Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : iş makinası operatörlüğü ?

metin
05-01-2011, 14:07
kendi işlerimin çok iyi gitmemesi sebebiyle yeni iş arayışlarındayım
kuzenim böyle bir şey söyledi zaten araba mekanik böyle şeylere meraklıyız olabilir diye düşündüm
burda inşaat sektörü ile uğraşan arkadaşlar vardı bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim .
iş makinası operatörlüğü hakkında bilgisi olan varmıdır ?
nedir ne değildir ? sürekliliği varmıdır ?
yapılırmı yoksa hiç bulaşma uğraşılmaz bir işmidir ?
kolay iş bulunabiliyormu ?
hangi makina daha iyidir hangisinin ehliyetini almak lazım
saygılar hürmetler :)

oxygen
05-01-2011, 14:09
kendine makine alıp mı operatörlük yapacaksın yoksa sadece operatörlük mü yapacaksın ?

YavuzNaz
05-01-2011, 14:11
operatörmü olmak istiyorsun yoksa işmakinesi alıp kiralamakmı.?
alıp kiralamayı unut o iş organize olmus durumda istanbul için konusuyorum, operatörlüğüde daha kırsaldan gelenleri yetiştirip ucuza çalıştırıyorlar iş imkanı sağlayan firmaya göre değişiklik gösteriyor tabi.?

metin
05-01-2011, 14:12
yok sadece operatörlük düşünüyorum makina alamam

Diyadin
05-01-2011, 14:16
Sana tavsiyem 1 hafta öylesine şantiyede takıl operatörün bütün gün neler yaptığını incelemelisin.

ademsezer
05-01-2011, 14:18
makina kullana bılıyomusun?

oxygen
05-01-2011, 14:18
öperatörlük ücretleri makinesinden makinesi çok farklılık gösteriyor ama ortalama 1500 2000 tl alırsın.

Eğer ki bir tanıdığının makinesi yoksa onda kendini geliştirme fırsatın yoksa biraz zor bulabilirsin iş.

metin
05-01-2011, 14:27
yukarda hangisini almak lazım derken ehlıyetını yazmayı unutmuşum düzelttim
bu sektör hakkında hiç bilgim yok ,tanıdığım hiç yok şu an ön araştırma safhasındayım
nerden başlanır? nasıl başlanır? yada başlanırmı acaba değermi? bu durumdayım

ACTPK
05-01-2011, 14:38
İzmirde taş ocağı işletiyoruz. Kendi ocağımız var. Kısacası işimiz iş makineleri ve kamyonlarla Devamlı işte 1500-2000 lira kimse vermez. Onu söyliyeyim. Aylık 2000lira diye anlaşılıp 15 günlük operatör arıyorsa verir o parayı. Makine ehliyetini şehir içinde çalışmadıkça almana gerek yok. Devamlı iş için bir taş ocağı falan bulman gerek. Çok pis bir iştir. Yağı pası eksik olmaz. Makineyi kollaman gerekir. Biz küçükten yağcı olarak alıyoruz 16-17 yaşlarında. Hem işi öğretiyoruz hemde tabiri caizse ırgatlık yaptırıyoruz. Verdiğimiz para 500-600 lira maaş sigorta yemek yatacak yer veriyoruz. Operatörlere 1200-1400 arası veriyoruz ama yaz kış iş garantiside veriyoruz. Kısacası söyliyeyim bence bulaşma bu işi yaptıran biri olarak söylüyorum. Öğrenmen uzun zaman alır. Öğrenene kadar çok sıkıntılı bir süreç yaşarsın.

