tl çok para 10tl lik 100mb lık internet aboneliği yetiyor.

rim den, internet aboneliği ni bes üzeirnden yönetiyodur turkcell

delta0o
03-01-2011, 16:22
Bis/Bes alıpta bosuna soguslenme ınternet paketı alırsın rahat ınternete gırersın karızmanıda yaparsın BB ıle ayfon artık cok sıradanlastı bnce..

Boost Up
03-01-2011, 18:29
bbm kullanıyorum, sms atmama gerek kalmıyor:) gayet işlevsel ve kullanımıda bi o kadar kolay bir telefon..

BuraKirca
03-01-2011, 18:38
9700bold şiddetle tavsiye ederim eger imkanın varsa aklına gelebilcek herşeyi hızlı bi şekilde yapabillirsin bis alman gerekli deil internet paketi alman yeterli kullandıgın hat üzerinden

GokhanE.
03-01-2011, 18:50
bis alıp almamak sana kalmış,ben almanı tavsiye ederim..telefon olarak 9700 düşünüyorsan tavsiye ederim ben çok memnunum

GKS
03-01-2011, 18:53
bis olmadan bb işe yaramaz sadece alo dersin uygulamalarda çalışmaz face msn twitter gibi

Berkan
03-01-2011, 19:18
yeni aldım 10 gün falan oluyodur vodafondan aylık 48 liraya 9300 3g curve + bis gayet memnunum boldda 75 liraydı bir kaç fark için 30 lira vermek istemeyenlere curve in 3g si güzel secenek

GOKTAN
03-01-2011, 21:02
torch 9800 aldım 2 ay önce,allah ne verdiyse bis internet aldım full çok memnunum tavsiye ederim....

CGTY
03-01-2011, 22:17
9700 Bold kullanıorum ama bis açık değil. Abartılcak kadar da değil. Face, tech sorunsuz giriyorum. Msn´e de ebuddyden giriyorum. Sadece bbm kullanamıyorum. İhtiyaç duymadım hiç, duysam açtırırım zaten.

can_ksk
04-01-2011, 21:38
9700 Bold kullanıorum ama bis açık değil. Abartılcak kadar da değil. Face, tech sorunsuz giriyorum. Msn´e de ebuddyden giriyorum. Sadece bbm kullanamıyorum. İhtiyaç duymadım hiç, duysam açtırırım zaten.

push email oluyor mu?maillere nasıl bakılıyor acaba?

Enes-x
04-01-2011, 22:01
push email oluyor mu?maillere nasıl bakılıyor acaba?

olmaz tabiki browserdan mail adresine girip bakması lazım..

Bu arada herkes görsün bilsin artık..Vodafone bis kullanıyorum 16 aralıktan beri hotmail hesabıma mail gelmiyor.Defalarca aradım müşteri hizmetlerini çaresizler.Hotmail ile blackberry arasında yaşanan bir problem olup,operatörle ilgili olmadığını iddia ediyorlar.Zaten bu olaya verdiğimiz para %90 push mail için gel gelelim çalışmıyor şu anda.

özgür67
04-01-2011, 22:05

Bu arada herkes görsün bilsin artık..Vodafone bis kullanıyorum 16 aralıktan beri hotmail hesabıma mail gelmiyor.Defalarca aradım müşteri hizmetlerini çaresizler.Hotmail ile blackberry arasında yaşanan bir problem olup,operatörle ilgili olmadığını iddia ediyorlar.Zaten bu olaya verdiğimiz para %90 push mail için gel gelelim çalışmıyor şu anda.

Yaklaşık 1 senedir avea BİS kullanıyorum.Dediğin gibi BB mail takibi yapan biri için müthiş bir cihaz.Allahtan sorun yaşamadım

hddsheriff
04-01-2011, 22:07

ben turkcell bis kullanıyorum hotmail de kullandığım 2 hesap var sorunsuz çalışıyor.

Enes-x
04-01-2011, 22:19
Vodafone müşteri hizmetleri operatör kaynaklı değil diye üstüne basa basa söylüyor ama alın işte en güzel örnek sizsiniz..Haybeden para ödemiş oluyoruz.

Beni turkcele kaptırmaya çok yakın vodafone burdan yetkililere sesleniyorum :D

Can Job
04-01-2011, 22:48
BBM denılen bısey war chat arkdaslarını eklıyosun konusuosun ınternetın oldugu her yerden
gırebılırsın kolayca ama 30 tl gbı ucretle turkcell awea vb..
alarsan aylık paketı sınırsınz..:D

Ferhat_V
04-01-2011, 23:06
hatta şöyle bir grup vardı :)

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/57521-blackberry-messenger-techturkey-grubuu.html

0zan
04-01-2011, 23:17
30 TL lik bis aboneliği 4gb ve aynı zamanda telefonunu bir vınn gibi kullanıp bilgisayarından internete girebiliyorsun. 3g kapsamında olan bir yerde son derece yeterli geliyor. Sana tavsiyem, evdeki interneti kapatıp ona verdiğin parayla bis aboneliği almalısın; hem maillerin cebine gelir hem de evinde ve her yerde internete bilgisayarından ya da telefonundan hızlıca girersin (tabi 3g kapsama alanındaysan)

CGTY
15-01-2011, 19:45
edit : halledildi

individual
15-01-2011, 22:13
Arkadaşlar bende bb almayı düşünüyorum yanlız bu bis servisinin tam ne yaptığını açıklıyabilecek biri varmı ?

Facebook twitter falan uygulamalar bis servisi olmadan çalışmazmı ? normal 3G internet alsak yetmiyormu ?

