Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiesta vites körüğü değişimi ve alcantara direksiyon
Birkaç gün önce aracımdaki vites körüğünü değiştirdim ve vites geçişlerinde hissedilir bir fark oldu. sizinlede paylaşmak istiyorum
2002-2008 fiestalarda bildiniz üzere plastik vites körüğü kullanilmakta
plastik koruk (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dc/Ford_Fiesta_Ebony_-_007.jpg)
ingiltereden alcantara körüğü yaklaşık 3 hafta once sipariş etmistim gecen hafta bana ulaştı ve alır almaz hemen montaja giriştim :)
birkaç gündür kullaniyorum ve vites gecişleri gerçekten değişti herkese tavsiye ederim eğer vitesin sert geçmesinden yakiniyorsaniz küçük ama ideal bir modifikasyon olacaktir
buda benim kullandigim urun :)
alcantara koruk (http://cgi.ebay.co.uk/FORD-FIESTA-MK6-MK7-FUSION-BLACK-ALCANTARA-BLUE-STITCH-/280454262978?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item414c6070c2)
aracımın kendi fotoğralarını yakında ekleyecem
iyi forumlar...
evet bende canlı olarak gördüm gerçekten eski haline göre kat kat daha iyi olmuş vites geçişlerini rahatlatıcağını hiç beklemiyodum :D
Yakışmış zaten ford forumlarında satışları var çoğu kişi alıyor :) Bu eski körüklerin takma adıda lavabo pompasıdır
yanlış link koymuşum alcantarayı düzelttim :)
Malzeme güzelmiş gerçekten.Burdada bu malzeme varken neden e-bay?Alt çerçeveden ötürümü?Orj sökünce yapılacak deriye çerçeve kalmıyor ondan mı?
Malzeme güzelmiş gerçekten.Burdada bu malzeme varken neden e-bay?Alt çerçeveden ötürümü?Orj sökünce yapılacak deriye çerçeve kalmıyor ondan mı?
burada hazır alcantara körük var mı bilmiyorum varsada haberim yoktu :)
direksiyonu alcantara yaptrırken dedim körüğüde yapalım diye ama kalıp yok
yapamayız dediler ki araştırdım gerçekten kalıpsız çok uğraştırıyormuş onun için ilk
başta deri alıp alcantaraya kalıp olarak kullanayım diye düşünüyordum sonradan
ebayde bu fiyata raslayınca direk alayım dedim :D
Tayfun-E30
03-01-2011, 19:27
hayırlı olsun stlerdedemi böyle körük çıkıyor ben farklı zannediyordum... dreksiyon kaplayıp körüğe kalıbım yok demesi hayretler uyandırıcı yanlız basit bir kalıp neticede dreksiyonu nerde kaça kaplattınız? resimlerini paylaşabilirmisiniz mümkünse...
hayırlı olsun stlerdedemi böyle körük çıkıyor ben farklı zannediyordum... dreksiyon kaplayıp körüğe kalıbım yok demesi hayretler uyandırıcı yanlız basit bir kalıp neticede dreksiyonu nerde kaça kaplattınız? resimlerini paylaşabilirmisiniz mümkünse...
evet ST lerdede plastik ve direksiyonu kaplamak için eğri iğne işçiliği yapan bir elemanla özel çalışıyor artcar a yaptırdım
fotoğraflarda sadece direksiyon alcantara dikişleri aracın renginde mavi
vitesinde eski hali gözüküyor yenisini yakında koyacağım:)
http://oi54.tinypic.com/bfnucy.jpg
http://oi54.tinypic.com/21jd3dk.jpg
Ne kadara kaplattınız? Eliniz acıtıyor mu?
Tayfun-E30
03-01-2011, 20:01
maşallah çok güzel olmuş, artcarın işçiliği çok güzel zaten benimde kaplatasım var =)
Ne kadara kaplattınız? Eliniz acıtıyor mu?
yok hayır neden acıtsın ki? :)
tam tersine daha iyi kavrayabiliyorsunuz direksiyonu ve eli kolay kolay terletmiyor
ama benim en çok hoşuma giden dokununca verdiği his :D
maşallah çok güzel olmuş, artcarın işçiliği çok güzel zaten benimde kaplatasım var =)
evet artcarın işçiliği hakikaten on numara :) cem abi kaliteli iş yapıyor
Kalıp masrafından dolayı hazıra kaçtın demek ki.Bende diyorum memlekette malzememi bittide gidip e bay den alınıyor:) Bu arada direksiyon çok hoş maşallah.Fiyatı bende merak ettim
G.S.İ_07
03-01-2011, 20:51
son foto çok güzel olmuş hem teknik olarak fotoğraf hemde tarz olarak yakışmış gerçekten.Böyle özel araçlara neden özenmezler anlamam stock olarak koymazlar.