SekoLive
05-01-2011, 14:41
kanka bu iş biraz sıkıntılı... bunu yapana kadar pilotluk kursuna git aynı anda biter :)

dilerim tez zamanda işlerin düzelir başka işe gerek kalmaz.

leventrc
05-01-2011, 15:16
Maden ocaklarında düşünürsen bizimde maden ocaklarımız var. Ordan bilgi vermek gerekirse bilgilendireyim... Çok sıkıntılı bir iştir. Kışın çalışamazsın çünkü kötü hava şartlarında iş malesef bitiyor. Bu süreç içinde çalıştığın dönemde aldığın rakamın yarısını alırsın. Yazın sıcağında hava 30 dereceyse makinanın içindeki sıcaklık 50 dereceleri buluyor. Eğer camı açmaya kalkışırsan içeri girecek tozun haddi hesabı yok. Kolay öğrenilen bir iş değil öğrenmen uzun zamanını alır. Öğretecek firma bulmak ne kadar kolay veya ne kadar zor bilemiyorum. Çünkü madencilerin genellikle kendilerine kurdukları bir ekip olur ve ondan daha fazla adama ihtiyaç duymazlar. Eğer duyarlarsada bu işte profesyonel birilerini bulup direk verim almak isterler. İşi direk başlayarak öğrenemezsin. Bir yerde biraz kötü bir tabir olacak ama (yaşdan dolayı) çıraklık yaparak işi öğrenebilirsin. Birkaç gün bir şantiyeyi uzaktan izleyerek yakından görmüş olarak fikir edinmeni tavsiye ederim. Ama inşaat firmalarının izlediği yolu hiç bilmiyorum benim anlattıklarım maden işiyle ilgiliydi... Kısacası yapması zor, öğrenmesi daha bir zor olan meslek...Hakkınızda hayırlısı...

metin
05-01-2011, 15:53
bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar yararlı oldu benim için

fatiii
05-01-2011, 16:04
tokatta tunelde calısan makinamız vardı 2 operator calısıyordu gunde 12 şer saat 1250 tl maaş veriyorduk tabiri caizse q.otlerinde dolanıoduk işi bırakmasında paramızı alalım dıye cunku bizim arac buyuk bi firmaya kiralanmıştı firmada direk olarak calıstıgın saat kadar odeme yapıyor..bizle calısırken bol keseden atardı ben istesem hemen iş bulurm heryerden beni caarıyolar yok orda iş var burda iş var,biz makinayı satalı nerdeyse 2 yıla yakın oldu bize hava atan arkadas 15 ay falan işsiz gezdi halada işsiz..

he bende şunu anlamıyorum bu adam bu kadar suredir işsiz fakat biz o zaman buna guvenmedigimiz icin operator aradık bi dunya,cogundada sanarsınızki tıp bitirmiş adamdan inşaat makinası kullanmasını istiyormuşuz gibi tavırlar..operatorleri anlamak cok zor :D

ama yer mekan sıkıntı deilse guzel para alabileceginiz yerler bulursunuz tabi profesyonelleştikten sonra..

Jem89
05-01-2011, 16:10
Askerde tanıştığım bi arkadaşım yapıyordu makina opr.lüğü..1500 Tl alıyormuş maaş..Bu kadar biliyorum sadece :)

emre yeşil
05-01-2011, 16:13
Kule vinç operatörlüğü yap onun eğitimini al kulelerin dikildiği bir şehirde işsiz kalmazsın çalıştığın şirket memnun kaldığı sürece iş sıkıntın olmaz maaş aralığı 2800-5000 TL aralığında şu anda sabah 5 de çıkarsın kuleye öğlen yemeğinde mesai biter tüm gün boşsun güzel iştir.

oxygen
05-01-2011, 16:20
bizimde ruston bycrus kum vinçlerimiz var,operatörlere 1500 tl civarında veriliyor ama eğitimsiz operatör olarak iş bulmak çok zor.

RottingChrist
05-01-2011, 16:45
Sana tavsiyem 1 hafta öylesine şantiyede takıl operatörün bütün gün neler yaptığını incelemelisin.

tarzını sevdim. :icon_tup: sağlamcı adamsın. geçen gün de yıkama açmak isteyen birine bir süre yıkamacıda çalış demiştin. işin içine girmeden dışardan karar vermek kolay önemli olan içerden bakıp değerlendirmek :icon_tup:

///KDrÖZER
05-01-2011, 16:46
bu işlere talep çok oluyo eniştemin abisi vermeer die bi makina firmasının satış elemanıydı hollanda firması olduğundan dünya çapında sürekli arıyan oluyordu kovalıyana her sektörde güzel para vardır yeterki mutlu olabileceğin bir iş bulman dileğiyle...

