Orijinalini görmek için tıklayınız : DENON'S vtec2 & despe vtec2 & 2.0 tipo 147 hp 60-200 rolling
DENON ve despe vtec2 specler
1.6 ies emme manitoldu
tipo specler
headers, düz boru, son susturucu, filtre
DSCN0088.AVI - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/dscn0088avi_2186738.htm#)
sende kat iptalide var olum :D
eeeeee orta ve son susturucu orjınal beaa katı iptal etsek noolur
bırcet zaten tatilden yeni döndük bı tatıl daha ıstemıom :D
aynen 1 hafta çok koydu o yüzden :tapedshut
gerçi 1 gün kıyak olmuş :D
işte bende kat olmadıgı için denemeyı 1 boy farkla senden önce bitirdim :D
allah allah öyle mi olmuş,
arka koltuğumda 2 tane jant lastik, bagajda orjinal emme manifoldum ve aparatlarım ile ben yanyana gördüm hatta hiç önüme geçemediğini gördüm ama neyse,
senin denemen benle değildi tipoylaydı ben salça oldum arada :D
hiiiç bişey demiyorum tatil almamak için , maksat tipocuya her 147 hp nın aslında 147 hp olmadıgını göstermekti , göstermiş olduk stock vtec2 lerimizle :D
yok aslında ben senle yada onla denemek için basmadım, senin tipoyla nasıl yürüyeceğini yakından görebilmek için bastım ama tipoyu hiç göremedim :D millet biz denedik sandı o gece :D
hauhuhu abi tatilden sonra tartışmalar ne güzel oluyormuş yaa :D
hauhuhu abi tatilden sonra tartışmalar ne güzel oluyormuş yaa :D
1 musıbet 1000 nasıhattan ıyıdır spec ahaha :D
benım pc streetfire videoları açmıyo hata veriyo nedenini bilen var mı?? araçlarada maşallah izleyemesemde :)
benım pc streetfire videoları açmıyo hata veriyo nedenini bilen var mı?? araçlarada maşallah izleyemesemde :)
dns sunucularını değiştir otomatik algılasın. denon da da vardı aynı problem. gerçi vista var onda.
hiç anlamam o işlerden :) nerde bu dns:)
firefox indir explorer kullanma explorer hata verio
BAHADIR24
10-01-2011, 15:10
hondaların maşallahı var:icon_tup:
ama tipo bitikmiş:D tipo 4 kapı ise o hp ler hayal;)
tipo iki kapı, yanı tek kapı
BAHADIR24
10-01-2011, 15:42
italyan tipo ozaman; üstündeki parçalarla 140+hp 2.0 torkda var okadar kötü yürümesi ilginç:) sizin araçların eski hali anca okadar geçer diye düşünüyorum, ama tipoda sorun çok anlaşılan...
valla sahıbının demesı hiç sorun yok cokta güzel yürüyor ve hatta içinden gecerım senın demişti :D
bende stock vtec2 ıle denemeyı göze alıp hodrı meydan dedim , sonuç bknz. video :D
ocean0636
10-01-2011, 15:50
Maşallah vtec2 ler gerginn, tiponunda masallahi var..
BAHADIR24
10-01-2011, 15:52
valla sahıbının demesı hiç sorun yok cokta güzel yürüyor ve hatta içinden gecerım senın demişti :D
bende stock vtec2 ıle denemeyı göze alıp hodrı meydan dedim , sonuç bknz. video :D
harbiden geçmiş:D:D:D
cemsultan
10-01-2011, 15:55
Tipo 5 kapı hb'di, 3 kapı değildi, siz otobana çıkmadan önce dikkat ettim.
