Orijinalini görmek için tıklayınız : 195/45/16 Lastik için Marka model tavsiyeleri...
aliergun
15-01-2011, 01:47
Bugun 2 sanayi gezdim. Çıkma 2 tane 195/45 /16 lastik bulamadım. 2 gün içinde lastik işini çözmem lazım.
pirelli zero nerolara baktım. Tavsiye edilen bir lastik 170 lira fiyat aldım.
kumholara 140
accelera 140
falken 150
hankook 190
michelin 220
şeklinde fiyatlar istediler. zero nerolarda 6 ay sigorta var.
Ama bundan önce p3000 gibi saçma bir lastiklerini kullanma hatasında bulunmuştum. Ondan biraz endişeliyim. çok sert mi acaba diye düşünüyorum.. 90-95 hp lik bir araçta deli gibi yol tutuşundan çok biraz yumuşaklıkta önemli..
Ne tavsiye edersiniz, ne marka model tercih edeyim?
pzero yada pilot excalto ikiside iyidir. michlenin hamuru biraz daha yumuşaktır, ama tahmini 25-35 bin arası biter.
Falken Ziex 912 tavsiye ederim. 140 liraya falan alırsın.
+++
Bende kullandım tavsiye ederim...
toyo da ıyıdır tavsıye ederım
lassa ımpetus revoyada bakın derım orta bı lastık cok yumusakta degıl sertte degıl oncekı arabamda kullandım yol tutusu ıslakta bıle fren performansı hosuma gıtmıstı gercekten
Toyo tavsiyemdir benimde istanbulda delta lastik var fiyat uygun oraya sor bide.
Ben de çok memnunum kesinikle tavsiye ederim
slowmotion
15-01-2011, 11:36
pzero süper fiyat almışsınız. bende düşünecem sayenizde. o olmasaydı hankook derdim. v12 kullanmıyorum çok memnunum
aliergun
15-01-2011, 12:16
tamamdır tavsiyelerinizi değerlendireceğim. Toyoda hangi modeli tavsiye ediyorsunuz?
tamamdır tavsiyelerinizi değerlendireceğim. Toyoda hangi modeli tavsiye ediyorsunuz?
T1R :icon_tup:
M U R A T
15-01-2011, 13:06
pzero varken ben olsam hiç düşünmezdim
tegci_09
15-01-2011, 13:22
Toyo 150tl su anda adet pxt1r modeli hankook ta 165tl ama tavsiyem satıcı olarak toyo tabiki hem yol tutuş hem ömür açısından
Accelera kesinlikle tavsiye etmiyorum.. 1 senedir 16" Mugen replikalarla kullanıyorum.. Yapısı gereği jant oturmuyor (Ölçü tam olmasına rağmen) Bunun dışında yine yapısı gereği sert bir lastik ve belirli bir kullanım ömründen sonra aşırı derece yol sesi yapıyor.. Bunun akabininde kışın havaların soğuymasıyla birlikte sertleşme kat sayısı fazlasıyla artıyor.. Ayrıca da ıslakta başarısız bir lastik.. Aracımı 2009 Aralık ayında aldığımda başka bir jant vardı ve üzerinde bu lastikler geldi.. Sonra Mugen replikalar ile kullanmaya devam etmek zorunda kaldım.. Diş kalınlıkları ve genel yapısı düzgün görünmesine rağmen sıkıntıları bu yönde..
Ek olarak geçenlerde Rot-Balansçıda birinin taban yapısının yavaş yavaş bozulduğu bilgisini almıştım..
Mehmet Alacicek
15-01-2011, 13:51
benim aracımda falken ziex vardı çok memnundum tavsiye ederim bende
Shadow_Dancer
15-01-2011, 13:55
T1R :icon_tup:
+1, bende kullanıyorum çok memnunum
aliergun
15-01-2011, 15:29
tesekkur ederim herkese fikirleri icin.
aliergun
15-01-2011, 16:10
..........
