Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor sağırlığı nsl anlaşılır?
izmirlicem
12-01-2011, 21:17
motorun sağır olup olmdadğını nsl anlarız araç 46 binde hiç basılmasa bile bu km açarmı motoru?illa basmakmı lzm?12 günde 4 kere denedim 210-215dio kalıyo araç 0 aldığımızda ilk 13 bin km ben kullanmadım aracı acaba sağırmı araç?ne yapmamız lzm sağırsa?bassak açılırmı artık yoksa çok mu geç :)
Şanzımanın vereceği son dişli oranı ile alakalı.
Teknik verilerde son hiza bakin kac yaziyor:)
kac yapmasını bekliyorsunuz ki:soru:
hddsheriff
12-01-2011, 21:30
astraya 250 yaptırana kadar konu açacaksın anlaşılan :D
izmirlicem
12-01-2011, 21:30
192-193 yada ama sorun orada değil geçen sene bi keresinde aylardan nisan-mayıs hiç zorlamada 225 gördüm aynı yerde şimdi zorluyorum 210-215 daha tık tok
her araç 250 yapmıyor bilesiniz. :)
sağırlık daha çok kullanım tarzı ile alakalı bir durum ,
uzun süre yıllarca devir çevirmeye çevirmeye motor sağırlaşıyor, bu gerçek
sonra basıyorsun gitmiyor,
atıyorum emsalleri 190 görürken o 170 falan yapıyor, yada benzeri .
ama son hızına ulaşmayan her araç sağırmıdır ?
ya debriyaj kaçırıyorsa ?
ya motorda bir sorun var tam gücünü veremiyorsa ?
ya MAF sensörü bozuksa ?
ya kılsa
ya tüyse
sağır motor, hakkatten kendini belli ediyor ,
gaz verince emsallerine göre ağır devirlenir .
şunuda unutmayın, 170km den sonra rüzgarın direnci dramatik artar
o yüzden en osuruk araba bile 170 yapabilir .
hddsheriff
12-01-2011, 21:35
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/73064-arabada-bir-sorun-var-ama-neygitmiyo-eskisi-gb.html
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/72834-yuksek-hizda-araci-neler-etkiler.html
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/71615-2009-astra-16-115-hp-benzinli-easytronic-hiz.html
cevap verecek arkadaşlara referans olsun :)
onursumer
12-01-2011, 21:39
192-193 yada ama sorun orada değil geçen sene bi keresinde aylardan nisan-mayıs hiç zorlamada 225 gördüm aynı yerde şimdi zorluyorum 210-215 daha tık tok
225 gorduğunuzdeki hava şartları tutmuyordur belki :D
bence 210 gibi suratler normal hatta fazla bile ;)
bursa ya gelin izmir tarafından otabana girin arabalarınız top speed lerini en max görün egim mükemmel en az yüzde 8 gibi yaklasık 15 km düzlük:D:D
RottingChrist
12-01-2011, 22:02
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/73064-arabada-bir-sorun-var-ama-neygitmiyo-eskisi-gb.html
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/72834-yuksek-hizda-araci-neler-etkiler.html
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/71615-2009-astra-16-115-hp-benzinli-easytronic-hiz.html
cevap verecek arkadaşlara referans olsun :)
dedektif gibi adamsın. harbiden biraz suyu çıkmış.
174.68 diye hatırlıyorum :D :D o 4.68'i istiyom ben ya :D
Sefa_vts
12-01-2011, 22:05
Sonradan sağır olmuş seninki demekki..
200u gectiysen op basına koy...burdan ne desek bos ayrıca, git servise komple bakıma gir sensorleri yuruyeni kontrol ettir yagını suyunu filtreni degişstr kompresyonu olctur...
