Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ Basınç Yağ Isı sensörü
aracımdaki yağ filtresi ile blok arasına sandwich plate koyamadığımdan yağ ısı ve yağ basınç sensörünü en iyi nereye takabılırım?
punto_multijet
11-01-2011, 11:44
hidrolik pnomatik malzemeler satan arkadasımdan bir parca almıstım. uzerine yag sıc, yag basınc, turbo yag besleme falan filan baya bişey takmıstık. hatta aracın orjinal musurunun yerini bile değiştirdik. adını bilmiyorum ama boyle bişeyide tavsiye ederim
Bir arkadasımda da aynı sekilde yaptık fotosunu bulunca ekleriz
Kütükte yağ akışı olmadığı için ısıyı düzgün ölçemiyorsunuz ama basınç ölçmek için ideal bir parça. Bizde turboya yağ gittiği için kütükte akış oluyor ama sizde olmayacak. Isı da ölçmek istiyorsanız sandwich en iyisi olacaktır.
malesefki sandwich plate takamıorm çünkü yağ filtrem kağıt
Sizin araç da turbo olduğuna göre yağlama hortumu üzerinde bizim kütüklerden kullanıp, hem basıncı hem de sıcaklığı görebilirsiniz belki. Daha önce yakından görmediğim için sistem üzerinde yorum yapamayacağım.
fotoraf eklerseniz çok sevinirm
Bu resimde turboya gidecek olan yağ çıkışında kör tapa var, henüz montaj tamamlanmadı çünkü. Ama size fikir verecektir:
http://www.emrecantimurcin.com/images/oilray.jpg
ya arakdaslar konuyla alakalı
benım arabada yag basınc gostergesı var normalde gıderken yarıda dusuyor ayagını gazdan cektıgın zaman ceyrege dusuyor abandıgın zaman hemen cıkıyor bu normalmı ya ?
ya arakdaslar konuyla alakalı
benım arabada yag basınc gostergesı var normalde gıderken yarıda dusuyor ayagını gazdan cektıgın zaman ceyrege dusuyor abandıgın zaman hemen cıkıyor bu normalmı ya ?
Evet o şekilde çalışıyor normal..
Evet o şekilde çalışıyor normal..
cok sagol pekı amacı ne tehlıke nedır ? ceyregın altına dustugu zaman sıkıntı yazıyor kıtapcık bugun masterda ustaya sordum oda aynı dedı ama su an gazdan cektıgım zaman ceyrek de bastıgım zaman yarıda ? normal bu yazana soylenene gore ama kafama taktım :D
Rölantide 0.9-1 bar civarı, orta devirlerde 2.5-3, yüksek devirlerde de 4-4.5 civarı bende.
Rölantide çeyrek normal gibi geldi bana, gazlarken en yükseğe çıkıyorsa 4-4.5 desek, çeyrek 1 bar yapar, o da bence normal...
106 GTi hakkında bilgili arkadaşlar bu konuyu daha iyi bilirler :)
cerokıı ıcın 106 degıl :) bugun bıraz daha arastırdım normal dıyorlar sagolun
dragstar
14-01-2011, 21:35
106 nın yağ pompası iyidir sorun olmaz ama yağ ısınma sorunu vardır