PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yekili servisi mahkemeye vermeli miyim?

vtecmaniaa
14-01-2011, 23:42
Geçen haftasonu başıma talihsiz bir olay geldi.

Arkadaşımın evinin önüne arabayı park ettim.Yanındaki kamyon geri geri çıkarken sol ön kapıma takmış.

Başa gelen çekilir dedik tutanağı tuttuk ve servise bıraktım aracımı.

Yetkili servis kapıyı değiştirmek için baya bi uğraştı ama tanıdık kime sorduysam ufak bişey değiştirme sakın kapını dediler.

Neyse kapı değişmesin diye söyledik ve anlaştık servisle.

Akşamüstü arabayı teslim ancak bir baktım ki sol ön çamurlukta ve arka çamurlukta bulunan hafif göçükler gitmiş.

Adama sordum ne iş? Ben buraları yapmayın diye söylememişmiydim!
Daha önceden de vardı diye uyarmama rağmen,lokal boya yapıp oraları da halletmişler.

Şimdi benim sıkıntım araba boyandı diye ikinci elde değer kaybedecek olması.

Ne yapayım bana bi akıl verin acaip kıl oldum bu duruma

Bu da kazanın fotosu

http://i52.tinypic.com/aokmrm.jpg

azrail
14-01-2011, 23:46
Renk tuttuysa sorun olmaz.
Bi parçanın boyanmasından dolayı aracın değeri düşmez kafan rahat olsun

Anecdote
14-01-2011, 23:49
Öncelikle geçmiş olsun ,
Para kazanmak için yapmıyacakları şey yok valla
Değişen yok zaten lokal boyanın o kadar sorun edeceğini düşünmüyorum
İstanbul'da yaşıyoruz boya değmemiş araç bulmak çok zor
Bence o yüzden kafanı rahat tut derım

TolgaEsentepe
14-01-2011, 23:49
elinde yeterli belge varsa satarken problem çıkmaz. Boyanması sinir bozucu tabiki ama düzelmiş bir yandan da istemeden de olsa

Mutu
14-01-2011, 23:50
Siz dürüst olduktan sonra fiyatı zaten düşmez ki arabanın. Bir sürü düzenbaz satıcı varken, dürüst satıcının arabası hep satılır. Kaza fotografını dahi burada yayınladıysanız aksi bi durumu yapacagınızı düşünmüyorum o yüzden telaşlanmanıza gerek yok.

R.I.P
14-01-2011, 23:51
tabi ki araç sizin kendinize göre haklısınızdır boyatmak istemeyebilirsiniz ama bana kalsa benden sonraki sahibi boyasız binecek diye göz zevkimden mahrum olamam en nihayetinde 3-5 civata birkaç yüz kg demir parçası bunlar.

servisi şikayet edebilirsiniz tabiki hakkınızı aramalısınız ama o bölgelerin yapılmasını istemediğinize dair net bir şey yoksa elde çok bişey çıkacağını sanmam

Low-Rider
14-01-2011, 23:52
Sonuçta servisin yaptığı bir işlem , kaydıda vardır.Satıcağın zaman alacak kişi ordan gerekli bilgiyi alabilir.

Mezarcılar dışında çok sıkıntı çıkarmaz bence:)

Emir_b16a
14-01-2011, 23:59
kaportasında masrafı olan arabanın değeri düşmüomu :D

boyasız dyipte adama ztn 500 liralık hasar gösterirsen o fiyattan düşücektir :)

onn_dear
14-01-2011, 23:59
Sonuçta servisin yaptığı bir işlem , kaydıda vardır.Satıcağın zaman alacak kişi ordan gerekli bilgiyi alabilir.

kesinlikle katılıyorum zaten mezarcılara araba satacak değiliz.

vtecmaniaa
15-01-2011, 00:00
yaa bu tür şeyler olacak eywallah

bugün olmazsa yarın olabilir. ne kadar korumaya çalışsam da oldu bikere..

hasarın oluşmasında hatam yok ama sineye çektim

bi de servis boyama dediğim yeri boyayınca içim acıdı artık

kendi hatalarımın sonuçlarımı çekmeye hazırım ama başka insanların hataları beni etkiliyor buna gıcık oldum.

koyduğum resimde ön çamurlukta hafif bir göçük var ama 1 metre mesafeden baktığında anca görürsünüz...gel gör ki servis bana güya iyilik yapıp orayı düzeltmiş boyamış

gidince de adamlarla muhabbetini yaptık...dedim bunlara ellemeyin bu kazada olmadı..daha önceden var...nazarı olsun...bana sıkıntısı yok dedim...

bu arada olumlu düşünceleriniz için teşekkürler

Juggernaut
15-01-2011, 00:03
Komple boyansa yine bi derece ama lokal boyanmış uğraşmaya değmez bence.