ızmir - aydın otoyolunda albea mj varken shell rampasinda araç kadran devirip 205 gördü. Bu sadece bir olasılıklada olmaz bence. Yarım saatte gördüğü bu hızı görmesinin neden ve olasılıkları:
1. Kadran hatalı
2. Arkadan rüzgar şiddetli tekme atılmış gibi gidiyor.
3. E zaten shell yolu rampa aşağı
Bu olasılıkların hepsi doğru olduğuna göre o araba isterse 300 yapsın farketmez ciğeri belli yapacağı belli:D
Dounun dediği gibi sen 200le giderken 180le içinden geçmek var diye :D
Şahin mercedes e320 muhabbetinde geçmişti hiç unutmam :hehe:
Fantazi gibi.
...güneşli bir gündü ve kırlarda el ele koşuyorduk. Bana uzaktaki çınar ağacını gösterdi. . .
eğer bloğu tutan kulak tam oturmamışsa ya da çatlamışsa
motor kulağı yani
o zaman sağır motor oluyo
rumuz: Karacahil
redbaron
12-01-2011, 22:22
1.6 arabayla ne 225 i ya hayal dünyasından çıkın bence.210 bile o arabaya fazla. 225 i o gün rüzgarı arkanıza alıp %50 eğimli bayır aşağı yapmışsınız herhalde,o gün bugündür aracınız gitmediğini sanıyorsunuz.takıntı olacak bir sorun yok o arabanın 210 yapması bile fazla başarı
izmirlicem
12-01-2011, 22:42
1.6 arabayla ne 225 i ya hayal dünyasından çıkın bence.210 bile o arabaya fazla. 225 i o gün rüzgarı arkanıza alıp %50 eğimli bayır aşağı yapmışsınız herhalde,o gün bugündür aracınız gitmediğini sanıyorsunuz.takıntı olacak bir sorun yok o arabanın 210 yapması bile fazla başarı
gps te 205 yaptım kadranda 215 10 km hata payı var:)kadranda 225 yaptığımda gps 216 idi:)
tamam ışte koy kadranın üstüne hız + eğim + rüzgar +gps yanılma payını 195 + 10 tamam ışte :)
BurakCengizhanoğlu
12-01-2011, 23:01
Beyler konu çok iyi oldu aslında. Bizim şahin 140 ı geçmiyo ? 324987 km de. Halbuki ilk aldığımızda babam 240 basmıştı.Geçen bi abiye sordum abi bu kaç basıyo diye 240 yapıyo rahat dedi. Arabamdaki sorun ne arkadaşlar?
Beyler konu çok iyi oldu aslında. Bizim şahin 140 ı geçmiyo ? 324987 km de. Halbuki ilk aldığımızda babam 240 basmıştı.Geçen bi abiye sordum abi bu kaç basıyo diye 240 yapıyo rahat dedi. Arabamdaki sorun ne arkadaşlar?
Platin meme yapmış. Ince zımpara ile temizlemek lazım.
mesajlara bakınca hatırladım eski konuyu dostum bayır asagı rodaj yapman lazım ben denedim normal rodajdan daha etkili 500km bayır asagı bas sonra yag degistir tapagaz devam:icon_tup:
BurakCengizhanoğlu
12-01-2011, 23:08
Platin meme yapmış. Ince zımpara ile temizlemek lazım.
Hee ondandır diyosun. Bi deniyim
astraya 250 yaptırana kadar konu açacaksın anlaşılan :D
+250 her konu açıldığında kim dicek artık şunu diyodum
mesajlara bakınca hatırladım eski konuyu dostum bayır asagı rodaj yapman lazım ben denedim normal rodajdan daha etkili 500km bayır asagı bas sonra yag degistir tapagaz devam:icon_tup:
500 km bayır aşağı cehenneme,magmaya iniyor arkadaş rodaja heralde :)
depoya 2 cay bardagı tiner koy ;)
ya pistonlar eriyecek yada 230 görülecek:D:D
Tayfun-E30
12-01-2011, 23:55
bence seni needforspeed paklar ordaki arabalar hiç sağır değil =)
depoya 2 cay bardagı tiner koy ;)
ya pistonlar eriyecek yada 230 görülecek:D:D
temiz :D:D
KingoAtmo
13-01-2011, 00:04
bence hemen telaş yapma, arkadaşlar bilmeden yazmışlar, meme yapmadan olmaz o sorun,boşa masrafa girme.
