Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'da hız koridorlarına dikkat!
İstanbul içinde 50 kilometreyi geçen sürücüler artık kameralar önünde yavaşlayınca cezadan kurtulamayacak.
http://img814.imageshack.us/img814/272/34455383.jpg (http://img814.imageshack.us/i/34455383.jpg/)
EDS, hız koridorunda iki nokta arasındaki sürati hesaplayıp cezayı adrese gönderiyor.
İstanbul'da uygulamaya geçilen hız koridoruyla trafiğe çıkan sürücüler daha dikkatli olmak zorunda.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSBAK A.Ş. tarafından uygulanan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), daha önce sadece kameranın bulunduğu noktadaki hızı baz alarak ceza kesiyordu.
Yeni sistemle EDS noktasına gelen sürücülerin hızlarını düşürmeleri yeterli olmayacak. A noktası ile B noktasına yerleştirilmiş EDS'ler, aradaki mesafede aracın geçiş süresini ölçerek ortalama hızı buluyor.
http://img833.imageshack.us/img833/1728/12249430.jpg (http://img833.imageshack.us/i/12249430.jpg/)
İki nokta arasında, şehir içindeki hız sınırı olan 50 kilometre yerine 65 kilometreye kadar bir hızla geçilirse 130 lira ceza kesiliyor. 65 kilometrenin üzerine çıkıldığında ise ceza 270 liraya yükseliyor.
Yeni uygulama, İstanbul'da pilot bölge olarak seçilen Ataköy sahilyolu ve Sarıyer Çayırbaşı'nda hayata geçti. Kentin birçok bölgesinde ise test çalışmaları sürüyor. Test çalışmaları süren yerler arasında Bağdat Caddesi de var.
hayatı düzene sokan hiçbir uygulamaya hayır demem ama bunları yapana bu kadar lükse kaçana kadar mayın tarlalarını bi düzeltsinler ..
iki mesafeyi bir saatte gidene ödül veriyorlarmı acaba..?
yuh anasını saçmaladılar iyice yav bu ne...
yakinda max hiz 30 yapcak gavatlarr..
Emir_b16a
08-01-2011, 15:26
time trial yapalım cezaları karşılaştırır kaç dkda nerden nereye gitmişiz öreniriz kameraya falanda gerek kalmadı artık herkez foruma ceza kaatlarını koyar :D
Çetindemir
08-01-2011, 15:51
demekki birincisine hızlı girersek 2.sine varmadan durmalı sağ şerittte sonra tekrar start. Yau güzel uygulama ama insanları bu konu hakkında güzelce bilgilendirmeleri lazım diye düşünüyorum adamın eline 270 lira ceza gelicek ondan sonra öğrenicek ki böyle bir uygulama varmış vay arkaş yine soygun yine soygun sanki benzin yetmiyormuş gibi.
hakotech
08-01-2011, 16:23
önde plaka olmayınca ne olacak? bu kameralar arkayı cekemıyo ..ıkı mesafe arası yardırmayan hakanı... :D :D
önde plaka olmayınca ne olacak? bu kameralar arkayı cekemıyo ..ıkı mesafe arası yardırmayan hakanı... :D :D
bu sorunun cevabını bende merak ediyorum
hakotech
08-01-2011, 16:31
bu sorunun cevabını bende merak ediyorum
gecen gun durdum bılhassa bunun ıcın,atakoyde baktım arkada kamera yok sadece onden cekım yapabılıyo :D :D
SekoLive
08-01-2011, 16:33
yaw arkadaşlar ataköyde yeşilköy yönüne doğru herhangi bir hız limiti yazan tabela yok 50 yazsalar insanlar en azından uyanır çünki 45 le gitmek cidden inanılmaz yavas kalıyor arkamızdan insankar belkide sövüyor yalan yok önüm bomboş sağdan gidiyorm benide bozuyor bu durum
yaw arkadaşlar ataköyde yeşilköy yönüne doğru herhangi bir hız limiti yazan tabela yok 50 yazsalar insanlar en azından uyanır çünki 45 le gitmek cidden inanılmaz yavas kalıyor arkamızdan insankar belkide sövüyor yalan yok önüm bomboş sağdan gidiyorm benide bozuyor bu durum
+1000 katılıyorum
Plakada rakamlara siyah bant çekip 3 leri 0 ları falan 8 yapsak ?