Ali 170 liraya p-zero fiyatı varken 140-150 liralara dandik lastikler alma sakın.Büyük hata yaparsın.p-zero aşırı sert bir lastik değil.Birde p3000 zaten en basit binek lastiğidir pirellinin,p-zero ile aynı ebatta bile modeli yoktur.Bende dizel fiestama takmıştım p-zero yu.Araba gitmiyordu ama binenler yol tutuşuna inanamıyordu..Falkenmiş kumhoymuş 140-150 lira değil 100 lira etmez 170 liralık p-zeronun yanında..Sigortasıda cabası.Ki pirelli en ufak balonda yenisini verir güvenilirler ara ara böyle kampanya yapıyorlar..Mesela daha hiç kumhoya falkene sigorta vereni duymadım.
Ben aynı arabada toyo R31 kullanmıştım. Mükemmel bir lastikti + çok sessizdi..
http://img143.imageshack.us/img143/2475/j0062medium.jpg
http://img143.imageshack.us/img143/2475/j0062medium.jpg
ne güzel duruyo lan dedim kendi kendime :D
aliergun
15-01-2011, 17:08
Ali 170 liraya p-zero fiyatı varken 140-150 liralara dandik lastikler alma sakın.Büyük hata yaparsın.p-zero aşırı sert bir lastik değil.Birde p3000 zaten en basit binek lastiğidir pirellinin,p-zero ile aynı ebatta bile modeli yoktur.Bende dizel fiestama takmıştım p-zero yu.Araba gitmiyordu ama binenler yol tutuşuna inanamıyordu..Falkenmiş kumhoymuş 140-150 lira değil 100 lira etmez 170 liralık p-zeronun yanında..Sigortasıda cabası.Ki pirelli en ufak balonda yenisini verir güvenilirler ara ara böyle kampanya yapıyorlar..Mesela daha hiç kumhoya falkene sigorta vereni duymadım.
Haklısın da 150 lira verene kadar 170 te verilebilir:) Sonuçta onun üstünde gidiyoruz..
Yağmur performansı nasıldı?
2 tane 2010 üretimi r31 çıkması buldum. sıfır gibiydiler. internette araştırdım biraz.. mazdaların standartlarında çıkıyormuş. kullanıcıları genel olarak memnun değilmiş. r31 in tr ye gelişide durdurulmuş..
o yuzden almaktan vazgeçmiştim.
Ayrı bir konu açıp kirlilik yapmadan Ali kardeşimin konuya bende bir soru ekleyim müsadesiyle:)
Balon yapma konusunda dayanıklı olup iyi yol tutan lastik markaları nedir? Bildiğim kadarıyla Michelin zayıf mesela bu konuda...
aliergun
15-01-2011, 18:54
Ayrı bir konu açıp kirlilik yapmadan Ali kardeşimin konuya bende bir soru ekleyim müsadesiyle:)
Balon yapma konusunda dayanıklı olup iyi yol tutan lastik markaları nedir? Bildiğim kadarıyla Michelin zayıf mesela bu konuda...
benimde merak ettiğim bir konu :)
225-40r18 michelin pilot sport kullanmıştık bi arkadaşımın aracında sıkıntı olmadı, batu nun ae101 de de 195-50r15 exalto2 ler var çukurlardan kaçarak kullanıyo ama ister istemez bikaçına düşüş yaşadık henüz sıkıntısı olmadı :)
Zamanında 205/45/16 burun kıvırdığımız Kumho'yu kullandım.Yeri geldi bildiğin hendeğe düştüm balon yapmadı mesela. Kumho değilde daha iyi bir lastik markası duymak isterim balon konusunda kesine yakın olmaz diyebileceğimiz
P zero Nero'yu 5-21bin km araliginda kullandim, jant yamulttugum yerde bile lastiklerde gram balon olmadi, her turlu tavsiye ederim :) yagmur vs. icin msn'den detayli aciklama yaptim Ali'ye
30 bin km 205-40-17 p-zero kullandım balon vs. yapmadı.5 bin km 205-45-16 kumho kullandım.Teki balon yaptı.Öbürüde gecenin köründe yarılınca tövbe ettim kumhoya..Ama şöyle bir gerçek var ki kuruda ku 31 kötülerin iyisidir..Islak beklentisi yoksa ve bütçe çok kısıtlıysa ku31 tercih edilebilir.Ama diğer koşularda 20-30 lira için p-zerodan şaşılıp kumho almak aptallıktır çok açık ve net :)
P-zero yağmurda muhteşemde falan diyemicem ama ıslakta tutmuyor demekte büyük haksızlık olur ıslak virajda zorlayınca kokpitim yerinden çıkacak gibi titriyordu yol tutmak için..P-zerodan tek bi lastik için vazgeçerim o da bridgestone potenza serisidir :) Ama fiyatları bellidir..