altima
05-01-2011, 17:08
ustad belki ucuk bir fikir olacak ama,, rent a car işi avsiye ederim, 100 liraya 4 ttane clio alsan sıfır, aylık 1100-1400 artı kdv para kiralasan,, aylık 4500-6000 arası gelirin olur..

hee içini dışını rent sigortasını vs sini bilmem ama bana guzel iş gibi gelyo,, 1 şirket bagla 3 senelik,, canavar gibim para kaldırırsın :icon_tup:

dediğim gibi işin içinde olmadığım icin sadece gorduklerimi soluyorum ama parası tatlı hee ona gore :D:D:D:D

Saygılar
Rıdvan.:icon_tup:

metin
05-01-2011, 17:13
sermaye yok be battık zaten :D olsa güzel fikirler varda

sword
05-01-2011, 18:15
ustad belki ucuk bir fikir olacak ama,, rent a car işi avsiye ederim, 100 liraya 4 ttane clio alsan sıfır, aylık 1100-1400 artı kdv para kiralasan,, aylık 4500-6000 arası gelirin olur..

hee içini dışını rent sigortasını vs sini bilmem ama bana guzel iş gibi gelyo,, 1 şirket bagla 3 senelik,, canavar gibim para kaldırırsın :icon_tup:

dediğim gibi işin içinde olmadığım icin sadece gorduklerimi soluyorum ama parası tatlı hee ona gore :D:D:D:D

Saygılar
Rıdvan.:icon_tup:

varmı tanıdık firma kiralıyalım benım era yı:)

_Burak_
05-01-2011, 18:22
varmı tanıdık firma kiralıyalım benım era yı:)

varsa acil satılık bora
alınık 0km albea dizel :D :D

merruse
05-01-2011, 19:39
Kule vinç operatörlüğü yap onun eğitimini al kulelerin dikildiği bir şehirde işsiz kalmazsın çalıştığın şirket memnun kaldığı sürece iş sıkıntın olmaz maaş aralığı 2800-5000 TL aralığında şu anda sabah 5 de çıkarsın kuleye öğlen yemeğinde mesai biter tüm gün boşsun güzel iştir.

Hee hazır bütün kuleleri Bülent ablamızda almışken demi.. :)

merruse
05-01-2011, 19:42
Rent a car ların o fiyatlara şirketlere kiraladığını nereden çıkarttınız ki. Benim arkadaşım kurumsal bir şirkete 2 yıllığına yaklaşık 15 tane falan 1.4 era kiraladı. 670 lira / ay (KDV dahil). Dizel linea da 830 liraya geliyordu. O sektör çok vahşi. Yapan çok olduğu ve büyük sermayeler bu işin içinde olduğu için kurumsal kiralamalarda öyle ciddi marjlarla çalışmak falan zor..

aytug_306
05-01-2011, 19:49
bızde forklift kiralama satış işi yapıyoruz.. ılk olarak kurstan G sınıfı iş makınesı ehlıyetı almanız. ve ıs makınesını 1 ay gıbı bı surede ogrenemezsınız :) bız mesela sureklı duz zemınde calısmıyoruz. yerı gelıyor makınayı tarlaya sokmak zorunda kalıyorum. en basıtı insaatlara kıremıt ındırırken zemın yumusak. %90 riskle iş yapıyorsunuz. 1 mm bıle cok onemlı.
kısacası zaman ve cabalamak gerekıyor.. ben 20 yasımdayım.. bız 4 seneden berı bu ısı yapıyoruz. ve hala professıonel olamadım ben forklıft operatorlugu konusunda.. :) duz zemınde eyw. ama zemın bozuk oldugu zaman asıl uzmanlık bellı oluyor :)

powERS
05-01-2011, 20:07
operatörlük için diyebilirimki. eger gercekten iyiysen seni tutarlar yani kimseye kaptırmak istemezler cunku o aletlere bisey oldugunda resmen adamın ekmegını elınden alıyosun.

o yuzden operatorlere iyi davranırlar iyi para verirler ehil ise.
işi yaptıgın kadar makineye onem vermen de onemli.

isin pisligi yada temizligi de surada nerde calısıcaına baglı. ınsaatta olur dere ıslahıda olur foseptik cukuruda olur arıtma tesısı de olur.

izmirde bi ara baya bi sıkıntılıydı operator piyasası ama sımdı nasıldır bılmıyorum. bundan 3 4 sene once insaat firmaları fellik fellik aranıyodu.