ben 2 kapı hatırlıyorum cem emın olmamakla beraber, incelemedim gerçi ama sahıbının demesi 147 hp yalanı boynuna
tipoda problem varmıs uaehuhaeh :D:D
cemsultan
10-01-2011, 16:02
ben 2 kapı hatırlıyorum cem emın olmamakla beraber, incelemedim gerçi ama sahıbının demesi 147 hp yalanı boynuna
Gerçi kapı sayısının sonucu değiştireceğini de sanmıyorum ayrı konu :D
cemsultan
10-01-2011, 16:04
147 hp olduğu doğrudur, Marea'lardaki 5 silindirli motordan olsa gerek ama beygirler sütçü beygiri demekki :D
vallaa ben problem falan anlamam , problemı olan yürümesin içinden gecerım gıbı laflar kullanmasın , karşısındaki aracı küçük görmesin, vites kacırdım gibi bahaneyı kabul etmem kaçırmasaydın kullanmayı bılmıosan aracında sorun varsa yarışma yarıştıktan sonra bahane gösterme , alın size bahane bu vıdeoda debrıyajım bıtık halde vıtes attıgımda araba toplayana kadar 100 metre gecıo , ööle içinden gecerım dedıgın zaman bırıne gececen gecemıosan hiç bahane üretmicen
bu tipolar gerçekten 147 hp ise baya baya sorun var tipoda :)
bizim sökük olmayan halimizle deneseydi tam nokta olurdu :D
bizim sökük olmayan halimizle deneseydi tam nokta olurdu :Dbırcet o zamanda debrıyajı yaglanırdı , araba yakıt keserdi bişeyler olurdu emın ol, turbo şahinle denediğimde araba yarışana kadar hiç yakıt kesmedı daha 4. vitese atmadan 5 boy olunca araba yakıt kesti :D
147 hp olduğu doğrudur, Marea'lardaki 5 silindirli motordan olsa gerek ama beygirler sütçü beygiri demekki :D
alakasız ne yazıkki ;) 4 silindir zaten tipo 2.0 güçleride 130 küsür bg,videodaki kaç baya şüpheli tabi :) ,,,,
valla bızım araclar stock 110 hp orası garantı demekkı bu tıponun gücü 2000 olmasına ragmen 100 hp falan :D
overblack
10-01-2011, 16:26
bu konuda bi 7 gün daha gelir :)
bu konuda bi 7 gün daha gelir :)
ne dedik yauuu
DetailEF
10-01-2011, 16:29
Kaç tane vtec2 aynı gidiyor ama sedicivalvole arkada kalıyor :) Keşke normal yürüyen bir sedicivalvole ile yürüseydinizde masturbasyon yapmasaydınız :)
overblack
10-01-2011, 16:31
Kaç tane vtec2 aynı gidiyor ama sedicivalvole arkada kalıyor :) Keşke normal yürüyen bir sedicivalvole ile yürüseydinizde masturbasyon yapmasaydınız :)
bu lafta çok moda oldu son günlerde ya :)
mastırbasyona göre bişey yok. tipocu iddaa etti içinizden geçerim diye geçemedi, bizde taşak geçiyoz şimdi.
valla varsa bursa civarında denemekten kaçmayız , ama eskaza onuda gecersek falan yıne çamur yemeyelim bu tıpo gıtmıyo falan gıbı :D
ne ateşli sürücülersiniz siz ya :D tiponun sahibi bile yokken konuyu zorla geriyosunuz bide oda gelsi film kopacak heralde :D
overblack
10-01-2011, 16:33
valla varsa bursa civarında denemekten kaçmayız , ama eskaza onuda gecersek falan yıne çamur yemeyelim bu tıpo gıtmıyo falan gıbı :D
lan nosu basıp duruyonuz sonra ona buna sapladık diye video çekiyorsunuz :)
DetailEF
10-01-2011, 16:33
mastırbasyona göre bişey yok. tipocu iddaa etti içinizden geçerim diye geçemedi, bizde taşak geçiyoz şimdi.
O zaman oh olsun ona :D
redlinemst
10-01-2011, 16:34
türkiyede hiç bi sedicivalvole orjinal fabrikasyon haliyle 125 hadi de 130dan yukarı güç vermez.O 148 falan diyenler faso fiso bende bindim aynı motor tempraya.148 lik o motorlar 93-95 arası italya ve brezilyada üretilen buraya gelmeyen egr li motorlardır.
Çok garip motorlardır düz boru koyarsın hiç gitmez susturucuları koyarsın kendine gelir.bakımı olsun kullanım tarzı olsun biraz ilgi alaka ister bu arabalar yani klasik italyandır ;) Zannetmiyorumki o tiponun sağlıklı olduğuna sağlıklı bi sedici şakada yapabilir yani :)
Genede maşallah tüm araçlara
ne ateşli sürücülersiniz siz ya :D tiponun sahibi bile yokken konuyu zorla geriyosunuz bide oda gelsi film kopacak heralde :D
ashuah harbiden yaw :D
yok aga işin enteresan tarafı ne biliyon mu ?
deneme olmadan önce çok iyi olan araba içinizden geçerim diyen arabada 147 hp yim denemeye bile gerek yok diyen arabada enteresan bahaneler çıkıyo :D
DetailEF
10-01-2011, 16:34
Şimdi orjinal Fiat Tipo Sedicivalvole'ler bursa semalarında yürümüyor, italyana türk muamelesi yapılmak durumunda bırakılan tofaş orada ya hahahahha :hehe:
türkiyede hiç bi sedicivalvole orjinal fabrikasyon haliyle 125 hadi de 130dan yukarı güç vermez.O 148 falan diyenler faso fiso bende bindim aynı motor tempraya.148 lik o motorlar 93-95 arası italya ve brezilyada üretilen buraya gelmeyen egr li motorlardır.
