PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bursa yollarındaki logar eziyeti bitiyor..

cliver
10-01-2011, 16:08
http://bursa.bel.tr/dosyalar/resimler/haberler/5292-yollardaki-rogar-cil-17311.JPG

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ZEMİN SEVİYESİNİN ALTINDA OLMASI NEDENİYLE ARAÇ TRAFİĞİNİ TEHLİKEYE SOKAN RÖGAR KAPAKLARINI YOLLA AYNI SEVİYEYE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI.

BASIN BÜLTENİ

YOLLARDAKİ RÖGAR ÇİLESİ BİTİYOR
- BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ZEMİN SEVİYESİNİN ALTINDA OLMASI NEDENİYLE ARAÇ TRAFİĞİNİ TEHLİKEYE SOKAN RÖGAR KAPAKLARINI YOLLA AYNI SEVİYEYE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi, zemin seviyesinin altında kalması nedeniyle özellikle ana yollarda trafiği tehlikeye atan rögar kapaklarını yolla aynı seviyeye getirmek için çalışma başlattı. İlk etapta ana yollarda bulunan yaklaşık 12 bin rögar kapağının değiştirilmesi planlanıyor.

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, günlük yaşamda yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için de çalışmalara hız verdi. Özellikle ana yollarda bulunan ve zemin seviyesinin altında kalması yüzünden trafiği tehlikeye sokan rögar kapaklarıyla ilgili şikayetlerin artması üzerine bu yöndeki çalışmalar yoğunlaştırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin talimatıyla çalışmaları başlatan BUSKİ, ana arterlerdeki kanalizasyon ve yağmur suyu kapaklarını yolla aynı seviyeye getirmeye başlattı. Ankara yolu Sırameşeler mevkiinde başlatılan çalışma kapsamında, özel olarak geliştirilen araçla, öncelikle mevcut kapakların bulunduğu bölge dairesel olarak kesilip, alındıktan sonda yerine yeni kapaklar yol seviyesine göre monte ediliyor. Özel olarak hazırlanan kimyasal maddeler kullanılarak yapılan çalışmanın ardından hemen asfaltlama yapılarak çalışma yarım saat gibi kısa sürede tamamlanıyor.

İlk etapta ana caddeler üzerinde bulunan 12 bin rögar kapağı ile bin ızgaranın değiştirileceğini dile getiren BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç, özel menteşeli kilit sistemi bulunan yeni kapakların çalınmaya karşı da korunaklı olduğunu kaydetti. Çalışma yapılan bölgelerde aynı zamanda trafik akışının devam ettiğini hatırlatan Gülenç, “Burada zamanla yarışıyoruz. Bir kapağın montajı yarım saatte tamamlanıyor. Çalışmanın bittiği bölümlerde yolu hemen trafiğe açıyoruz” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

cemsultan
10-01-2011, 16:11
Havaalanı ile Yunuseli çıkışı arasında 140 tane kapak var, hepsi de bela, yapsınlar da görelim bakalım.

despe
10-01-2011, 16:13
yaw benim anlamadığım, bu kapaklar illa yol üstünde olmak zorunda mıdır. kaldırıma vs taşınamaz mı ?

cemsultan
10-01-2011, 16:14
Olmaz, özellikle tekerlek hizasında olmalı ki benim gibi 2 lastik birden yarasın diye.

despe
10-01-2011, 16:16
bu ankara yolu üstünde olan batçıklardaki logar kapaklarının yerini yapan mühendis kadar kimse küfür yememiştir hayatında. bi batçıkta sağ şeritte ötekinde solda bide ortalayamıyonda üstünden geçerken :D

::ZaFeR::
10-01-2011, 16:17
Adapazarı'nda bir ara slalom yapıyorduk bir ara bu yüzden :D

redbaron
10-01-2011, 16:19
istanbulda ayni,muhtemelen butun turkiyede aynidir,cunku yol yapma zihniyeti yok,yap -boz -birdaha yap... 2 yil sonra ustune bir daha asfalt dokerler yine asigada kalir o kapaklar

Ahmet.S
10-01-2011, 16:22
ben hepsini ezberledim genelde sağ da ama sol şeritte olan yerlerde var

gökberk
10-01-2011, 16:23
Adapazarı'nda bir ara slalom yapıyorduk bu yüzden :D

Hala yapıyoruz da ... :icon13:

M.A.D
10-01-2011, 16:23
bunlardan kaçarken arkamdaki polisin hakkımda sarhoş die düşünmesi sonucu çevrilmiştim :D

hasan çağri
10-01-2011, 16:26
Önce su hattını yapıyorlar, sonra burdan yol geçmesi lazım deyip yol yapıyorlar sonuç bu tamamen plansızlık...

E tabi birde yap boz olucakki bir şekilde birileri para kazansın bu işten...