Nisan ayında bir dene ,olmadı mayıs ayında aynı yolda, aynı şekilde çok da zorlamadan bir daha dene. 225 i göremezsen o zaman kafa yorarız.
Kal sağlıcakla :soru:
mayıs fokbaklıklarının yumurtlama dönemi olduğundan çok daha sağlıklı yürür aracın.
Önce Turkcellin eski reklamlarını izle bence... Aynı soruyu kaç farklı şekilde sorabilirsin onu ögrenince, daha fazla konu açıp, böylece max sürata ulasabilirsin gibi geliyo bana..
Turkcell le baglan hayata
Hayata Baglan Turkcelle
Baglan Turkcell le hayata
vs vs vs......
Nedir bu Astra ile top speed serüveni ? Buna benzer donanımhaber de konu vardı :D
Baya bi kavga olmuştu en son konu opc resimlerine koymaya kadar geldi ne hikmetse?
insanlar niye son hıza bu kadar takılıyo anlamış değilim
500 km bayır aşağı cehenneme,magmaya iniyor arkadaş rodaja heralde :)
Allah'da seni güldürsün ya gecenin bu saatinde kahkaha attım resmen :D
Konuya gelcek olursak Astra ile bende en son 225 gibi birşey gördüm ama yol eğimli , rüzgar dötümde vs vs... Arabanın gücü belli yapacağı belli ayda yılda bir öyle sürpriz yapar sonra kalır :)
Astra,Golf, Polo vs vs 300 yapsa ne olur ? Sağlıklı bir şekilde yapamadıktan sorna ıkına ıkına yaptıktan sonra... Ben bu hızı yaptığımda "uçuyorum şahitlerim var" diye bagırıyordum :)
Xenomorph
13-01-2011, 01:56
ya dayanamıcam artık
kardeşim 1.6 easytronıc sanzımanlı bı astran var
sen bunun kac yapmasını beklıyorsun?
aracın honda degıl toyota degılkı bunlar o sınıfın en performanslıları 1 onlarda 225ı zor gorurler!
o aracın 200u gecmesı iyi birşeydirki bunu zorlanarak yapar
aile arabası sınıfında 1.6 max 110 ps aractan ne beklıyorsun
buraya 225 yaptım demekle araban ıyımı gıdıyor havası vermeye calısıyorsun?
senın 225ı gordugun surede burda 225 e cıkıp fren yapıp 2de 80de basıp tekrar 225 yapan 1.6 araclar mevcut
ya sen neyın pesındesın? **** boklu 1.6 astra 200u gecerse dua edıceksın CUNKU BU ARACIN OLAYI BU
lutfen artık bızı yorma bu konularınla ben 1.5 karadızel saxo ıle 175 gordum bı dahada omru bıllah goremedım :D bu nedır yanı sagırmıdır sadece o gun arkamdan ruzgar estı o
1.4 dizel auris aydın otobanında 200 goruyor tekırdaga gıderken 185ı gecmıyor nedır bozukmu arabam 45 dkda 200u gordum oda sırf topspeed ıcın kastım..sımdı 160 170 gıdıyorum mutluyum cunku onunda OLAYI BU
şaşırma artık allah aşkına bin arabana paşa paşa yada sat bi gti vti crx delsol opc gtc rc bişey al onu sor neden 200u gecmıyorum dıye
yeter ya
ALİ AĞAOĞLU'NU arayın. o halleder.
Sierra Rs
13-01-2011, 06:58
Motor yada şanzıman kulağına su kaçmıştır..
ya dayanamıcam artık
aracın honda degıl toyota degılkı bunlar o sınıfın en performanslıları 1 onlarda 225ı zor gorurler!