Çok garip motorlardır düz boru koyarsın hiç gitmez susturucuları koyarsın kendine gelir.bakımı olsun kullanım tarzı olsun biraz ilgi alaka ister bu arabalar yani klasik italyandır ;) Zannetmiyorumki o tiponun sağlıklı olduğuna sağlıklı bi sedici şakada yapabilir yani :)
Genede maşallah tüm araçlara
+155 ;) :icon_tup: :icon_tup: :icon_tup:
lan nosu basıp duruyonuz sonra ona buna sapladık diye video çekiyorsunuz :)
aaah o nosu ben bı baglasam kaale alırmıyım :D
overblack
10-01-2011, 16:54
aaah o nosu ben bı baglasam kaale alırmıyım :D
ne zaman söktünki :D
DetailEF
10-01-2011, 16:55
+155 ;) :icon_tup: :icon_tup: :icon_tup:
155 hp lerde iyi yürümüyo diyorlar 147 ler daha süper diyorlar :D :hehe:
redlinemst
10-01-2011, 16:58
:hehe: ulan yaa hahaha :D
evet öle diyolar ama sadece diyolar işte ;) beni geçen 147 lik mk1 hgt olmadı maalesef daha etrafımda:) haa mk2 de olmadı o ayrı konu :D
redlinemst nicli arkadaşımız bizim araçlar için genel ve güzel bi yorum yapmış sonuna kadar haklı ,,,bizim arabaların en büyük derdi dilinden anlayan biraz araştırmacı bi sahip o kadar :icon_tup:
redlinemst
10-01-2011, 17:14
redlinemst nicli arkadaşımız bizim araçlar için genel ve güzel bi yorum yapmış sonuna kadar haklı ,,,bizim arabaların en büyük derdi dilinden anlayan biraz araştırmacı bi sahip o kadar :icon_tup:
:icon_tup: :)
samet_61
10-01-2011, 17:26
tıpo 2.0 ın 4 kapısı yok o arac bana 2.0 gıbı gelmedı:) 1.6sx turbo olmasın o:)
samet_61
10-01-2011, 17:28
Tipo 5 kapı hb'di, 3 kapı değildi, siz otobana çıkmadan önce dikkat ettim.
ozaman 2.0 deıl o arac 2.0 150 lıkler sadece tek kapı geldı turkıyeye ve tamponun kırmızı serıt vardı bu arac 1.6 tıpoya benzıoyor
DetailEF
10-01-2011, 18:20
tıpo 2.0 ın 4 kapısı yok o arac bana 2.0 gıbı gelmedı:) 1.6sx turbo olmasın o:)
Bilip bilmeden konuşmak ne kadar güzel şey bee :D 4 kapı 2.0 Sedicivalvole var. 1.6sx turbo nerden çıktı şimdi ?
turbo mavi tipo ile kütahyadan takasladılar bunu araç 2.0 göstergeler falan dijital deil, benı cokta ılgılendırmıor acıkcası kac motor oldugu yada gıderı benı sadece içinizden gecerım lafı ılgılendırıyordu değil içimden gecmek yanımdan geçse razıydım :D
mşllh. iki aracada gayet başarılı gidiyorlar..
redlinemst
10-01-2011, 18:44
ozaman 2.0 deıl o arac 2.0 150 lıkler sadece tek kapı geldı turkıyeye ve tamponun kırmızı serıt vardı bu arac 1.6 tıpoya benzıoyor
var var hatta tek kapılardan daha fazla var ;) bi sahibinden i kurcala bulursun action modellerini falan :)
olm stock stock diyip durmayın ciğerini biliyoruz aletlerin :cokgreen:
punto_multijet
10-01-2011, 21:32
italyanlar enteresan vezirde ediyo rezilde. Tlfdan izleyemedim ama yorumlardan anladıgın honda saglam geçmiş. Acıkcası sasırmadım. İzmlrde chip filtre egzoslu 5 kapı 2.0 tiponun filtre egzoslu vtila yurudugunude gordum ies ile tipo gecende. Kısacası bu italyanların ince ayrıntıları dısına cıkmıcan bakımını aksatmıcan guzel saka yaparlar ama kafaya gore mod ve bakımsızlık ile rezilde ederler. Buarada Trde standarttan 140hp bile olan tipo yok 130 kusur hepsl 1200 bilmem kac kg.