kesinlikle Toyo yu değerlendirin . Tavsiyemdir.
bende var 2 tane satılık maxis marka 10bin km kullanılmış 0539 673 52 93 ara istersen konuşalım...
aliergun
16-01-2011, 01:50
Geç oldu :) yarın rahatsız edebilirim sizi.
Geç oldu :) yarın rahatsız edebilirim sizi.
farketmez istediğin saatte arıyabilirsin..
Accelera kesinlikle tavsiye etmiyorum.. 1 senedir 16" Mugen replikalarla kullanıyorum.. Yapısı gereği jant oturmuyor (Ölçü tam olmasına rağmen) Bunun dışında yine yapısı gereği sert bir lastik ve belirli bir kullanım ömründen sonra aşırı derece yol sesi yapıyor.. Bunun akabininde kışın havaların soğuymasıyla birlikte sertleşme kat sayısı fazlasıyla artıyor.. Ayrıca da ıslakta başarısız bir lastik.. Aracımı 2009 Aralık ayında aldığımda başka bir jant vardı ve üzerinde bu lastikler geldi.. Sonra Mugen replikalar ile kullanmaya devam etmek zorunda kaldım.. Diş kalınlıkları ve genel yapısı düzgün görünmesine rağmen sıkıntıları bu yönde..
Ek olarak geçenlerde Rot-Balansçıda birinin taban yapısının yavaş yavaş bozulduğu bilgisini almıştım..
aynen kesinlikle accelera iyi bir lastik değil bende kangoo da kullandım bi türlü rahat dolasamadım hep sorunlu lastik kucuk bi cukurda balon yaptı ondan sonrada zaten jantlarımı söktüm. 3 lastik balondan gidince...
Sinan Koc
16-01-2011, 09:58
2.takım Pzero Nerolarımı kullanıyorum,170 lira güzel fiyat,lastiklerin tarihleride iyiyse al derim...
Peki bu pzero tek çeşitmidir? Yani usta hadi bana Pzero ver dediğimde iş bitermi?
Peki bu pzero tek çeşitmidir? Yani usta hadi bana Pzero ver dediğimde iş bitermi?
P zero nero isteyin :)
P zero
P zero nero
P zero rosso
P zero corsa
cesitleri var
aliergun
16-01-2011, 13:00
heralde sıfır alırsam 4 tane pzero nero alıcam..
4 tane hankook s1 evo buldum. 3000km gitmiş diyorlar. fiestadan çıkmış.Gidip bakacağım. Eğer durumu çok iyi ise düşünebilirim.
P zero nero isteyin :) rosso
P zero
P zero nero
P zero rosso
P zero corsa
cesitleri var
Eyvallah çok sağol:) da
Nero mu rosso mu onu algılayamadım?:S
alttaki listeyi yazmaya baslamadan once rosso'yu oraya fazladan yazmisim, unuttum, sildim simdi :)
alttaki listeyi yazmaya baslamadan once rosso'yu oraya fazladan yazmisim, unuttum, sildim simdi :)
Eyvallah patron:) Ben çıtırdan netten bakınayım şu P zero nero lara bir
Bu pzero nero zıkkımının 15" i yommuş yahu:(
Bu pzero nero zıkkımının 15" i yommuş yahu:(
15 te en güzel lastik pilot excalto hiç tartışmasız bence.
16 da nero, excalto arasında seçim yapılabilir.
