Orijinalini görmek için tıklayınız : Keyfi Plaka Değişim Sorunsalı ?
Nisan 2010'da araç alırken Ankara'da ikamet ettiğimiz ilçeye göre plaka verilme zorunluluğu nedeniyle plakam 06kb şeklinde kaldı..Ayırttığım harf ve rakam grubunu alamamıştım..Aldığımız plaka da 2 harf 4 rakam görsellik desen appde o da yok :)
Sorum plaka tahsis ekranından tahsis ettiğim plakayla şu anki plakamı değiştirebiliymiyim..Keyfi olarak değişim istiyorum kısacası..Olabilitesi ve tutarı hakkında yardım istiyorum..
He keyfi olmaz denirse illaki bir değişim yolu vardır..Zamanında rahatsız ediliyorum vs.. şeklinde dilekçe ile değiştirildiğini duymuştum ama bu yollara başvurulmadan sıkıntısızda değişim olabilirmi? Yardımınızı bekliyorum..
_driver_
06-01-2011, 17:06
onceden adres degısıklıgı yapılarak yeni plaka alınıyodu ama hala gecerlı mı bılmıyorum
İkametgahını istediğin plaka grubunun oldugu ilçeye alman gerekıyordaha sonra emnıyete gıdıp ben adres değişkliği yaptım nakil olmasını ıstıyorum dıyorsun işin halloluyor.
İkametgahını istediğin plaka grubunun oldugu ilçeye alman gerekıyordaha sonra emnıyete gıdıp ben adres değişkliği yaptım nakil olmasını ıstıyorum dıyorsun işin halloluyor.
O olay istanbulda galiba..Şuan Ankaraya şehir dışından araç getirsek veya sıfır alsak gene Ankara Emniyetten alıyoruz ve istedğimiz plakayı alabiliyoruz şuan..İlk msjımdaki uygulama sonlandırıldı...Hiç ikametgah değişmeden olmuyormu bu olay..Çünkü bulunduğum ilçe de il emniyetten alıyor plakayı.İlçeden değil..
Yenimahalle,Etimesgut,Keçiören harici olan ilçeler Çankaya,Ayrancı vs vs gıbı yerlerde merkez yani il emniyetten alınıyor dıye bılıyorum.İlçe emnıyetın oldugu ve plaka verdıgı semtlerde mecburen ka-ya-ea serılerınden bırını verıyorlar.
Yenimahalle,Etimesgut,Keçiören harici olan ilçeler Çankaya,Ayrancı vs vs gıbı yerlerde merkez yani il emniyetten alınıyor dıye bılıyorum.İlçe emnıyetın oldugu ve plaka verdıgı semtlerde mecburen ka-ya-ea serılerınden bırını verıyorlar.
O olay değişmedimi..Keçiören'e bağlıyım ben ve artık İşlemler İl emniyetten yapılıyor diye biliyorum..Eğer sizin dediğiniz gibiyse hiç heveslenmeyelim..
Benım bıldıgım bu şekılde.Heveslenmeyecek bişey yok sadece ıkametgahını başka ilçeye taşıyıp nakıl yaptıracaksın sorunun çözulecek.
Yada emnıyetın yanında takıpçıler var bıgun ugrayıp bılgı alabılırsın.
Benım bıldıgım bu şekılde.Heveslenmeyecek bişey yok sadece ıkametgahını başka ilçeye taşıyıp nakıl yaptıracaksın sorunun çözulecek.
Yada emnıyetın yanında takıpçıler var bıgun ugrayıp bılgı alabılırsın.
Takipçilere uğrıycam zaten de bir de burdan ön bilgi alayım dedim..
İkametkah değiştir sonra geri taşı da sıkıntı..Bina yöneticisine belge vs götürülüyor vırt zırt işleri var..Bunları da geç o ilçelerden ikametkah taşınıcak yer bulmak mesele..Herneyse teşekkürler bilgiler için..
gokhandonmez
06-01-2011, 20:22
evet istanbul da öyle,diğer şehirleri bilmem.herkes kendi ilçesinden alıyo.
bu olay değişeli yaklaşık 6 ay oldu. artık ankara içi heryer emniyet mdürlüğünden alıyor plakalarını.. ;)
gel gelelim plaka değişikliği için bişi söyleyemicem tam olarak.. bi arkadaşım 1 ay önce gölbaşından etimesgut a adres değişikliği yapıcam plakamı değiştiricem dedi. değiştirdiler. bu günlerde tekrar gölbaşına geçip ayırttığı plakayı alıcak yapabilirse..
1 ay içinde hemen değişiklik yaparlarmı tam bilmiyoruz ama..