senın 225ı gordugun surede burda 225 e cıkıp fren yapıp 2de 80de basıp tekrar 225 yapan 1.6 araclar mevcut
ya sen neyın pesındesın? **** boklu 1.6 astra 200u gecerse dua edıceksın CUNKU BU ARACIN OLAYI BU
lutfen artık bızı yorma bu konularınla ben 1.5 karadızel saxo ıle 175 gordum bı dahada omru bıllah goremedım :D bu nedır yanı sagırmıdır sadece o gun arkamdan ruzgar estı o
1.4 dizel auris aydın otobanında 200 goruyor tekırdaga gıderken 185ı gecmıyor nedır bozukmu arabam 45 dkda 200u gordum oda sırf topspeed ıcın kastım..sımdı 160 170 gıdıyorum mutluyum cunku onunda OLAYI BU
şaşırma artık allah aşkına bin arabana paşa paşa yada sat bi gti vti crx delsol opc gtc rc bişey al onu sor neden 200u gecmıyorum dıye
yeter ya
nokta.....
akucukdogan
13-01-2011, 08:10
ya dayanamıcam artık
yeter ya
Gerçekten çok ama çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık. Bir şarkı paylaşıyorum umarım yanlış anlamassınız :)
http://www.youtube.com/watch?v=eKhS_ugiqnU
eKhS_ugiqnU
Valla bu konuya salça olabilirim benim c-maxte 170'te çivileniyor?(38.000 km)
Bende 2005 C-max 1.6 tdci vardı stok hali ile 220 lere geliyordum
sonra eski 1.8 dizellerin turbosunu taktım yazılım yaptım 240 lara cok rahat geliyordum
sonra bir enjektor arızaa yapıyor araba şöförde dedemi afyona götürüyor hafif kesiklik oldu diyo ama basmaya devam ediyo piston eritiyor neyse motor garantiden servis yaptı
ondan sonra tekrar yazılımı da attım ne yaptıysam arac 220 yi gecmedi
sonradan yapılan motor randımanlı olmadı mesela bende böle bir sorun yaşadım :)
Ayrıca Ford markasından sogumamın da yegane nedeni C-max gibi güzel bir arac ile bir sürü problem yaşamam oldu
Bende diyorum bu astralar hepmi böle:) Biyerden hatırlıyorum bu konuyu diye meğerse hep aynı kişiymiş:D ya 200 üstüne çıkıyosan 1,6 astrayla daha ne istersinki. 10-15 km farkmı sorun oldu. Takma kafana böyle şeyleri..
insanlar niye son hıza bu kadar takılıyo anlamış değilim
E aynı insanlar değilmi boyut mevzuusuna da takılan.. Bir nev'i kim daha uzağa işer konusu... :)
http://l20.sphotos.l3.fbcdn.net/hphotos-l3-ash1/hs260.ash1/18742_312028389761_787359761_4828909_4038721_n.jpg
snan1910
13-01-2011, 09:19
bence egzoz bilyasına baktırmalısın..
bence egzoz bilyasına baktırmalısın..yemin ederim ben yazacaktım konuyu okurken kardeşim bravo, sorunun ana kaynağı egsoz bilyası başka bişey olamaz :D
redbaron
13-01-2011, 10:53
gps te 205 yaptım kadranda 215 10 km hata payı var:)kadranda 225 yaptığımda gps 216 idi:)
Veeee sonra izmirlicem playstation ı kapatır ve uyur...
snan1910
13-01-2011, 11:07
yemin ederim ben yazacaktım konuyu okurken kardeşim bravo, sorunun ana kaynağı egsoz bilyası başka bişey olamaz :D
:icon_tup::icon_tup::icon_tup: :D
DetailEF
13-01-2011, 11:17
Aga taktım kısayı 180 de bitiyorum sanki her gün 220 mi yapıyoruz :p
izmirlicem
13-01-2011, 19:50
ya dayanamıcam artık
yeter ya
hava atma gb bi niyetim yok,forum olduğu için sadece mrk ettiğim için açtım konuyu dünyanın daşağını yaptınız :) sadece bilenler yazar yardımcı olur dedim makaraya aldınız :)
izmirlicem
13-01-2011, 19:52
sonra eski 1.8 dizellerin turbosunu taktım yazılım yaptım 240 lara cok rahat geliyordum
sonra bir enjektor arızaa yapıyor araba şöförde dedemi afyona götürüyor hafif kesiklik oldu diyo ama basmaya devam ediyo piston eritiyor neyse motor garantiden servis yaptı
Ayrıca Ford markasından sogumamın da yegane nedeni C-max gibi güzel bir arac ile bir sürü problem yaşamam oldu
motor da yapılmadı abim hiç daha 46 binde:)
Abi benimkisi benzinli :) 100 hpcik :D
Mesela abi c-max tdcı'ın son hız 180 km (teknik veri) ama son hızını nasıl geçiyor?