Evrenoz
15-01-2011, 22:25
BIS olmaz onun yerine internet paketin olursa bildiğim kadarıyla BBM'i kullanamıyorsun.

Arkadaşlar bende bb almayı düşünüyorum yanlız bu bis servisinin tam ne yaptığını açıklıyabilecek biri varmı ?

Facebook twitter falan uygulamalar bis servisi olmadan çalışmazmı ? normal 3G internet alsak yetmiyormu ?

BIS yerine herhangi bir internet pakedi de alabilirsin. Facebook, twitter gibi uygulamalara, internet gezintilerine, maillerine sorunsuz erişebilirsin.

Normal pakette kota aşımı olduğunda Extra para ödersin. Ve yukarıda da yazdığım gibi normal internet pakedin varsa bildiğim kadarıyla BBM kullanamıyorsun.

BIS te ise kota aşımı yok, her yere sınırsız erişebiliyorsun ( içerik indirme harici ). BBM'i sorunsuz kullanabiliyorsun.

WRX_STI
16-01-2011, 16:18
BIS paketlerindede sınır var.Sınır aylık 4 gb.
Blackberry BIS paketlerinde APN denilen özel bir sistem kullanılıyor bu sayede Kanada RIM yani blackberry merkezi ile irtibatta oluyor telefon.Bu sayede blackberry messenger ve e-mail push and mail sistemi kullanılabiliyor.Bu mail sistemi harika bir olay mail serverınızda hızlıysa maillerin telefona düşmesi 1 sn sürüyor sadece.Öyle belli aralıklarla gönder al gibi birşey yok yani.
Ayrıyetten 3g modem olarakta kullanabiliyorsunuz.Ve 4 gb internetiniz üzerinden bilgisayırınızı internete bağlayabilirsiniz.Bulunduğunuz yere göre 5-6 mbit performans alabilirsiniz telefonunuz 3g ise.Mesela ben bayağı bir harcadım kotamı =)
Yani sonuç bence BIS olmadan blackberry almak mantıksız
Saygılar

Evrenoz
16-01-2011, 16:47
BIS paketlerindede sınır var.Sınır aylık 4 gb.
Blackberry BIS paketlerinde APN denilen özel bir sistem kullanılıyor bu sayede Kanada RIM yani blackberry merkezi ile irtibatta oluyor telefon.Bu sayede blackberry messenger ve e-mail push and mail sistemi kullanılabiliyor.Bu mail sistemi harika bir olay mail serverınızda hızlıysa maillerin telefona düşmesi 1 sn sürüyor sadece.Öyle belli aralıklarla gönder al gibi birşey yok yani.
Ayrıyetten 3g modem olarakta kullanabiliyorsunuz.Ve 4 gb internetiniz üzerinden bilgisayırınızı internete bağlayabilirsiniz.Bulunduğunuz yere göre 5-6 mbit performans alabilirsiniz telefonunuz 3g ise.Mesela ben bayağı bir harcadım kotamı =)
Yani sonuç bence BIS olmadan blackberry almak mantıksız
Saygılar

Bu sanırım Turkcellde, Vodafone BIS'te sınır olup olmadığını defalarca sordum her seferinde olmadığı cevabını aldım.

Turkcellde de 4 GB kota ama telefon modem olarak ücretsiz kullanılabilir,
Vodafone da kota yok ama telefon modem olarak kullanılmak istenirse ek ücrete tabidir

gibi bir ayrım vardı.

erkin006
16-01-2011, 17:00
Aveada da modem olarak kullanıldığı zaman sürprizler yaşanabiliyor:D

emp:)
16-01-2011, 17:11
Bende almayı düşünüyordum ama bis muhabbeti canımı sıktı açıkcası onun için ekstra para verme durumuna düşmemek için HTC Desire aldım. Wifi olan yerlerde wifi olmayan yerlerde 3g ile istediğim programı açıp kapıyorum istediğim gibi geziyorum. BB bis olmadan msn dahi açmıyor ne anladım ben o işten kısacası bis olmadan BB almanın bir anlamı yok.Bis'te bence çok pahalı bir uygulama ben aylık 20-30tl fatura veren birisi olduğum için bise 40tl vermek gereksiz. 8tl lik 3g paketi kullanıyorum şuan telefonda yetipte artıyor bile...

ihsankuzular
16-01-2011, 21:47
9800 kullanıyorum ve son derece rahatsızım wifi açık konumda bağlantıları bulabiliyorum yalnız internete giremiyorum iphone 4 hem sık hem alternatifi yüksek bi cihaz bencede BB Bis şart oldugunu bilseydim hiç almazdım...

WRX_STI
16-01-2011, 22:09
9800 kullanıyorum ve son derece rahatsızım wifi açık konumda bağlantıları bulabiliyorum yalnız internete giremiyorum iphone 4 hem sık hem alternatifi yüksek bi cihaz bencede BB Bis şart oldugunu bilseydim hiç almazdım...

Tarayıcının ayarlarından internet bağlantısını"hotspot tarayıcı" yaparsanız kablosuz ile internete girebilirsiniz

Jön Türk
16-01-2011, 22:21
8520 var hiçbirşeye yaramıyor anca mail gelsin:ofk:

individual
16-01-2011, 23:07
Anladığım kadarıyla bb için bis servis şart o zaman iphone devam. :) değişiklik olsun bb alayım dedim ama iphone 4 geçeyim ben en iyisi :D

Berkan
16-01-2011, 23:34
vodafone modem gibi kullanırsan çatır çatır parasını yazar aman diyim :D bis dahilinde değil