PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 320d(177) egsoz çapı?

kervanoglu
13-01-2011, 16:25
Aracımın orta ve son susturucusu söküldü sesten gayet memnunum. Önümüzdeki hafta araca yazılım yaptırmayı düşünüyorum ama aklıma takılan egsoz çapı standart olarak kalsın mı yoksa büyütmek mi gerekir? (egr ve dpf iptal edilmeyecek)

TarikS
13-01-2011, 22:23
performans olarak dpf baya kesiyordur zaten, susturuculari da iptal ettiyseniz boru capini buyutmenin size cok bir katkisi olacagini sanmiyorum. orijinal borularla devam edin bence. hic kesme bicme yapilmamis olsa orijinalligi bozmayip komple egzozu bastan duz boru yapin derdim ama zaten susturucular cikartilmissa boyle kalsin :)

qatrio
31-01-2011, 12:44
Cahilligime verin ancak dpf kesiyorsa dpf ve egr iptal sonrası performansta hisedilir bir değişiklik olurmu ?

kervanoglu
01-02-2011, 11:50
Olur ama dumanda olur diye dokunmak istemiyorum şuanda :)

BlackEmperor
01-02-2011, 11:55
Cahilligime verin ancak dpf kesiyorsa dpf ve egr iptal sonrası performansta hisedilir bir değişiklik olurmu ?

egr iptali bi halta yaramaz da dpf bildiğin katalitik benzeri bi zımbırtı fark ettirir. EGR iptali uzun dönemde emme manifoldunun kurumlanmasını geciktir. Fakat daha çok duman atarsın katalitikğinin tıkanmasını hızlandırır. Yaklaşık 3000 devirden sonra devre dışı kalıyor. performasını pek etkilemez iptali.

kervanoglu
07-02-2011, 23:28
Şuanda egsozdan gelen ses çok az bi şekilde homurdanma sesi. Ama bazen araba uzun süre rolantide bekleyince yada çok uzun süre düşük devirde kullandığımda sanki bi tuşa basmışım gibi bi anda ses yükseliyor. Bi süre bu şekilde benzinli tadında geziyorum sonra yine bi anda ses kısılıyor. Ben EGR yada benzer bişey devreye giriyo ondan oluyo diye düşündüm ama varsa durumun nedenini bilen yardımcı olursa sevinirim

Tayfun-E30
09-02-2011, 07:01
Dpfyi kesinlikle sok biz dumduz yaptik oyle duman falan olmadi cekisi hissedilir bir sekilde artti ama...

turgaymete
09-04-2011, 12:21
TUV'da katalizörü göremezlerse sorun olmaz mı ?2.cisi emisyon da sıkıntı çıkarır mı kat iptali?O yüzden sadece dpf taşlansa daha iyi değil mi?