Ufuk
05-01-2011, 20:12
Kiralamda şuda var;
Rent a cardaki arçların kaskoları nı şirketler daha pahallı hesaplıyormuş(tam olarak emin değilim ama 2000 lira civarıymış) Her araca gps sistemiydi.Vergisiydi,muayenesiydi,bandrolüydü falan çok uzun iş ayrıca çok büyük kurumsal rent a car firmaları çok uygun fiyatlara kiralıyorlar.Onlarınki paket paket mesela 5 tane çalışana dizel albea 1 tane patrona passat..gibisinden paketleri var ve gayet uygun.

sword
05-01-2011, 20:46
focus dizeller 470euro +kdv ıdı gecen sene örnek vermek gerekirse yakıtını koyup bınıorsun vergi bakım hıc bıseye karısmıyorsun. kıraya veren fırmlar buyuk fırmalarsa sıfır alıolar aracları toplu aldıkları ıcın cok uyguna gelıo kıradan dönen araba genelde satılıo zaten

kaskolarıda fılo ındırımlı cok uyguna gelıo

V.İ.P
05-01-2011, 21:44
bir tandıgım calısıyor oldukca zor oldugunu soylerdı ıyı dusunun bence

samet_61
05-01-2011, 21:48
g sınıfı yuruyen vınc ehlıyetım var parası guzel ama tehlıkelı ıstır...

SekoLive
01-11-2012, 19:58
beyler konu hortlatıyorm

bu kepçe operatorlugunun ehliyetini ve kursunu nereden alabiliriz varmı araştıran yada bilen

RottingChrist
01-11-2012, 20:02
akşam haberlerini mi izledin? :hahaha:

beyler konu hortlatıyorm

bu kepçe operatorlugunun ehliyetini ve kursunu nereden alabiliriz varmı araştıran yada bilen

fastchild
01-11-2012, 20:06
akşam haberlerini mi izledin? :hahaha:

sanırım bende düşündüm bi an üniversiteden sonra bi baltaya sap olmazsak felan ayda 5000 felan diyorlardı

fore
01-11-2012, 20:07
İstanbul'da bildiğim Çetinler vardı galiba Üsküdar da..
Bu arada daha önceki postlara baktım, çok öldürmüşler maaşları.
Bu iş için yağcılıktan geliniyor olması gerektiği noktası doğru.
Ama yıllarca tünelde çalıştım, tüneldeki ekskavatör operatörleri çıplak 2000-2250TL alıyordu + mesai. Ama çok yetenekli adamlardı, gel kafamı kaşı desem kaşırlardı yani..
Şu anda halen çalıştırdığım operatör var, fore kazık makinası kullanıyor. Maaşlar 2500-5000 arası değişiyor makinasına göre. Bunlara ek olarak, yatacağı ev, arabası, 3 öğün yemeği vs. karşılanıyor. Ama bu adamlarda 3-4 yıl yağcılıktan sonra çıkıyorlar o makinaya.

Ortalama olarak 2000TL alır bir operatör.
Hafriyat operatörlüğü de göründüğü kadar kolay değildir aslında.
Ama hiçbirinin, genel anlamıyla gecesi gündüzü yoktur...

