Orijinalini görmek için tıklayınız : TPS sensör
arkadaslar TPS sensörü arızalı veya calısmıyorsa belli devirler arasında ( 3000-4000gibi) arabayı kasma , geri çekme hissi vermek gibi sıkıntılar yaratırmı..eğer evet ise bu sensörün soketini sökerek kullansam bi zararı olurmu araca ve arac bu tarz sorun yapmassa kesin tps arızalı diyebilrmiyiz.
slowmotion
07-01-2011, 01:41
205 içinmi soruyorsun dostum? 205 de tps sensörünün fişini çekersen belki rölanti ve düz gidişini etkilemez ama dip gazdaki zengin karışımıda sağlamaz. afr den bakarak gözlemlemiştim. 306 veya başka araba için soruyorsan yorumum yok. ancak yeni arabalarda fişini çekince dengesizleşir gibi...
306 iiçin sormuştum. rolantideyken fişini cektıgımde çalışmaya devam edıyo aşırı bi sapıtma yok ama sökük halde kullanmadım.
fsunnetci
07-01-2011, 23:18
benzin tüketimin artar ve araç kafasına göre birden gaz keser,verir buda seni trafikte sinir eder:o
benzin tüketimin artar ve araç kafasına göre birden gaz keser,verir buda seni trafikte sinir eder:o
anladım ama sensörün arızalı olup olmadıgını nasıl anlarım bunun biyolu varmı.
samet_61
08-01-2011, 04:07
bosch servısıne gıder degerlere baktırırsın anlasılrı cunku tps arızası her zaman dıagnostic te cıkmaz
Al bi avometre gaza basarken omajını ölç. Arada atlama zıplama oluyorsa TPS in bozulmuş demektir.
anladım ama sensörün arızalı olup olmadıgını nasıl anlarım bunun biyolu varmı.
tabiki bi yöntemi var benim araç in da tps arizalan miştii izmirden istanbula kadar 3 deviri gecemiyodum.kaputu aç gaz tellini eline al sabit gaz tut 4 5 3 gibii zaten bozuksa o kendini belli eder gaz keser birden gelir gibi olursa anlakii bozuk 3 defa bozdugum için ezberledim artik:)
tamm deniyim bi dediklerinizi teşekkurler.
D16inside
09-08-2013, 09:30
sensörün konumunu biliyorsan voltmetre ile kendinde ölcebilirsin arıza tps kontak acıkken deger göstermez yada yüksek bir deger gösterir kontak acık iken göstermesi gereken deger 0.5 dir.
soketin fişine iki iğne sokarak bakabilirsin hatta benim konuya bak yardımcı olacaktır inş.
http://www.techturkey.com/forum/do-it-yourself-diy/143079-tpsgaz-kelebegi-konum-sensoru-kalibrasyon-ayari.html
tps önemli bir sensor
en güzeli basit bir voltmetre ile ölçmektir, arkadaşın dediği gibi.
hiç gaza basmadan sıfıra yakın bir değer görürsün
gaza bastıkça (kontak açık,motorun çalışmasına gerek yok) voltaj yükselecektir
tam gazda 5 volta yakın olması lazım
bunu görüyorsan tps düzgün diyebiliriz