Buarada hondaya maşallah diyelim...
ben öğrendim tipo 1.4 tüplüymüş :D :D
ben öğrendim tipo 1.4 tüplüymüş :D :D
ahahah ben ne dıyorum okanım kaç motor oldugu yada tüplü mü , doğalgazlımı oldugu benı ılgılendırmez beni senın arabanın içinden geçerim demesi ilgilendirdi , arabamda stock varsa şüphesi olan motoruda açarım kullansın dıyede verırım kii debrıyajında bıtık oldugunu görsün :D :D
olm stock stock diyip durmayın ciğerini biliyoruz aletlerin :cokgreen:
ies emmesi hariç bir iğne extra bulana hediye ederim :D
ahahah ben ne dıyorum okanım kaç motor oldugu yada tüplü mü , doğalgazlımı oldugu benı ılgılendırmez beni senın arabanın içinden geçerim demesi ilgilendirdi , arabamda stock varsa şüphesi olan motoruda açarım kullansın dıyede verırım kii debrıyajında bıtık oldugunu görsün :D :D
bana versene gezem biraz debrajına bakayım :D :D
bana versene gezem biraz debrajına bakayım :D :D
al be okanım köpeen olsun :D
italyanlar enteresan vezirde ediyo rezilde. Tlfdan izleyemedim ama yorumlardan anladıgın honda saglam geçmiş. Acıkcası sasırmadım. İzmlrde chip filtre egzoslu 5 kapı 2.0 tiponun filtre egzoslu vtila yurudugunude gordum ies ile tipo gecende. Kısacası bu italyanların ince ayrıntıları dısına cıkmıcan bakımını aksatmıcan guzel saka yaparlar ama kafaya gore mod ve bakımsızlık ile rezilde ederler. Buarada Trde standarttan 140hp bile olan tipo yok 130 kusur hepsl 1200 bilmem kac kg.
Buarada hondaya maşallah diyelim...
1994 ve 1995 sedicivalvole yazan ve tek kapı olanlar 147 hp
5 kapı olanlar tıpo 2.0 action yazanlar 138 mı ole bırsey aynı 94 astra gsi ve eco gsi ların farkı gibi...
tipo tuplu falan galiba cok cacıkmıs yoksa ordakılerı elek etmesı lazımdı...
bır arkadasımda zamanında vardı beyın egsantrık olan saxoyla cok yakın yuruyordu
yaa bı kerede geçmişin helal olsun yazan olsa şuraya da dişimi kırsam, neden bırı vıdeo koydugu zaman marka fanatıklerı hemen sempatısı olan markanın aracı gecıldıgınde araba bakımsızmış yok cacıkmış yok bılmem ne b.k atar hiç anlamam , vıdeodakı sonuç ne benı orası ılgılendırır , aracı cacık olan atar gider yapmasın o zaman
horoza sormuşlar tavuk mu yumurtadan cıkar yumurta mı tavuktan , horozda demiş ki ben cinsel hayatıma bakarım beni ilgilendirmez,
aha işte ben horozum :D
imam sana ihtiyarın mesajını tekrarlıyorum sadece :D:D:D
Bülent76
11-01-2011, 15:53
Vtec 2'lere maşallah, emeklerinin karşılığını almışlar, çok güzel yürüyorlar. Kimse yanlış anlamasın ama Tipo'da sıkıntı olduğu da aşikar. Aslına bakılırsa sahibine de güzel bir ders olmuş, karşındaki aracı tanımadan, yapılan işlemlerin ne kadar güç vereceğini bilmeden çok büyük konuşmuş, küçümsemiş. Bir daha eminim hiçbir araba için içinden geçerim tarzı büyük laflar sarfetmez. El yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış lafına güzel bir örnek olmuş bu video :)
yaa bı kerede geçmişin helal olsun yazan olsa şuraya da dişimi kırsam, ...
Ben diyorum:
-Helal olsun!:cool:
:D
tebrikler iyi geçmişsiniz..banada aynısını bizim burda birisi söylemişti sonuç bunun gibiydi :D:D
Vtec 2'lere maşallah, emeklerinin karşılığını almışlar, çok güzel yürüyorlar. Kimse yanlış anlamasın ama Tipo'da sıkıntı olduğu da aşikar. Aslına bakılırsa sahibine de güzel bir ders olmuş, karşındaki aracı tanımadan, yapılan işlemlerin ne kadar güç vereceğini bilmeden çok büyük konuşmuş, küçümsemiş. Bir daha eminim hiçbir araba için içinden geçerim tarzı büyük laflar sarfetmez. El yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış lafına güzel bir örnek olmuş bu video :)
vtec2 lerde bişey yok stock lar
Ben diyorum:
-Helal olsun!:cool:
:Ddişlerimden birini seç kardeşim ahahah :D
Bülent76
11-01-2011, 16:27
vtec2 lerde bişey yok stock lar
O zaman daha da bir maşallah :D
BosphorusBoys
11-01-2011, 16:29
1994 ve 1995 sedicivalvole yazan ve tek kapı olanlar 147 hp
5 kapı olanlar tıpo 2.0 action yazanlar 138 mı ole bırsey aynı 94 astra gsi ve eco gsi ların farkı gibi...