Trafikte yada virajda eskisi gibi çok zorlmıyorum arabayı.Islakta zaten para versen gaza basmam(prensip) benim derdim 240 gibi hızlarda iyi yol tutuş+balon yapma konusunda dayanıklı olması.
Excalto bu ihtiyaçlara karşılık verebilir mi?
50 yanak excalto, 15 bin oldu istanbul-bandırma yollarında pist coiloverlarıyla, salıncak yamuldu lastikler sağlam :)
ıslaktada 1 kere merakımdan denedim lastiği, inanamadım. levo rolla şahidim :)
genel olarak şöyle diyim, adrenalin ısındığında 100, soğukken 0 tutuyorsa, excalto soğukken 80 ısındığında 95.
bir daha lastik alırsam kesinlikle excalto olur.
eklemek isterim;
bizzat uzun vadede kullanmadığım ama güzel bulduğum cadde lastikleri:
Hankook evo v12
Falken Ziex 912
Federal SS 595
50 yanak excalto, 15 bin oldu istanbul-bandırma yollarında pist coiloverlarıyla, salıncak yamuldu lastikler sağlam :)
genel olarak şöyle diyim, adrenalin ısındığında 100, soğukken 0 tutuyorsa, excalto soğukken 80 ısındığında 95.
Çok sağol dostum.Ben birde şu exalto lara bakayım nedir ne değildir diye. Dediğim gibi ıslakta çok fazla bir beklentim yok.Islakta sakin emekli öğretmen gibi kullanırım arabayı:)
Çok sağol dostum.Ben birde şu exalto lara bakayım nedir ne değildir diye. Dediğim gibi ıslakta çok fazla bir beklentim yok.Islakta sakin emekli öğretmen gibi kullanırım arabayı:)
hocam bir tek dez avantajı var, tatlışeker kullanımda 25-35 bin arası bitmesi :o
hocam bir tek dez avantajı var, tatlışeker kullanımda 25-35 bin arası bitmesi :o
O sorun değil.Neden dersen Ben Bravo hariç hiç bir arabamı o kadar km kullanamadım:) Ya biri sat sat dedi başımın etini yedi sattım ya hevesim geçti sattım:) Yeni lastiğide arabayı alan düşünsün artık:)
eğer alıcak olursanda zincirlikuyuda cem lastik var, shellin yanına köprü altında. Orda her zaman taze ve ölçüsünde oluyor. Ben aldığımda 1 haftalıktı lastikler.
Kolay gelsin tekrar lastik seçimi çok önemli.
eklemek isterim;
bizzat uzun vadede kullanmadığım ama güzel bulduğum cadde lastikleri:
Hankook evo v12
Falken Ziex 912
Federal SS 595
w ile canım , bende tavsiye ederim inanamamıştım o istinye-sarıyer sahil yolunda o şekilde tepki vermesine lastiklerin :)
falken ziexle iyidir en son onları taktım ies'e gayet başarılıydı.. ;)
Cooper tıre zeon 2xs nasıl peki?
vtecmaniaa
17-01-2011, 16:41
Konu kirliliği olmaşın ben de buradan bikaç bişey şorayım
bridgeşton potenza adrenalin
toyo araşında şeçim yapmak zorunda kalşanız hangişini şeçerdiniz?
205-45-16 alıcam ben de
tek laştiğe en fazla 240 TL vermeyi düşünüyorum
peki h serisimi almak lazım v serisimi excaltoda?
P zero nero isteyin :)
P zero
P zero nero
P zero rosso
P zero corsa
cesitleri var
Hangi p-zero yu kullanacağınıza siz değil lastiklerinizin ebatı karar verecek arkadaşlar ;) Sadece zero corsalarda falan vardır rossoyla aynı ebatlar onlarda zaten yarı slick olması lazım.Sokak lastiği olarak rosso son noktadır pirellide.
peki h serisimi almak lazım v serisimi excaltoda?
hocam ben her zaman mantıklı bir şekilde düşük speed ratingde lastik tavsiye ederim.
kendi aracım için konuşucak olursam kadranda max 220 gören arabanın gerçek hızı taş çatlasın 200-205 kmdedir. Ayda yılda bir görüceğim bu hız için de gidip daha sert lastik almam.