Selcuk_RoL
08-01-2011, 17:35
saçmalıktan başka bişey değil
time trial yapalım cezaları karşılaştırır kaç dkda nerden nereye gitmişiz öreniriz kameraya falanda gerek kalmadı artık herkez foruma ceza kaatlarını koyar :D
olm nie bütün parlak fikirler hep senden çıkıo :D
ben düşünmüştüm halbuki bunu :D
Maxiboost
08-01-2011, 17:47
ingilteredeki gibi yere çizgiler çeksinler :) insanlar yola dikkat ederken radar kovalamak zorunda kalmasın. Ha bu arada top speed için kim radardan geçip cezayı yayınlayacak acaba :D
devil_berk22
08-01-2011, 17:54
o5XKkwvH5aU
ogs de okuyo otobana gırış ve cıkışı o lıstelere görede ceza kesebılırler:)
yavuz364
08-01-2011, 17:58
Keşke kameraların görüntülerini hemen alabilsek :D ben plakaları söküp yardırarak geçmeyi düşünüyorum ama bi sorun var, Fotoğrafımı göremicem :S
sitede bu tür bi yerde çalışan tanıdığı olan yok mu ya ?? fotolarımızı alamaz mıyız ? :D :D
Ben varım :D
Birdaha ordan geçersem aynen böyle yapmayı düşünüyorum :) ii fikir
demekki birincisine hızlı girersek 2.sine varmadan durmalı sağ şerittte sonra tekrar start. Yau güzel uygulama ama insanları bu konu hakkında güzelce bilgilendirmeleri lazım diye düşünüyorum adamın eline 270 lira ceza gelicek ondan sonra öğrenicek ki böyle bir uygulama varmış vay arkaş yine soygun yine soygun sanki benzin yetmiyormuş gibi.
gecen gun durdum bılhassa bunun ıcın,atakoyde baktım arkada kamera yok sadece onden cekım yapabılıyo :D :D
COOLFEAR
08-01-2011, 18:13
benim Araçtada yok Hakanın dediği gibi bende baktım bir kaç kere arkadan çekemiyor ama bir icat vardı belli acılardan bakınca plaka okunmayı imkanız hala getiriyordu birisi getirsede alsak:D
No More Red Light Camera Tickets. Make Your Car Invisible To Police Speed Cameras With Our License Plate Cover, PhotoBlocker Spray, Radar Detectors, GPS, GPS Camera Detectors. Got A Traffic Ticket? Don’t Pay Yet. We Can Help Fight Your Speeding Citat (http://www.photoblocker.com/photoshieldeuro.html)
linkide koyim girişimci arkadaşları bekliyorum:D
COOLFEAR
08-01-2011, 18:14
benim Araçtada yok Hakanın dediği gibi bende baktım bir kaç kere arkadan çekemiyor ama bir icat vardı belli acılardan bakınca plaka okunmayı imkanız hala getiriyordu birisi getirsede alsak:D
No More Red Light Camera Tickets. Make Your Car Invisible To Police Speed Cameras With Our License Plate Cover, PhotoBlocker Spray, Radar Detectors, GPS, GPS Camera Detectors. Got A Traffic Ticket? Don�t Pay Yet. We Can Help Fight Your Speeding Citat (http://www.photoblocker.com/photoshieldeuro.html)
tekini silin:D
ben bu icadın ne olduğunu çözdüm galiba.... hani panelvan yada bazı suv ların arka camına şeffaf bişey yapıştırıyorlar arka görüş açısını genişletiyor bildinizmi :D
alıp denemek lazım bence....
saçma geçen gün kurallara uyarak gittim 80 90 lık yola 50 yazmışlar :D
hakotech
08-01-2011, 20:00
No More Red Light Camera Tickets. Make Your Car Invisible To Police Speed Cameras With Our License Plate Cover, PhotoBlocker Spray, Radar Detectors, GPS, GPS Camera Detectors. Got A Traffic Ticket? Don�t Pay Yet. We Can Help Fight Your Speeding Citat (http://www.photoblocker.com/photoshieldeuro.html)
tekini silin:D
arkadaşlar bu plakanın uzerıne takılan seyı dıscovery channelda test ettiler.. işe yarıyomu dıye, hatta programın ismi ''mythbusters'' bi halta yaradığı yok boşuna para vermeyin :D :D :D
COOLFEAR
08-01-2011, 20:10
hayda hakan niye kötü haber veriyorsun bana kıralı gelse taktıramaz on plakayı ayda 1 ceza vercegime senede 1 kere baglatırım arabayı:D
hakotech
08-01-2011, 20:38
hayda hakan niye kötü haber veriyorsun bana kıralı gelse taktıramaz on plakayı ayda 1 ceza vercegime senede 1 kere baglatırım arabayı:D
gecen gun gece e-5 sın ortasında adam cevırme yapıyodu bahcelıevler merter yokusunda,kesin cözüm önce dua edıceksın allahım ne olur cevırmesın dıye baktın el kol yapıyo saga cek dıyo arabana guvenıyosan uza gıtsın :D
maxpower
08-01-2011, 20:42
Plakada rakamlara siyah bant çekip 3 leri 0 ları falan 8 yapsak ?