tipo tuplu falan galiba cok cacıkmıs yoksa ordakılerı elek etmesı lazımdı...
bır arkadasımda zamanında vardı beyın egsantrık olan saxoyla cok yakın yuruyordu
+1903
Eski bir sedicivalvole kullanıcsıyım.. 94, Tek kapı 147lik.
Ankaradaki Kadir abiye takasla vermiştim onuda..
Vtec2 Lerle o aracı kıyaslayamazsınız gideri fln çok iyidir uzunuda iyi işler yapar..
ama buradaki tipo sanırım bitik bir tipo..
yinede tbrkler vtec'ci arkada$lara.
bu giden arabalar zaten bi ankarada bi istanbulda bide izmirde var, izmirden ankaradan istanbuldan bursaya gelen iyi yürürlü denilen araçlar bursada örselenince aracı bozmuşlar oluyor :D
+ olarak emrenin ve yusuf abinin vtec 2 lerini görmeden kimse tipo elek eder falan demesin yani forumda mantık şu tipo 147 hp öbürü 110 hp tipo geçildiyse kötüdür öbürünün iyi olma ihtimalini görmüyorsunuz.. Despe vtec2 206 GTİ resmen ezdi otobanda 206 cacık oldu yine despe si yi ezdi otobanda si cacık oldu otobanda focus 2,0 sportu resmen dövdü focus cacık oldu şimdi tipoyu örselemişler ikisi birden şimdide tipo cacık :) birazda vtec2 lerin iyi olduğunu düşünün bence
yazmayım diyordum gene dayanamadım tatil cıkar bu konuda :D
overblack
11-01-2011, 17:26
seven filminin 2. bölümü çıkmış :D
bu giden arabalar zaten bi ankarada bi istanbulda bide izmirde var, izmirden ankaradan istanbuldan bursaya gelen iyi yürürlü denilen araçlar bursada örselenince aracı bozmuşlar oluyor :D
+ olarak emrenin ve yusuf abinin vtec 2 lerini görmeden kimse tipo elek eder falan demesin yani forumda mantık şu tipo 147 hp öbürü 110 hp tipo geçildiyse kötüdür öbürünün iyi olma ihtimalini görmüyorsunuz.. Despe vtec2 206 GTİ resmen ezdi otobanda 206 cacık oldu yine despe si yi ezdi otobanda si cacık oldu otobanda focus 2,0 sportu resmen dövdü focus cacık oldu şimdi tipoyu örselemişler ikisi birden şimdide tipo cacık :) birazda vtec2 lerin iyi olduğunu düşünün bence
öyle deme aga ben özellikle cacık olan arabaları buluyom ki reklam olsun :D
mertacar
11-01-2011, 18:29
Öncelikle aracınız güzel gidiyor, gereken cevabı vermişiniz deneyerek, buda tipolu arkadaşa küpe olur..
vtec 2 çok çok yabancı olduğumuz bir araç değil.
Vtec 2 de sadece ies emme var yazıyor. iyi gittiğide belli ama dediğin denemelerde sadece emme ile yapmamıştır dimi?
sonuçta tipo 2.0 bakımlı oldumu gideri olan bir araç, bu denemedeki sonuç buysa tipoda sorun olduğu belli.
eskilerden video
306 GTI (with cameraman) vs Tipo 2.0 16v rolling
YouTube - 306 GTI (with cameraman) vs Tipo 2.0 16v rolling 2 (http://www.youtube.com/watch?v=OIuTEYzhC-Y)
306 GTI vs Tipo 2.0 16v (with cameraman) second gear rolling
YouTube - 306 GTI vs Tipo 2.0 16v (with cameraman) second gear rolling (http://www.youtube.com/watch?v=E7-IEbRITns)
206gti ile denemelerde sadece emme yok. headers filtre ecu vs. var. bolt on yani. stock internal.
tipo sağlıklı olsa zaten mümkünatı yok vtec2 tipoyu geçemez.
olay tipocunun arabasını 147 hp sanması ve geçerim iddaa etmesi.
