Orijinalini görmek için tıklayınız : wideband değerleri
arkadaslar daha önceden konularda sormuştum aracımda bi problem vardı ve bisürü olasılık vardı..aracımdaki problem 3000devirle 4000devir arası bi kasılma söz konusuydu..wideband aldım ve degerler şöyle : rolantide 14 le 15 arası gidip geliyo , sabit gazda 15 falan , tam gazda 12,5.. asıl konu 3000le 4000devir arası direk 10a gidiyo ve orda kalıyo yanı 5nci viteste 3000devirde imkanı yok devirlenemiyo. sizce bu devirlerdeki zengine düşme sebebi nedendir ??
punto_multijet
13-01-2011, 07:11
debimetre olabilir
Rstmania
13-01-2011, 09:35
Araçta yazılım var mı? LPG var mı?
bir servise gibip map basıncı yada mafdan alınan degerileri okuyabilirsen iyi olur.
yazılım varsa 3000 4000 arası iyi ayarlanmamış.
yazılım yoksa sensörlerin birinde hata olabilir. eğer hata yoksa orijinal beyine serviste bişeyler yapılır sanırım
volume81
13-01-2011, 11:30
bişey daha sorucam konuyla alakalımı bilmiyorum ama AFR değeri benzin ve lpg'de iken fark edermi ne kadar fark etmesi normaldir :)
aracımda lpg yok..debimetre yok.. yazılım yaptırmadan öncede vardı bu sorun , yazılımdan sonra geciceni umuyodum yıne gecmedi.. map sensörü , emme manifoltundan vakum borusu ile beynin içine giriyo orda yani..nasıl ölçüceklerki onu ?
aracımda lpg yok..debimetre yok.. yazılım yaptırmadan öncede vardı bu sorun , yazılımdan sonra geciceni umuyodum yıne gecmedi.. map sensörü , emme manifoltundan vakum borusu ile beynin içine giriyo orda yani..nasıl ölçüceklerki onu ?
ilk denenmesi gereken şey, servisten orjinal ama yeni yazılımı yükletmek olmalı
bu işte bir gariplik var
zaten yeni yapılan yazılımda 3000-4000 devir aralığına hiç dokunulmamıştır muhtemelen
ilk denenmesi gereken şey, servisten orjinal ama yeni yazılımı yükletmek olmalı
bu işte bir gariplik var
zaten yeni yapılan yazılımda 3000-4000 devir aralığına hiç dokunulmamıştır muhtemelen
ben hazır yazılımlı eprom aldım onu taktım,arabamda hissedilir bi fark oldu ama işte o devirler arası hala sıkıntılı.aracın orjınal epromu bende,onu taksam yıne aynı bişey değişmicek çünkü :S bu sorun için krankdevir sensörü,oksijen sensörü,iat sensörü hepsini değiştirdim ama gecmedi.artık enjektorlerimden şüphelenmeye başladım
Rstmania
14-01-2011, 10:25
enjektör arızası olsa sadece 3000-4000 de yapmaz 3000 den sonra yapar.. Aracın sonuna kadar... diye tahmin ediyorum..
byspeedman
14-01-2011, 12:03
aynı sorunbenim civictede var ama 5 viteste düzyolda gecir gecirebilren 3500 deviri
yazılımdan duzelebılr aslında
Rstmania
15-01-2011, 01:23
aynı sorunbenim civictede var ama 5 viteste düzyolda gecir gecirebilren 3500 deviribu enjektorden olabilir. ama aracin gucu de o kadar olabilir;)
dragstar
15-01-2011, 01:28
aynı sorunbenim civictede var ama 5 viteste düzyolda gecir gecirebilren 3500 deviri
civicler de normal 4. vites 210, 5. vites 190 km miydi neydi 1.4 is de geçmiş zaman unuttum arkadaşın arabada öyle bşydi şok olmuştum görünce :D
regülatör sağlammı regülatörün vacum borusu fln
samet_61
25-01-2011, 05:24
ben hazır yazılımlı eprom aldım onu taktım,arabamda hissedilir bi fark oldu ama işte o devirler arası hala sıkıntılı.aracın orjınal epromu bende,onu taksam yıne aynı bişey değişmicek çünkü :S bu sorun için krankdevir sensörü,oksijen sensörü,iat sensörü hepsini değiştirdim ama gecmedi.artık enjektorlerimden şüphelenmeye başladım
bu sorunu map sensoru ve gaz kelebek potansıyometyresınden yapar bende 3000 4000 arası yumma yapıodu arac gaz kelebek potansıyometre sensorunu temızlettım ve sorun cozuldu gecmı olsun