polis durdurunca??
iş saçma sapan yerlere gidebilir
Ortalamayı alıyorsa uygun bir yerde durmaya yakın yavaşlarız... :D Ortalamayı düşürürüz... :D
berkay_aydin
09-01-2011, 00:11
Ortalamayı alıyorsa uygun bir yerde durmaya yakın yavaşlarız... :D Ortalamayı düşürürüz... :D
50 kmh'ın nesini düşüreceksiniz ? :D bunlar diyorki benzinde pahalı yokuş aşşağı kontağı kapat :D
devlet ensemize kamera döşeyeceğine + nerden ne yapsak da adını vergi koysakta vatandaştan haracımızı alsakta derdine düşeceğine Türkiyenin batısı dışındaki Trakya+Marmara+Ege+Akdeniz dışında kalan başta doğu ve güneydoğu bölgesinden alamadığı tahsil edemediği ve hala %98 i kaçak elektirk su v.s. vegi ödemeyen lerden toplasın ilk önce alacaklarını ve o bölgeye çöksün kanunen kurallarıyla gücüyle.. ama adamların komple dokunulmazlıkları var nedense ..
Şehir içinde hız sınırlı,otobanda 120 e kardeşim sattırmayın o zaman 120yi geçen arabaları :D
güneş enerjili otolar geliyor ya ona göre ayarlıyorlar artık kuralları ..
Bn elektrikli plaka siparisini werdim ebayden walla acilir kapanir cinsten baska turlu olmicak.arkadan yaslarlarsa arkayada alicam.
redbaron
09-01-2011, 02:11
artik turkiyeye ithal edilen araclar 2 vites olsun dizellerde 3, 120 yi gecemeyelim cezalardanda kurtulalim,birde sehir ici modu olsun ona bastiginda hep birinci viteste herkes 50 limitor gitsin:D
bu ne ya tamam kural,hiz ok kimsenin dedigi birsey yokta, 50 hiz limiti ne arkadas,zaten arapsaci trafigi daha fazla kordugum haline getirmek hoslarina mi gidiyor? dum duz yolda en azindan 70 olsun %10 da asma limiti derken 77 ye kimse hayir demez herhalde.gaza dokunsak 50yi geciyor simdiki arabalar! tabi sicak para bitti,vergiyi de dayadilar,baktilar yine butcede dev acik , daya kamerayi op vatandasi! itirazim var arkadas!:D opule opule bi hal olduk ,opulecek yerimiz kalmadi.
Low-Rider
09-01-2011, 02:13
Tolerans'ı yokmu bunun
53km hızla geçende mi yicek cezayı
Hep önden çekiolar iyi bende plaka yok:D
Pist yapsalar, stresimizi atsak-hobimizi,tutkumuzu yaşasak eminim zaten kimse o koridorlarda sıka sıka gitmez parası olsa bile..
Emir_b16a
09-01-2011, 02:58
madem hızlı gidiorum die ceza kesiolar yavaş gidiorum diede para versinler :D
typeRace
09-01-2011, 03:04
ataköy sahil yoluna 50 km hız limiti koyan zihniyetin aklını mantığnı...... yav dümdüz yol asfalt süper çukur bile yok.. orda 50 km hızla gitmek zaten yoğun olan sahil yolunun içine eder.. bugün bile 45 km hızla geçtim dünyanın küfürünü yedim.. tamamen halkı soymaya yönelik bir uygulama.. ulan yaya bile geçmiyor 50 km hız nedir ya..90 km filan olsa anlicam.
