Orijinalini görmek için tıklayınız : Amortisör Takozları
Merhaba arkadaşlar
08 model civic hb 40k da aracım var,aracımda direksiyonla sola tur yaptığımda ince metalik bir ses geliyor sağa döndürdüğümde herhangi bir ses yok
amortisör takozları sebep olabiliyormuş bu soruna
zamanla içine toz toprak pislik girince mi böyle bir sorun olur? temizlenip yağlanması mı lazım?
yoksa komple değişmesi mi lazım?
aracımda 3.5 luk yay var bütün suç yayların mıdır...
bence yaydan.
yada dıreksıyon pompasındanda olabılır.
CasabLanca
14-01-2011, 07:40
aynı sorun benim kendi aracımda da var :D sesden başka bir zararı yok
özellikle soğuk havalarda felan arabanın soğuk olduğu zamanlar yapıyor
aynı sorun benim kendi aracımda da var :D sesden başka bir zararı yok
özellikle soğuk havalarda felan arabanın soğuk olduğu zamanlar yapıyor
belki zararı yoktur ama inanılmaz gıcık ediyor sesi adamı özellikle park ederken vik vik ötüyo araba, hızlı giderken ses yapmıyor zaten
bakımıda geldi arabanın bakalım servise hallettirmeye çalışıcam ama yaylara sorun çıkarıcaklar büyük ihtimal!
en kötüsü takozları fln eğmiş olmayayım nası anlayabilirim bunu?
Takoz tam yayın üstüne oturmuş mu?
Zamanında benim bi usta takozu tam oturtmamış atlama yapmştı..Tam sağ sol yapınca metal sesi geliyordu..Yayı tam oturttunca ses kesildi..Acayip gıcık bi ses..
Takoz tam yayın üstüne oturmuş mu?
Zamanında benim bi usta takozu tam oturtmamış atlama yapmştı..Tam sağ sol yapınca metal sesi geliyordu..Yayı tam oturttunca ses kesildi..Acayip gıcık bi ses..
20k önce fln taktırdım yayları 1.5 sene fln oldu nerdeyse
yeni yapmaya başladı bu sesi, sanmıyorum bu ihtimali oturmamışsa da oturmuştur bu süre zarfında:)
ama acaba zamanla bir yerden atma fln mı yaptı olabilir mi böyle bir ihtimal?
tboxmusic
14-04-2012, 18:47
amortisör kule bilyalarının yağlanması sorunu çözecektir.aracınızın garantisi devam ediyorsa yetkili servis halledecektir.ancak randevulu bir işlem 3 saat sürebiliyor.
20k önce fln taktırdım yayları 1.5 sene fln oldu nerdeyse
yeni yapmaya başladı bu sesi, sanmıyorum bu ihtimali oturmamışsa da oturmuştur bu süre zarfında:)
ama acaba zamanla bir yerden atma fln mı yaptı olabilir mi böyle bir ihtimal?
belki de oturduğu için yapıyordur bu sesi :D seninki oturmayınca sesini çıkarmayanlardandır
olamaz mı olabilir