Serkan06
15-01-2011, 00:06
servisin sigortaya kestiği faturaya ulaşmaya çalış, satarken yardımcı olur, ayrıca ne yapıldığını görmüş olursun, haaa eğer istiyorsanda araçta bu bu durum vardı talebim dışında boyanmış deyip, değer kaybından dava açabilirsin.

oğuz
15-01-2011, 00:13
ben yapma dedıgım halde arabayı boyatmak ne demek ya. nerden cesaret almışlar.
insan arabasından soğur valla.

doush
15-01-2011, 00:17
ben yapma dedıgım halde arabayı boyatmak ne demek ya. nerden cesaret almışlar.
insan arabasından soğur valla.

yangına körükle gitmek :) böyle bir şey için soğuyacaksanız araba almayın bence..

Elinizde yeterli belge vardır muhtemelen, zaten boya katını ölçen aletle beraber küçük bir video çekip koyarsınız satılırken.. bakın buralarda boya var diye..

TaGo
15-01-2011, 00:19
geri geri gelirken demişsiniz ama sanki vuran kamyonun önü bu fotodaki gibi???

Birde gözünüzü seveyim adamlar yetkili servis, nereyi boyadığını ne yaptığını kayıt altına almıştır. Bu arabaya değer kaybettirmez değer kazandırır.

vtecmaniaa
15-01-2011, 00:21
Elimde belge yok malesef ama müsait olunca gidip alırım...elimde dursun dediğiniz gibi nolur nolmaz..

yarın birgünsatarken biri gelip büyük kazası var bunun derse sinirimden patlarım heralde

TaGo
15-01-2011, 00:24
Öyle belge almıyacaksınız zaten. Servise gittiğinizde Türkiyenin neresi olursa olsun, diğer servisten aracın neresinin boyandığını görebilir gösterebilirsiniz.

Gokhan43
15-01-2011, 00:24
Evren geçmiş olsun , belge vs olduktan sonra bilinçli alıcı da olduktan sonra sıkıntı çıkmaz boşver :)

oğuz
15-01-2011, 00:26
aslında önemli olan aracın değer kaybetmesı fln pek deıl.
ben demişim burası boyanmıcak diye insanın uyuzuna giden yerde burası herhalde..
geçmiş olsun valla dicek bişey bulamıyorum bu işe..

vtecmaniaa
15-01-2011, 00:29
@ Tago

kamyon geri geri çıkarken burnunu değidirdi abi.yetkili serviste herşey görünüyorsa sıkıntı yok ozaman.. sonuçta olayın olduğu tarih belli kazanın resimleri onlarda da bende de fazlasıyla var

@ gökhan
teşekkürler kardeşim..15 tatilde getirebilirim arabayı eskişehir'e...getirirsem görüşürüz ;)

Gokhan43
15-01-2011, 00:30
@ gökhan
teşekkürler kardeşim..15 tatilde getirebilirim arabayı eskişehir'e...getirirsem görüşürüz ;)

Tamam haberleşiriz :)

levent
15-01-2011, 00:31
ufak tefek göçüklerin düzenlenmeyeceğine dair elinizde belge yoksa pek bişey çıkmaz boşuna uğraşırsınız..

34btr1907
15-01-2011, 00:54
geçmiş olsun .....
konuda yazdıgın gibi samimi şekilde alıcı adamada anlatırsan sorun çıkmaz he gelir ölücünün biri konuşur konuşur onada sana satmıyorum dersin döner gidersin kayıtlarında var serviste zaten can sıkmaya değmez üzüldüğün lokal boya olsun Allah beterinden korusun.

Aps
15-01-2011, 12:17
evren sırf 2.el değeri düşecek diye üzülüyorsan bırak boşver.pertten toplamadığına göre arabanı problem yok fotoları gösterirsin.hem tertemiz olmuştur araban doya doya kullan :) ben çok arıyorum valla.

Günkut
15-01-2011, 12:20

:icon_tup::icon_tup:

evren sırf 2.el değeri düşecek diye üzülüyorsan bırak boşver.pertten toplamadığına göre arabanı problem yok fotoları gösterirsin.hem tertemiz olmuştur araban doya doya kullan :) ben çok arıyorum valla.

:icon_tup::icon_tup:

O kamyon nasıl takmıs oraya hayret vallahi geçmiş olsun kafana takılcak bir durum yok bence ne arabalar satıldı kazasız 3 parca boyalı diye :)

Çağrı
15-01-2011, 12:42
Elimde belge yok malesef ama müsait olunca gidip alırım...elimde dursun dediğiniz gibi nolur nolmaz..

yarın birgünsatarken biri gelip büyük kazası var bunun derse sinirimden patlarım heralde

fazla sınırlenıcek bısey yok nasıl olsa servıste yapıldıgı bellı sorun olmaz satısında.

ayrıca ozel seri araç(vti,typer-r,czt..vs) satışları sıtemızde sorgulandıgı ıcın boya konusunda yorum yapılır zaten:D

Day Walker
15-01-2011, 12:51
Gecmis olsun kapi rengi tutmayacagi icin kayma yapmislar piyasa tabiriyle tecavuz etmisler