210 kmh rating li lastik benim için yeterlidir örneğin. V serisi h dan daha sert olduğundan H serisi işini her daim daha iyi yapar. Ha h yüksek hızda sapıtır mı hayır tabikide. ama diğerine göre çabuk yıpranır.
Ayrıca konu açmak istemedim 2 konuda fikrinize ihtiyacım var arkadaşlar..
Benim 16" Mugen replikalara 15" Beyaz Spoon ve Marangoni lastik ile takas teklifi var..
Yalnız 2 konu düşündürüyor.. Maddi durumumdan ötürü takas gerçekleşsede lastik değişiminde bulunamayacağım..
Birnicisi; Marangoni lastik olarak nasıl bir markadır? (Daha önce kullanmadım) Artıları eksileri nelerdir?
İkincisi; normalde 96-00 Civiclerde Spoon taktığımızda 195/50 (yada) 55/15 tavsiye edilen ölçü.. Yalnız takasta teklif edilen marangoniler 205/50/15.. Bunun artıları eksileri markayıda hesaba katarsak ne olur?
Kullananlardan yada öyle yada böyle tecrübe edebilenlerden ricam fikirlerini paylaşmaları..
Şimdiden teşekkürler..
syron inalımaz yanak sağlamlığı yol tutuşu t1r kadar degil ama genede iyi:)
ne güzel duruyo lan dedim kendi kendime :D
gitmeyince duruşu daha bi canlı oluyor tabi :]
2 tane 2010 üretimi r31 çıkması buldum. sıfır gibiydiler. internette araştırdım biraz.. mazdaların standartlarında çıkıyormuş. kullanıcıları genel olarak memnun değilmiş. r31 in tr ye gelişide durdurulmuş..
o yuzden almaktan vazgeçmiştim.
bu arada sizin jantlar da bizde sanırım şu an.. :)
aliergun
18-01-2011, 22:29
sivasa satmıştım sanırım. Sattığıma çok pişman olduğum malzemelerin ilk sıralarında gelir :)
Boyattılar mı acaba?
Aylardır jant bulucam diye uğraştım. Sonra lastik işi sıkıntı oldu. Onlarıda temiz 2009 son haftaları üretilmiş temiz durumda çıkma hankook s1 evo ile tamamladım.
Sonunda jantlarımı taktım. + birkaç gün önce direkleri carbon folyo ile kaplamıştım..
http://img708.imageshack.us/img708/1407/img4777l.jpg
http://img703.imageshack.us/img703/2884/img4773o.jpg
M U R A T
19-01-2011, 09:26
hayırlı olsun hankook ların yol tutuş ve fren performansını merakla bekliyorum
sivasa satmıştım sanırım. Sattığıma çok pişman olduğum malzemelerin ilk sıralarında gelir :)
Boyattılar mı acaba?
Aylardır jant bulucam diye uğraştım. Sonra lastik işi sıkıntı oldu. Onlarıda temiz 2009 son haftaları üretilmiş temiz durumda çıkma hankook s1 evo ile tamamladım.
boyandı sanırım arkadaşım uğraşıyordu ama ne yaptı bilmiyorum.. :)
Yeni konu açmayıp buradan sorayım dedim..
A3 de 205 55 16 ebatlarında Michelin mi tavsiye edersiniz Toyo mu? kullananlar ??
Ömür,sessizik ve yol tutuş gibi her açıdan ?
Yeni konu açmayıp buradan sorayım dedim..
A3 de 205 55 16 ebatlarında Michelin mi tavsiye edersiniz Toyo mu? kullananlar ??
Ömür,sessizik ve yol tutuş gibi her açıdan ?
bence michelin almalısın yol tutuşu ve konforundan memnundum sonra continental aldım biraz sert :) b5 kasa a4 te kullanmıştım
Toyo kullananlarda hiç yabana atılacak lastik olmadığını söylüyolar