Orijinalini görmek için tıklayınız : Vts ön sağ taraf ses???
http://www.kapadokya.cc/resimler/atilacamur/SORU.jpg
ARKADASLAR SABAH ARABAMI CALISTIRDIGIMDA DEĞİŞİK Bİ SES GELDİ VE ARADA GELIYOR SANKİ SAĞ TARAFTAN YAVASCA İLERLERKEN Fİİİİİİ DİYE Bİ SES GELİYOR AMA DUYULUCAK BIRSEY BARİZ Fİİİİİ LİYOR YANİ SONRA KESİLİYOR YAVASKEN CIKIYOR SES BUNUN SEBEBİ NEDİR CANIMI SIKTI SABAH SABAH YAHU :(
yokmu yardım edıcek bırı ?
aynı sey sabah 6 da benım megane'dan geldi ne oldugunu bı turlu anlamadım hafıf gaza basınca gelıyordu bırakınca gecıyordu araba ısınınca gecti anlamadım gitti...Bulursan sölersen belki aynı seydır bı daha yaparmı bilmiyorum ama aklımızda olsun...
Muhtemelen aynı sey hocam servise gidicem bende anlamadım ılk basta fren balatası sandım ama oda degıl
Gergi kayis ve bilyasindan olabilir ben o sekilde cozdum ama araba isininca gitmiyordu ses surekli geliyordu.
Yok oyle kayıs sesı gıbı degıl zaten ısınana kadar gıtmoyoda degıl araba yerınden hareket ederken geldı o ses snra kesildi ışıklarda falan da hareket ederken geldı sinir oldun boyle bıtık balatayla frene basarsında demır sesi gelirya fiiiiiyy diye aynısı
mad_max1978
04-01-2011, 14:45
sabahları benim arabadanda soğukken sağ alttan ses geliyordu ısınınca kesiliyodu servise gösterdim yağ pompasından geliyor dediler.
fren sisteminden olabilir, yağmur vs yağmıştır balata disk yüzeyi temizlenene kadar ses yapmıştır sonra kesmiştir sesi
hareket ederken geliyorsa hangi anda ses geliyorsa o hareketli parçalara bakmak gerekir, debriyaj olabilr fren sistemi şanzıman uzar gider
Alicanrs
04-01-2011, 16:49
fren sisteminden olabilir, yağmur vs yağmıştır balata disk yüzeyi temizlenene kadar ses yapmıştır sonra kesmiştir sesi
hareket ederken geliyorsa hangi anda ses geliyorsa o hareketli parçalara bakmak gerekir, debriyaj olabilr fren sistemi şanzıman uzar gider
bendede yapıodu aynısını gittim 2 tane ön disk aldım sorunsuz şekilde biniorm ses mes bişi yok =) diorm verelim tertemiz vts arkadaşlara alan yok =)=) hehe :)
byspeedman
04-01-2011, 22:25
çalıştırıncaamo hareket edincemi geliyo ona bakmak lazım çalıştırınca geliyorse kaputu açıp kayışların üzerine bir miktar su döküp sesin kesilip kesilmediğini kontrol edebilirsin
yok frenlerle alakalı degıl alternatör kayısı eskımıs artık ozellıgını yıtırmıs ondan oluyormus öyle dedıler bide ses sabıt gelmıyo gelıyo kesılıyo
Debriyaj bilyasındandır muhtemelen megane'ınki..Islık, üfürme tarzı ise..Isınınca da geçer..
Yarın sabah boşta debriyaja basmadan çalıştırın bakalım çıkıcakmı ses..Yarım veya tam basılı konumdayken bilyadan ses gelir genelde..
Edit:Megane da daha yeniymiş gelmemesi lazım aslında :)
çalıştırıncaamo hareket edincemi geliyo ona bakmak lazım çalıştırınca geliyorse kaputu açıp kayışların üzerine bir miktar su döküp sesin kesilip kesilmediğini kontrol edebilirsin
dedıgınızı denedım ses kesıldı bakalım sabah bellı olucak olay çözülür..
Debriyaj bilyasındandır muhtemelen megane'ınki..Islık, üfürme tarzı ise..Isınınca da geçer..
Yarın sabah boşta debriyaja basmadan çalıştırın bakalım çıkıcakmı ses..Yarım veya tam basılı konumdayken bilyadan ses gelir genelde..
Edit:Megane da daha yeniymiş gelmemesi lazım aslında :)
calısırken degıl hareket edıcekken tam bıraz yururken gelıyo sonra kesılıyo zaten 0-5 km hız arası bazen cıkıyo bazen cıkmıyo muhtemelen alternatör kayısından eskımıs degıstırıcem bakalım duzelıcekmı serviste afalladı gorunce baktı baktı ama :)
sabahları benim arabadanda soğukken sağ alttan ses geliyordu ısınınca kesiliyodu servise gösterdim yağ pompasından geliyor dediler.
yok hocam pompadan gelen ses ayrı bu ses 2 gundur var hanı frene basarsında balatan bıtınce fiiii dıye ses gelır onun gıbı sacma bı ses ıste
sağ teker bilyan yağsız kalmış olabilir. sağ ön tekeri kaldırıp elle hafif çevir aynı ses geliyorsa söküp bilyanı yağlat geçer.
byspeedman
04-01-2011, 22:45
su dök aga çalıstırınca keserse odur değiştir gergi ile
sağ teker bilyan yağsız kalmış olabilir. sağ ön tekeri kaldırıp elle hafif çevir aynı ses geliyorsa söküp bilyanı yağlat geçer.
yok onla alakası yok oldugu yerdede yapıyo kardeşim gıderken bı sorun yok zaten onuda denedım :(
su dök aga çalıstırınca keserse odur değiştir gergi ile
kardeşim su döktüm bakalım yarın sabah falan bı kontrol edıcem sesı kesıcekmı dıye
byspeedman
04-01-2011, 23:39
kanka çalısınca dök şimdi döktüğün olmaz sabah kaputu aç çalıstır dök fark ediceksin zaten
sabah unuttum öyle yapmayı kardesım şu an işteyim aksam eve gıderken denıcem onu ama kesın bi cözüm bulmam lazım kayısı degısıtırıcem sanırım :(