Bülent76
11-01-2011, 18:41
Öncelikle aracınız güzel gidiyor, gereken cevabı vermişiniz deneyerek, buda tipolu arkadaşa küpe olur..
Vtec 2 de sadece ies emme var yazıyor. iyi gittiğide belli ama dediğin denemelerde sadece emme ile yapmamıştır dimi?
sonuçta tipo 2.0 bakımlı oldumu gideri olan bir araç, bu denemedeki sonuç buysa tipoda sorun olduğu belli.
eskilerden video
YouTube - 306 GTI (with cameraman) vs Tipo 2.0 16v rolling 2 (http://www.youtube.com/watch?v=OIuTEYzhC-Y)
YouTube - 306 GTI vs Tipo 2.0 16v (with cameraman) second gear rolling (http://www.youtube.com/watch?v=E7-IEbRITns)
Videodaki 306 benim eski aracım, şaşırdım birden görünce:) Yalnız bu videodaki Tipo ile kıyaslamamak lazım, zira ciddi emek harcamıştı sahibi Manisa'lı arkadaş, 157 hp'ydi sanırım gücü, yine de sahibi daha doğru bilgi verir. Benim ikinci rolling denememdi, arkadaşlar gecenin bir yarısı yataktan zorla kaldırıp çıkarmışlardı beni o gece :) Susturucuda silencer aparatı da duruyordu o gece.
eskilerden video
306 cacık kesin sorun var :D :D :D :D sitede durum bu işte tiponun yürüme ihtimali yokmuş gibi bi cvp dimi :) aynı vtec2 lere yapılan gibi
Bülent76
11-01-2011, 18:44
206gti ile denemelerde sadece emme yok. headers filtre ecu vs. var. bolt on yani. stock internal.
Söylenenleri takma kafaya hocam sen de. Eleman yersizce laflar etmiş daha arabasının sağlıklı olup olmadığını bilmeden, sonuçta büyük konuşmamayı öğrenmiş işte denemeden sonra. Tebrikler.
mertacar
11-01-2011, 18:56
306 cacık kesin sorun var :D :D :D :D sitede durum bu işte tiponun yürüme ihtimali yokmuş gibi bi cvp dimi :) aynı vtec2 lere yapılan gibi
Araç sahibi çok güzel açıkladı, yorum yapmaya gerek yok sanırım.
Tekrardan maşallah güzel yürümüş aracınız.
Özgür Ozan
11-01-2011, 19:03
keşke herkes bu kadar doğru ve objektif yorumlar yapabilse hem de kendi arabasıyla alakalı konularda, aracınıza da maşallah güzel gitmişsiniz:)
az önce işten gelirken tiponun sahibi arkadaşı gördüm , arabayı satmış ıkı gün sonra teslım alacaklarmış ahahaha :D :D
Özgür Ozan
11-01-2011, 20:21
ben olsam benzin döküp yaktıydım o kadar laftan sonra:D o iyi yine satmış :D
yaa bı kerede geçmişin helal olsun yazan olsa şuraya da dişimi kırsam, neden bırı vıdeo koydugu zaman marka fanatıklerı hemen sempatısı olan markanın aracı gecıldıgınde araba bakımsızmış yok cacıkmış yok bılmem ne b.k atar hiç anlamam , vıdeodakı sonuç ne benı orası ılgılendırır , aracı cacık olan atar gider yapmasın o zaman
horoza sormuşlar tavuk mu yumurtadan cıkar yumurta mı tavuktan , horozda demiş ki ben cinsel hayatıma bakarım beni ilgilendirmez,
aha işte ben horozum :D
cvbın banaysa bosuna atar yapmıssın arada daglar var gectıgın arabayla...
Normal sartlarda o bahsettıgın sonucları yapamazsın o arabaya sıkıntılı araba gecmekle olmuyor
ayrıca senın arabana da kotu demedık ıtalyanlar hakkında bıraz dıp not gectık
cvbın banaysa bosuna atar yapmıssın arada daglar var gectıgın arabayla...