Rockford
09-01-2011, 03:09
Pist yapsalar, stresimizi atsak-hobimizi,tutkumuzu yaşasak eminim zaten kimse o koridorlarda sıka sıka gitmez parası olsa bile..
mevzu pist yada yarısma mevzusuda deil aslında. 50 ile gitmek ciddi anlamda trafigin canını alıyo ve kolayda deil o hızla yolda seyir etmek.normal seyir eden insan cok rahat 50 70 radarına yakalanır yani. duble yollarda 110 km limiti olmasına ragmen bazı yollara ozellikle 50 70 limiti koymak sacma kalıyo. yoksa şehrin içinde akmayan yolda zaten 50 yada110 olması bişey ifade etmiyo.
ankaradada bu hız kuralı ilk 50ydi sonrasında 70 yaptılar fakat halen cok sıkıntı yaratıo trafik akısında. 90ideal hız aslında ama bu sistemleri faydadan cok kazanc amaclı koydukları için 70 devlet için daha karlı.
plakasız gezme cezasıda sanırım 67lira gibi bişeydi kanunu okumak lazım. ayda yılda bi plakasız yakalanıp ordan ceza yemek surekli 50 radarı yuzunden ceza yemekten daha iyidir.
mevzu pist yada yarısma mevzusuda deil aslında. 50 ile gitmek ciddi anlamda trafigin canını alıyo ve kolayda deil o hızla yolda seyir etmek.normal seyir eden insan cok rahat 50 70 radarına yakalanır yani. duble yollarda 110 km limiti olmasına ragmen bazı yollara ozellikle 50 70 limiti koymak sacma kalıyo. yoksa şehrin içinde akmayan yolda zaten 50 yada110 olması bişey ifade etmiyo.
ankaradada bu hız kuralı ilk 50ydi sonrasında 70 yaptılar fakat halen cok sıkıntı yaratıo trafik akısında. 90ideal hız aslında ama bu sistemleri faydadan cok kazanc amaclı koydukları için 70 devlet için daha karlı.
plakasız gezme cezasıda sanırım 67lira gibi bişeydi kanunu okumak lazım. ayda yılda bi plakasız yakalanıp ordan ceza yemek surekli 50 radarı yuzunden ceza yemekten daha iyidir.
o konuda haklısınız.. istanbula yakın tarihte gittiğimden biliyorum, o kadar karışık ve yoğun trafiğin 3 şeritli yolda 110 la aktığını görünce ağzım açık kalmıştı :D ona rağmen o haldeydi.. ben farklı bir açıdan bakmıştım sadece.. hız limiti de söylemedim o yüzden.. yani 90 olması gereken akış diyelim ve yaptılar.. stresini atan adam oradan makas ata ata 150 yle geçmez :)
Ataköy Yeşilköy arası olanlar çalışıyo bana geldi:D
dragon07
09-01-2011, 07:46
istanbulda olsam öne plaka bile takmam :) arkayıda düşünürüm rolling gecelerinde :D
milleti nasıl yolucaklarını şaşırmışlar artık plakasız gezmek farz oldu
orhansah
09-01-2011, 08:04
50 çok az 70 olmalı ataköy sahilyolu.
arkadaşlar bu plakanın uzerıne takılan seyı dıscovery channelda test ettiler.. işe yarıyomu dıye, hatta programın ismi ''mythbusters'' bi halta yaradığı yok boşuna para vermeyin :D :D :D
300 kusur km/s ıle gecersek kamera okuyamıyo....
haldun31
09-01-2011, 09:59
devlet ensemize kamera döşeyeceğine + nerden ne yapsak da adını vergi koysakta vatandaştan haracımızı alsakta derdine düşeceğine Türkiyenin batısı dışındaki Trakya+Marmara+Ege+Akdeniz dışında kalan başta doğu ve güneydoğu bölgesinden alamadığı tahsil edemediği ve hala %98 i kaçak elektirk su v.s. vegi ödemeyen lerden toplasın ilk önce alacaklarını ve o bölgeye çöksün kanunen kurallarıyla gücüyle.. ama adamların komple dokunulmazlıkları var nedense ..