SekoLive
01-11-2012, 20:31
fore teşekkürler güzel şeyler yazmıssın

timur abi haberleri izledm bizim dede dozerciydi rahmetli, istanbulun coğu yerlerini kuran ekipden diyim :) dede mesleğine mi dönsek diyorum haberden sonra :D

fore
01-11-2012, 20:37
Rica ederim, şantiyeci olduğumuzdan devamlı içindeyiz.. Her konuda yardımcı olmaya çalışırım..
Tavsiyem, niyetin varsa fore kazık makinası operatörlüğü kovala:)
Hepsinin kliması teybi çalışır, yaz kış makina sahibi bile dışarıda ızdırap çekerken operatör keyif sürer:)

sanctuary35
01-11-2012, 21:40
ben izmirde hatrı sayılır bir şantiyede çalışıyorum öncelikle bunu söyleyeyim
operatörlük kolay gibi gözükebilir ama saatlerce o aleti kullanmak zor aynı anda 4 uzuvunuda kullanman gereken dengeyi iyi sağlaman nerde durman gerektiğini bilmen lasım.
öyle belgemi alayım hemen makine başına geçeyim yok. ilk önce yağcı olarak başlarsın
sadece kazıcı yükleyici operatörlüğü değil, vinç operatörlüğü, foraj mak. op., silindir op., delici mak. op. gibi belgelerde güzel para kazandırıyor.
ama maaş 5bin lira yok bizim şantiyemizde max aldıkları 2000-3000 arası ama günde 12 saate yakın makine başında çalışıyorlar.
çok zevkli gözüken aletler ama kolay değil cidden

fore
01-11-2012, 21:43
ben izmirde hatrı sayılır bir şantiyede çalışıyorum öncelikle bunu söyleyeyim
operatörlük kolay gibi gözükebilir ama saatlerce o aleti kullanmak zor aynı anda 4 uzuvunuda kullanman gereken dengeyi iyi sağlaman nerde durman gerektiğini bilmen lasım.
öyle belgemi alayım hemen makine başına geçeyim yok. ilk önce yağcı olarak başlarsın
sadece kazıcı yükleyici operatörlüğü değil, vinç operatörlüğü, foraj mak. op., silindir op., delici mak. op. gibi belgelerde güzel para kazandırıyor.
ama maaş 5bin lira yok bizim şantiyemizde max aldıkları 2000-3000 arası ama günde 12 saate yakın makine başında çalışıyorlar.
çok zevkli gözüken aletler ama kolay değil cidden

Foraj makinaları için söyliyim, Liebherr LB36/Bauer BG36 ayarı ya da çakma kazık kullanıyorsan daha yüksek rakamlar da söyleyebilirim sana piyasada:)
Formenlerin aldıklarına hiç girmeyeyim..
Sen ne kullanıyorsun?

RottingChrist
01-11-2012, 21:50
rahmetli kurdu ben yıkarım diyorsun :D

fore teşekkürler güzel şeyler yazmıssın

timur abi haberleri izledm bizim dede dozerciydi rahmetli, istanbulun coğu yerlerini kuran ekipden diyim :) dede mesleğine mi dönsek diyorum haberden sonra :D

XSi
01-11-2012, 21:51
Foraj makinaları için söyliyim, Liebherr LB36/Bauer BG36 ayarı ya da çakma kazık kullanıyorsan daha yüksek rakamlar da söyleyebilirim sana piyasada:)
Sen ne kullanıyorsun?

soilmec ci ler daha mı az alıyor bu durumda? :)

o makinaların fiyatlarını, yaptıkları işi ve kazandırdıkları paraları düşününce o maaşlar normal gibi

fore
01-11-2012, 21:54
Nispeten daha az alıyorlar?
Yanılıyor muyum? Piyasadan mısın?
400.000€ emanet ettiğin tecrübeyle 1.200.000€ emanet ettiğin tecrübe aynı olamaz..

SekoLive
02-11-2012, 08:04
rahmetli kurdu ben yıkarım diyorsun :D

timur abi cok ince görmüşşsn :D :D harbi iyidi

Baris
02-11-2012, 08:39
Özel sektördeki iş bulma durumunu vs bilmiyorum ama kamudayım,operatörler gibi rahatını görmedim..Her ay tıkır tıkır maaşını alır,çalışmak istemediği zaman salaktan makinaya bi suikast yapar makina arızalı yatar operatör çıkar gider:) bi arkadaş demiş bunlarda sanki tıp bitirmiş gibi afralar tafralar niye diye işte bu sebeple bu kadar rahatlar ben istersem iş olur istemessem takozu koyarım diye düşünüyolar

fore
02-11-2012, 09:46
Makinalar genellikle cuma akşam saatleri ya da cumartesi sabahtan arıza yapar zaten:)

Kasıtlı hortum keseni bile gördüm..