Normal sartlarda o bahsettıgın sonucları yapamazsın o arabaya sıkıntılı araba gecmekle olmuyor
ayrıca senın arabana da kotu demedık ıtalyanlar hakkında bıraz dıp not gectık
yok hocam ben genelleme yaptım ama sen üzerine alındıysan diyecek lafım yok , her video her karşılaştırma konusu açıldığında bu tip fanatik yorumlar yapılır , forum ortamlarında normal şeyler yadırgamıyorum artık , ama dediğim gibi sen üstüne alındıysan sana demiş olayım da muhattabım olur hiç olmassa :D
hondalar muhakkak ıyıdır ama bahsettıgın aracları duzgun bır tıpo uzunda gecer bunu demek ıstemıstım
yok hocam ben genelleme yaptım ama sen üzerine alındıysan diyecek lafım yok , her video her karşılaştırma konusu açıldığında bu tip fanatik yorumlar yapılır , forum ortamlarında normal şeyler yadırgamıyorum artık , ama dediğim gibi sen üstüne alındıysan sana demiş olayım da muhattabım olur hiç olmassa :D
neyse kazasız belasız
hondalar muhakkak ıyıdır ama bahsettıgın aracları duzgun bır tıpo uzunda gecer bunu demek ıstemıstım
normal olarak ta geçmesi lazım zaten benımkı 110 hp stock aile arabası, karşımdaki fiatın spor sınıfının aracı sonuç anormal ama burada sürücü faktörü olur adam vıtes atamaz yaani bir sürü şey sonucu belirler , ilk önce altındakı aracı tanıyacaksın ne yapar ne yapamaz bileceksin ve daha önce aynı marka aracla yürüyüp içinden geçmediysen atar gider yapmayacaksın diyeceklerim bunlardır ;)
redlinemst
11-01-2011, 21:25
+1903
Eski bir sedicivalvole kullanıcsıyım.. 94, Tek kapı 147lik.
Ankaradaki Kadir abiye takasla vermiştim onuda..
Vtec2 Lerle o aracı kıyaslayamazsınız gideri fln çok iyidir uzunuda iyi işler yapar..
ama buradaki tipo sanırım bitik bir tipo..
yinede tbrkler vtec'ci arkada$lara.
yahu yok diyorum o 147 ler 148 ler trde
buraya gelenler bi kaç değişiklik yapılarak piyasaya sürülen motorlar.Trdekilerin hepsi 142 hp DIN ve 130dan yukarı çok zordur.Bizde özene bezene aldık bindik keyifle.Fabrika verilerinde ve kitapçıklarında yazanlar sedicivalvole motorun ilk versiyonu olan italyada brezilyada kalan 148 liği baz alırlar ve göz boyayarak 148 yazarlar.Fıatın alicengiz oyunlarından bir tanesi işte.
Ayrıca honda sahipleri ; ben göremedim size kimsenin bişey dediğini sadece italyanların garip olduklarını özet geçmiş benim gibi bi kaç üye daha.Araçlarınızın maşallahı var güzel yürüyorlar,dersinide vermişsiniz tipo sahibinin :icon_tup: ama her marka honda gibi yağını suyunu koy bin değil işte bunu anlatmaya çalışıyoruz.
Çok şükür hemen hemen her arabayada bindik binmeyede devam ediyoruz kim neyin ne olduğunu az çok biliyor.
http://img820.imageshack.us/img820/185/autoshowtipo1tt.jpg
http://img10.imageshack.us/img10/8593/autoshowtipo3tt.jpg
İnanmayan tek kapı kullanıcılarıda şöyle bi fotolara göz atsın.Haziran 94 AutoShow
Maşallah Vteclere iyi gidiyorlar...
Benimde en sinir olduğum konudur vites atamadım araba debriyaj kaçırdı,tutunamadım,şen hafifsin,senin araban şöyle,benim arabam böyle gerek yok bu muhabbetlere yarış olana kadar ben geçerim seni filan yarışıp geçilince bahaneler bitmek bilmiyo...Sonra kavgalar tartışmalar gereksiz polemikler...
Bilgilendirme amaçlıysa evet TR deki çoğu Tipo bilinçsizce müdahaleler sonucu harap olmuş o yüzden şaşırmadım sonuca.İyi bir tipo tabiki farklı şekilde yürür sonuçta üzerinde taşıdığı rezil bir motor değil aksine yerinde müdahalelerle gayette iyi olabilicek bi motor...
bizim burda manisalı bi tipo vardı egzoz filtreli vti ile yürüyodu çok rahat çok güzel bi makinaydı epey oldu görmüyorum. Tipo var tipo var. Sonuçta honda lar kadar üzerinde düşülen araçlar olmadıkları için çoğu harap ve bitap haldeler. sonuç gayet normal.
