PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BASİC DESİNG den anlayan arkadaslar

Can's
14-01-2011, 21:31
arkadaslar final projem war pazartesı teslim gerek ve alttan alıyorum bu dersı..proje şu ;
key concept: METROPOL
motto: WELL ENOUGH TO LIVE
....
ebat: 40x60 cm
projede bulunması gereken elemanlar: image + typographic eleman + basic design elements (en az 2 tanesi)

zorunluluklar:
1. projenin tamamı 40x60cm ölçüye uygun hale gelmiş olacak, kullanılmamış alan olmayacak
2. motto cümlesinin typography'si elde üretilmiş olacak
3. sonuç iş, jüriye çıkacak işte poster tamamen tek bir katmandan oluşacak!! /
elde yapılan typography ayrı bir katman olarak görünmeyecek
4. overlapping ve cropping serbesttir
5. çalışmanız siyah beyaz ya da renkli olabilir. bir sınırlama yoktur.
6. fotoğrafları kendiniz çekiyorsunuz ve foto kolaj serbesttir..

......
Kullanılabilecek BASIC DESIGN ELEMENTLERI / En az iki tanesi sonuç ürününüzde / tasarımınızda olacak!!!

- clausure
- unity
- repetition
- pattern
- emphasis
- linear effect
kısaca fotografımı cektım bu fotografta WELL ENOUGH TO LIVE yazıcam we bu yazıda elementlerden en az 2 sını anlatmam gerek yazı fontunuda kafamıza gore bır font secmem gerek !!!! :)

Can's
14-01-2011, 21:35
http://i54.tinypic.com/1zznjbb.jpg
kendımce cektıgım we yazdıgım yazı bu ama hıc bırı hıc bırıne referans wermıyor ..fotografımda

mrc38
14-01-2011, 23:42
Ben o dersi verdim ama bizde böyle şeyler yoktu.Poster için arkitera.com ve archiprix e bak örnek çok var orada.
Posterin içeriğinden ziyade göze hoş görünmesi bile yetiyor bazen.Beğendiğin bir posterin sadece renklerini bile kullanman yetebilir.
Resimde de enough yazısını iyi oturtmuşun ama diğerleri çok düzensiz görünüyor.

ruudvan
15-01-2011, 00:22
yazıların cok uyumsuz resımle.bulut gıbı sılık gozukse daha mantıklı olur...
gokyuzunu komple sıl orayı sıyah yap.
yazıyı beyaz yaz.sıyahın ustune gelsın...
fikir sadece.

Can's
15-01-2011, 00:29
fotografla oynama gıbı bır luksumuz yok sadece yazıyı yazacagız o yazı yazarkende ıstedıgı 8 efectteen en az 2 sını gostermemız gerek cok sacma gelebılır ama projede ıstedıklerı bunlar ve bunu sunucam pazatesı gunu :)

ruudvan
15-01-2011, 00:35
bız ne sacmalıklar gorduk hak verıorum sana ama.
font lazım sana.ben bı arastırıyım fontları sana lınk verımbulabılırsem.

ruudvan
15-01-2011, 00:43
buyrun....
kes yapıstır photoshopta.kolay gelsın.bnmde projem var.daha fazla yardımcı olmak ısterdım.
Typography Served :: Gallery (http://www.typographyserved.com/?content=projects&sort=featured_date&time=all&page=1)