AHMET1907
02-11-2012, 10:14
bizde yedek parçacıyız sabahtan akşama kadar operaör, formen, makina sahibi uğraşıyoruz harbi alışkın olmayana zor iş ama Kule vinç operatörleri 5binTL maaaş alıyor diye duymuştum

ACTPK
02-11-2012, 10:30
Tekrar yazıyorum 1400-1500+mesai arası veriyoruz işten işe bölgden bölgeye değişiyor maaşlar en son mesajı yazalı zam gelmiş zamlara:) 24 saat 365 gün çalışan şantiyemiz var sadece rock operatoru 2000tl alıyor. Ben şahsen operator olmam. İmkanım olsa şuan madenciliği bırakır farklı bi iş yaparım. Bimeks teknosa gibi bi firmanın franchaise'ını alırım

Operatörlüğü boşver ben İşin direk tepesine otururum diyen varsa satılık taş ocağı. :D

Edit: makinelerde radyo klima falan oluyor o kadarda eski makine kalmadı çok kişide

cMg
02-11-2012, 11:37
Kule vinç iyidir.

sanctuary35
02-11-2012, 14:37
Sen ne kullanıyorsun?

ben şantiyede iş güvenliği uzmanıyım. Bizim şantiyede 5bin alan hiçbi operatör yok söylediğim rakamlar şantiye içinde.
taşeron olarak liebherr ve bauer de geldi şantiyeye ama onlarda o kadar maaş almıodu gerçi istanbulla izmir piyasaları çok farklı neredeyse yarı yarıya :icon13:

XSi
02-11-2012, 23:10
Tekrar yazıyorum 1400-1500+mesai arası veriyoruz işten işe bölgden bölgeye değişiyor maaşlar en son mesajı yazalı zam gelmiş zamlara:) 24 saat 365 gün çalışan şantiyemiz var sadece rock operatoru 2000tl alıyor. Ben şahsen operator olmam. İmkanım olsa şuan madenciliği bırakır farklı bi iş yaparım. Bimeks teknosa gibi bi firmanın franchaise'ını alırım

Operatörlüğü boşver ben İşin direk tepesine otururum diyen varsa satılık taş ocağı. :D

Edit: makinelerde radyo klima falan oluyor o kadarda eski makine kalmadı çok kişide

delici operatörlerine hastayım, hepsi atom mühendisi istisnasız :)

fore
03-11-2012, 01:10

Bizde bir makina vardı anlatsam nerenizle güleceğinizi şaşırırsınız, fore kazık için konuşuyorum %50-%50 olup olmaması..
Rock operatörlerini bilmiyorum ama şu an ankraj operatörleri bile 1750-2500 arası değişiyor.. İstanbul piyasasında en azından. İyi operatörlerden bahsediyoruz, levye operatörlerinden değil..

ben şantiyede iş güvenliği uzmanıyım. Bizim şantiyede 5bin alan hiçbi operatör yok söylediğim rakamlar şantiye içinde.
taşeron olarak liebherr ve bauer de geldi şantiyeye ama onlarda o kadar maaş almıodu gerçi istanbulla izmir piyasaları çok farklı neredeyse yarı yarıya :icon13:

Hocam İş güvenliği uzmanı olarak maaş bordrosundan bakmıyorsunuz değil mi:)
Şantiye primleri var arkadaşlar..

Aynen..

Ayrıca;
Çıplak maaş olarak düşünmeyin sadece, "Bu şantiyeyi 1 haftada bitirin." cümlesinin ucu çok açık:) Özellikle yaz döneminde..