Kalıp masrafından dolayı hazıra kaçtın demek ki.Bende diyorum memlekette malzememi bittide gidip e bay den alınıyor:) Bu arada direksiyon çok hoş maşallah.Fiyatı bende merak ettim
evet kalıp masrafıyla uraşmak yerine hazır yapanlardan almayı tercih ettim :)
fiyat sadece direksiyon 250TL tuttu körük ise 35 TL civarı tuttu
son foto çok güzel olmuş hem teknik olarak fotoğraf hemde tarz olarak yakışmış gerçekten.Böyle özel araçlara neden özenmezler anlamam stock olarak koymazlar.
teşekkürler
stock olarak koyabilseler hakikaten hoş olur
Çok şık olmuş direksiyon..Fiyat biraz yüksek gibi dursada ,kaliteli işçilik varsa o görüntüye o hisse değer bence:)
işçilik on numara dikişler orjinalden farksız kullanılan kumaşta aynı şekilde fiyat konusunda banada
biraz pahalı geliyordu önceden "arm" nin mkv golf e yaptırmıştık lanet olsun ki çok güzel duruyor :D
dayanamadım bende yaptırdım :D
Bende deri körük var standart.
evet kalıp masrafıyla uraşmak yerine hazır yapanlardan almayı tercih ettim :)
fiyat sadece direksiyon 250TL tuttu körük ise 35 TL civarı tuttu
Körük baya ucuz olmuş direksiyondan sonra:) Fİyat piyasaya göre yüksek ama Cem abi'nin işçiliğini adım gibi bildiğimden bence normal.
Güle güle kullan
sonunda arkadaştan aldım görüntüleri
buda körüğün fotoğrafı
http://oi52.tinypic.com/143lw83.jpg
ayrıca direksiyonunda resmini koyayım tekrardan
http://oi51.tinypic.com/5lt4kz.jpg
Maşşallah ya çok güzel olmuş :) Güle güle kullanın
Fotolar çok net hangi kamerayla çektiniz lannn :D
canın kamerayla
50mm lensle çektik :D
Maşşallah ya çok güzel olmuş :) Güle güle kullanın
teşekkürler saolun
Sierra Rs
04-01-2011, 06:40
güle güle kullan,güzel olmuş ama airbag simsiyah sırıtmış.
güle güle kullan,güzel olmuş ama airbag simsiyah sırıtmış.
teşekkürler aslında o kadar sırıtmıyor:beuj:
flaş yüzünden öyle çktı galiba :D
Sierra Rs
04-01-2011, 07:20
teşekkürler aslında o kadar sırıtmıyor:beuj:
flaş yüzünden öyle çktı galiba :D
doğrudur :) ama eğer cok rahatsız olursa lostra salonlarında boyatmak mümkün :D
bu arada aracını avatardan bakınca burcu cetinkayanın eski aracı sandım ama değil sanırım bi diger konuda okudum JT plakalıymış aracın :)
doğrudur :) ama eğer cok rahatsız olursa lostra salonlarında boyatmak mümkün :D
bu arada aracını avatardan bakınca burcu cetinkayanın eski aracı sandım ama değil sanırım bi diger konuda okudum JT plakalıymış aracın :)
şimdilik düşünmüyorum çok göze batmıyor zaten ön cam hariç komple 2 numara film cam var arabanın içide aslında karanlık olduğu için görünmüyor bile :D ama düşünürsem aklımda bulunsun
malesef değil :)
Sierra Rs
04-01-2011, 07:33
maalesef deme.. olmamasına sevindim o araba iyi değildi cünkü :)
maalesef deme.. olmamasına sevindim o araba iyi değildi cünkü :)
lafın gelişi söyledim :D yoksa kim bir ralli şoförünün arabasını almak ister ?! :D