Day Walker
15-01-2011, 12:55
Bide hangi servis hangi sigorta sirketi

sulhi
15-01-2011, 12:57
ya kardeşim o kadar yerde boya var die almıosa lanet olsun ona almasın sıksın kıcını boyasız 0 alsın..

messi
15-01-2011, 13:33
mahkemeyle uğraşılacak kadar önemli değil bence.
mahkeme işlerini bi bilseniz bu ülkede...
bırakın bunu, motoru değiştirseler sizden izinsiz vermezsiniz mahkemeye.

vtecmaniaa
15-01-2011, 19:16
Bide hangi servis hangi sigorta sirketi
eşenler aldatmaz...karşı taraf kuşurlu olduğunu kabul ettiği için o yaptırıyor.. şigortaşı
da dubai....benim kaşko güneş...benim kaşko şadece aracı olmuş anlattıklarına göre...kaşkom bozulmayacakmış

apo inş daha güzel bi aracın olur ;)

Ufuk
15-01-2011, 19:22
Geçmiş olsun bence uğraşmayın.ama diyorsanız bende vakit bol uğraşırım diye o zaman uğraşın en azından kaybınızı ödesinler.yada gidin servisle konuşun bir sonraki bakım ücretsiz olsun gibisinden

maxpower
15-01-2011, 19:26
sizin kaskonuz bozulmaz, kaskonuz diğer tarafın sigortasından alır hasar bedelini.

bencede can sıkmaya değmez, tertemiz olmuştur boyanınca

Ome_RS
15-01-2011, 19:46
servis kayıtlı lokal boya 2.el de deger kaybına yol acmaz bence içiniz rahat olsun

Kahraman castle
15-01-2011, 20:56
Geçen haftasonu başıma talihsiz bir olay geldi.

Arkadaşımın evinin önüne arabayı park ettim.Yanındaki kamyon geri geri çıkarken sol ön kapıma takmış.

Başa gelen çekilir dedik tutanağı tuttuk ve servise bıraktım aracımı.

Yetkili servis kapıyı değiştirmek için baya bi uğraştı ama tanıdık kime sorduysam ufak bişey değiştirme sakın kapını dediler.

Neyse kapı değişmesin diye söyledik ve anlaştık servisle.

Akşamüstü arabayı teslim ancak bir baktım ki sol ön çamurlukta ve arka çamurlukta bulunan hafif göçükler gitmiş.

Adama sordum ne iş? Ben buraları yapmayın diye söylememişmiydim!
Daha önceden de vardı diye uyarmama rağmen,lokal boya yapıp oraları da halletmişler.

Şimdi benim sıkıntım araba boyandı diye ikinci elde değer kaybedecek olması.

Ne yapayım bana bi akıl verin acaip kıl oldum bu duruma

Bu da kazanın fotosu

http://i52.tinypic.com/aokmrm.jpg

AUTO KING hasar danışmanı olarak; aracı servise ilk bıraktığın anda konuştuğunuz yapılacak işlem ile ilgili sonradan farklı bi işçilik yapıldıysa tabikide hakkını sovunabilirsin.Bu senin yasal hakkın.Değer kaybında ise hiç kimse aracının kendi rızası olmadan boyanmasını istemez.

Low-Rider
15-01-2011, 20:58
O kamyon nasıl takmıs oraya hayret vallahi geçmiş olsun kafana takılcak bir durum yok bence ne arabalar satıldı kazasız 3 parca boyalı diye :)

kamyoncualr takıyor valla

arkadaşımın leonun sol çamurluğunu yırtmıştı boydan boya bir hayvan

sinan-s
15-01-2011, 21:25
Kafana takma sıkıntı olmaz..

vtecmaniaa
15-01-2011, 22:45
kamyoncualr takıyor valla

arkadaşımın leonun sol çamurluğunu yırtmıştı boydan boya bir hayvan

bana takan kamyon bugün de bi tane dobloya arkadan bindirip kaldırıma atmış

olacak iş değil yaa...kim çıkartıyo bu herifi trafiğe?

Erk@n
16-01-2011, 00:46
Geçmiş olsun, yetkili servis bence en iyisini yapmış lokal boya nedendir bilmem bir şekilde belli oluyor.Yandan bakıp 2 veya 3 farklı renk görmektense bu şekilde boyanması daha güzel.Benim clionun 2 tarafınıda ufak hasarlardan dolayı sağını ve solunu boyattım galericiler farkedememişti. Hatta son aracım modus bir beton aracı geri geri giderken vurdu, yetkili serviste yaptırıldı hiç kazasız diye satılıyor ;) İzmir'deki arkadaşlarda kavuklar ve çimbeton un araçlarından uzak dursunlar diyorum adamlar o kadar rahat ki kaza yapsalarda umurlarında olmuyo " sorun yok sigortadan hallederiz" diyorlar bu kadar basit onlar için.Ne yüzsüzlük anlamış değilim.