By_HaNNibaLL
10-01-2011, 16:28
şanzuman ayağini kopartinca yaylari söktüm ve gördüğüm bütün logar kapaklarina sövdüm

gökberk
10-01-2011, 16:32
bunlardan kaçarken arkamdaki polisin hakkımda sarhoş die düşünmesi sonucu çevrilmiştim :D

+ İstanbula gidelim dedik
3 Tane sap, 54 Plaka Şahinin içinde logarlardan kaçtığımız için bizi de çevirmişlerdi...
Çok tırsmıştım ama üstümüzü filan aramışlardı :D

vkarayel
10-01-2011, 16:33
Bursanın yolları ne zaman adam olacak 4 gözle bekliyorum. 30 sene Ankara da yaşadım, 4 aydır Bursadayım, Bursa daki kavşaklar gibi kavşak görmedim. Yollar daracık, milletin ne yapacağını kestiremiyosun, çevreyolunda soldan ana yola yol bağlanır mı bağlanırmış ilk defa gördüm. Umarım yakında yolları düzeltirler.

DeNNis
10-01-2011, 16:47
niye yaa, ne güzel slalom yapıyoduk batçıklarda :D

Ahmet.S
10-01-2011, 16:56
Bursanın yolları ne zaman adam olacak 4 gözle bekliyorum. 30 sene Ankara da yaşadım, 4 aydır Bursadayım, Bursa daki kavşaklar gibi kavşak görmedim. Yollar daracık, milletin ne yapacağını kestiremiyosun, çevreyolunda soldan ana yola yol bağlanır mı bağlanırmış ilk defa gördüm. Umarım yakında yolları düzeltirler.
vay arkadaş bende bu haline iyi diyordum eskiye göre

delta0o
10-01-2011, 17:14
Bonusları almamak için ne şekillere giriyoruz hallolsun biran önce

///KDrÖZER
10-01-2011, 17:25
her 10 metreyi başka firma aldığı için böyle şeyler oluyo :D :D

KaDiR_54
10-01-2011, 17:28
bu kadar iğrenç bişey olamaaz ya.arabayla giderken neyse sarsılırsın arabanın orası burası vurur ama motorla giderken direk düşme sebebi kii yolun ortasındasın yani bildiğin eziyet

zekky
10-01-2011, 20:30
Mersin yollarını görseniz siz nasıl araba sürüyosunuz dersiniz..
Yaklaşık 2 ay da bir bütün çevre yollarını kazıyorlar.
Bi kazıyor doğal gaz, yama yapıp kapatıyo 2 ay sonra alt yapı yama yapıp kapatıyor sonra baska bişey..
Tabelalarada yazıyor bu hizmetler sizin için.. Bütün küfürlerde senin için Macit Özcan.

Semii
10-01-2011, 20:35
bi cacik olmaz onu yapar başka bişi bozarlar yollar tarla gibi olay sadece logarlar diilki ...

erdemsddk
10-01-2011, 20:51
Samsun'da anayol ara sokak heryerde fazlasıyla mevcut bu lanet olası kapaklardan.Bunları yapan zihniyetleri hergün saygıyla anıyorum :)

Vti-966
10-01-2011, 20:54
Mersin yollarını görseniz siz nasıl araba sürüyosunuz dersiniz..
Yaklaşık 2 ay da bir bütün çevre yollarını kazıyorlar.
Bi kazıyor doğal gaz, yama yapıp kapatıyo 2 ay sonra alt yapı yama yapıp kapatıyor sonra baska bişey..
Tabelalarada yazıyor bu hizmetler sizin için.. Bütün küfürlerde senin için Macit Özcan.

Geçen ay mersindeydım 20 gün falan kaldım gerçekten yol değil orası başka bişey :D

zekky
10-01-2011, 21:04
Geçen ay mersindeydım 20 gün falan kaldım gerçekten yol değil orası başka bişey :D

köy yolundan farkı yok yemin ederim.. hergün eve sinir küpü olarak dönüyorum dışarı çıkasım gelmiyor biyere gdiceksem 3 kere dsünüorm

Frid
10-01-2011, 21:08
istanbulada acil çözüm lazım bu konuda

Vti-966
10-01-2011, 21:13
köy yolundan farkı yok yemin ederim.. hergün eve sinir küpü olarak dönüyorum dışarı çıkasım gelmiyor biyere gdiceksem 3 kere dsünüorm

Gerçekten çok kötüydü şehrin tamamında vardı bu durum ara sokak merkezi yol falan dinlememiş kazmıslar. İşin tuhafı kazıp cukur kalan yerlere toprak atıyorlardı yagmur yagıdıgında toprak kalmıyordu gözlerımle 4 defa şahit oldum :D

zekky
10-01-2011, 21:21
Gerçekten çok kötüydü şehrin tamamında vardı bu durum ara sokak merkezi yol falan dinlememiş kazmıslar. İşin tuhafı kazıp cukur kalan yerlere toprak atıyorlardı yagmur yagıdıgında toprak kalmıyordu gözlerımle 4 defa şahit oldum :D