arkadaşlar yanlış anlaşılma olmaması için tekrar söylüyorum , benım lafım asla tipoya motor kalitesine şuna buna değil, benim lafım sadece ıkı tane şahin geçip karşısındaki aracı küçük görüp altındaki aracı ferrari sanarak herkesin içinden geçebileceğini sanan 200km hıza cıktıgında dizleri birbirine vuran bazı arkadaşlara , bu yapılmasın denemeler dostane olsun , deneme yapıldıktan sonra gidilsin çay içilsin durumun değerlendirmesi yapılsın bahane üretmeden geçilen araçtaki eksiklikler görülsün mesele bundan ibaret, haa kızdırmak amacı ile yarışı kazanan kaybedenle dalga geçmesse zaten ne zevki kalır bu işin ancak onunda seviyesi b.kunu cıkarmadan olmalı
benım şahsi düşüncelerim budur , hep böyleydi ve böyle olmaya devam edecek
arkadaşlar yanlış anlaşılma olmaması için tekrar söylüyorum , benım lafım asla tipoya motor kalitesine şuna buna değil, benim lafım sadece ıkı tane şahin geçip karşısındaki aracı küçük görüp altındaki aracı ferrari sanarak herkesin içinden geçebileceğini sanan 200km hıza cıktıgında dizleri birbirine vuran bazı arkadaşlara , bu yapılmasın denemeler dostane olsun , deneme yapıldıktan sonra gidilsin çay içilsin durumun değerlendirmesi yapılsın bahane üretmeden geçilen araçtaki eksiklikler görülsün mesele bundan ibaret, haa kızdırmak amacı ile yarışı kazanan kaybedenle dalga geçmesse zaten ne zevki kalır bu işin ancak onunda seviyesi b.kunu cıkarmadan olmalı
benım şahsi düşüncelerim budur , hep böyleydi ve böyle olmaya devam edecek
Olay budur başka söze gerek yok....
İyi bi ders olmuş Tipo sahibine... İlk tipomu dynoya çıkardığımda 126hp çıkmıştı çip filtre egzozlu halde. Sonra egzozun tıkalı olduğunu görüp problemi çözünce 150hp ye yükselmişti gücü. Yukardaki 306 ile denememizde 150 den biraz fazla belki 155 civarı bi güçteydi ssten hks egzoza geçmiştim çünkü. Şimdiyse stock egzoza döndüm çip filtre kat iptali şekliyle 145hp 190nm tork la keyifle geziyorum deneme işlerini bıraktık zaten :)
836 motor kodlu Tipoların 139hp ECE 142hp DIN gücü vardır. İkisi aynı motor gücüdür aslında. ECE avrupa normlarıyla 25 derecede ölçülür DIN ise almanya normuyla 20 derecede. Hem yerli 5 kapılar hem tek kapılar aynı motora sahiptir. Tek kapıların 2. ve 5 vites dişlileri kısadır. Daha iyi yürür daha iyi durur fren diskleride büyüktür ;)
160 motor kodlu 148hp DIN lik tipoların ecu, gaz kelebeği, egzantirkleri ve headersları farklıdır. 91 93 arası üretilmiştir Türkiyeye hiç gelmemiştir. Sağlıklı bir honda ufak tefek modlara bile iyi cevap vererek bakımsız bir tipoyu rahatça geçebilir. Önce dynoya çıkılması lazım o yüzden.
İşte 150hp dynoluk çip filtre egzozlu tipoyla 158hp dynoluk aem2 li stock vti.
YouTube - tıpo vtı roll (http://www.youtube.com/watch?v=P3FIAtN3XJg&feature=related)
Bu arada o sırada izmirde 2 stock vti vardı ikiside birbirine yakın gidiyordu motor güçleride beklendiği gibi çıkmıştı. Videodaki araç sonradan turbolandı 300hpleri gördü. Darısı bizim başımıza ;)
maşallah tipo ya çok güzel yürümüş emek verenın emeğine sağlık
Vtec2 yede maşallah. Stock 1.6 araçla 2.0 araca karşı çıkmakta cesaret işi. Bu arada dikkatimi çektide 10 seneden fazladır tipoyla uğraşıyorum hiç aftermarket headers görmedim. Stock hali zaten iyi 4 2 1 şeklinde. Nerden buldular acaba kendilerimi yaptılar?
Vtec2 yede maşallah. Stock 1.6 araçla 2.0 araca karşı çıkmakta cesaret işi. Bu arada dikkatimi çektide 10 seneden fazladır tipoyla uğraşıyorum hiç aftermarket headers görmedim. Stock hali zaten iyi 4 2 1 şeklinde. Nerden buldular acaba kendilerimi yaptılar?
valla hocam ben ne tıponun kaputunu açıp baktım ne arabaya baktım , tek kapımı 4 kapımı oldugunu bıle hatırlamıorum , tipocu ne dedıyse o belkı custom bır headers tır bilemiyorum