C-max aslında cvt olmadıysa sorunsuzdur.Tdcılar zaten psa grubundaki motor :)
bence egzoz bilyasına baktırmalısın..
egzoz bılyası top speedde 10-15 kmh kayba neden oluyo ben bızzat yaşadım.
bıraz pahalı ama sonuç guzel.
http://img98.imageshack.us/img98/4006/egzozbilyas.jpg
hddsheriff
13-01-2011, 20:35
hava atma gb bi niyetim yok,forum olduğu için sadece mrk ettiğim için açtım konuyu dünyanın daşağını yaptınız :) sadece bilenler yazar yardımcı olur dedim makaraya aldınız :)
aynı konuyu defalarca açarsan başka ne geçilmsini bekliorsun ki ?
BurakCengizhanoğlu
13-01-2011, 21:02
Benim şahinin çözümü de egsoz bilyasımı .Abartı eksozt var
izmirlicem
13-01-2011, 22:05
Benim şahinin çözümü de egsoz bilyasımı .Abartı eksozt var
konuyu silin dahada konu açarsam 2 olsun :)
hddsheriff
13-01-2011, 22:08
konuyu silin dahada konu açarsam 2 olsun :)
bu 4. konu zaten :D
BurakCengizhanoğlu
13-01-2011, 22:14
Ayıp oldu hoca :/
devil_berk22
13-01-2011, 22:41
bende astra varken top speed denedim 205 max takılı kaldı dahada gitmedi dakkalarca aynı hızda gitti yani yol olsa gideyim pozisyonunda değildi araç devir kesiciden dolayı bazı araçlar belirli bir hızdan sonrasına limit olsada gitmiyor bunu serviste çözmen lazım başka türlü olmaz. ancak sen ben bikere gördüm bidaha göremedm diyorsan rüzgar vs. bi dış etken olmuştur veya benzin kalitelidir ne biliyim bişeyden dolayıdır.
Özgür Ozan
13-01-2011, 22:51
bu 4. konu zaten :D
o zaman bi daha açarsa 5 olsun:D
Xenomorph
14-01-2011, 02:39
dalga gecmedım tasakta yapmadım dıkkatlı oku aradıgın butun cevaplar orda
aracında topspeedını tekrardan gormek yasamak ıstıyorsan
bas yerlere bıldıgın altına hava gırmesın
ust devırler ıcın bırseyler yap tum susturucuların ıptalı gıbı
fıltrenıde buz gıbı hava ceken bı yere koy gerekırse farı kes tamponu kes
o zmn belkı 10 15 km daha gıdebılır arac
tasak gecmıyorum bılgıne
dalga gecmedım tasakta yapmadım dıkkatlı oku aradıgın butun cevaplar orda
aracında topspeedını tekrardan gormek yasamak ıstıyorsan
bas yerlere bıldıgın altına hava gırmesın
ust devırler ıcın bırseyler yap tum susturucuların ıptalı gıbı
fıltrenıde buz gıbı hava ceken bı yere koy gerekırse farı kes tamponu kes
o zmn belkı 10 15 km daha gıdebılır arac
tasak gecmıyorum bılgıne
bunların dışında bide aracını iyi tanı ne yapar ne gider katalog verileri gibi
burda bilgili insan coktur mantıklı sorular sor cvp al ama önce araştır biraz
sene 1970 o zaman vietnamdayım bende 80 model şahin görünüm doğan var telefon geldi acil yurda dön diye ordan bir çıktım tapa gaz 230-240-250 Allah ne verdiyse ama sıkıntı camı açık bırakmışız o günden beri hastayım işte