Ben sana daha komiğini söyliim. Toprak yağmur yağdığında öyle oluyor diye 3 gün sonra asfalt atıyorlar ama nasıl? kamyondan kürekle ziftli çakıl taşını bitanesi çukura atıyor oda üstüne basıp biraz tepiniyor devam diğer çukura..:) görüyosun beynine kan sıçrıyor ama ne fayda. bu hizmetler mersinliler için:)

Vti-966
10-01-2011, 21:26
Ben sana daha komiğini söyliim. Toprak yağmur yağdığında öyle oluyor diye 3 gün sonra asfalt atıyorlar ama nasıl? kamyondan kürekle ziftli çakıl taşını bitanesi çukura atıyor oda üstüne basıp biraz tepiniyor devam diğer çukura..:) görüyosun beynine kan sıçrıyor ama ne fayda. bu hizmetler mersinliler için:)

Söylencek söz kalmıyor işte bu olaylardan sonra, ee nede olsa hizmet biz vatandaşlar için :D

turbo16
10-01-2011, 22:36
bi sey yazacam simdi banlanacaz:ofk::ofk::mad::ofk::Deli:

SkY
10-01-2011, 22:51
darısı istanbul yollarının başına:)

cery
10-01-2011, 22:57
hehe sizin durumlar iyi :D

diyarbakırda asfaltı dökerler logar kapakları düşük kalır.

1 sene sonra tabela dikerler logar kapakları düzeltiliyor diye.

iş biter bi bakarsın kapak asfalltan 10 cm yüksekte.

çukurken ortalayabilion. yüksek olunca ortalayamıoz :D headersi bırakırız walla :D

logarlar hep çukur kalsın...

BlackEmperor
10-01-2011, 23:02
yolları en berbat şehir bursa

onursumer
10-01-2011, 23:37
mazgallara sinir olduğum kadar hiçbirşeye sinir olmuyorum

1 kere içerde olduğu için lastiğim yarıldı ölüyordum az daha uyarı yoktu tadilat varmış

1 kerede dışarda olduğunu farketmedim çarptım camdan çıkıyordum az daha travens falan eğildi ön lastiğim 2 parmak kadar geri kaydı vs

F.Esen
11-01-2011, 04:30
ben sewiodum onları yha arabların hepsini yükselttik onlar icin rahat rahat sövüp günün stersini atıodum bak hiç olmadı şimdi bu logar çalışması ben şimdi hangi sebepten sövücem sayıcam yollarda sanki bütün sorunlar bitti logarlar kaldı bitek... ilk önce batçık dedikleri saçmalığın ölcümlerini ve nasıl yapılması gerektiğini öğrenselerde insanlar gün aşırı oralarda kazı yapıp arabalarını pert etmeseler bkz. ben gibi 2 batçık 2 araba kaldı....

miocu
11-01-2011, 04:34
ben sewiodum onları yha arabların hepsini yükselttik onlar icin rahat rahat sövüp günün stersini atıodum bak hiç olmadı şimdi bu logar çalışması ben şimdi hangi sebepten sövücem sayıcam yollarda sanki bütün sorunlar bitti logarlar kaldı bitek... ilk önce batçık dedikleri saçmalığın ölcümlerini ve nasıl yapılması gerektiğini öğrenselerde insanlar gün aşırı oralarda kazı yapıp arabalarını pert etmeseler bkz. ben gibi 2 batçık 2 araba kaldı....

:icon_tup: :icon_tup: :icon_tup:

cliver
11-01-2011, 12:19
olsun arkadaşlar bu bile +dır yapsınlar daha iyi bende az sövmedim bu duruma ama şunu bilinki belediyenin sıtesıne mail atın istek ş ikayetlerinzi dikkate alıyorlar bende denedim çünkü postanenin ordaki üst gecidi yıktıran yenısını yaptıran mail benım eserim :D

Alfetta
11-01-2011, 12:38
Eskişehir'den Bursa'ya her gidişimde yollara sövüyordum. Biraz olsun düzelir belki...

Bi1ReD
11-01-2011, 12:45
Once yollari duzeltsinler ayni seviyede olsun sonra logar kapaklarini duzeltsinler duzeltselerde gene lastik yarmak, jant çatlatmak, hatta tasiyici amortisor bozmaya daha dogrusu arabanin iliklerine kadar islimesi şart! Girin çikin sanayiye can verin.

cliver
11-01-2011, 13:57
olacak olacak :)

mrtngn
11-01-2011, 17:30
Nerde o günler dört gözle bekliyorum.Hele şu arabayatağı ve esentepe batçıklarına lanet olsun yaa...Sağdakinden kaçayım diyosun soldakine cupp giriveriyosun...

Bide anlamadığım,hiçbirşekilde aklımın ermediği o yeni yapılan dümdüz batçık asfaltını 1 ay sonra niye delik deşik ederler yama yaparlar yaa....