doğru söze ne denir:bravo:
ilovevti
09-01-2011, 10:12
doğru söze ne denir:bravo:
:icon_tup:
fsunnetci
09-01-2011, 10:46
Manyahh lem bunlar Vatandaşın sırıtndan ceza yükü ile geçinmeyi düşünüyorlar herhalde...:(
emresener
09-01-2011, 10:53
70 zaten. havaharp okulundan çıkarken solda var 70 yazıyo :D ama dönüş istikametinde serkanın dediği gibi ne hızla ilgili bişey var nede radar ;)
yavuz364
09-01-2011, 12:41
Denediniz mi acaba ? ona göre motorsikletle geçerken bari ceza yenmez :D
yurtdışından gelen arkadaşlar cennette yaşıyorsunuz bırakın bu avrupa birliği işlerini kurallardan araba süremiyoruz diyorlardı gerçi onlarda no limit otoban var bizde oda yok kısacası bu yapılanlar uyum yasalarında var önce tüv le başladılar şimdi bunu eklediler tüm türkiyeye yayılacak ilerde. trafik sorununu çözmeden trafiği yavaşlatırsanız daha çok kilit olacaktır Allah istanbulda yaşayana sabır versin
SekoLive
09-01-2011, 13:42
70 zaten. havaharp okulundan çıkarken solda var 70 yazıyo :D ama dönüş istikametinde serkanın dediği gibi ne hızla ilgili bişey var nede radar ;)
emre eğer benim dediğim tarafda ceza yediysen ödedikden sonra dava aç cidden hız sınırı belli değil ehliyet kursunda bile 50 km hız olan bir yer hatırlamıyorm artık köylerde bile 70 km hız limiti var :D :D
dava konusunda ciddiyim bi araştırmanı öneririm.
hddsheriff
09-01-2011, 13:47
SRK Shop şu ürünü getirsin de rahatlayalım :D
http://www.techturkey.com/forum/srk-shop/54839-marjinal-urun-ithalati-on-yoklama.html
hakotech
09-01-2011, 13:49
bi deniym ozaman :D
hocam 50 km hız sınırının - hız tutkusuyla arasında ki bağlantıyı anlayamadım pist olsada olmasada istanbul trafiği 50 km hızla sınırlandırılamaz sabitlenemez ayrıca pist tabiki olmalı nasıl ki her ilde bir stadyum var pistte olmalı ki amaçları olanlar pistte kendini tatmin etmeli ama bu konuda amaç tamamen vatandaşı haraca bağlamak daha Bismillah 2. vitese attığın gibi 50 yi geçiyor araç ..;)
bence İstanbulun daha öncelikli çözülmesi gereken sorunları var mesela dış göçü engelellemek için ve istanbulun her konudan yozlaşmasını bozulmasını engellemek için vize uygulaması olmalı tıpki tokyo gibi sanırsam ..sadece turistlik gezi için dışardaki şehirlerden girilebiliyor ve şehirde sadece memur asker ve benzeri kamu görevlilieri dışında dışardan insan göçü almıyor..
bence İstanbulun daha öncelikli çözülmesi gereken sorunları var mesela dış göçü engelellemek için ve istanbulun her konudan yozlaşmasını bozulmasını engellemek için vize uygulaması olmalı tıpki tokyo gibi sanırsam ..sadece turistlik gezi için dışardaki şehirlerden girilebiliyor ve şehirde sadece memur asker ve benzeri kamu görevlilieri dışında dışardan insan göçü almıyor..
özgürlük kısıtlaması olmazmı oda :heyoo:
hocam 50 km hız sınırının - hız tutkusuyla arasında ki bağlantıyı anlayamadım pist olsada olmasada istanbul trafiği 50 km hızla sınırlandırılamaz sabitlenemez ayrıca pist tabiki olmalı nasıl ki her ilde bir stadyum var pistte olmalı ki amaçları olanlar pistte kendini tatmin etmeli ama bu konuda amaç tamamen vatandaşı haraca bağlamak daha Bismillah 2. vitese attığın gibi 50 yi geçiyor araç ..;)
diğer yazdığımı okumadğnz için anlamamış olabilirsiniz.
ulasoztas1
09-01-2011, 16:05
SRK Shop şu ürünü getirsin de rahatlayalım :D
http://www.techturkey.com/forum/srk-shop/54839-marjinal-urun-ithalati-on-yoklama.html
benzer bir ürünün 200küsür tl ye satıldığını biliyorum. Alttan çıkmıyor plakalığın içinde bir sistem war ve plakanın önüne siyah perde iniyor.
bakırköy yeşilköy yönünde galeria opetin tam karşısında transit yolla anayolun birleştiği kısımda 70 yazan tabela var altında radar var yazıyor..yani her iki yöndede hız sınırı 70