ACTPK
03-11-2012, 01:30

Bizimki profesor gibi çalışıyor:) ciddiyim:) 2002 model furukawa hcr12 sattık 2008de yanlış hatırlamıyorsam içi sıfır gibiydi:icon_wack 2004te bir tane daha almıştık 6 ay sonra eskisi yeninin yanında 0 gibi duruyordu. adam şaşırmış durumda yağcılara falan ellettirmiyo makinesini takibini direk ustabaşına yaptırıyor. Aynı operatörün torosu var onu anlatsam inanılmaz 40binde henüz

Edit:
@fore babamlarda 70 yıllarında 193x model yıllarından kalma dozer varmış anlatırdı. O zaman sıfır makina yokmuş yurt dışından 30 yaşında falan makina getirir kullanırmış en zengin müteahhitlernerden nereye gelmişiz bu sektörde

A.Cem
03-11-2012, 01:45
Ortalama kepçe oeratörlüğünde 1500 - 2000 tl alırsın... Ama önemli olan makineyi nasıl kullandığın. Ve kendi makinen olmayacaksa bence bulaşma mesela elektrik işinde normal işçi olarak başlasan 1200 - 1400 arası başlarsın usta olduğunda 1800 civarı alırsın 1 yılda usta olursun ortalama...

oxygen
03-11-2012, 03:01
arkadaşlar bu da benim makinem;

MAKINA GALERI - 2.El Makina Alm ve Satm (http://www.makinagaleri.com/index.asp?ID=310&Page=13&makinaID=25721&Lang=TR)

Eğer ki çevrenizde ihtiyacı olan varsa uygun fiyattan kiralarım.

Baris
03-11-2012, 08:13
baya bi kişi varmışız aslında işmakinalarıyla içli dışlı çalışan

sanctuary35
03-11-2012, 11:22
Bizde bir makina vardı anlatsam nerenizle güleceğinizi şaşırırsınız, fore kazık için konuşuyorum %50-%50 olup olmaması..
Rock operatörlerini bilmiyorum ama şu an ankraj operatörleri bile 1750-2500 arası değişiyor.. İstanbul piyasasında en azından. İyi operatörlerden bahsediyoruz, levye operatörlerinden değil..

Hocam İş güvenliği uzmanı olarak maaş bordrosundan bakmıyorsunuz değil mi:)
Şantiye primleri var arkadaşlar..

Aynen..

Ayrıca;
Çıplak maaş olarak düşünmeyin sadece, "Bu şantiyeyi 1 haftada bitirin." cümlesinin ucu çok açık:) Özellikle yaz döneminde..

bizde herkesin sigortası maaşından yatar ordan biliyorum bende

XSi
03-11-2012, 12:55
Bizimki profesor gibi çalışıyor:) ciddiyim:) 2002 model furukawa hcr12 sattık 2008de yanlış hatırlamıyorsam içi sıfır gibiydi:icon_wack 2004te bir tane daha almıştık 6 ay sonra eskisi yeninin yanında 0 gibi duruyordu. adam şaşırmış durumda yağcılara falan ellettirmiyo makinesini takibini direk ustabaşına yaptırıyor. Aynı operatörün torosu var onu anlatsam inanılmaz 40binde henüz

Edit:
@fore babamlarda 70 yıllarında 193x model yıllarından kalma dozer varmış anlatırdı. O zaman sıfır makina yokmuş yurt dışından 30 yaşında falan makina getirir kullanırmış en zengin müteahhitlernerden nereye gelmişiz bu sektörde

adam senelerce önce el tabancaları, sonra vagondrillerle ayakta sıcağın/ayazın altında delik delince kabinli/klimalı deliciler cennetten bir köşe gibi gelmiştir tabi :)

edit kısma istinaden: hala türkiyedeki bir çok taahhüt firmasında 79-80 model CAT 955 var, nerden baksan 30 senelik hatta daha fazla :) ama makina efsane dayanıklılık konusunda :)

http://www.makinaburada.net/temp-img/img/buyuk/C/Cat955LDozer-20100713142407.jpg

fore
04-11-2012, 16:22
Efsane midir bilmiyorum ama 955 için zarar ettiren tek makina diyorlar Cat için, ar-gesini karşılamamak açısından.. 76-80 modeller arası var galiba. Hele bir de kabinlisine denk gelirseniz:)
Çok temiz bir tane vardı Esenyurt'ta bir şantiyede. Kabinli ama çiçek, amcadan teyzeden 50binde vti gibi bişeydi yani:)